Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Którą odsłonę Assassin's Creed wybrać?

TreWQ33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zastanawiam się nad kupnem gry AC i nie mam pojęcia jaką część wybrać. A dokładnie chodzi mi czy kupić AC1 lub drugą część czy może Revelations. Proszę również o uzasadnienie wyboru :)

Opublikowano

Najlepsza - najnowsza część, dlatego, że dobra fabuła, dobra grafika, z tych co pobadałeś Revleations

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Polecam cześć drugą bo Revelations to kontynuacja dwójki więc czemu zaczynać od drugiej strony ?

PS. Dwójka to jedna z najlepszych części serii.

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc polecam trylogię z Ezio, czyli AC II, Brotherhood i Revelation. Są to moim, jak i wielu innych fanów zdaniem, najlepsze gry z tej serii. Pod względem fabularnym, oczywiście. Warto grać w nie po kolei.

who cares?

Opublikowano

AC II to najlepsza część z całej serii gier Assassin's Creed. Uwierz mi, warto - klimat, fabuła, coś pięknego. Swego czasu przechodziłem kilka razy pod rząd tą grę, zbierałem wszystko co się dało, bo była tak wciągająca.

fKJeAI4.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem 2 - Assassin 1 jest już przestarzały, a lepiej zagrać od początku historii Ezia, niż od końca - Bo można nazwać to jego trylogią, Assassin 2, brotherhood i revelations - wszystkie to historia jednego assassina. c: Mam nadzieję, że pomogłam :p

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Posiadam AC II, grałem też w inne części i według mnie, druga część serii jest najbardziej udana ze wszystkich :)

rLIi2GI.gif

"Wszyscy jesteśmy wariatami, tylko nie wszyscy jesteśmy zdiagnozowani"

Opublikowano

Grałem we wszystkie części AC możecie mnie nazwać pomyleńcem ale 2 nie przypadła mi do gustu. Czemu ? nie wiem... Z tych co wymieniłeś to polecam ci 1 bo jeżeli jej nie przejdziesz to nie będziesz się jarał  aż tak revelations.

49yxrs.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kupuj albo 1 albo 2 , reszta to syf z małym wyjątkiem Brotherhood i Revelations. Ja kupiłem Assassin's creed 3 przeszedłem nie całe 10 % gry i przestałem grać gorszego gówna nie wiedziałem.. Co chwile nowe assassiny od revelations w góre sam syf

Opublikowano

Polecam całą trylogię gier o Ezio (Assassin's Creed II, Assassin's Creed: Brotherhood i Assassin's Creed: Revelations) oraz AC: Black Flag.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

• 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Assassin's Creed II i Brotherhood to według mnie najlepsze odsłony. Te dwie części potrafiły zwalić z nóg nawet mojego ojca, który gra w to więcej niż ja. :D Gdyby ktoś mi podstawił pod nos do wybrania wszystkie części, a mógłbym wybrać tylko jedną, to byłby właśnie Brotherhood. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja grałem tylko w 2 i jestem pod wrażeniem , w tydzień przeszedłem całego i naprawdę go polecam bo dzięki tej części polubiłem tą grę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...