-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Jakub
Jakub
Witam,
wczoraj instalowałem na czysto z pendrive'a Windows10 (.iso pobrane z dreamsparka). Po skończonej instalacji system nie chciał zabootować, powstała pętla, laptop ładował BIOS, potem przechodził do czarnego ekranu (jak zawsze, trwało to może sekundę, dwie
) i zamiast następnie przejść do uruchamiania systemu robi restart i tak w koło. Odpaliłem instalacje sytemu z pendrive'a, wybrałem opcję naprawy, cmd, po wpisaniu bootrec /rebuildbcd wywaliło mi tylko komunikat, że całkowita liczba znalezionych instalacji Windowsa to...0. Poleciały wszelakie fixmbr'y i fixboot'y i nic. Stwierdziłem, że dam szansę narzędziu do automatycznej naprawy, dostałem tylko komunikat, że niestety nie udało się systemowi naprawić problemu. Co jest śmieszniejsze, jeśli mam włożony pendrive i ustawiony jako pierwsze urządzenie w boot orderze pojawia się napis Press any key... jak się kropki skończą ładować (nic nie naciskam) system normalnie rusza. Wina uszkodzonego .iso? Błąd podczas wypalania?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.