Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiany zmiany...

Pitbull_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro władza została oddana w ręce ludu to wypadałoby, aby lud nie spoczął na laurach, prawda?
@Why i tak zrobił praktycznie wszystko czego oczekiwaliśmy w temacie @1373230489-U611928.pngBasille za co osobiście jestem mu wdzięczny, ale by nie było tak, że minie miesiąc-dwa, a wszystko wróci do tego stanu, który był, to wypadałoby wykazać trochę inicjatywy, sam mam kilka pomysłów, ale i was proszę byście dorzucili coś od siebie (odnośnie moich pomysłów jak i przedstawili własne) jednak na chwilę obecną chiałbym z wami przedyskutować to:

#1 Kompleksowe odświeżenie tematu "Pierwsze kroki z anime"
Cóż... temat z końca 2012 trąci już mocno myszką i wypadałoby napisać coś nowego. Nie ma co ukrywać. To co jest tam napisane umie praktycznie każdy, a i mała "gównoburza" jakoś pozytywnie na odbiór nie wpływa. Dlatego oprócz podstawowych informacji jak chociażby słowniczek pojęć (fajnie by było jakby gdzieś się po redakcji zachował, bo to chyba jedyny dobry jej projekt), i jeżeli @Eftar się zgodzi - poradnik pobierania na dysk anime (bo o ile popieram @arko , iż każdy umie wpisać frazę "anime online" w google to ze znalezieniem odpowiedniej strony z dobrej jakości pozycjami i późniejszym dopasowaniem napisów, jak i doboru odpowiedniego programu do odtwarzania ludzie mogą mieć problem). Ostatnią rzeczą, którą chciałbym tam zamieścić jest coś takiego jak lista anime, które warto obejrzeć - ale skonstruowana w sposób przystępny dla kogoś zaczynającego przygodę z anime, bo nie jest problemem wpisać sobie w wyszukiwarkę "najlepsze anime", ale skoro mamy mieć takie podejście to od razu można dział usunąć - bo w internecie pełno takich "for" jest...'

Nie chciałbym też jakiejś topki tworzyć, bo każdy z nas ma swoje gusta - po prostu wypisać ileś przystępnych tytułów wartych obejrzenia dla kogoś początkującego, może je podzielić na kategorie - i tyle. Czekam na waszą opinię :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Ja bym jedynie na chwilę obecną usunął temat jak zaczynać z tym Anime.

Ostatecznie jak wejdzie tu jakiś Laik to i tak nie przeczyta regulaminu i stworzy osobny temat,potem jak się go upomni to i tak napisze w tamtym temacie co się szuka Anime.

Co do stworzenia osobnego tematu dla początkujących żeby co zobaczyli,to dobry pomysł żeby ktoś umiał się tu wykazać,ale nie dość że trzeba będzie tego trochę wypisywać,

to i trzeba będzie cały czas dodawać bo wychodzą i dobre Anime,a wątpię żeby jakiemuś Laik`owi chciało się tyle czytać,ostatecznie też wejdzie w jakąś wyszukiwarkę Anime i pewnie tam coś znajdzie,

chyba że w tym temacie pojawią się takie ,,podstawy podstaw,, to tak to jeszcze ma w miarę sens,chociaż założę się o dychę że i tak napisze w temacie Szukam Anim,i co ma oglądać..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Why ma w zanadrzu jeszcze kilka fajnych rzeczy (tak myślę, że wyjdą na dobre) wystarczy poczekać. Bardzo mu dziękuję i tym osobom, które chcą coś zdziałać (Pitbullowi też) które mają chęci itp ;) Oby to była najlepsza era dla anime xD

Opublikowano

Rozwijanie działu pod kątem nowych w anime jest bardzo dobrym posunięciem, dodatkowo gdzieś z boku są prowadzone rozmowy odnośnie przyszłości tego działu dlatego fajnie to wszystko na obecną chwilę wygląda. Ja do listy anime chciałbym już teraz zaproponować dwa tytuły mianowicie pierwsza seria Naruto oraz Dragon Ball (tutaj może być pierwsza i druga seria) bo właśnie dzięki takim anime zostałem na dłużej. Z perspektywy czasu większość z nas patrzy na to z przymrużeniem oka bo sentymenty itp ale wracając myślami do swoich początków jestem absolutnie pewien ze te produkcje kupią każdego. No bo kto nie lubi ninja albo zdrowej napierdalanki?

Odświeżenie tematu dla laików to też dobry pomysł i chciałbym aby ktokolwiek się za to zabierze, podszedł do tego bardzo poważnie bo możemy to uznać za swoista wizytówkę naszego działu.

dobra robota pitbul

Opublikowano

Usunięcie tematów związanymi z "Szukam Anime", oraz Recenzje oznaczyć przykładowo: [Recenzja] Tytuł. Można dodać też coś ala [Dyskusja], [Opinia] itd.

Opublikowano

Usunięcie tematów związanymi z "Szukam Anime", oraz Recenzje oznaczyć przykładowo: [Recenzja] Tytuł. Można dodać też coś ala [Dyskusja], [Opinia] itd.

Nie ma sensu wracać do prefixów w dziale, a co do recenzji to Why wprowadzi niedługo pare zmian. 

Temat z informacjami o anime dla laików może średnio wypalić. Chyba, że ktoś albo cała grupa podejdzie do tego z głową i wypisze anime, które mogą się spodobać każdemu albo wypisać tytuły pod konkretnych odbiorców.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Why ma w zanadrzu jeszcze kilka fajnych rzeczy (tak myślę, że wyjdą na dobre) wystarczy poczekać. Bardzo mu dziękuję i tym osobom, które chcą coś zdziałać (Pitbullowi też) które mają chęci itp ;) Oby to była najlepsza era dla anime xD

Co nie oznacza, że my mamy siedzieć z założonymi rękami i zrzucać wszystko na barki @Why 'a, prawda?

Nie ma sensu wracać do prefixów w dziale, a co do recenzji to Why wprowadzi niedługo pare zmian. 

Temat z informacjami o anime dla laików może średnio wypalić. Chyba, że ktoś albo cała grupa podejdzie do tego z głową i wypisze anime, które mogą się spodobać każdemu albo wypisać tytuły pod konkretnych odbiorców.

Coś takiego jak "anime dla każdego" nie istnieje. Z drugiej strony nie powiesz mi, że nie jesteś w stanie dobrać kilku anime z gatunku romansu dla osoby, która jest zielona w anime? 

Opublikowano

Co nie oznacza, że my mamy siedzieć z założonymi rękami i zrzucać wszystko na barki @Why 'a, prawda?

Coś takiego jak "anime dla każdego" nie istnieje. Z drugiej strony nie powiesz mi, że nie jesteś w stanie dobrać kilku anime z gatunku romansu dla osoby, która jest zielona w anime? 

Ciężko o sam romans, zazwyczaj jest romans + komedia i romans + dramat. Ale i tak jestem w stanie dobrać paru dobrych kandydatów.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ciężko o sam romans, zazwyczaj jest romans + komedia i romans + dramat. Ale i tak jestem w stanie dobrać paru dobrych kandydatów.

Zle do tego podchodzisz i niepotrzebnie mnożysz ambaras. Nie myśl o tym ze romans który wybierasz ma w sobie komedie albo dramat. Wybierz po prostu romans który powinien się nowemu spodobać. Kazda produkcja ma w sobie odrobinę innych gatunków więc wybieranie w ten sposób jest bezsensowne.

Opublikowano

@Zeciarz

Rzecz jasna uogólniłem moją wypowiedź, ale sam widzisz, ze nie jest jakimś ogromnym problemem znaleźć tytuł, który jest na tyle przystępny by zainteresować kogoś, kto szuka romansu.

Opublikowano

Sugeruję utworzenie i przypięcie tematu z odnośnikami do recenzji zamieszczanych w dziale.

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Arcymistrz
Opublikowano

Sugeruję utworzenie i przypięcie tematu z odnośnikami do recenzji zamieszczanych w dziale.

Z tym jest już realizowany pomysł. Wkrótce efekty ;)

Arcymistrz
Opublikowano

@Why

Tak, w sumie obie rzeczy mogą być w jednym temacie.

Na razie nie ma takiej potrzeby, a ilość podpiętych tematów za duża nie może być. 

Opublikowano

­Szkoda, że tamten temat nie został otworzony, wtedy nie musiałby powstawać kolejny, czyli ten, ale co tam, nie kombinujmy już :D

@"Pitbull !" 
No oczywiście, że nie. Każdy może coś dodać od siebie ;)

Anime dla każdego moim zdaniem nie istnieje. Dane anime - dany gatunek idzie też w parze z innym gatunkiem (romans + magia etc.) Grunt to, żeby dany tytuł podszedł (tak załóżmy) jak największej grupie odbiorców... Może

po prostu wypisać ileś przystępnych tytułów wartych obejrzenia dla kogoś początkującego, może je podzielić na kategorie.

Wypisać dla młodszej widowni, dla osoby początkującej i opisać trochę? Spróbować jakoś przekonać?

Opublikowano

Odnosnie anime dla początkujących, to proponowałbym stworzyć konferencje na gg (kiedys tez taka miala być na mpc, ale gimby nie znajo xD) i razem ustalić propozycje dla poszczególnych gatunków, z tymże nawet jesli uznajemy jakąś serie za świetną, ale uwazamy, ze moze początkującemu nie przypasc do gustu albo, ze nie jest dla kazdego to raczej takich bysmy nie umieszczali, ewentualnie dopisalibysmy glowne wady i zalety, zeby uzytkownik sam zdecydował czy chce to ruszyć.

Opublikowano

Co do recenzji. Coś będzie, pomysł jest realizowany. Mam nadzieję, że w przeciwieństwie do redakcji (wiele osób może też patrzyć przez pryzmat na to, niezbyt przychylnie. Momentami to nawet i Ja) wierzę, że to akurat wypali. ­Pożyjemy, zobaczymy ;)

Opublikowano

Odnosnie anime dla początkujących, to proponowałbym stworzyć konferencje na gg (kiedys tez taka miala być na mpc, ale gimby nie znajo xD) i razem ustalić propozycje dla poszczególnych gatunków, z tymże nawet jesli uznajemy jakąś serie za świetną, ale uwazamy, ze moze początkującemu nie przypasc do gustu albo, ze nie jest dla kazdego to raczej takich bysmy nie umieszczali, ewentualnie dopisalibysmy glowne wady i zalety, zeby uzytkownik sam zdecydował czy chce to ruszyć.

Pierwsza konfa miała została zrobiona przez Aspka z Vasto o ile dobrze pamiętam(skończyło się tak, że ustalili listę tylko między sobą, a w temacie była gównoburza za gównoburzą, którą wywoływał czasem Vasto - którego szczerze... nigdy nie trawiłem xD )... Tak samo lista takich anime dla początkujących. 2k14 bodajże :v

W sumie kuhfa, ile ja w tym dziale już siedzę. ^.-

Wracając do tematu... Można zrobić listę anime podzieloną na gatunki, czyli horror, romans, dramat, fantasy, magia, sztuki walki, sportowe itd... aczkolwiek trzeba pamiętać, że nie każde anime musi pasować każdej osobie, więc musiałoby zostać podane kilka takich pozycji (powiedzmy 5-10), takich bardziej sensownych. 

Odnośnie tego poradnika/początki z anime itp. to proponowałbym jedną z 2 rzeczy:

• Zrobić osobny temat do dyskusji odnośnie tego co powinno się w nim znaleźć(a sam temat zamknąć i podpiąć - ten główny), żeby nie robić syfu/nie było gównoburzy.
  • Post pojawia się dopiero po akceptacji przez modka, żeby zapobiec gównoburzom/zbędnemu syfowi.

Tyle ode mnie. Tylko, jak robić będziecie listę, to nie wrzucajcie jakiegoś gówna i zastanówcie się 2 razy nad każdą pozycją. GL.

Opublikowano

Pierwsza konfa miała została zrobiona przez Aspka z Vasto o ile dobrze pamiętam(skończyło się tak, że ustalili listę tylko między sobą, a w temacie była gównoburza za gównoburzą, którą wywoływał czasem Vasto - którego szczerze nigdy nie trawiłem xD )... Tak samo lista takich anime dla początkujących. 2k14 bodajże :v

W sumie kuhfa, ile ja w tym dziale już siedzę. ^.-

Wracając do tematu... Można zrobić listę anime podzieloną na gatunki, czyli horror, romans, dramat, fantasy, magia, sztuki walki, sportowe itd... aczkolwiek trzeba pamiętać, że nie każde anime musi pasować każdej osobie, więc musiałoby zostać podane kilka takich pozycji (powiedzmy 5-10), takich bardziej sensownych. 

Odnośnie tego poradnika/początki z anime itp. to proponowałbym jedną 2 rzeczy:

• Zrobić osobny temat do dyskusji odnośnie tego co powinno się w nim znaleźć(a sam temat zamknąć i podpiąć - ten główny), żeby nie robić syfu/nie było gównoburzy.
  • Post pojawia się dopiero po akceptacji przez modka, żeby zapobiec gównoburzom/zbędnemu syfowi.
Tyle ode mnie. Tylko, jak robić będziecie listę, to nie wrzucajcie jakiegoś gówna i zastanówcie się 2 razy nad każdą propozycją. GL.
Tzn konfa byla, ale pisalismy tam o pierdolach a nie o liście anime xD

ale mysle, ze to dobry pomysl, ja bym sprobowal

Opublikowano

@sebasku√6

Odnośnie tytułów to zastanowimy się wszyscy razem, a przynajmniej między tymi osobami, które będą wyrażały taką chęć. Jednak trzeb mieć świadomość, że początkujący tak na prawdę nie ma wyrobionego gustu i ma większą tolerancje serii, które są dla nas słabe. Podstawową zasadą jest zachęcić do oglądania - ogółem, a nie tworzyć fana "gównoanime" czy pseudo znawcy (pozdrowienia Tomaszku)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...