Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

E-Papieros/Mod

Splinder231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko !
Kupuje sobie o to takiego elektryka-ogólnie to jest mój 1 w życiu.

https://e-dym.pl/promocje/1398-zestaw-e.html

Ogólnie nie znam się na tym wszystkim więc mam kilka pytań może ktoś zdoła mi pomóc.

Jak kupować liquidy nie rozumiem tych 18-nastek,12-nastek o co w tym chodzi? % nikotyny ? Wtedy mówie sprzedawcy ile ma być tych % jak to jest wiem że to może się wydawać najprostsze ale nie rozumiem tego :) Jeszcze jedno często slysze że grzałka się skończyła nie rozumiem co to znaczy ? Kupujemy wtedy nową na edymie znalazłem taki zestaw do swojego elektryka gdy się skonczy po prostu kupić nową?

https://e-dym.pl/promocje/1395-grzalka-wymienna-.html

Po czym poznać że się skończyła.

Dziekuje z góry za pomoc.

Opublikowano

IJust..

Zapewne chcesz się bawić dymem to liquid 0 bez nikotyny

Grzałkę wymieniasz gdy będzie taki już nie smaczny smak albo znając amatorów to spalą za pierwszym użyciem.. Wtedy poczujesz spalenizne :)

Stary jeżeli pierwszy raz w życiu będziesz palił to nie kupuj 18,12 bo się udusisz (% nikotyny)

Ja akurat Grzałkę wymieniam co 3/4 tyg . Jeżeli zależy Ci na dużym dymie to grzałka 0,3

Opublikowano

Jeszcze jest taka sprawa.Oczywiscie starsi nie mogą nic o tym wiedzieć mam do środy wolne,dostawa pisze 1-2 dni ale nwm czy w weekendy też dostawa jest możliwa chce żeby paczka była max do wtorku kiedy muszę w takim razie to zamówic.Proszę to bardzo ważne.

Opublikowano

Ja generalnie zamawialem w niedziele wieczorem, przyszlo mi we wtorek między 17/18 dzwoni do ciebie że jest pod twoim domem jeżeli rodzice wtedy będą w domu to wyjdź na zewnątrz i czekaj :)

Opublikowano

Ogólnie do środy powinno przyjść, jednak może się zdarzyć, że przyjdzie później w zależności kiedy paczka zostanie wysłana.

Aktualnie w czasie świąt mieli tyle zamówień, że ledwo się wyrabiają. Sam zamawiałem bazy, grzałki i jeden aromat 2 dni temu, a paczka została wysłana dopiero 4 godziny temu... na trackingu jest napisane, że będzie u mnie we wtorek.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Słuchajcie mam pytanie.

Przy wymianie smaku liquidu po prostu czekam aż sam smak się zmieni bo zmieszał mi się troszke ale dopiero zacząłem palić ten nowy.Zmieni się sam ?

Opublikowano

Przed zmianą liquidu najlepiej umyć atomizer oraz przepłukać grzałkę - oczywiście grzałkę po przepłukaniu należy dobrze wysuszyć.

Opublikowano

Przed zmianą liquidu najlepiej umyć atomizer oraz przepłukać grzałkę - oczywiście grzałkę po przepłukaniu należy dobrze wysuszyć.

W sumie nie trzeba jej suszyć. Lepiej (szybciej) zalać minimalną ilością liquidu i przygrzać żeby woda wyparowała i wtedy zalać do pełna.

Opublikowano

Słuchajcie mam pytanie.

Przy wymianie smaku liquidu po prostu czekam aż sam smak się zmieni bo zmieszał mi się troszke ale dopiero zacząłem palić ten nowy.Zmieni się sam ?

Wlewasz nowy liquid i tyle. Chyba, że poprzedni był wyjątkowo obrzydliwy to wtedy możesz bawić się w płukanie :)

Na mieście będziesz po wode zawracać, płukać i czekać? XDD

banner.jpg

Opublikowano

W sumie nie trzeba jej suszyć. Lepiej (szybciej) zalać minimalną ilością liquidu i przygrzać żeby woda wyparowała i wtedy zalać do pełna.

Zgadzam się. Wiem, że Tobie tego tłumaczyć nie muszę, ale nie każdy początkujący e-palacz wie, że woda osiąga wyższą temperaturę i istnieje ryzyko poparzenia jamy ustnej jeśli przy przygrzewaniu będzie się wciągać parę.

Wlewasz nowy liquid i tyle. Chyba, że poprzedni był wyjątkowo obrzydliwy to wtedy możesz bawić się w płukanie :)

Na mieście będziesz po wode zawracać, płukać i czekać? XDD

Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś, mi chodzi o zmianę liquidu na inny. Przy dolewaniu tego samego jest to zbędne.

Opublikowano

Zgadzam się. Wiem, że Tobie tego tłumaczyć nie muszę, ale nie każdy początkujący e-palacz wie, że woda osiąga wyższą temperaturę i istnieje ryzyko poparzenia jamy ustnej jeśli przy przygrzewaniu będzie się wciągać parę.

Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś, mi chodzi o zmianę liquidu na inny. Przy dolewaniu tego samego jest to zbędne.

No ja mówię właśnie o zmianie na inny. 

Nie trzeba nic czyścić, wystarczy przepalić stary i dolać nowy, tyle.

banner.jpg

Opublikowano

No ja mówię właśnie o zmianie na inny. 

Nie trzeba nic czyścić, wystarczy przepalić stary i dolać nowy, tyle.

Spróbuj zalać intensywnego smaku, jak np. wafel, jakieś dobre jabłko, czekolada czy kawa, a następnie dolać innego, jakiegokolwiek :D Mimo, że te smaki mi smakują, do nowego trzepa przepalić lub umyć. Choć najwygodniej po intensywnym smaku zmienić watę. Ja na dripperze mam łatwiej, ale w tankach też nie ma z tym problemu. Nie widze też powodu, dla którego niektórzy po lekkim boberku (^^) wymieniają całą grzałkę za 7 czy tam 8 zł, skoro można w minutę zmienić watę, która kosztuje... 10 groszy.

ba, często i liquidem da się poparzyć jeśli się źle z nim obchodzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...