Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Don't Try - Gra 2D

DaltooN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam ogromną przyjemność zaprezentowania wam mojej gry pod nazwą Don't Try. Jest to gra 2D, która była tworzona z czystej pasji. Za grę nie trzeba nic płacić i jest dostępna do pobrania za darmo na urządzenia z systemem operacyjnym Windows XP, Vista, 7, 8/8.1 oraz 10 (64-bit). Wszelkie dostępne informacje o grze dostępne są na oficjalnej stronie internetowej gry, do której link znajdziecie w menu głównym gry (nie chcę zamieszczać go tutaj, bo wiadomo jak mogą moderatorzy zareagować). Mile widziane jakieś propozycje oraz komentarze, jestem otwarty na subiektywne opinie oraz krytykę :-) .

OPIS GRY:

Don't Try to prosta gra 2D, która polega na pokonywaniu poziomów przez gracza. Gra nie należy do najtrudniejszych, lecz również nie do najłatwiejszych.

Screeny z Gry:

b6216c3b83cf9.png

07a56a4544d97.png

Oficjalna strona gry: Don't Try - Strona Główna/Pobierz

Opublikowano

Przeszedłem do trzeciego poziomu i dalej nie mogę. Po przejściu 3, czwarty nadal jest niedostępny.(chyba błąd)

Grało się w to jak we Flappy Bird !(To chyba na minus) Dodatkowo wkurzał mały bug. Kiedy spadało się to czasem na starcie była animacja skoku/spadania i nie można było skoczyć ani się przemieszczać i trzeba było restartować poziom. Nie wiem jak w 4 poziomie, ale w pozostałych obyło się bez tej operacji pod Ctrl. Toturial był po angielsku a gra po polsku.(Taka uwaga xD)

Opublikowano

Tak wiem, niestety błąd z spadaniem jest chyba nie do ominięcia, to po prostu błąd silnika, próbowałem go "załatać" lecz wszystkie próby szły na marne. Z przejściem na czwarty poziom zaraz zobaczę co i jak i poprawię :) Co do Tutoriala też go poprawię :) Dzięki za opinię, doceniam :-)

Nowa aktualizacja już dodana i błędy z poziomem powinny być już poprawione, tak samo tutorial jest już spolszczony.

Opublikowano

Podałeś tylko, że to gra 2d... Daj jakieś ssy z gry, albo chociaż o pisz o co w niej chodzi.

Bez sensu wydaje się pobieranie jakieś gry, o której wiemy tylko, że jest w 2d...

giphy.gif

Opublikowano

Dobra - przeszedłem całą grę. Czwarty poziom przeszedłem za 1szym podejściem trochę za łatwy. Ctrl wciśnięty niepotrzebnie (chyba, że w dodatkach coś będzie z nim, ale i tak w podstawce powinno coś z nim być). Na końcu urwało mi trochę liter (na tych ostatnich napisach). Mam jedną małą propozycję - dodaj przycisk "zacznij kolejny poziom" po skończeniu pierwszego. Gra w całości - nawet niezła :)

Opublikowano

Podałeś tylko, że to gra 2d... Daj jakieś ssy z gry, albo chociaż o pisz o co w niej chodzi.

Bez sensu wydaje się pobieranie jakieś gry, o której wiemy tylko, że jest w 2d...

Prosty, krótki opis gry został dodany :) Dziękuję za poradę.

Dobra - przeszedłem całą grę. Czwarty poziom przeszedłem za 1szym podejściem trochę za łatwy. Ctrl wciśnięty niepotrzebnie (chyba, że w dodatkach coś będzie z nim, ale i tak w podstawce powinno coś z nim być). Na końcu urwało mi trochę liter (na tych ostatnich napisach). Mam jedną małą propozycję - dodaj przycisk "zacznij kolejny poziom" po skończeniu pierwszego. Gra w całości - nawet niezła :)

Oczywiście CTRL zostanie użyty w przyszłych dodatkach. Na chwilę obecną zbieram pomysły na poziomy do gry na swoim forum (link do forum znajduję się w grze).

Opublikowano

Nawet fajny projekt :)

Dzięki :) Każda opinia jest dla mnie bardzo cenna :)

Co do screenów, to jak widać już zostały dodane.

Opublikowano

Rozpocząłem nowy projekt, który jest dodatkiem do mojej gry Don't Try :) Jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na bloga :)

http://dont-try.cba.pl/

(Jeśli tutaj też nie można wklejać linków, to bardzo proszę moderatorów o nie dawanie ostrzeżenia, tylko usunąć link z postu)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Don't Try: Successful Trial

Witam wszystkich ! Z przyjemnością informuję że jakiś czas temu miał premierę dodatek do mojej gry Don't Try.

Dodatek wnosi głównie nowe 4 poziomy i kilka poprawek.

Zachęcam do pobierania i grania :)

Link: http://dont-try.cba.pl/pobierz-gre/

Skan znajduje się na stronie.

Opublikowano

Gierka całkiem fajna, tylko wydaje mi się, iż poruszanie się jest zbyt swobodne, tzn. czuje się tak, jakby w tej grze nie było wgl oporu powietrza :v. Proponowałbym też zrobić, żeby grafiki były mniej więcej w tym samym stylu, bo taki wręcz paintowy robocik i dość realistyczna trawa niezbyt się ze sobą zgrywają.

jw19e8.png

Opublikowano

Gierka całkiem fajna, tylko wydaje mi się, iż poruszanie się jest zbyt swobodne, tzn. czuje się tak, jakby w tej grze nie było wgl oporu powietrza :v. Proponowałbym też zrobić, żeby grafiki były mniej więcej w tym samym stylu, bo taki wręcz paintowy robocik i dość realistyczna trawa niezbyt się ze sobą zgrywają.

To jest gra żeby pograć sobie na spokojnie, realistyka nie ma tutaj żadnego znaczenia :) Co do grafiki, czy ja wiem, czy jest to realistyczna trawa ? :D No ale dziękuję za opinię :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Aktualizacja ! :)

Do gry wprowadziłem kilka drobnych zmian kosmetycznych. Jeżeli ktoś ma ochotę to może pobrać grę ze strony podaną w 1 poście, znajdującym się w tym temacie.

Taka mała ciekawostka dla osób, którym spodobała się moja produkcja, aktualnie pracuję nad nową wersją gry, która jest w 3D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...