Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alkoholowe alkohole

hyhy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę mnie natychmiast polecić dobre alkohole o wysokiej zawartości alkoholu. Alkohole te muszą być alkoholowe i nie mogą być napojami alkoholowymi z regału, na którym leżą te niedobre alkoholowe alkohole o nazwie whisky, burbon i blablabla. Chodzi o zaopatrzenie na sylwestra, najlepiej słodkie, dobre, mocne i alkoholowe, czo oczywiste. Wina, wódki, likiery i cała reszta (oprócz łisków i innych brumbonów i szkockich) mile widziane. Liczę na Was, zdemoralizowana młodzieży!

Qui est le prochain?

Opublikowano

73000_5774_565073597e160.jpg

Jak Ci zależy na wysokim %

A jak nie to polecam Rum złoty z colą :)

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Alkohole to pochodne węglowodorów, składające się z grupy alkilowej R i grupy hydroksylowej OH o wzorze ogólnym ROH

Grupa alkilowa pochodzi o alkanów, a do tworzymy ją przez dodanie końcówki -yl do alkanów, np. etan- etyl.

Tworząc nazwę alkoholu, należy pamiętać o poprawnym nazewnictwie, a mianowicie:

- możemy utworzyć nazwę alkohol + alkil, np. alkohol etylowy, alkohol metylowy, butylowy itp.

- można stworzyć samą nazwę, np. metanol, etanol, propanol itp.

Mamy alkohole monohydroksylowe, czyli z jedną grupą OH(cały szereg alkanów) oraz polihydroksylowe(więcej niż jedna grupa OH, np. gliceryna C3H5(OH3))

Opublikowano

Likier? Przecież tego się nie pije dużo, mdli strasznie po kolejnych kielichach.

Moja propozycja:

Żubrówka z sokiem jabłkowym, można też dolać piwo - mi osobiście taki drinas smakuje.

Spirytus + sok pomarańczowy. Musi być naprawdę mocno schłodzone, wtedy najbardziej smakuje no i klepie ostro. Najlepiej zmieszać 0,5l spirytusu + 0,5l soku, ewentualnie jak będzie za mocne, to dolać więcej soku.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Amarena

Jedno razowa przygoda.

Ja sobie kupilem wodke z owocami lesnymi.

Robisz tak

Spiryt 0.5

Maliny

Jagody

Zurawina

Mocarz

Miksujesz wszystko, dajesz do lodowki. Pozniej udajesz kozaka i pijesz na raz.

Koledzy sie smieja, masz duzo snapow i rzygow w przedpokoju.

Polecam.

banner.jpg

Opublikowano

kup tequile złotą i do tego limonki, i pokrój je na takie "trójkąty" żeby można było wziąć gryza, walisz piędziesionę czystej tquili, możesz liznąć soli, i dopiero zagryźć limonką, wszystko na jednym wdechu, wchodzi jak nóż w gardło <3

Brak 10 postów [ ]
Brak 50 postów [ ]
Brak 100 postów [x]
Brak 150 postów [x]
Brak 200 postów [x]
Brak 250 postów [x]

Opublikowano

kup tequile złotą i do tego limonki, i pokrój je na takie "trójkąty" żeby można było wziąć gryza, walisz piędziesionę czystej tquili, możesz liznąć soli, i dopiero zagryźć limonką, wszystko na jednym wdechu, wchodzi jak nóż w gardło <3

Tequila bardzo fajnie fajnie, na pewno kupimy.

Likier? Przecież tego się nie pije dużo, mdli strasznie po kolejnych kielichach.

Moja propozycja:

Żubrówka z sokiem jabłkowym, można też dolać piwo - mi osobiście taki drinas smakuje.

Spirytus + sok pomarańczowy. Musi być naprawdę mocno schłodzone, wtedy najbardziej smakuje no i klepie ostro. Najlepiej zmieszać 0,5l spirytusu + 0,5l soku, ewentualnie jak będzie za mocne, to dolać więcej soku.

Bo tu nie chodzi o to żeby się ochlać, tylko o to, żeby poczuć smak. Sheridan na dobry początek zawsze mniami.

A poza tym to bardzo bym prosiła o przepisy na proste drinki niewymagające shakerów i innych pierdółek, do których normalny człowiek dzień przed sylwestrem nie ma dostępu. Liczę na Was! :-)

Qui est le prochain?

Opublikowano

02214c6cce39.jpg

po zgonie każdy mówi #rekt

Żadnych zgonów! Kulturalnie i z palemką/śnieżynką ma być, bez rewelacji!

Qui est le prochain?

Opublikowano

kociołek panoramixa ! :D

Składniki:
- litr wódki
-3 piwa
-litr taniego szampana (ruskacza)
-pół litra syropu malinowego lub wiśniowego
-litr napoju energetycznego

Przygotowanie:
Znajdujemy duży garnek (kociołek) i wlewamy do niego składniki w kolejności: wódka, piwo, szampan, napój, sok.Wszystko lejemy ostrożnie tak żeby jak najmniej zgazować. Istnieją teorie według których kociołek należy podgrzewać, przemawiająca jednakowoż przeze mnie mądrość Druida Panoramixa podpowiada mi że spowoduje to niepożądany ubytek procentów więc tego nie czynimy.
Podajemy schłodzone.

Brak 10 postów [ ]
Brak 50 postów [ ]
Brak 100 postów [x]
Brak 150 postów [x]
Brak 200 postów [x]
Brak 250 postów [x]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...