Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AwesomeDrop - Plugin na dropek Poprawiony :)

dekros123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam problem silnik mam okey jave też ale plugin wywala błąd "An internal..."

Wgrałem go na czysto dodałem bazę mysgl może jakieś pluginy są potrzebne do działania? 

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@dekros123 po dodaniu do dropu name: &bDiament nie można założyć gildii bo piszę nie masz itemków... 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

@cycuszek98

x2 drop czyli 200% 

@gornie12 bo wtedy Diament nie nazywa sie DIAMOND tylko według serwera §bDiament a pewnie gildie jadą po nazwach a nie ma material przez co nie zadziała i nie możesz nazwać tego materiału 

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@stefanik11 bez sensu opcja to tak jakby na serwerze survival za ranking pvp można by kupowac koxy? jaki sens wtedy ma topka rankingu? taka opcja troche na siła, są rewardy za wbicie poziomu

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@dekros123 a jak dać graczowi trubdrop? jak piszę /drop turbo nick czas to nie działa nic się nie wyświetla tak jak by tej komendy nie było oczywiście działa tylko drop turbo * czas

Opublikowano

@gornie12 działa działa /drop turbo nick czas działa tylko zapomniałem msg dać ale napewno działa :) a co do drop turbo * czas nie zalecam przy dużej ilość

testowałem przy 250k graczach i dodawało 20minut xD

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@muma09 jesli chodzi ci o piterka, to masz racje xD

@tomasino9 ponieważ Obiekt Gracza jest usuwany i jego dane są usuwane a nie zapisuje tego czy ktoś wyłączył wiadomośc wydaje mi się jednak że tak bardzo to nie przeskadza-.- chodź można pomyslić

Dodałem napisany przez Merbia DropConfiger w temacie jest link. Użycie jest na tyle łatwa że nie ma poco jej opisywac :)

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@up dodaj możliwość wyłączenia mysql 

O

/V\

/''\

Opublikowano

@dekros123 mam błąd ponieważ na cuboidzie spawn jak mam bloki stone to można rozwalać je pomimo wpisaniej flagi /rg flag spawn build deny. 

Opublikowano

@KrejZi1337 co ci da wyłączenie mysql w tym pluginie jak wtedy cały plugin się sypnie? bo wszystko jest w mysql? jedynym wymogiem by ten plugin działał jest mysql i chyba tak zostanie,

@gornie12 niemożliwe, ja na wersji 1.7.10 testowałem ten plugin  z word guardem i nie mogłem kopać, musiałes coś zle ustawić.

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@dekros123 raczej nie... naprawiałem tą flage i nadal gracze mogli niszczyć stone na spawnie tylko gdy to stone zmieniłem na inny blok to już nie mogli niszczyć. 

Opublikowano

Podoba mi się DropTank (czy jakoś tak).

Zanim wrzucisz na MPC przetestuj na serwerze (choćby hamachi).

Podoba mi się opcja droptank (czy jakoś tak).

Zanim wrzucasz na MPC przetestuj go na serwerze (choćby hamachi) :).

Opublikowano

@DarnoczeG nie musisz pisać czegoś 2 razy.

co do testowania testowałem, ale inczej wygląda test jak robi to jedna osoba na serwerze z zerowym obciążeniem a np 150 osób na serwerze

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@DarnoczeG nie musisz pisać czegoś 2 razy.

co do testowania testowałem, ale inczej wygląda test jak robi to jedna osoba na serwerze z zerowym obciążeniem a np 150 osób na serwerze

Czasami baza danych się sama resetuje nie wiem czemu ;p

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

@dekros123 powiem tak naprawiłeś tylko że na cuboidzie gildii nie można niszczyć stone ale na cuboidach spawn i inne można nadal niszczyć spawna... po wejściu dzisiaj na serwer zobaczyłem rozwalony spawn (usunięte stone) po usunięciu tego pluginu na drop już nie można było niszczyć stone na spawnie. Możesz to jakoś naprawić?

Opublikowano

@dekros123 wersja worldguarda 5.9 proszę jesli możesz to napraw to jak najszybciej :D aa i też buguje się Gui bo dodaje o jeden pasek ze slotami za dużo + jeśli otwieram gui czasami to mam 2,3,4,5,6,7..... itemków diaxów zlota itd...

Opublikowano

@dekros123 znalazłem błąd ;( gdy chce się włączyć turbo drop dla wszystkich (*) to jest okej, a jak chce się dla jakiegos gracza to nawet jak jest na serwerze to pisze że tego gracza nie ma na serwerze :) poprawisz?

Opublikowano

@stefanik11 możliwe że nie załadowało go jako Usera przez co pisze że nie ma go na serwerze, wydaje mi się że rlg powinień zadziałać, narazie nic nie zrobie jestem na telefonie xD a tutaj netbeansa nie mam

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

" An internal error occurred while attempting to perform this command"  Co robic??

==============:+:Koja:+:==============

Pomoglem ;3?

LIKE

==============:+:Koja:+:==============

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...