Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] Kimsufi

`Kuba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OVH. Nic dodać nic ująć.

Średnio na jeża bym powiedział, dodatkowo ciężko dorwać dobry serwer

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Kiedyś posiadałem serwer w tej serwerowni - nie jest to nic innego jak oddział OVH. Nie mogę polecić ze względu na ich problematyczny (przynajmniej ja takie mam odczucia) support i nie do końca zadowalające zabezpieczenia. Co do kimsufi jeszcze mam takie wrażenie, że jest to serwerownia stworzona aby było gdzie wrzucać przestarzałe technologicznie maszyny z OVH. Podsumowując, nie wiadomo na jaką maszynę tam trafisz i czy będziesz musiał walczyć ze sprzętowymi usterkami i prosić o wewnętrzne interwencje.

Opublikowano

Kiedyś posiadałem serwer w tej serwerowni - nie jest to nic innego jak oddział OVH. Nie mogę polecić ze względu na ich problematyczny (przynajmniej ja takie mam odczucia) support i nie do końca zadowalające zabezpieczenia. Co do kimsufi jeszcze mam takie wrażenie, że jest to serwerownia stworzona aby było gdzie wrzucać przestarzałe technologicznie maszyny z OVH. Podsumowując, nie wiadomo na jaką maszynę tam trafisz i czy będziesz musiał walczyć ze sprzętowymi usterkami i prosić o wewnętrzne interwencje.

Bo taki jest zasada działania kimsyfu. Ludzie biorą maszyny do testów. Same maszyny lecą na sprzęcie który używali do hostowania vps i www. Sprzęt używany nie najlepszych lotów no ale do testów w sam raz często się hddki sypią no ale jak ktoś myśli na poważnie to tylko soyoustart albo ovh :) Czasem się dziwie, że im się koszt utrzymania takiego serwera zwróci :v

Opublikowano

Według mnie hosting może być ale tylko do testów lub nauki a jeśli chodzi o jakieś poważniejsze projekty to odpada ze względu na słabe i pasujące się maszyny a także słaby support.

A co do kosztów to musi im się to jakoś zwracać inaczej by nie prowadzili tego hostingu.

Opublikowano

Kimisufi to dobre serwery do stawiania serwerów w Tibi :) A co zabezpieczeń to mają w miarę dobre.

Nie sądzę, że maja dobre zabezpieczenia. Taka cena takie zabezpieczenia ;)

Według mnie hosting może być ale tylko do testów lub nauki a jeśli chodzi o jakieś poważniejsze projekty to odpada ze względu na słabe i pasujące się maszyny a także słaby support.

A co do kosztów to musi im się to jakoś zwracać inaczej by nie prowadzili tego hostingu.

Jedynie też mogę się tutaj z tobą zgodzić. Oni tylko już mają stare maszyny..
Opublikowano

Tak jak SLDC - serwery stabilne dla serwerów Tibia a tutaj jeszcze musisz dodatkowo sam zabezpieczyć maszynę. Dla początkujących wystarczy.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

OVH. Nic dodać nic ująć.

Średnio na jeża bym powiedział, dodatkowo ciężko dorwać dobry serwer

Co słyszałem, to podobno mają słabsze zabezpieczenia Anty-DDos, niż OVH.

Ta sama co OVH + dostęp do api.ovh.com ....

Tak stare maszyny, które wysłużyły się już w OVH.

Kimisufi to dobre serwery do stawiania serwerów w Tibi :) A co zabezpieczeń to mają w miarę dobre.

Te same zabezpieczenia co OVH + dostęp do api.ovh.com ....

Powiem ci tak maszyny od OVH słabe zabezpieczenia jedynie to mogę polecić ich serwery do testów ^^.

Te same zabezpieczenia co OVH + dostęp do api.ovh.com ....

@ TOPIC

Maszyny dobre i jest dostęp do tzw. api.ovh.com, które przy odpowiednim rozumieniu jest w stanie zabezpieczyć dobrze serwer.

Na start polecam!

Support w postaci Awarii jest bardzo szybki i wiele wątków istnieje, że nawet zamiast zmienić na ten sam dysk daja albo nowy, albo lepszy pod względem pojemnościowym

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Kimsufi hmm..

Współpracują z ovh. Ochronę Anty-DDoS mają dobrą serwery stoją stabilnie :)

Ceny nie są duże a parametry są dość dobre.

Hosting jest dobry.

­

Opublikowano

Kimsufi hmm..

Współpracują z ovh. Ochronę Anty-DDoS mają dobrą serwery stoją stabilnie :)

Ceny nie są duże a parametry są dość dobre.

Hosting jest dobry.

Jak to jest odnoga od OVH, a nie współpracownicy.

Kimsufi należy do firmy ovh tak jak Hubic oraz SoYouStart.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...