Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dział anime - co tu sie..

Gość horzel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Royal3

Co cwelku? xD Może nie stricte mój, ale mówić o tym co się wokół dzieje, why not. Bardziej mi chodziło, o Ciebie na stanowisku redaktora, albo i nawet moda z tym "szkoda gadać" To jak Cię pochwaliłem, za dawanie dobrych anime i czasami coś mądrego napisanie to tego nie widzisz, haha. Tak zauważyłem, że już mniej się "kłócisz" z armoro. Niemniej jednak zwracasz się z tym teraz tylko do mnie, a mało postów to się pojawiło, w których zostałeś wymieniony? Mniejsza. Przynajmniej zgodzę się z Tobą, że Arinessowi nie wychodzi pełnienie "władzy" tu ;)

Co do chatu drrr, jak już Ci wyjaśniałem. Ariness bał się, albo i nie, że skoro Silcia jest modem (załatwiony) to co z nim będzie, przecież był kidem, zostanie wyrzucony? Trochę narzekał. Jak to, 2 mody? itp. Wtedy ja napisałem, że skoro on - kid nie może być modem, a Silcia ma załatwionego to mi ten burdel się nie podoba i bardziej dla żartów .. a może i nie? Wypier. z tego forum jak najszybciej :P

Ariness tyle razy był wzywany, Ja temat stworzyłem, napisał, że się nie będzie mieszał w "nasze wojny" Jeszcze raz Silcia dowaliła swoje. Ziarenko prawdy w tym może być jakieś, ale jak już to bardzo małe. Rozśmieszyło mnie to z lekka. Powtórzę, moderator też człowiek, też użytkownik. Jak sobie nie umie poradzić, bądź nie chce, bądź nie wie jak (wtedy to powinien sam wychodzić z inicjatywą. Pytać co użytkownicy by chcieli, starać się dać jak najwięcej od siebie) Ariness zamknął zbiorowy temat anime, no dobra (temat zawze można otworzyć, ale trzeba mieć prawa do tego xD) Wszyscy oprócz niego są przeciwko temu, nie powinien wrócić do tego jak było? Może to nie było w 100% najlepsze, ale się sprawdzało. Teraz nic tylko te tematy z "szukaniem" i w większości takie same. 

Skoro tylko szukamy winnych, nikt nic nie chce, wszyscy szukamy wojen to...Nie mówię o przesiadywaniu na forum 24h, ale od weteranki anime wymagam jedynie trochę. Jak transferu nie ma itp. to o czym tutaj gadać.

PS.

Jak było za czasów Asparte się nie wypowiem, bo mnie tu nie było.

My tutaj gadu gadu, a randomy wchodzą i bekę cisną. Pewnie nic to nie da, a tylko nerwów sobie ktoś napsuje, a nic nowego tak ja było, nie będzie bo przecież my walczymy z wiatrakami. 

­

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ajajaj Pitbul (czemu do cholery @"Pitbull !" nie działa? wyebiste takie forum) ugryzujesz to nie z tej strony co trzeba ;)

Zamiast kazać naszej, *cough* naszym moderatorom spierdalać z tego działu, powinniśmy ich miło przyjąć do naszej chatki i dać szansę na poprawę naszego stylu życia.

Wtedy będzie wiadomo kto tu tak naprawdę tylko szczeka i wkręca bullshit gdybając sobie

bo ma spacje w nicku. Zamiast nicku skorzystaj z numeru z url na stronie danego usera.

@Pitbull !

Chciałbym aby dalsza dyskusja przebiegła bez większych nerwów wiec proszę o opanowanie.

Opublikowano

@Royal3

Co cwelku? xD Może nie stricte mój, ale mówić o tym co się wokół dzieje, why not. Bardziej mi chodziło, o Ciebie na stanowisku redaktora, albo i nawet moda z tym "szkoda gadać" To jak Cię pochwaliłem, za dawanie dobrych anime i czasami coś mądrego napisanie to tego nie widzisz, haha. Tak zauważyłem, że już mniej się "kłócisz" z armoro. Niemniej jednak zwracasz się z tym teraz tylko do mnie, a mało postów to się pojawiło, w których zostałeś wymieniony? Mniejsza. Przynajmniej zgodzę się z Tobą, że Arinessowi nie wychodzi pełnienie "władzy" tu ;)

Co do chatu drrr, jak już Ci wyjaśniałem. Ariness bał się, albo i nie, że skoro Silcia jest modem (załatwiony) to co z nim będzie, przecież był kidem, zostanie wyrzucony? Trochę narzekał. Jak to, 2 mody? itp. Wtedy ja napisałem, że skoro on - kid nie może być modem, a Silcia ma załatwionego to mi ten burdel się nie podoba i bardziej dla żartów .. a może i nie? Wypier. z tego forum jak najszybciej :P

Ariness tyle razy był wzywany, Ja temat stworzyłem, napisał, że się nie będzie mieszał w "nasze wojny" Jeszcze raz Silcia dowaliła swoje. Ziarenko prawdy w tym może być jakieś, ale jak już to bardzo małe. Rozśmieszyło mnie to z lekka. Powtórzę, moderator też człowiek, też użytkownik. Jak sobie nie umie poradzić, bądź nie chce, bądź nie wie jak (wtedy to powinien sam wychodzić z inicjatywą. Pytać co użytkownicy by chcieli, starać się dać jak najwięcej od siebie) Ariness zamknął zbiorowy temat anime, no dobra (temat zawze można otworzyć, ale trzeba mieć prawa do tego xD) Wszyscy oprócz niego są przeciwko temu, nie powinien wrócić do tego jak było? Może to nie było w 100% najlepsze, ale się sprawdzało. Teraz nic tylko te tematy z "szukaniem" i w większości takie same. 

Skoro tylko szukamy winnych, nikt nic nie chce, wszyscy szukamy wojen to...Nie mówię o przesiadywaniu na forum 24h, ale od weteranki anime wymagam jedynie trochę. Jak transferu nie ma itp. to o czym tutaj gadać.

PS.

Jak było za czasów Asparte się nie wypowiem, bo mnie tu nie było.

My tutaj gadu gadu, a randomy wchodzą i bekę cisną. Pewnie nic to nie da, a tylko nerwów sobie ktoś napsuje, a nic nowego tak ja było, nie będzie bo przecież my walczymy z wiatrakami. 

­

Wyluzuj silvuś, ja to tak półżartem pisałem :P Moze nie do konca Cie zrozumialem. Ja w ogole nie wiem skad Ci sie urodzil pomysl w glowie o royalu jako redaktorze czy moderatorze bajek.

A nie odnosilem sie do innych wypowiedzi na moj temat bo są słuszne. Kto zepsul dział anime? To oczywiste, ze ja, armoro i poniekąd ariness. A najbardziej ja, bo gdyby nie bylo mnie to armoro nie mialby takiej siły :P Taka jest prawda no. Wstyd mi troche, nauczylem sie juz nie reagować emocjonalnie, albo tak mi sie wydaje :) I mam nadzieje "że to wypierdalaj z forum" nie bylo na powaznie, bo jak tak to moim zdaniem przesadziles.

@top

to nie jest tak, ze grupa jakichś niedojrzalych buntowników sobie postanowila sie zbuntować ot tak, ze to oni są źli, sobie cos wymyslaja i wszystko jest ok.

Prawda jest taka, ze moderatorów działu to nie mamy najlepszych. Uzytkownikow tez jesli chodzi o Royala czy armoro.

Opublikowano

­@Royal3 

Przecież Ja też półżartem xD Co do redakcji - redaktora. Wszystko opcje brałem pod uwagę. Kto był, kto się nadawał, kto mógłby się nadawać, plusy-minusy każdego z osobna itp. no mniejsza już. Można powiedzieć, że tak myślałem na głos. 

@Basille

Nie ma się przecież o co spinać wcale, szkoda tylko, że temat w 95% nic nie pomoże. Każdy napisał, w tym i Ja, to co już było setki raz powiedziane, gównoburza się kolejna stworzyła (cień szansy, że któraś taka gównoburza aka dyskusja coś przyniesie dobrego) Silcia popatrzy, napisze, że to tylko nasza wina, Ariness wcale nie zajrzy, będzie jak było dotychczas i chu... ze wszystkim, no bo po co co zrobić. Raz myślę o powrocie do redakcji z Pitbullem, a potem ktoś coś takiego pisze, to od razu nawet do anime się nie chce zaglądać :P Pewnie nie Ja tylko tak mam. Skoro góra ma w dupie to my mamy się wszystkim przejmować? i o wszystkim na każdym kroku myśleć?

Opublikowano

Moim zdaniem amumu to po prostu troll, który chce, aby więcej ludzi tutaj pisało xD Pierwszy sezon SAO skomentował pozytywnie i zauważył, że nikt nie dał się na tego baita, więc po miesiącu spróbował z drugim i odezwa była mocniejsza - 9 postów w dwa dni w jednym temacie xD

Teraz trochę o modkach - co oni tutaj mogą zrobić? Zacznijmy ogólnie od tego, że mamy jednego moderatora - Arinessa, bo Silkę traktuję bardziej jako opiekunkę (jej pierwszym działem był hots i nadal jest na głównym miejscu). Zbanowanie Royala widać jakie daje skutki, raz go uciszyli na jakiś czas, ale ogarnął jak IP zmienić xD Zresztą nawet nudno bez niego było. 
Ogarnięcie amumu nic nie da, jak będzie chciał, to stworzy kolejne konto - po prostu nikt go aż do teraz nie zbanował (oprócz jednego bana, który już nie pamiętam za co był).

Wprowadzanie jakichkolwiek zmian to głupi pomysł, bo one i tak nic nie dadzą - anime żyło swoim życiem przed przyjściem modów (mam na myśli przerwę po wywaleniu Asparte) i nadal żyje, Ariness popsuł to swoim zachowaniem (statusy i kilka prowokacji), jak i usuwaniem tematów zbiorczych, w których o wiele więcej osób się udzielało, bo nie musieli tworzyć nowych wątków, a także nie krępowali się - w końcu ile tam już stron było stworzonych. Powstanie redakcji anime też - moim zdaniem - zaszkodziło działowi, bo nie było tam dobrej organizacji, ponadto zabijało to jeszcze bardziej dyskusję w dziale głównym. I co teraz? Osoba reprezentująca dział pokazywała swój poziom osobom zewnętrznym (nikt nie pisał o usunięciu działu anime przed jego dojściem), przez co opinia sama przyszła. 

Gównoburze? Obrzucanie się błotem? Toć to tutaj normalne i raczej nie jest to dziwne, gusta są różne, opinie są różne, każdy ma prawo odebrać dany tytuł inaczej. Poważniejszy flame widziałem chyba tylko dwa razy. Nasze subforum zawsze było wyjątkowe i nie widzę w tym nic złego.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Gównoburze? Obrzucanie się błotem? Toć to tutaj normalne i raczej nie jest to dziwne, gusta są różne, opinie są różne, każdy ma prawo odebrać dany tytuł inaczej. Poważniejszy flame widziałem chyba tylko dwa razy. Nasze subforum zawsze było wyjątkowe i nie widzę w tym nic złego.

koegzystencji naszego jakby nie patrzeć hermetycznego społeczeństwa

Jakoś tak skojarzyła mi się twoja wypowiedź @KlauS. Bo ile jest tu aktywnych userów? 

Nawiązując do usunięcia działu. Tak to jest, przeważnie jedna osoba reprezentuje wszystkich. Od czasu do czasu przydają się takie tematy, jakby nikogo ten dział nie interesował, to nie byłoby tutaj żadnych odpowiedzi, a tym bardziej takiego tematu :P Takie zgromadzenie przy okrągłym stole xD

Miałem w planie jakieś rozterki napisać, ale zapomniałem co chciałem powiedzieć :v I w sumie większość wypowiedzi stale się powtarzają z przeróżnych tematów, więc to wyciąganie starych brudów - zresztą nietkniętych przez nikogo.

gfgdf

Opublikowano

Moim zdaniem amumu to po prostu troll, który chce, aby więcej ludzi tutaj pisało xD Pierwszy sezon SAO skomentował pozytywnie i zauważył, że nikt nie dał się na tego baita, więc po miesiącu spróbował z drugim i odezwa była mocniejsza - 9 postów w dwa dni w jednym temacie xD

Teraz trochę o modkach - co oni tutaj mogą zrobić? Zacznijmy ogólnie od tego, że mamy jednego moderatora - Arinessa, bo Silkę traktuję bardziej jako opiekunkę (jej pierwszym działem był hots i nadal jest na głównym miejscu). Zbanowanie Royala widać jakie daje skutki, raz go uciszyli na jakiś czas, ale ogarnął jak IP zmienić xD Zresztą nawet nudno bez niego było. 

Ogarnięcie amumu nic nie da, jak będzie chciał, to stworzy kolejne konto - po prostu nikt go aż do teraz nie zbanował (oprócz jednego bana, który już nie pamiętam za co był).

Wprowadzanie jakichkolwiek zmian to głupi pomysł, bo one i tak nic nie dadzą - anime żyło swoim życiem przed przyjściem modów (mam na myśli przerwę po wywaleniu Asparte) i nadal żyje, Ariness popsuł to swoim zachowaniem (statusy i kilka prowokacji), jak i usuwaniem tematów zbiorczych, w których o wiele więcej osób się udzielało, bo nie musieli tworzyć nowych wątków, a także nie krępowali się - w końcu ile tam już stron było stworzonych. Powstanie redakcji anime też - moim zdaniem - zaszkodziło działowi, bo nie było tam dobrej organizacji, ponadto zabijało to jeszcze bardziej dyskusję w dziale głównym. I co teraz? Osoba reprezentująca dział pokazywała swój poziom osobom zewnętrznym (nikt nie pisał o usunięciu działu anime przed jego dojściem), przez co opinia sama przyszła. 

Tylko, że tutaj w tym dziale kłótnie o gusta nie pokazują się tak często jak wyzywanie innych ludzi od spierdolin umysłowych xD

Jej! Pierwszy post bez mentora!

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Skoro społeczności nie tworzy dwójka osób, to dlaczego moderatorzy nie chcą uczestniczyć  w życiu tej społeczności? A jeżeli uważają ją za coś gorszego od siebie, patrz post moderatora, to nie próbują jej zmienić w dyskusji? :D Jaki jest istnienia tej sytuacji, gdy każda ze stron jest na "nie"?

Co do użytkownika armoro, to na większości forum, stali użytkownicy go ignorują, bo nie da się z nim dyskutować. Chociażby dlatego, że nigdy nie przyjmie do wiadomości, że ktoś ma odmienne zdanie. Także odpowiada tylko na pytania/argumenty, które są jemu wygodne. 

Ale jakoś odpowiadacie na jego posty :D

Opublikowano

W ogóle nie wiem po co ten temat istnieje. Największe problemy mają tutaj Ci, którzy w życiu nie mieli moda i nie wiedzą jak to jest. Po za tym, nikt nie zmusza wam się udzielać w tym subforum. Jednak bez moderatora było źle, jest dwóch modów jeszcze gorzej. Również widzę też skargi na modów Anime, że dają % za nic. Patrząc na większość postów to jest ok, wiec coś z wami jest nie tak, ale jak wiadomo, to wina tego wyżej w hierarchii ... 

8667a53f259388d12c317c8c668fa3de.jpg

Opublikowano

W ogóle nie wiem po co ten temat istnieje. Największe problemy mają tutaj Ci, którzy w życiu nie mieli moda i nie wiedzą jak to jest. Po za tym, nikt nie zmusza wam się udzielać w tym subforum. Jednak bez moderatora było źle, jest dwóch modów jeszcze gorzej. Również widzę też skargi na modów Anime, że dają % za nic. Patrząc na większość postów to jest ok, wiec coś z wami jest nie tak, ale jak wiadomo, to wina tego wyżej w hierarchii ... 

8667a53f259388d12c317c8c668fa3de.jpg

Ten temat powstał w celu dyskusji na temat obecnego stanu rzeczy w dziale Anime, ale to akurat powinna wiedzieć osoba która przeczytała cokolwiek z tego co tutaj napisaliśmy. Jawnie sugerujesz że spinamy się tak naprawdę o nic i że wina leży po naszej stronie. Naprawdę tak myślisz?  Wielokrotnie zostało powtórzone ze cały dział poszedł się psuć gdy pojawił się pewien moderator który jak dobrze pamiętam w profilu miał zdjęcie z jakiegoś anime z napisem " skoro cycki maja siostrę to siostra ma cycki" (cała jego prezencja jako moderatora czy tez użytkownika wręcz krzyczała aby go zbanować ale to osobna historia) a to już coś znaczy no bo przecież z dupy sobie tego nie wzięliśmy prawda?  Wspominasz o tym że większość naszych postów zasługuje na procenty a tymczasem sam wyskakujesz z postem z którego nie wynika nic więcej jak to że jesteś idiotą #ch.ujowememywspoilerach oraz to że bardzo boli Cie dupa ze mamy czelność powiedzieć wprost ze to ktoś wyżej w hierarchii zjebał sprawę.

Nigdy nie miałem moda ale wydaje mi się ze jeśli ktoś bierze taką posade to wiązą się z tego pewne odpowiedzialności, ale o tym zostało już napisane wcześniej, przeczytaj temat a potem się udzielaj, może Ci sie uda napisać coś konstruktywnego i na temat MENTORZE.

Opublikowano

@Brand.

Po to jest lud by patrzył władzy na ręce... dobra, ale teraz zupełnie poważnie i mniej sentencjonalnie, wiesz o co mamy ból? O kompletną nieudolność aktualnej moderacji o brak jakiejkolwiek przyzwoitości z ich strony...

Największe problemy mają tutaj Ci, którzy w życiu nie mieli moda i nie wiedzą jak to jest

Zgadza się, nie wiemy. Jednak czy przyszedł ktoś i powiedział "Słuchajcie wiemy, że jest źle, zdajemy sobie sprawę, iż dział nie wygląda tak jak wy byście  chcieli, ale musicie nas zrozumieć, bo jest nam ciężko" ? Lub "sytuacja wygląda tak i tak, dlatego dział nie funkcjonuje w sposób odpowiedni" ? NIE! Stwierdzono iż gówno wiemy, mamy się nie wychylać i jesteśmy żałośni, a czas jaśnie panującej moderatorki jest zbyt ważny by poświęcać go na taki plebs jak my. Jeszcze żeby było mało to wielka obraza majestatu, bo moderacja nie dostała pod nosek planu jak powinien dział wyglądać, a jaśnie pan Arines jak zwykle potraktował to jak atak w jego osobę i kładzie na to ch... jak zwykle...  ale po co ja to piszę? Komu trzeba dupa wylizana więc posadki są niezagrożone i można opierdalać się dalej...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@Brand.

Tak trudno faktycznie jest przyjść, pogadać z nami, coś zaproponować? Ariness jednogłośnie stwierdził, że nie będzie się mieszał w te sprawy o.O W obowiązkach moderatora jest to, aby umiejętnie prowadzić dział, ale cóż. Coś powiesz na administrację to od razu nasza wina. Jest dokładnie tak jak piszę wyżej Pitbull. Jak tak ma być, to niech w ogóle moda nie będzie i będzie spokój. Jak pisałem na początku, Zarax czy Why z pomocą użytkowników mógłby pod swoje skrzydła wziąć ten dział... częściej do niego zaglądać itp. O wiele lepszy pomysł niż weteranka anime i Ariness, który trzyma się z daleka od problemów. No nikt nie zmusza nas do udzielania, a może chcielibyśmy? i chcemy, żeby wyglądało to trochę inaczej. Niedługo jak tak góra nic z tym nie będzie robiła to faktycznie nikt się nie będzie udzielał, a zresztą ...

https://www.youtube.com/watch?v=WtvM89A5t3M#t=1m40s oglądać do 1:43 Cejrowski radzi co powinien zrobić Ariness w takiej sytuacji ;)

Opublikowano

@Brand.

Tak trudno faktycznie jest przyjść, pogadać z nami, coś zaproponować? Ariness jednogłośnie stwierdził, że nie będzie się mieszał w te sprawy o.O W obowiązkach moderatora jest to, aby umiejętnie prowadzić dział, ale cóż. Coś powiesz na administrację to od razu nasza wina. Jest dokładnie tak jak piszę wyżej Pitbull. Jak tak ma być, to niech w ogóle moda nie będzie i będzie spokój. Jak pisałem na początku, Zarax czy Why z pomocą użytkowników mógłby pod swoje skrzydła wziąć ten dział... częściej do niego zaglądać itp. O wiele lepszy pomysł niż weteranka anime i Ariness, który trzyma się z daleka od problemów. No nikt nie zmusza nas do udzielania, a może chcielibyśmy? i chcemy, żeby wyglądało to trochę inaczej. Niedługo jak tak góra nic z tym nie będzie robiła to faktycznie nikt się nie będzie udzielał, a zresztą ...

https://www.youtube.com/watch?v=WtvM89A5t3M#t=1m40s oglądać do 1:43 Cejrowski radzi co powinien zrobić Ariness w takiej sytuacji ;)

"miszczu" spoilerów... xD A na poważnie. Dyskusja idzie nam całkiem dobrze, przynajmniej w jednej sprawie jesteśmy zgodni - a to nie często się zdarza. Szczerze powiedziawszy nie znam dobrze Zaraxa, czy Why'a więc ciężko powiedzieć mi coś konkretnego na ten temat. Nie lubię powtarzać tego, co już zostało powiedziane... Silhouette tak jak powiedział Pitbull, nie sądzisz chyba, że ludzie będą brać Cię na poważnie skoro nikt nie ma pojęcia z jaką osobą mają do czynienia. No, narazie to mało kompetentną - to już wiemy. Czy fakt, że jesteś nie odkrytą weteranką anime? - nie żebym oceniał ludzi po przez pryzmat ilości obejrzanych serii. Nie masz czasu na dział, masz prywatne życie? Zrezygnuj z moda. Nie trzeba było się pchać, gdzie popadnie. Myślisz, że łaskę robisz ludziom pisząc, że mogą Ci wysyłać PW z propozycjami. Dziękujemy.Po kiego grzyba, skoro praktycznie wszystko zostało już powiedziane? Dwoje modów? Dla 15 osób, a wy chcecie tutaj zrobić nie wiadomo co. Ariness jak się nie odezwał, tak się nie odezwie. Wziął i umarł [*].

gfgdf

Opublikowano

lLPenPy.png

Takie coś sobie wygrzebałem z paska ostrzeżeń.

Nie ma co, konkretny chłopaczyna, aż poczułem do niego respekt (mimo, że nie wiem o co chodzi bo link do posta z ostrzeżeniem nie działa).

@Silhouette

Odnosząc się do twojego posta, ile anime obejrzałaś w całym swoim życiu? Czemu krytykę uznajesz za atak na swoją osobę (podobnie jak ari z tą swoją hejtomanią)?

Czemu mamy się cieszyć z byle gównianego konkursu (rozumiem, że mogło go nie być, ale wysil się i daj mi inną odpowiedź)?

Skoro nikt nie widział twojego MALa to może go nam podaj? Chciałbym wiedzieć jakie kompetencje ma nasza pani moderator.

Czemu nazywasz ten dział cudakiem? Normalnie wymieniamy swoje spostrzeżenia, nikt na nikogo nie naskakuje (w granicach rozsądku jeśli już), gorsze tematy istniały, a jakoś się ich nie czepiałaś. Czyżby wstyd, zażenowanie, a może się bulwersujesz bo chodzi o Ciebie?

Powiem szczerze, ze znowu walczycie z powietrzem.

Tak to jest jak mamy moderatorów twojego pokroju.  <.<

417711489342956987022.png

Opublikowano

>dział aktywny jak staruszek pod kroplówką

>potrzeba 2 modów

>jedyny wartościowy content to gównoburze

Kiedyś były tematy zbiorcze do szukania mangi/anime, ale teraz trzeba nabijać posty w dziale więc go zamkneli. Nie rozumiem jak 1 administrator nie byłby sobie w stanie poradzić z moderowaniem tego syfu jak 1 strona sięga zawartości z przed 2 tygodni. Także bym chętnie zobaczył MALa pani moderator a także posłuchał wypowiedzi na temat wszelakich produkcji na nim się znajdujących. Trolle z tego co widze jak były nadal są i nikt ich nie próbuje uciszać. O redakcji i konkursie świątecznym można powiedziać jako niewypał i rzucanie się z motyką na słońce. Mimo że rzeczywiście jest tu parę osób które mają coś do powiedzenia, to widać przewage dyskusji na temat jakie ecchi/hentai/inne ścierwo jest dobre, co odstrasza ludzi, których by było więcej jak rzeczywiście panowała by tutaj dyskusja a nie gównoburza. Jak na moje to wypierdolcie ten dział w pizdu i będzie po problemie.

Opublikowano

W dziale jest mnie wystarczająco jak tylko jestem w domu. Poza MPC muszę zwrócić uwagę również na swoje życie, inne strony na których pełnię funkcje czy cos - nie jestem w stanie wnieść tutaj 1000 postów dziennie.

Dalej. Społeczności nie stworzą dwie osoby. Moj kontakt z Arinessem również nie jest wyjątkowy, bo są to dwa typy charakterow, ale umiem go uszanować i to co muszę z nim zrobie.

dalej. Rzucacie tutaj oskarżenia i wszystko źle i niefanie, tony macie pomysłów ale mi chyba tylko jedn został dawno temu przedstawiony. Jak tylko wrócę do domu to jestem w stanie przyjąć każdy pomysł, chęci czy cos na pw jeśli ma to pomoc dla społeczności, która tworzą wszyscy udzielający się tutaj.

Czekaj, czekaj... Ty w tym poście próbujesz wbić wszystkim do głowy, że z Moderatorzy dobrze prosperują, tylko z użytkownikami, którzy zwrócili uwagę na brak aktywności moderacji jest coś nie tak?

Skoro z wami jest wszystko OK, to chcemy zobaczyć aż skończycie zabawę w moderowanie i przestaniecie się opierdalać, bo to męczące. Szczerze? Konto z początku było stworzone w innych celach, a do tej pory napisałem 135 postów w tym dziale, bez spamu, bez jakichkolwiek gównoburzy, a osób takich jak ja - czyli nikt na poziomie Royala, jest więcej. Dlatego nie wmawiaj nikomu, że to z użytkownikami jest coś nie tak, bo chciałbym zobaczyć tą twoją wystarczającą aktywność, której do tej pory nie zauważyłem. Ja tu nie mówię o degradacji, wszyscy tutaj sugerują "wyjebać ją", itp. Ale szczerze powiedziawszy mało kto był tutaj moderatorem i nie za bardzo wiemy jak to jest zostać zdegradowanym, dlatego to głupota, ale z czasem, gdy będziesz nadal to prowadziła (tą zabawę w moderatora anime), to skończy się ta farsa.

Może zacznijmy zabawę w oznaczanie kogoś, kto mógłby zabrać się za ten dział...

@Lord Makin @Zarax @Why - zabraliście redakcję, bo słabo prosperowała, działu raczej nie zabierzecie, choć nie prosperuje on tak jak powinien, może wy, jako "przywódcy" coś wniesiecie nowego do tematu?

Opublikowano

@SeleXZbytWieleG

Z mentora zrezygnowałem bo trochę mniej czasu.. no i chęci w zasadzie też. Co do lidera redakcji, spróbowałem, nie radziłem sobie i potrafiłem zrezygnować. Wiem, że nie należy się od razu poddawać itp. ale patrząc na to z innej strony, nie siedziałem tylko cały czas dla plakietki. Wtedy najlepszym wyborem był Ariness

Nawet przypięcie tematu przez @Why według mnie jest bardzo dobrym pomysłem (od czegoś trzeba zacząć xD) Nie powstają jedne i te same po 3x razy, a do tej pory można było prosić i prosić. Jeszcze jakby temat z "Szukaniem anime" został otwarty, byłoby lepiej... z "Co sądzicie o tym" .. sam nie wiem. Możecie się wypowiedzieć. 

PS.
Cała wymieniona przez Ciebie Trójca Swięta ogląda animce.. tzn nie wiem jak z Lordo teraz :) Klaus też pełnił władzę, już nie, ale anime ogląda. Tyle osób ogląda anime, i nie ma kto się zająć działem .. i to oczywiście te osoby są tutaj wysoko postawione w hierarchii. W zamian dostajemy 2 takich modo-cudaków, hehe.
Opublikowano

@SeleXZbytWieleG

Z mentora zrezygnowałem bo trochę mniej czasu.. no i chęci w zasadzie też. Co do lidera redakcji, spróbowałem, nie radziłem sobie i potrafiłem zrezygnować. Wiem, że nie należy się od razu poddawać itp. ale patrząc na to z innej strony, nie siedziałem tylko cały czas dla plakietki. Wtedy najlepszym wyborem był Ariness

Nawet przypięcie tematu przez @Why według mnie jest bardzo dobrym pomysłem (od czegoś trzeba zacząć xD) Nie powstają jedne i te same po 3x razy, a do tej pory można było prosić i prosić. Jeszcze jakby temat z "Szukaniem anime" został otwarty, byłoby lepiej... z "Co sądzicie o tym" .. sam nie wiem. Możecie się wypowiedzieć. 

PS.
Cała wymieniona przez Ciebie Trójca Swięta ogląda animce.. tzn nie wiem jak z Lordo teraz :) Klaus też pełnił władzę, już nie, ale anime ogląda. Tyle osób ogląda anime, i nie ma kto się zająć działem .. i to oczywiście te osoby są tutaj wysoko postawione w hierarchii. W zamian dostajemy 2 takich modów. 

Oraz czy warto obejrzeć xD mimo wszystko i tak mało kto zakłada taki temat, a jeśli już to szkoda marnować sił na zakładanie takiego tematu :P

Tak, przypięcie tematu o sezonach to mały kroczek do przodu - Kurde, to  już się @Why bardziej postarał

gfgdf

Arcymistrz
Opublikowano

Nigdy nie musiałem jeszcze interweniować w taki sposób jak tutaj. 

Skoro @Ariness napisał, że nie będzie brał udziału w dyskusji to zacznie. Skoro @Silhouette napisała, to co napisała, to coś się zmieni. 

@Sil√eR wspomniał o mnie kilka razy, przejrzałem cały temat i trochę napiszę. 

Zacznijmy od moderatorów. 

@Ariness złożył podanie jako jeden z pierwszych, do tego czasu mało kto starał się do działu dołączyć. Źle robił ze statusami, naprowadziłem go na odpowiednią "drogę" i teraz już wszystko z tym wygląda w porządku. Brakuje mi tutaj aktywności z jego strony, ale czy nie uważacie, że po części jest to wina osób, które się tu udzielają, a jak widzą 'Ariness' to myślą "leci hejt"? To działa w obie strony. On nie powinien się obawiać kolejnych hejtów w jego stronę, ale Wy też proponując zmiany nie powinniście zarzucać mu rzeczy sprzed kilku miesięcy. Proponuję nie poruszać tematu redakcji, bo pokrótce jest w tym sporo mojej winy, a nie Arinessa. 

@Silhouette nie powinniście uwieszać się aż tak na Sarę. Została ona dodana do działu jako pomoc w pewnym kryzysie, który miał miejsce. Nie jest guru tego działu. Wszystko wymaga przemyślenia. Zarzucanie użytkownikom, że mało co wiedzą było nietrafione, ale tak samo ciągłe najeżdżanie na nią nie poskutkuje niczym. 

Trochę o tym, o czym dyskutowaliście. 

Ranga moderatora istniała. Działem w końcu ktoś musiał (i dalej musi) się zajmować. Moderator ma za zadanie pilnować porządku w dziale, ale i nie zapominać o swojej aktywności. W mniejszych działach jest to szczególnie ważne, bo każdy post sporo daje. Między tym, że ktoś był "opiekunem działu" (dodanie na dolnym pasku nicku, a nie rangi), a ktoś jest moderatorem nie ma różnicy. Prawa były takie same. W dziale na pewno jest za mało innowacji. 

Samo anime nie cieszy się popularnością na MPC. Forum nigdy nie było nastawione na to. Nikt nie zwracał dużej uwagi na bajki, a bywalcy tego działu są jak zbita grupa, która dobrze prosperuje. Tego powinniście się trzymać. 

Budowanie działu anime do najłatwiejszych nie należy, a już na pewno nie należy robić tego tak, jak zostało to zrobione - na wzór innych, małych działów. Temat zbiorczy został usunięty nie z powodu wyświetleń, których nikt po dziale Anime nie oczekuje, a z tego powodu, że to forum miało się szybciej rozwinąć. Przyniosło to raczej pośredni efekt, ale nie każdemu można dogodzić.

Było kilka fajnych pomysłów np. subforum redakcji, samo stworzenie redakcji na nowo, lajki za post.

Każdy może mieć inne zdanie. Czytając temat było sporo osób, które mają pomysł na podniesienie działu z kolan, ale też i osoby, które uważały, że nie jest to możliwe. 

Tutaj może być trudno zdobyć informację, ale osoby, które są chętne do pomocy i mają jakieś pomysły niech napiszą PW. Konferencję (wiadomość/gg) również można stworzyć. Wszystkie problemy z działem proszę zgłaszać do mnie. Z moderatorami również się rozliczę w odpowiedni sposób. 

Spróbuję jakoś pomóc ;)

Opublikowano

Nigdy nie musiałem jeszcze interweniować w taki sposób jak tutaj. 

Skoro @Ariness napisał, że nie będzie brał udziału w dyskusji to zacznie. Skoro @Silhouette napisała, to co napisała, to coś się zmieni. 

@Sil√eR wspomniał o mnie kilka razy, przejrzałem cały temat i trochę napiszę. 

Zacznijmy od moderatorów. 

@Ariness złożył podanie jako jeden z pierwszych, do tego czasu mało kto starał się do działu dołączyć. Źle robił ze statusami, naprowadziłem go na odpowiednią "drogę" i teraz już wszystko z tym wygląda w porządku. Brakuje mi tutaj aktywności z jego strony, ale czy nie uważacie, że po części jest to wina osób, które się tu udzielają, a jak widzą 'Ariness' to myślą "leci hejt"? To działa w obie strony. On nie powinien się obawiać kolejnych hejtów w jego stronę, ale Wy też proponując zmiany nie powinniście zarzucać mu rzeczy sprzed kilku miesięcy. Proponuję nie poruszać tematu redakcji, bo pokrótce jest w tym sporo mojej winy, a nie Arinessa. 

@Silhouette nie powinniście uwieszać się aż tak na Sarę. Została ona dodana do działu jako pomoc w pewnym kryzysie, który miał miejsce. Nie jest guru tego działu. Wszystko wymaga przemyślenia. Zarzucanie użytkownikom, że mało co wiedzą było nietrafione, ale tak samo ciągłe najeżdżanie na nią nie poskutkuje niczym. 

Trochę o tym, o czym dyskutowaliście. 

Ranga moderatora istniała. Działem w końcu ktoś musiał (i dalej musi) się zajmować. Moderator ma za zadanie pilnować porządku w dziale, ale i nie zapominać o swojej aktywności. W mniejszych działach jest to szczególnie ważne, bo każdy post sporo daje. Między tym, że ktoś był "opiekunem działu" (dodanie na dolnym pasku nicku, a nie rangi), a ktoś jest moderatorem nie ma różnicy. Prawa były takie same. W dziale na pewno jest za mało innowacji. 

Samo anime nie cieszy się popularnością na MPC. Forum nigdy nie było nastawione na to. Nikt nie zwracał dużej uwagi na bajki, a bywalcy tego działu są jak zbita grupa, która dobrze prosperuje. Tego powinniście się trzymać. 

Budowanie działu anime do najłatwiejszych nie należy, a już na pewno nie należy robić tego tak, jak zostało to zrobione - na wzór innych, małych działów. Temat zbiorczy został usunięty nie z powodu wyświetleń, których nikt po dziale Anime nie oczekuje, a z tego powodu, że to forum miało się szybciej rozwinąć. Przyniosło to raczej pośredni efekt, ale nie każdemu można dogodzić.

Było kilka fajnych pomysłów np. subforum redakcji, samo stworzenie redakcji na nowo, lajki za post.

Każdy może mieć inne zdanie. Czytając temat było sporo osób, które mają pomysł na podniesienie działu z kolan, ale też i osoby, które uważały, że nie jest to możliwe. 

Tutaj może być trudno zdobyć informację, ale osoby, które są chętne do pomocy i mają jakieś pomysły niech napiszą PW. Konferencję (wiadomość/gg) również można stworzyć. Wszystkie problemy z działem proszę zgłaszać do mnie. Z moderatorami również się rozliczę w odpowiedni sposób. 

Spróbuję jakoś pomóc ;)

tl;dr usuń dział 

jkjk anime samo w sobie spoko tylko społeczność która ogląda te bajki jest z*****a na ryj. wystarczy że ktoś powie na anime "bajka" albo obrazi kogoś poprzez "mangozjeb" i już *hurrdurr rucham ci matke sao jest super*

Arcymistrz
Opublikowano

tl;dr usuń dział 

jkjk anime samo w sobie spoko tylko społeczność która ogląda te bajki jest z*****a na ryj. wystarczy że ktoś powie na anime "bajka" albo obrazi kogoś poprzez "mangozjeb" i już *hurrdurr rucham ci matke sao jest super*

Oni będą się tylko spinać. 

Osoby oglądające piłkę nożną (czy inne) są lepsze. Zaczepią Cię, zapytają o lepszą drużynę i jak źle odpowiesz to jeszcze dostaniesz w ryj xDD

Kibole to przykład takich dzikich zwierząt wpuszczonych na trybuny. 

Każda rzecz/czynność, która ma sprecyzowanego odbiorcę ma też jakieś braki. Anime ma głupią społeczność? Niektórzy może tacy są, więc zdanie trafne, jednak do większości w ten sam sposób można się tym odnieść.

Opublikowano

tl;dr usuń dział 

Jak do tej pory Cie w jakimś stopniu szanowałem tak teraz u mnie masz przypisaną etykietę debila i idioty. Nie dość ze gówno post, słabe prowo to jeszcze szufladkowanie ludzi.

Co do postu Why, myśle ze od samego początku chodziło nam o własnie taką reakcję i temat można już zamknąc.

Dzieki wielkie za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam mocno.

Arcymistrz
Opublikowano

Dotychczas wprowadzone zmiany: 

-  'wyłączenie' rangi "Moderator Anime",

- działu nie moderuje już Silhouette oraz Ariness,

- poprawiono regulamin,

- każdy nowy i niełamiący regulaminu post będzie lajkowany, 

- ustawienie starego opisu działu, 

- przywrócenie i podpięcie tematu zbiorczego "Szukam anime", 

- odpięcie tematu "Które anime chciałbyś znowu obejrzeć po raz pierwszy?",

- podpięcie tematu z sezonem zimowym (kolejne sezony będą się zmieniały przy końcu obecnie podpiętego i początku tego, który ma zostać kolejno podpięty). 

Na razie tyle. Więcej już niedługo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...