Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

| PrestigeMU [ŚWIAT 1000 EXP] START 06.01.2016 godz 18 |

spriker

Dot.Serwera.  

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chciałbyś aby ten serwer nie miał resów?

2. 2. EXP NA SERWERZE BEZ RR TO: ?

3. 3. Season serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takimi problemami zająłbym się później. Trzeba naprawić RFa, bo pizga reszte charów jak oszalały. Jego DMG jest niezależny od jego setu jak i setu przeciwnika, zawsze wyświetla się ta sama wartość. RF 6k agi bije elfa na full statach w 5 sekund (jeżeli elf nie ma refa).

Gdybyś wszedł na testy i popatrzył co poprawiamy to byś wiedział, że zajmujemy się obecnie RF. 

druga sprawa to drop z 1 na 4-5 mobow cos dropi a jak dropi to jest to zen w lt6 dropi po 6k, jak ma być to serwer medium to proponuje zwiększyć dropa

Zróbmy 9999x i 100 % dropu ! Będzie spot ---> spot ---> reset ---> spot ----> spot ---> reset. 

Genialne rozwiązanie. Mimo , że będzie 1000 expa to nie będzie łatwo o przedmioty. 

Obecnie od 4godzin pracujemy nad balansem lorencia ring. Nerfimy RFa a poprawiamy inne.

Zapraszam, sam się przekonaj

Opublikowano

Zróbmy 9999x i 100 % dropu ! Będzie spot ---> spot ---> reset ---> spot ----> spot ---> reset. 

Genialne rozwiązanie. Mimo , że będzie 1000 expa to nie będzie łatwo o przedmioty. 

A co nie bedzie tak? 1000 expa to wlasnie tak wyglada resa sie bije w 20 minut wiec chyba mimo wszystko tak bedzie, na poprzedniej edycji 300exp wbilem GRa w 3 dni gdzie biło się resa w 40 minut. A co dopiero przy 1000expie jak nie chesz miec spot res spot res, to nie wiem chyba pomyliles ustawienia, pozatym ta gra na tym polega zeby siedziec na spocie wbijac resy i w niedziele pokazac jakim jest sie kozakiem. Kazdy serwer sie na tym opiera, ale jak na tym tak nie bedzie to slucham innych rozwiazan jaka jest twoja idea. Bo wiadomo że i tak bedzie lorka > vulcanus na 30 i do 400

Opublikowano

Moja idea jest następująca, że reset był drogi i chcę wprowadzić osobną walutę na reset i zapewniam Cię ze nie wbijesz GR w 3dni

Dodatkowo chcę wprowadzić czasowe ograniczenie resów w 24h

@@ na serwerze wspólnie z graczami podjęliśmy pewne "przemyślenia". Proszę głosować w ankiecie.

Opublikowano

Na serwerze bez resów nie będzie problemów z balansem. Wreszcie będzie coś innego niż ciągłe siedzenie na spocie. Tylko trzeba będzie to urozmaicić eventami, żeby było co robić.

Opublikowano

Ustawcie dobrze wszystkie bossy :) Bo te Queeny z dugeona (z serwera x50) były slabsze od  gold budge dragon a lepsze boxy za nie dostawałeś.

A co do twojej ideologii z tymi resetami i zenami. Jak ma się opierać tak jak na serwerze x50, to powiem Ci, że z dobrym PT robiliśmy rr w 3-4 h (na x50 strach pomyśleć na x1000) , a kasy spokojnie starczało :) Więc dopracuj to dobrze ;]

Btw. A ty nie miałeś już skończyć już z tworzeniem tych nowych serwerów ? Z tego co pamiętam to wspominałeś na poprzedniej publikacji, że serwer x50 będzie twoim ostatnim ^^. Serwer stoi niemal pusty, ja już tam nie gram tam od 5 dni ( moja gildia Ciasnych chyba też przerwę zrobiła, czy też zakończyła grę, nawet nikt przez ten czas nas nie dogonił...) bo wieje tam nudą.

Na x1000 może wbije, ale tylko zaglądnąć. Jak nie będzie żadnej rywalizacji na tym serwerze to niema sensu nawet co grać

@@Edit I jeszcze jedno ! :D Najważniejsza, rzecz. Jakby się dało zmniejszyć czas trwania buffów u EE. Klasa miała by jakąś wartość i ktoś musiałby nim sterować. A nie buffnie się z drugiego konta przejdzie się na goldy i jeszcze PKnąć cały Icek, Kanturu, CW i dopiero skończy się buf ...... PK byłoby trochę trudniejsze i CS trochę ciekawszy.

Opublikowano

Pamiętajcie , że gracze na starym serwerze też istnieją . :) , dzisiaj nie wystartowal CS , a mielismy ochote sie pobic troche . Mena nie ma , nie bylo licytacji miala byc w srode . Czuje , że nie jest zbyt dobrze . Apeluje o pojawienie sie na serwie .

PachPuch nie wiem gdzie Ty na starym serwie robiles resa w 3- 4 h , z party ja teraz robie w CW gdzie wy expiliscie w 6 h ^^ Mongole .

Opublikowano

Pamiętajcie , że gracze na starym serwerze też istnieją . :) , dzisiaj nie wystartowal CS , a mielismy ochote sie pobic troche . Mena nie ma , nie bylo licytacji miala byc w srode . Czuje , że nie jest zbyt dobrze . Apeluje o pojawienie sie na serwie .

PachPuch nie wiem gdzie Ty na starym serwie robiles resa w 3- 4 h , z party ja teraz robie w CW gdzie wy expiliscie w 6 h ^^ Mongole .

6h na CW to tak. Ale na ..... Nie musisz wiedzieć gdzie i w jaki sposób tak szybko wbijaliśmy :P I co ty gadasz, że dziś miał być CS jak był ustalony terminarz co Niedziele o 20.:00. Chyba, że chodziło Ci o ten z tamtego tygodnia xD

Opublikowano

Po co robisz ankiete z ustawieniami 1000expa bez resow, wtedy to server na pare dni gry lub godzin, potem tylko cs cs cs i zmarnujesz czas na odpalanie servera na nowo. Dlaczego tak mowie, ze to bedzie g*wno, bo bylo juz kilka takich server i kazdy konczyl swoja przygode na takim servie po zebraniu setu, wbiciu 400lvlu oraz master co na 1k expie zajmie pare h(bez spotow), potem wejdziesz rano zobaczyc ile online, a tu ze 150 nagle 20... Pozdro 600 i 800

Opublikowano

Jak serwer ma być bez rr to exp powinien być max x50. Oczywiście każdy ma swoje zdanie :) Mi odpowiadałby exp x10-25 i mlvl x5-15.

Opublikowano

Startu nie będzie teraz.. Miał wystartować serwer x1000, jutro.. lecz wspólnie z graczami postanowiliśmy przygotować dobry serwer z medium expem, ale z ustawieniami dopracowanymi, a nie start po tygodniu od ustaweinia.

Pozdrawiam

Opublikowano

Startu nie będzie teraz.. Miał wystartować serwer x1000, jutro.. lecz wspólnie z graczami postanowiliśmy przygotować dobry serwer z medium expem, ale z ustawieniami dopracowanymi, a nie start po tygodniu od ustaweinia.

Pozdrawiam

Teraz to mnie zawiodłeś ;/

Opublikowano

6h na CW to tak. Ale na ..... Nie musisz wiedzieć gdzie i w jaki sposób tak szybko wbijaliśmy :P I co ty gadasz, że dziś miał być CS jak był ustalony terminarz co Niedziele o 20.:00. Chyba, że chodziło Ci o ten z tamtego tygodnia xD

na DS I BC szybko wbijesz LVL a przy full PT nawet RR :P

Opublikowano

Serwer dziś będzie otwarty ?? jaka jest strona do rejestracji ?

Zbyt wiele bugów i niedociągnieć żeby startować :) 

Poprawmy wszystko i wtedy pomyślimy nad startem :)

Opublikowano

Szkoda że nie S4 , serwerów z S6 jest konkretnie za wiele :)

pozdrawiam

Postawiłbym najchętniej S2, ale nie ma nic ciekawego na rynku obecnie.

Opublikowano

Dzisiaj niestety nie. Pisałem wam, Moderator miał usunąć temat, ale widzę tego nie zrobił.

Serwer będzie przygotowany w 100 % i wtedy będziemy myśleć o starcie.

- jestem obecnie na etapie poprawiania wizualizacji clienta. 

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...