Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Assassin's Creed I?

TreWQ33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie każda część jest w porządku i każda ma wady/zalety/odmienne style/nowe systemy/nowości/"unowocześnienia" etc. Każda jest na swój sposób inna, ale również bardzo podobna grafiką, stylem i klimatem do całej reszty.

W pierwszej części jak najbardziej jest zachowany, a nawet więcej - został rozpoczęty i ukazany cały klimat gry, który według mnie przewija się aż do Unity(w Syndicate nie odczułem tego tak bardzo, klimat się trochę zmienił).

Szczerze powiedziawszy to nie spotkałem się chyba ani razu z żadnym hejtem dotyczącym AC(pierwszej części), a przeglądam czasami materiały/fora na tematy związane z grą etc.

Jak to z hejtem bywa, zapewne jest masa powodów - jednemu kiedyś gra nie działała i zaczął się wkurzać i wypisywać głupoty, drugi wgl. nie grał, ale pisze i krytykuje bo ... nawet nie wie czemu .... itd.

Powodów jest mase, w tym momencie ludzie patrzą z góry na tą grę bo grafika jak na te czasy wygląda gorzej, ale nikt nie zwraca uwagi na to, że od premiery gry dzieli nas już spory kawałek czasu.

Zapraszam do dyskusji, jeśli masz jakieś inne pytania/chciałbyś rozwinąć temat to z przyjemnością się włączę. ;)

Opublikowano

­Z prostego powodu, jest monotonna, większość misji wygląda bardzo podobnie. Grafika według mnie jest dobra jak na 2007 r., mnie się podobała pierwsza część bo w tej serii kręci mnie najbardziej fabuła i zabójstwa wyczynowe oraz klimat.

Opublikowano

Głównie z tego względu, że każda lokacja wygląda IDENTYCZNIE pod względem misji - podsłuchaj, śledź, zabij. Po krótkim okresie czasu taki schemat się nudzi, bo jest to monotonne, dlatego głównie tą grę hejtują.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Mi się akurat I podobała grałem.

I tak jakoś przypadła do gustu.

Większość misji jest podobna i grafika może trochę.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

• 4 tygodnie później...
Budowniczy
Opublikowano

W AC I zaczęła się cała moja przygoda z serią Assassin's Creed. Według mnie jest to dobra część, lecz nie tak rozbudowana jak dalsze. Przykładowo misje ciągle się powtarzają, co szybko się nudzi grając w grę pierwszy raz. Osobiście przeszedłem AC I, lecz nie było takich emocji jak przy np. trójce. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1 była "niedorobiona". W 2 było prawie to samo, lecz lepiej zrobione dlatego w tą cześć już się grało bardzo dobrze.

Kto wie czy nie tak samo będzie z WD?

Opublikowano

Ja sam jak zacząłem grać w pierwszą część to wydawała mi się troche słaba, ale zamierzam zacząć grac od nowa i może zmienić zdanie :)

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Assassin's Creed I to jedyna odsłona, której nie przeszedłem (z tych co miałem okazję grać). Znudziła mi się po niecałej godzinie grania. Jednak ja nigdy jej nie hejtowałem, bo nie jest to zła odsłona, tylko gorsza od nowszych. Myślę, że za cenę, za którą się obecnie waha, warto ją kupić. :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

AC 1 cechuje się wielką powtarzalnością. Cały czas robisz to samo. Schemat wygląda mniej więcej tak:
Mentor zleca misje- jedziesz do miasta- szpiegujesz (czyli wypełniasz misje informatorów)- idziesz do swojego celu- oglądasz jakiś krótki filmik- zabijasz cel- wracasz do mentora. I od początku. Wpleć tam gdzieś jeszcze raporty składane w biurze assasynów.

Jedyne ciekawe misje to pierwsza (Świątynia Salomona) oraz dwie ostatnie (konfrontacja z wielkim mistrzem templariuszy Robertem de Sable i mentorem Al Mualimem).

System walki nie był najgorszy, nieco bardziej wymagający niż późniejsze części (dopiero Unity było znów trudne), co jest dużym plusem. Powiedzmy, że  walka była bardzo dobra jak na czasy stworzenia tej gry.

Fabuła... no właśnie. O ile do stworzenia dobrego systemu walki potrzebne są co raz to nowsze technologie, to wyobraźni nie trzeba wynaleźć. Według mnie fabuła nie była za ciekawa, jeżeli chodzi o grę. Natomiast jeśli mówimy o głównym protagoniście- Altairze, jego historia miała ciekawe rozwinięcie w Revelations

Podsumowując:

Nie jest źle, ale mogło być lepiej 

http://refugia.e-sim.org/lan.1306/ : Gra przeglądarkowa, w której wcielasz się w rolę obywatela e-państwa. Możesz być żołnierzem, prezydentem, kongresmenem lub redaktorem gazety. Gra wydaje się na początku trudna. Gdybyś chciał/ała spróbować, napisz do mnie, pomogę w razie problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...