Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

E-Papieros | Opłaca się?

PanHarnaś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chcesz się podtruwać? Proszę bardzo nikt ci tego nie zakażę 

Tak chcemy się podtruwać a ty nam zakazujesz idź gościu spać czy coś. Każdy robi ze swoim życiem co chce, nie chcesz palić nie pal ale nie atakuj każdego kto pali.

Opublikowano

Tak chcemy się podtruwać a ty nam zakazujesz idź gościu spać czy coś. Każdy robi ze swoim życiem co chce, nie chcesz palić nie pal ale nie atakuj każdego kto pali.

A czytałeś poprzednie posty? Możesz robić co chcesz, ty robisz śmietnik ze swojego organizmu, więc trochę mi to wisi... jednak nie pozwolę, by ktoś pisał bzdury, że e-śmieci nie szkodzą, bo szkodzą i to równie tak samo jak zwykłe pety.

Opublikowano

A czytałeś poprzednie posty? Możesz robić co chcesz, ty robisz śmietnik ze swojego organizmu, więc trochę mi to wisi... jednak nie pozwolę, by ktoś pisał bzdury, że e-śmieci nie szkodzą, bo szkodzą i to równie tak samo jak zwykłe pety.

E-pety szkodzą z tym się muszę zgodzić, ale szkodzą dużo mnie od zwykłych analogów.

Opublikowano

E-pety szkodzą z tym się muszę zgodzić, ale szkodzą dużo mnie od zwykłych analogów.

Ale jednak szkodzą, czy mniej? To się okażę za 20-30 lat. Ludzie palili zwykłe pety i dopiero po jakimś czasie zaczęli umierać w męczarniach, wtedy nagle się okazało że papierosy są szkodliwe...

Opublikowano

Ale jednak szkodzą, czy mniej? To się okażę za 20-30 lat. Ludzie palili zwykłe pety i dopiero po jakimś czasie zaczęli umierać w męczarniach, wtedy nagle się okazało że papierosy są szkodliwe...

Ile ty masz lat, że taki filozof jesteś? 

Masz argumentacje, że za kilka lat, szkodzi, bla bla...

Jeżeli chodzi o podatki to jesteś żałosny mówiąc, że powinny być, bo ty nie palisz, a my tak, my ucierpimy, ty nie. Skończ swoje pierdolenie, naprawdę :)

Może to używka może nie. Skoro pale to dla czystej przyjemności i chęci puszczenia dymku to raczej nie jestem słaby.

banner.jpg

Opublikowano

Ile ty masz lat, że taki filozof jesteś? 

Masz argumentacje, że za kilka lat, szkodzi, bla bla...

Jeżeli chodzi o podatki to jesteś żałosny mówiąc, że powinny być, bo ty nie palisz, a my tak, my ucierpimy, ty nie. Skończ swoje pierdolenie, naprawdę :)

Może to używka może nie. Skoro pale to dla czystej przyjemności i chęci puszczenia dymku to raczej nie jestem słaby.

Innej odpowiedzi się nie spodziewałem... 16, jeśli tak bardzo cię to interesuję. e-śmieci szkodzą i dowiesz się o tym prędzej czy póżniej.

Przyjacielu :) Na podatkach nie ucierpisz, wręcz pomoże ci to walczyć z nałogiem. :v

Opublikowano

A co to za różnica jaki będzie ten eko byle że leci dym  :D poza tym między zwykłymi fajkami a eko nie ma żadnej różnicy

Opublikowano

Witam

Czy opłaca się zakupić ten oto używany zestaw e-papierosa ?

- Srebrny Spinner 2

- genitank od kangertecha + 3 tulejki 

- ładowarkę usb + adapter 

Cały zestawik jest w cene 100zł. Praktycznie nowy, mało używany. Kupiony dość nie dawno 

W zestawie dostanę również pudełka, paragon + potwierdzenie co do oryginalności produktu 

Zdjęcie elektronika.

Brać ? Zestaw da radę ? 
I jak to jest z tymi grzałkami dual coil bo słyszałem ze potrafią padać nawet już po 5 dniach

jako alternatywę mogę polecić coś takiego http://www.reddog.pl/pl/e-papieros-kangertech-evod-mega-braz.html nowy i nieśmigany ;)

Opublikowano

­

Jesteś idiotą, który wierzy we wszystko to, co powiedzą w telewizji, twierdząc, że efajki szkodzą tak samo jak zwykłe papierosy.

Opublikowano

­

Jesteś idiotą, który wierzy we wszystko to, co powiedzą w telewizji, twierdząc, że efajki szkodzą tak samo jak zwykłe papierosy.

Nie oglądam telewizji, twoje zdrowie - twoja sprawa. Ja dyskusję na temat e-śmieci uważam za zakończoną. :> Chcesz śmierdzieć i truć się? Pal...

Proste jak słońce. :>

@xDeStRuCtx

Chciałbym :P

Opublikowano

Nie oglądam telewizji, twoje zdrowie - twoja sprawa. Ja dyskusję na temat e-śmieci uważam za zakończoną. :> Chcesz śmierdzieć i truć się? Pal...

wykładasz na jakiejś uczelni?

Opublikowano

­

@xDeStRuCtx

Chciałbym :P

Nawet nie odróżniasz różnicy pomiędzy wapowaniem a paleniem, a wypowiadasz się jak znawca. Nie musisz wypowiadać się tutaj, bo się wystarczająco zbłaźniłeś, twierdząc tym, że po wapowaniu będę smierdział czymkolwiek. Co za ludzie :D

Opublikowano

­

Nawet nie odróżniasz różnicy pomiędzy wapowaniem a paleniem, a wypowiadasz się jak znawca. Nie musisz wypowiadać się tutaj, bo się wystarczająco zbłaźniłeś, twierdząc tym, że po wapowaniu będę smierdział czymkolwiek. Co za ludzie :D

Pomimo tego, że koleś pisze bzdury, to jednak trochę racji ma.

Liquidy tak samo jak analogi pozostawiają zapach na ubraniach oraz skórze. Nie wiem co tam wapujesz ale przykładowo taki aromat Glazed Doughnut od Capella, który ostatnio sobie mieszam robiąc samogony pozostawia zapach na ubraniach. Są liquidy, które nie pozostawiają zapachu w otoczeniu, ale też są takie które pozostawiają i ubrania nimi przesiąkają.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Pomimo tego, że koleś pisze bzdury, to jednak trochę racji ma.

Liquidy tak samo jak analogi pozostawiają zapach na ubraniach oraz skórze. Nie wiem co tam wapujesz ale przykładowo taki aromat Glazed Doughnut od Capella, który ostatnio sobie mieszam robiąc samogony pozostawia zapach na ubraniach. Są liquidy, które nie pozostawiają zapachu w otoczeniu, ale też są takie które pozostawiają i ubrania nimi przesiąkają.

Nie ważne jaki to zapach i tak czy siak czuć tego e-ćmika. Ja momentalnie zaczynam kaszleć i robię się czerwony, więc nikt w moim otoczeniu akurat palić nie może - Fakt że jedne pachną lepiej, drugie gorzej, ale jak wspomniałem... czuję w tym wszystkim e-fajkę.

Opublikowano

to akurat prawda z tym jebaniem e-szlugiem, liquid czuć na skórze i ubraniach i to w c**j nie czujemy tego bo jaramy sami, ale inni już owszem. Nie zawsze to jakiś smród jak np po fajkach, ale czasami jak jebie od ciebie taką chemiczną borówą która się miesza z perfumami które masz na sobie to c**jowo jest 

23d5997a573e9.jpg

Opublikowano

Po co w ogóle ten e-papieros?

Teraz sporo osób, które nawet nie paliły normalnych papierosów palą e-papierosy, tak samo dzieciaki w gimnazjach. O co chodzi?

ulpdoa6f345.png

Opublikowano

O to chodzi że kupując papierosy w sklepie płacisz np 14 zł za paczkę papierosów,natomiast jeśli kupisz sobie taki eko-papieros zaoszczędzisz na kieszeni bo wkłady do tego są tańsze od papierosów z drugiej strony tak samo sie trujesz jak normalnymi papierosami.

Opublikowano

W paleniu epapierosów chodzi według mnie o kilka rzeczy, a do takich wniosków dochodzę po rozmowach ze znajomymi. Po pierwsze jest to tańszy sposób na palenie. Po drugie, postrzeganie osób palących efajki jest lepsze niż tych jarających zwykłe szlugi. Ja też poważnie zastanawiam się nad przerzuceniem się na elektroniczne papierosy.

Opublikowano

A ja mam taką zagwozdkę związaną z chociażby nazwą tematu. Od kiedy jakikolwiek papieros się opłaca? Opłaca to się nie truć tym świństwem, oszczędzamy zdrowie i pieniądze. Ja w paleniu czy to tradycyjnych papierosów, czy tych elektronicznych śmieci nie widzę żadnej opłacalności.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Ja mogę to sobie wyobrazić w ten sposób. Jeśli palacz analogów wydaje na nie 500 zł miesięcznie - znam takich - to przerzucenie się na e-papierosy pewnie będzie dla nich opłacalne. Za wkłady zapłacą mniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...