Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe studio szuka ochotników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Poszukuję jednej osoby, która potrafi programować w języku C#, bądź JavaScript do mojego małego studia. Zajmować się będziemy realizowaniem projektów tj. gry PC, na androida i w przyszłości na przeglądarkę. Tworzymy z czystej pasji, więc za projekty nie bierzemy żadnych pieniędzy. Po prostu jeśli lubisz tworzyć gry komputerowe lub na urządzenia mobilne to śmiało zgłoś się :)

Tworzymy w Unity3D 5. Studio nazwane jest Game-DEV.

Studio ma swoje forum, pierwszy zrealizowany pomyślnie projekt, w planach jest założenie fanpage'a, lecz na to przyjdzie jeszcze czas.

Osoby zainteresowane proszę o zgłaszanie się, albo w tym wątku, bądź na PW.

Opublikowano

Witam. Wydaję mi się, że temat powinien być w dziale "Tworzenie gier" - nie WWW, bo z tego co rozumiem głównie chodzi o gry na PC i androida póki co. Kolejną rzeczą, która przykuła moją uwagę to nazwa studia: Game-DEV. Nie wydaje mi się to zbytnio oryginalne i jestem pewien, że coś takiego już istnieje, a można sobie oszczędzić w przyszłości kłopotów jakby okazało się, że jednak ktoś ma zarejestrowane studio o takiej nazwie. Mógłbyś też pokazać ten pierwszy pomyślnie zrealizowany projekt ;). Nie wspomniałeś też jakie to mają być gry, czy 2D, czy 3D, czy takie i takie. Czy ktoś poza Tobą jest jeszcze w tym studio - jakiś grafik, scenarzysta itd.?  To co mi się spodobało to, że wspomniałeś od razu o tworzeniu z pasji i że nie bierzecie żadnych pieniędzy - tutaj wielki plus, bo większość takich tematów wygląda tak, że póki co nie ma funduszy, ale jak gra wyjdzie, pieniądze będą, to się zapłaci, a Ty z góry określasz, że wszystko z pasji i fajnie podoba mi się ;). Póki co chciałbym dostać odpowiedź na te pytanie, a jeśli chodzi o dołączenie do studia to musiałbym się zastanowić, gdyż sam obecnie tworzę już drugą mojej produkcji grę na Androida i współpracuje z pewnym grafikiem i nie mam zbytnio czasu na tworzenie czegoś jeszcze na boku, ale musiałbym się zastanowić ;).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Czy forum, o którym wspomniałeś jest publiczne i dostępne dla każdego? Jeśli tak, to może podasz do niego adres?

gamedevmania.com

Opublikowano

Czy forum, o którym wspomniałeś jest publiczne i dostępne dla każdego? Jeśli tak, to może podasz do niego adres?

Tak forum jest dostępne dla każdego, na chwilę obecną się one rozwija, i jest na darmowej domenie. Mam nadzieję że nie dostanę bana za adres:

http://game-dev.cba.pl/

Witam. Wydaję mi się, że temat powinien być w dziale "Tworzenie gier" - nie WWW, bo z tego co rozumiem głównie chodzi o gry na PC i androida póki co. Kolejną rzeczą, która przykuła moją uwagę to nazwa studia: Game-DEV. Nie wydaje mi się to zbytnio oryginalne i jestem pewien, że coś takiego już istnieje, a można sobie oszczędzić w przyszłości kłopotów jakby okazało się, że jednak ktoś ma zarejestrowane studio o takiej nazwie. Mógłbyś też pokazać ten pierwszy pomyślnie zrealizowany projekt ;). Nie wspomniałeś też jakie to mają być gry, czy 2D, czy 3D, czy takie i takie. Czy ktoś poza Tobą jest jeszcze w tym studio - jakiś grafik, scenarzysta itd.?  To co mi się spodobało to, że wspomniałeś od razu o tworzeniu z pasji i że nie bierzecie żadnych pieniędzy - tutaj wielki plus, bo większość takich tematów wygląda tak, że póki co nie ma funduszy, ale jak gra wyjdzie, pieniądze będą, to się zapłaci, a Ty z góry określasz, że wszystko z pasji i fajnie podoba mi się ;). Póki co chciałbym dostać odpowiedź na te pytanie, a jeśli chodzi o dołączenie do studia to musiałbym się zastanowić, gdyż sam obecnie tworzę już drugą mojej produkcji grę na Androida i współpracuje z pewnym grafikiem i nie mam zbytnio czasu na tworzenie czegoś jeszcze na boku, ale musiałbym się zastanowić ;).

Gry 2D i 3D. Co do lokalizacji tematu, tak przepraszam pomyliłem się. A poza tym studia takiego nie było, przynajmniej nic mi o nim nie wiadomo, w google też nic nie piszą, tak btw. Game-DEV to tylko skrót bo pełna nazwa to Game-Developer. Co do osób w studio jestem wyłącznie ja, dlatego też szukam osoby, która razem ze mną będzie tworzyła ideę darmowych gier z czystej pasji.

Co do mojego pierwszego ukończonego projektu niżej zamieszczam link:

http://www.mpcforum.pl/topic/1498081-dont-try-gra-2d/
Opublikowano

Zazwyczaj nikt nie nazywa studia gamedev Game-DEV :) Wychodzi masło maślane.

Jeśli chciałbyś opowiedzieć swoją historię związaną z gamedevem, odezwij się o mnie. 

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Zazwyczaj nikt nie nazywa studia gamedev Game-DEV :) Wychodzi masło maślane.

Jeśli chciałbyś opowiedzieć swoją historię związaną z gamedevem, odezwij się o mnie. 

Nie chodzi tutaj o nazwę :) Nie ma co do niej przywiązywać dużej wagi :) Liczy się projekt i cel studia.

Opublikowano

Skoro tworzysz darmowe gry, to na Twoim miejscu wrzucilbym projekty na githuba, wtedy każdy zainteresowany mógłby obejrzeć kod i (jeśli będzie chciał) dołączyć do projektu.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Skoro tworzysz darmowe gry, to na Twoim miejscu wrzucilbym projekty na githuba, wtedy każdy zainteresowany mógłby obejrzeć kod i (jeśli będzie chciał) dołączyć do projektu.

Rozważę to :)

Opublikowano

witam :D chętnie pomogę ile mogę ale warunek jeden, zeby kod był na np. gitlab, lub jeśli projekt opensource to github, bez repo nie ma pracy, pisałem w kilku językach np. Lua, C#, C++, javascript ale w przeglądarce, więc w unity średnio sobie moge radzić z js, najwieksze doświadczenie mam w pawn, podobny składniowo do c++. Przy kodowaniu aplikacji które korzystają z bazy danych korzystałem z mysql oraz skryptu php na stronie www, bezpieczniejsze niż biblioteka .dll i dane do bazy danych w kodzie który można dekompilować. Z czasem u mnie to raczej tak jak u innych hobbystów, raz jest raz go nie ma :D zależy od szkoły. Jakby co to napisz na pw, odezwę się i może coś pomoge, o ile dobrze zrozumiałem ty jesteś grafikiem/modelerem i potrzebujesz programisty? :D

Opublikowano

witam :D chętnie pomogę ile mogę ale warunek jeden, zeby kod był na np. gitlab, lub jeśli projekt opensource to github, bez repo nie ma pracy, pisałem w kilku językach np. Lua, C#, C++, javascript ale w przeglądarce, więc w unity średnio sobie moge radzić z js, najwieksze doświadczenie mam w pawn, podobny składniowo do c++. Przy kodowaniu aplikacji które korzystają z bazy danych korzystałem z mysql oraz skryptu php na stronie www, bezpieczniejsze niż biblioteka .dll i dane do bazy danych w kodzie który można dekompilować. Z czasem u mnie to raczej tak jak u innych hobbystów, raz jest raz go nie ma :D zależy od szkoły. Jakby co to napisz na pw, odezwę się i może coś pomoge, o ile dobrze zrozumiałem ty jesteś grafikiem/modelerem i potrzebujesz programisty? :D

Na chwilę obecną mamy kompletną grupę programistów. Obecnie poszukujemy grafików oraz modelarzy.

Opublikowano

Na chwilę obecną mamy kompletną grupę programistów. Obecnie poszukujemy grafików oraz modelarzy.

grafików tzn? rysowników co rysują 2d czy grafików co wykonują layouty,sygny,avki?

I modelarzy tzn mogą być wykonane w Zbrush?

Opublikowano

tak... do stworzenia gry jest mu niezbędny avatar i sygnatura

@016critic

Tutejsi "graficy" są raczej fotoszopotymi przerabiaczami, a nie prawdziwymi grafikami. Koledze zapewne chodzi o kogoś, kto sam potrafi coś stworzyć, a nie jedynie przerobić. Umiejętność stworzenia concept-artów, tekstur, modeli low-poly, graficznych elementów gier, a może też animacji.

@DalttooN

Sprawdzałeś forum Graffika?

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

tak... do stworzenia gry jest mu niezbędny avatar i sygnatura

@016critic

Tutejsi "graficy" są raczej fotoszopotymi przerabiaczami, a nie prawdziwymi grafikami. Koledze zapewne chodzi o kogoś, kto sam potrafi coś stworzyć, a nie jedynie przerobić. Umiejętność stworzenia concept-artów, tekstur, modeli low-poly, graficznych elementów gier, a może też animacji.

@DalttooN

widziałem że na ich forum pojawił się jakiś i co z nim? nie przyjeli go? czyli nie potrzebują rysowników tylko od layotów 

na Graffika nic nie ma.. mały ruch

Opublikowano

@016critic nie zagłębiłeś się w szczegóły. Przejrzyj dokładnie forum i odpowiedz sobie na pytanie "dlaczego ten grafik nie został przyjęty?" i nie chodzi tutaj o wiek.

Opublikowano

@016critic nie zagłębiłeś się w szczegóły. Przejrzyj dokładnie forum i odpowiedz sobie na pytanie "dlaczego ten grafik nie został przyjęty?" i nie chodzi tutaj o wiek.

oświeć mnie bo przejrzałem wszystkie posty (niewiele ich było) xD jak na ten wiek miał świetne prace (usunął je z postu)

Opublikowano

Ale wiesz że jak Ty to ująłeś "javascript ale w przeglądarce" to nie jest to samo co java w której pisze się w Unity? Javascript jest wykorzystywane na stronach wyłącznie... 

Z Twojej wypowiedzi wywnioskowałem że pisałeś w "JS w przeglądarce" ale np. programy też się da :)

Poprawcie jeśli się mylę.

Opublikowano

@DalttooN

Nie póki co nie sprawdzałem, lecz w najbliższej wolnej chwili spojrzę :)

Opublikowano

Ale wiesz że jak Ty to ująłeś "javascript ale w przeglądarce" to nie jest to samo co java w której pisze się w Unity? Javascript jest wykorzystywane na stronach wyłącznie... 

Z Twojej wypowiedzi wywnioskowałem że pisałeś w "JS w przeglądarce" ale np. programy też się da :)

Poprawcie jeśli się mylę.

Uważam że wyraźnie zaznaczyłem ze JS dla WWW znacząco się różni od JS w Unity (właściwie to nie JS tylko UnityScript). Nie wchodziłem po prostu w szczegóły czym się one różnią. Gwoli ścisłości, w Javascript nie można pisać programów, sama nazwa wskazuje że jest to język skryptowy tak jak Lua czy Pawn, więc o pisaniu programów się mylisz, to właśnie "prawdziwe" programy interpretują skrypt JS, w przypadku unity tym programem jest sam silnik Unity, który w swoim zakresie przetwarza kod z języka skryptowego. Lekki mindfuck ale tak to jest z językami skryptowymi, nie rzucił mi sie w oczy kompilator na pliki wykonywalne z języków typu JS czy Lua, w przeglądarce kod JS przetwarza sama przeglądarka, bo nic się tam nie kompiluje. Jak będą jeszcze jakieś wątpliwości to pisz śmiało :)

Opublikowano

@Frejus

czekam na odpowiedź bo nadal nie wiem

@topic

kogo potrzebujecie do składu, rysownika czy grafika od sygn,layów,avków ?

Opublikowano

Nie czekaj, żyj w nieświadomości. 

W ogłoszeniu było dokładnie napisane, że szukamy grafika.

BTW. Po co zmieniasz nicki na każdym forum na inny?? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...