Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grami , nagłe zacinki kilkusekundowe POMOCY :(

BonBox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem taki sam jak w temacie. 

Mój pc : 

AMD Radeon HD Series 6800

Intel Core i3 CPU 530 2,93ghz (2rdzeniowy)

8GB Ram DDR3

Ogólnie problem jest tylko w CS:GO , bo tylko w niego gram. Pasta nie była dawno wymieniana , ani pc nie jest czyszczony od bardzo dawna bo po prostu na tym sie nie znam i nie chce nic popsuć.

W speedfanie podczas grania gpu rośnie do 54 stopni maksymalnie. A użycie CPU cały czas w spoczynku lub podczas grania wykazuje od 50 do 100 % !

Pomocy :( Podam wszystko co trzeba. +komp mi głośno chodzi mimo wyciszającego czegoś na obudowie , nagradzam lajkami ! 

jak mam mało odpalonych kart w przeglądarce to cpu usage ma mniej %

Opublikowano

Oddaj komputer do czyszczenia ,możliwe ,że przydałoby się przeinstalować system lub dobrze go wyczyścić. Wiem ,że można to wszystko zrobić samemu ale tak jak piszesz ,jeżeli nigdy tego nie robiłeś i nie chcesz czegoś popsuć to oddanie do czyszczenia będzie najlepszym rozwiązaniem ;)

http://www.twitch.tv/mty54

GLOBAL ELITE ZAPRASZA NA STREAM! :)

Od pn-pt 16-24

Sb-Ndz Do upadłego :D

Opublikowano

A więc pozostaje poogladac filmiki na yt z czysczenia komputera co i jak wykonać i próbować na własna rekę. Jedyny problem jaki mozesz miec to nalozenie pasty pod proceosrem. Nie wytłumacze ci piszac co zrobic zeby nie popsuc sprzetu.

Od pn-pt 16-24

Opublikowano

@BlackOrbit podlinkowałbyś coś ? Pewnie będzie potrzebne jakieś sprzezone powietrze czy coś a ja nwm co to jest xD

Opublikowano

Temperatura raczej niema nic do zacinania sie. Od zbyt wysokiej temperatury najwyzej wylaczyl by mu sie komputer lub wyskoczyl by mu blue screen z bledem.
54 stopnie to nic strasznego. Byle by bylo poniezej 90.

Dysk twardy wysluzyl swoje. Nieraz sie spotykalem ze scinkami w grach.
Za kazdym razem byl to blad dysku.

Moj komputer nagrzewa sie do 70 stopni juz od chyba 3 lat i czuje sie dobrze :)

Znajdz_zps9604d9fb.jpg

Opublikowano

@Misioowy czyli czego to jest wina ze czasami cpu usage rośnie do 100% ? Albo ze wyskakuje mi płomyk w speedfanie przy niektórych rzeczach

Opublikowano

Temperatura raczej niema nic do zacinania sie. Od zbyt wysokiej temperatury najwyzej wylaczyl by mu sie komputer lub wyskoczyl by mu blue screen z bledem.

54 stopnie to nic strasznego. Byle by bylo poniezej 90.

Dysk twardy wysluzyl swoje. Nieraz sie spotykalem ze scinkami w grach.

Za kazdym razem byl to blad dysku.

Moj komputer nagrzewa sie do 70 stopni juz od chyba 3 lat i czuje sie dobrze :)

Oj ma, za wysokie temperatury - pojawia się throttling - procesor zmniejsza taktowania.

Daj screeny z HD Tune.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@BlackOrbit 

@Misioowy

@Zeciarz

http://prntscr.com/9nm7kd<---- nwm co to jest jakiś dysk , możliwe że mi sie utworzył
przy pobieraniu czegoś i sie stworzył jako D a na nim instalka 2mb , ale usunąłem już ten dysk
(nie jestem pewien czy to to , ale na to wychodzi)

Sorry , ale nie wszystko jest po kolei. Ogółem mam dwa dyski jeden 640 gb a drugi 160gb
Jak cos podać jeszcze to piszcie , pozdrawiam !
Opublikowano

Defragmentujesz dyski? Jeśli nie to polecam to zrobić ,układa pliki i komputer nie "gubi" się we własnych plikach. Działa poprostu szybciej. A komputer i tak warto poczyścić 
Masz tutaj link do filmu tak jak prosiłeś https://www.youtube.com/watch?v=yVwl5lkqA8M,facet używa spręzonego powietrza ,można je kupić w większosci sklepów komputerowych. Jeżeli nie chcesz kupować powietrza lub poprostu ci sie niechce :D To mozesz zruszyć kurz czystym ,suchym pędzelkiem i zebrać później odkurzaczem.

Od pn-pt 16-24

Opublikowano

@BlackOrbit ostatnio robiłem defragmentacje , ogólnie na dysku C mam same programy a dysk d 640gb mam prawie cały wolny tylko cs na nim mam , jak wrócę z korków to zobaczę jak się sprawa miewa w środku

Opublikowano

Co z tym czyszczeniem? Może masz zapchany wentylator. Przydałoby się aby ktoś znający się na tym zajrzał do środka. W zasadzie sam także powinieneś dać radę bo to nic trudnego, ale musisz być po prostu ostrożny.

Opublikowano

@solymr sprawdzałem wentylator od procesora i jest cały czysty , ale wentylator był upierdzielony od karty graficznej to patyczkiem do uszu zgarnalem trochę kurzu. Ale nadal jest to samo. Ja myślę ze to albo przez wyschnieta paste termoprzewodzaca albo nwm. Obczaj screeny które podeslalem na 1 i 2 stronie tematu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...