Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Atak DoS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Powiecie mi w jaki sposób mogę zaatakować własną stronę www? Bo co mi po tym że znajdę adres IP strony, skoro jest to IP całego hostingu.(każda strona na tym hostingu ma te same IP), więc nie atakuję konkretnej strony, tylko cały hosting. Więc.... Co mi to daje? Nic. Jak zrobić atak na konkretną stronę?

Opublikowano

Ja bym zapchał przez http requesty, na google poszukaj informacji o dos, jak dobrze pamiętam na sekuraku było kilka artykułów porządnie opisanych, wybierz jeden z ataków i szukaj jak wykonać, z tego co słyszałem są gotowe programy pod dos.

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

Ja bym zapchał przez http requesty, na google poszukaj informacji o dos, jak dobrze pamiętam na sekuraku było kilka artykułów porządnie opisanych, wybierz jeden z ataków i szukaj jak wykonać, z tego co słyszałem są gotowe programy pod dos.

Tyle że ja pracuje na linuxie (VPS). Mój internet nie wydali.

Opublikowano

W takim razie bierz trojana, rzuć server do obiegu i ddosuj z nie swoich komputerów :lenny:

Mi po prostu chodzi żeby tylko moją strone zaatakowac z VPS a nie jakies trojany i masowe ataki...

Opublikowano

To wejdź na tor'a i kup sobie bot neta jak nic ci się nie podoba ;).

Ps: Jak byś już chciał tego bot neta to przygotuj kilka tyśięcy w bitcon'ach. ^^

Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv
Opublikowano

Jeżeli chodzi Ci o sprawdzenie wydajności Twojej strony, to polecam Ci aplikację Blazemeter - dostarczają zaawansowane metryki na temat wydajności stron internetowych (wykonując stress testing).

Opublikowano

To wejdź na tor'a i kup sobie bot neta jak nic ci się nie podoba ;).

Ps: Jak byś już chciał tego bot neta to przygotuj kilka tyśięcy w bitcon'ach. ^^

Wy ludzie nie rozumiecie, że chcę po prostu zpingować moją stronę komendą ping na linuxie, ALE MOJĄ STRONĘ, nie cały hosting. Jak to zrobić? Bo wykrywa IP hostingu, nie strony..

Opublikowano

Nie rozumiesz?Nawet jak byś miał ip swojej strony to skoro masz słaby internet to nic nie zdosujesz kolego,żeby dosować to potrzebował byś ok. 50-100 mb's internetu lub więcej.Do tego musiał byś uruchomić kilkanaście konsol na kilku urządzeniach.Zresztą możesz loica pobrać i wpisujesz tam adres swojej strony i ci wyświetli ip ;).

Gdyby chciałeś link to na gg ci podam bo jeszcze mi znowu za coś ostrzeżenie dadzą.

Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv
Opublikowano

Nie rozumiesz?Nawet jak byś miał ip swojej strony to skoro masz słaby internet to nic nie zdosujesz kolego,żeby dosować to potrzebował byś ok. 50-100 mb's internetu lub więcej.Do tego musiał byś uruchomić kilkanaście konsol na kilku urządzeniach.Zresztą możesz loica pobrać i wpisujesz tam adres swojej strony i ci wyświetli ip ;).

Gdyby chciałeś link to na gg ci podam bo jeszcze mi znowu za coś ostrzeżenie dadzą.

Pisałem, że robię atak z VPS (na którym mam gwarantowane 100mb neta) więc nie wiem z czego snujesz wnioski że mam słaby internet. A nawet gdy wpisze w LOIC to i tak wyskakuje IP hostingu, i każda strona na tym że hostingu, ma identyczny adres IP.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Forum nie wspiera hakerów.

Powiecie mi w jaki sposób mogę zaatakować własną stronę www?

Co do tematu, spinguj domenę = ip serwera (jedyny wyjątek to przypadek, w którym korzystasz z serwisu np. cloudflare), na którym stoi Twoja strona. Jeśli to jest shared-hosting to kilka stron może mieć to samo IP. Za mało szczegółów podałeś, wiemy, że chcesz zaatakować swoją stronę (nie wiadomo jaką i gdzie) jakimś VPSem i na tym się kończy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...