Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z var między FPS a pingiem

BonBox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż mam wysoki var między fps a pingiem , podczas grania nagle co kilka minut var skacze do ponad 30 , tak samo jest jak odpalam ekwipunek var 30 , oglądam skina za 1szym razem var 30. Próbowałem różnych rzeczy zmienianie priorytetu cs go na wysoki , wydajność kompa na wysoki , ustawienia opcji uruchamiania itd. i nadal to cholerstwo jest. To bardzo utrudnia gre. 

Mój pc:

AMD Radeon HD Series 6800

Intel Core i3 CPU 530 2,93ghz (2rdzeniowy)

8GB Ram DDR3

Jak coś więcej podać to piszcie. Problem nastąpił kilka miesięcy temu. Format też był robiony nawet 2 razy i też nie pomogło. Czy może być to wina routera ? Nie mogę nigdzie znaleźć pomocy na żadnym forum , a w necie nic nie pomaga. Nie mam pojęcia co robić. HELP ! :(

#dodam , że w miarę często rozłącza mi się internet z Netii jeżeli to ma jakieś znaczenie 

Opublikowano

Widziałem na innym forum, że komuś pomogła zmiana cfg (steam cloud robi update zawsze do tego samego). Przetestuj jakiś cfg z internetu albo przywróć podstawowy na chwilę (po zrobieniu kopii zapasowej twojego cfg).

Jak coś to cfg jest w: ...\Steam\userdata\<YOURID>\730\local\cfg

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

@PigmejQ wziąłem stary cfg get righta i nadal jest to samo. Klikam na ekwipunek var leci do ponad 30. O co z tym chodzi , ja już nie mam pojęcia. Czy wina może leżeć po stronie sprzętu ? Temperatury procka są dobre. Może nie wyrabia sukinsyn.

Opublikowano

@PigmejQ nadal jest to samo w menu podczas włączania ekwipunku itd klikam np przycisk graj i zawiecha 2 sekundy potem puszcza var leci do 30 i dopiero szuka mi meczu

Opublikowano

@PigmejQ mam zaaktualizowane sterowniki przez raptr taki program optymalizujacy dla posiadaczy sprzętu amd ;) dodam jeszcze ze sprawdzałem bad sectory moich 2 dysków i wszystko wyszło pomyślnie. Jutro może spróbuję zainstalować csgo na dysku c ciekawe czy to coś da.

Opublikowano

Znalazłem poradę żeby dać w konsoli:

rate 128000 

ograniczyć fps (fps_max )

Do tego dla pewności wywalić pliki: config i video z ...\Steam\userdata\<YOURID>\730\local\cfg

W opcjach uruchamiania dać: -novid -nod3d9ex -threads x (x liczba rdzeni procesora) -high

EDIT

Trochę zła kolejność, najpierw wywalić, później wstukać w konsoli :P

Opublikowano

@PigmejQ w menu jest nadal to samo , zaraz sprawdze w grze

@PigmejQ nadal jest to samo może nie aż tak często ale jest , zauważyłem , że jak jest ten sv+ a obok ms- to sv+ dochodzi aż do 10 nie wiem czy to dużo czy mało , choke lata do 5% ale to normalna wartość , fpsy są ok tylko ten var cały czas to samo

Opublikowano

Wybacz, ale poddaję się ponownie :(

Już nawet w internecie więcej porad nie znajduję, w sumie wszystko co znalazłem to jednym pomogło innym nie, a jeszcze innym chwilowo...

Opublikowano

@PigmejQ ogólnie sprzęt sprawdzałem różnymi programami , robiłem defragmentacje dysku itd. i raczej to nie jest wina tego :/ no cóż zatem chyba muszę się męczyć i czekać do następnej aktualizacji

Opublikowano

@PigmejQ dobra jest progres wpisałem owe komendy wszystkie na 0

sv_minrate 0 // Min bandwidth rate allowed on server. Default 0
sv_maxrate 0 // Maximum amount of bandwidth each client can use.
sv_minupdaterate 128 // Minimum updates per second that the server will allow
sv_maxupdaterate 58182066 // Maximum updates per second that the server will allow
sv_mincmdrate 128 // This sets the minimum value for cl_cmdrate. 0 == unlim

I działa wszystko trochę szybciej , ale var nadal jest. Już jest przełom :P

@PigmejQ gdzie mogę znaleźć owe komendy w folderze csa ? bo chce żeby te wartości były stałe , bo tak to muszę cały czas wpisywać. No cóż próbujemy dalej  :*

Opublikowano

Wrzuć to do autoexec, ten plik odpala się razem z cs'em (a przynajmniej powinien) i daj go "tylko do odczytu". Znajduje się w tej ścieżce co wcześniej podawałem :)

Opublikowano

Wejdź: ...\Steam\userdata\<YOURID>\730\local\cfg tam masz pliki cfg od cs'a, znajdź autoexec, edytuj go notatnikiem i wklej tam to co mi wtedy napisałeś, zapisz, zamknij okno edycji, prawym na autoexec -> właściwości i zaznacz tylko do odczytu. Od teraz powinno się to przy każdym uruchomieniu cs'a załączać. Na wszelki sprawdź jeszcze czy w pliku config jest gdzieś napisane "exec autoexec.cfg", jeśli nie to dopisz na końcu. Ten plik też możesz ustawić "tylko do odczytu", ale nie będziesz mógł wprowadzać zmian z poziomu cs (zmiany celownika itd), żeby móc to znów zrobić odznacz "tylko do odczytu". Tylko do odczytu ustawia się żeby gra nie nadpisała żadnych twoich ustawień.

Dej "Lubię to", tak się staram :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...