Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w zarobku, (Global)

Sebskitz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No cześć, no więc sprawa jest prosta.

Gram 3 dni, mam 35lv body, rib+7, tygra +9, x3 Ebo +5 i x1 ebo +6,

Mam do tego 2 dropy, lvl po 18 mental i 15 body, I jeszcze szamanke jako buff, aktualnie 20 lvl.

Wszystko ok, robie aktualnie misje konne by zdobyć bojowca, ale problem w tym że nie wiem co robić, a dokładnie jak ZARABIAĆ podczas robienia tego kunia,

Próbowałem chodzić na Imha, drop jest marny bo nie używam IS, chodziłem troche na besty tym 35 body, bo wczoraj przez przypadek dropłem fmsa 16sr, to myślałem że pójdzie dobrze, ale też nic nie chciało dropać.

No i po prostu nie wiem jaki będzie teraz najlepszy sposób zarobku dla mnie, ponieważ musze dużo zarobić na jakieś dobre eq gdy dostane tego bojowca.

Odrazu wspomne że ten 35 to jest moja główna postać, nią zostane chwile na 35 dopóki nie zarobie na rozwinięcie siebie i tego 18 body, ponieważ go chcę używać jako dropa w przyszłości,

Czytałem poradniki i oglądałem filmiki na temat kopania rud, przerabiania tych odłamków u alchemika, bicia metinów, itp itd, ale one wszystkie są troche stare a wiem że ceny lubią skakać w góre i w dół, więc nie wiem co aktualnie będzie dla mnie najlepsze,

Chcę jeszcze dodać że gram na Negros, mam aktualnie +/- 12kk w gotówce, jakieś ulepszacze, trochę kd, pare odłamków smoczych kamieni,

I nie chcę marnować pieniędzy na IS, gram na czysto,

Tych talii nie chcę wliczać jako główny zarobek bo z nich nie idzie za bardzo zarobić, ludzie nie chcą tego kupywać po 1,9kk. Według mnie to jest coś w stylu planu B, zarobku bocznego.

Każda odpowiedz nagradzana like'iem, Dzięki wielkie

:)

harley.png

Opublikowano

Kopanie Rud. Dobij jeszcze 30lvl na buffie to będzie git. Do czasu aż odbierzesz bojowca powinieneś spokojnie zarobić na lepszego riba.

https://www.youtube.com/watch?v=Na_kdJPrtYw

Alchemia + Ulepy:

https://www.youtube.com/watch?v=YB8GaT5DqVs

Alchemia + Medale Konne + Kamyki duchowe z Lorda:

https://www.youtube.com/watch?v=HfibbBs6qIg

Metki Cienia + Resp Wodza Orków pod Świątynią Hwang.

Metki Diabła na Sohan.

Opublikowano

Dokładnie takiego czegoś szukam, tylko że z tymi rudami to trzeba dużo czasu siedzieć żeby zdobyć jakieś pieniądze co nie? gdy ebonit chodzi po 1kk ;/

harley.png

Opublikowano

Dokładnie takiego czegoś szukam, tylko że z tymi rudami to trzeba dużo czasu siedzieć żeby zdobyć jakieś pieniądze co nie? gdy ebonit chodzi po 1kk ;/

Gdy ja jeszcze grałem to ebonit chodził po min. 2kk . Jeszcze licz zarobki x2 gdy masz dwie postacie. Oglądałem filmy na YT a hajs sam się robił :D

Opublikowano

Gdy ja jeszcze grałem to ebonit chodził po min. 2kk . Jeszcze licz zarobki x2 gdy masz dwie postacie. Oglądałem filmy na YT a hajs sam się robił :D

faktycznie zapomniałem że na dwie postacie to można. Aha i jeszcze jedno pytanie, w tym drugim filmiku gościu dropił odłamki, no ale co z nimi dokładnie robić? Przerabiać je na te "Cory" ? I co potem z tym robić? troche zielowny w to jestem bo przestałem grać w mt2 zanim to weszło do gry

harley.png

Opublikowano

faktycznie zapomniałem że na dwie postacie to można. Aha i jeszcze jedno pytanie, w tym drugim filmiku gościu dropił odłamki, no ale co z nimi dokładnie robić? Przerabiać je na te "Cory" ? I co potem z tym robić? troche zielowny w to jestem bo przestałem grać w mt2 zanim to weszło do gry

Ta przerabiasz je jak najwyżej się da i sprzedajesz, pooglądaj jakieś poradniki dot. alchemii z czym to się je ;)

Opublikowano

Jasne rozumiem, dobra dzięki wielkie, chyba pozostane z rudami i alchemią, jak wyrobie troche fory w tym. A ktoś wie czy jak kupie lepszy kilof (z większym +) to będzie dropać więcej tej rudy?

@Edit

Mam tylko pytanie, Gdzie najlepiej dropić te odłamki smocze? na Ezotach, bo jest szansa że dropnie rib, czy na zwykłych Orkach w okolicach besta aby dropły zęby?

harley.png

Opublikowano

Ja pitole, jak w 3 dni możne wbić 35lv xD Gram już trochę w metina, ale nigdy nie ogarnę jak to jest możliwe... xD

2 nocki zerwane i dużo kłótni o spot xD jak sie przyłożysz to i pewnie większy można wbić, najgorzej to z eq bo nie idzie dużo zarobić od 1-35 jak sie zaczyna, dlatego teraz stoje ;p

Co do tematu, ma ktoś jeszcze jakieś sprawdzone i dobre sposoby? Czy ten sposób na odłamki enegii jest wart próbowania?

harley.png

Opublikowano

Jasne rozumiem, dobra dzięki wielkie, chyba pozostane z rudami i alchemią, jak wyrobie troche fory w tym. A ktoś wie czy jak kupie lepszy kilof (z większym +) to będzie dropać więcej tej rudy?

@Edit

Mam tylko pytanie, Gdzie najlepiej dropić te odłamki smocze? na Ezotach, bo jest szansa że dropnie rib, czy na zwykłych Orkach w okolicach besta aby dropły zęby?

Lepszy kilof zwiększy wydobywane ilości rudy zaś czytanie górnictwa zwiększy % na wydobycie rudy :)

Z ezotów masz: Przewodniki z + i bez plusa, szanse na drop ribka i koziki zaś na zwykłych orkach: masz drop zęba, szanse na drop Dzidy Feniksa ( broń Likana na 30lvl), szanse na drop ebonitowych kolczyków.

Nie wiem jakie są aktualnie ceny na Twoim serwerze więc sam sobie policz co jest bardzie opłacalne :)

Opublikowano

Lepszy kilof zwiększy wydobywane ilości rudy zaś czytanie górnictwa zwiększy % na wydobycie rudy :)

Z ezotów masz: Przewodniki z + i bez plusa, szanse na drop ribka i koziki zaś na zwykłych orkach: masz drop zęba, szanse na drop Dzidy Feniksa ( broń Likana na 30lvl), szanse na drop ebonitowych kolczyków.

Nie wiem jakie są aktualnie ceny na Twoim serwerze więc sam sobie policz co jest bardzie opłacalne :)

Przydatne jak zawsze, dzięki wielkie.

Jak ktoś nie ma już innych sposobów lub porad, to można temat zamknąć,

harley.png

Opublikowano

Jak masz dobry komputer zrób kilka postaci do 30lv'a i postaw FB mój znajomy dorobił się na małzach eq 5b.

Aktualnie to chyba zły pomysł, biorąc pod uwage że jest aktualnie event a bany lecą jak potępione. Ale może spróbuje to po evencie, i jak ludzie przestaną tak mocno bocić

Przez ciebie chcę teraz ulepszać te 3 ebo +7 co mam na +9. Mam trochę kasy więc spróbuje ten sposób z tygrysimi tak jak ty i dam edita jak skończe, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale jak strace na tym to wszystko idzie na cb xD

@edit: spalił 10 tygrysich na +9, no to pare kk w plecy, no ale trudno xD

Jeszcze jakieś sposoby?

harley.png

Opublikowano

Ja zarabiałem tak:

Kupowałem zbroje do 40lvl+9

Expiłem postacie do 20 dodawałem bony i mieszałem coś sensownego

np. Kupiłem tygre9 coś koło 20kk sprzedałem za 60kk

lub

Oj dawno to działało nw jak teraz

kupujesz full eq potek i wystawiasz je w v2 po ok 20k drożej niby nic a na początek zarobisz

np na 1 stacku masz 20k czyli 90*20=180k na czysto razy 6ch=1,1kk zarobku

Przypuśćmy że to schodzi w 1dzień to w tydzień masz prawie 8kk

Potem zbieraj syf z gleby na szponach

na początkowe eq zarobisz z palcem w ...

korona_kielce_signature_by_bastian07.png

BANDA ŚWIRÓW

Opublikowano

Ja zarabiałem tak:

Kupowałem zbroje do 40lvl+9

Expiłem postacie do 20 dodawałem bony i mieszałem coś sensownego

np. Kupiłem tygre9 coś koło 20kk sprzedałem za 60kk

lub

Oj dawno to działało nw jak teraz

kupujesz full eq potek i wystawiasz je w v2 po ok 20k drożej niby nic a na początek zarobisz

np na 1 stacku masz 20k czyli 90*20=180k na czysto razy 6ch=1,1kk zarobku

Przypuśćmy że to schodzi w 1dzień to w tydzień masz prawie 8kk

Potem zbieraj syf z gleby na szponach

na początkowe eq zarobisz z palcem w ...

tygre +9 za 20kk? na negrosie taką można kupic po 13 ;v no ale z tymi bonami nie pomyślałem. A z czego jeszcze można dostać dodania? tylko żeby wchodziły na bizu np. Nie tylko do zbroi i broni.

Co do drugiego sposobu to raczej bym nie miał cierpliwości na takie coś, no a te 8kk w tydzień to jakiś masakryczny zarobek nie jest, aktualnie jestem na 9 lvlu konia i 35lv, rib+9, śmierta+7, napewno jest jakiś lepszy zarobek oprócz metinów ;v

harley.png

Opublikowano

Niestety ,w metinie  żeby coś osiągnąć trzeba czasu , grubego portfela, albo szczęścia :P. Możesz zrobić kilka kont 40 lvl i podczepiać się pod kowala na dt. Dobrym sposobem też jest drop medali na końcu trudnego lochu małp -> tak na przyszłość. Jak coś to pisz pw, może coś podpowiem.

Opublikowano

tygre +9 za 20kk? na negrosie taką można kupic po 13 ;v no ale z tymi bonami nie pomyślałem. A z czego jeszcze można dostać dodania? tylko żeby wchodziły na bizu np. Nie tylko do zbroi i broni.

Co do drugiego sposobu to raczej bym nie miał cierpliwości na takie coś, no a te 8kk w tydzień to jakiś masakryczny zarobek nie jest, aktualnie jestem na 9 lvlu konia i 35lv, rib+9, śmierta+7, napewno jest jakiś lepszy zarobek oprócz metinów ;v

Dodania z is lub event świąteczny.

Otwieraj i drop blaski dla 5bonów i wkładaj do zbroi/broni i sellaj drożej o pare kk

BANDA ŚWIRÓW

Opublikowano

Dodania z is lub event świąteczny.

Otwieraj i drop blaski dla 5bonów i wkładaj do zbroi/broni i sellaj drożej o pare kk

Aktualnie zostało mi 11 blasków jeszcze z ostatniego eventa, według cb jest warto to otwierać? Czy lepiej po prostu sprzedać na rynku po 20kk (ceny z negrosa)

Niestety ,w metinie  żeby coś osiągnąć trzeba czasu , grubego portfela, albo szczęścia :P. Możesz zrobić kilka kont 40 lvl i podczepiać się pod kowala na dt. Dobrym sposobem też jest drop medali na końcu trudnego lochu małp -> tak na przyszłość. Jak coś to pisz pw, może coś podpowiem.

A czym różni sie kowal na dt od bodzia? ma większy % na ulepszanie czy o co cho, bo nie rozumiem trochę ;v 

harley.png

Opublikowano

W 3 dni 35lvl i nie wie jak zarabiać? ta gra nie jest dla ciebie ...

ja swoje eq rok budowałem .

Wiesz, eq +6/7 spokojnie wystarcza by wbić 35 na dzikusach, w dodatku reniferek i grzaniec.

harley.png

Opublikowano

Sprzedaj i w eq zainwestuj na następnych blaskach wydrop więcej i otwieraj

Jak tam skille na woju i buffce?

Ziom może bota wystaw troche nielegalne ale opłacalne popatrz ile goście na modzie zarabiają 200kk dziennie minimum

BANDA ŚWIRÓW

Opublikowano

M2bob 

Robisz sześć postaci, expisz je do 30 lv, stawiasz fishboty na każdej z nich - tylko nie handluj z botami, bo boty po jakimś czasie dostaną bana, a jeżeli będziesz z nimi handlować to postać którą handlowałeś z botami również dostanie bana. Wyrzucaj małze na ziemię, albo przez tobołek. 

Ja z kolei w tydzień zarobiłem jakieś 500kk na dropieniu tych całych talii kart. 

17029.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...