Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nexus 4 vs Lumia 640/535.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nexus 4 ze wzgledu iz windows phone/mobile jest ulomny i nie warto wydawac na niego pieniadze

Podkreśl, że jest to twoja opinia.

Jestem użytkownikiem WP 8.1 od około roku, przedtem byłem użytkownikiem andro. Moja opinia jest jednogłośna:

W płynności android nie ma najmniejszych szans z WP, android może i chodzi dobrze lecz na urządzeniach z bardzo dobrymi podzespołami, co za tym idzie wysoka cena.

Za urządzenie z systemem WP nie płaci się więcej niż 1k z, jedynie co mi trochę przeszkadza na WP to brak niektórych aplikacji, mimo to jest wspaniały :)

p.s PODKREŚLAM, IŻ JEST TO MOJA OPINIA, JAK RÓWNIEŻ MOJEGO BRATA.

1221me.md.gif

Opublikowano

Podkreśl, że jest to twoja opinia.

Jestem użytkownikiem WP 8.1 od około roku, przedtem byłem użytkownikiem andro. Moja opinia jest jednogłośna:

W płynności android nie ma najmniejszych szans z WP, android może i chodzi dobrze lecz na urządzeniach z bardzo dobrymi podzespołami, co za tym idzie wysoka cena.

Za urządzenie z systemem WP nie płaci się więcej niż 1k z, jedynie co mi trochę przeszkadza na WP to brak niektórych aplikacji, mimo to jest wspaniały :)

p.s PODKREŚLAM, IŻ JEST TO MOJA OPINIA, JAK RÓWNIEŻ MOJEGO BRATA.

Byłem użytkownikiem WP 8.1, teraz WM 10

Ten system jest pobugowany w takim stopniu, iż ludzie którzy kupili lumie 950 nie mogli instalować apek, bo sklep jest zabugowany. Oczywiście mnie też to dotyczy, bo akurat na insiderze był build który miał być wydany jako oficjalny update dla smartfonow z 8.1 w grudniu. Niestety, MS ma tak bardzo wyjebane na ten system ze nic takiego sie nie stalo. 

Druga sprawa to aplikacje. Aplikacji w zasadzie nie ma. Jak chce się w coś pograć to nie ma zbytnio co tu szukać. Nie będę mówił o fatalnym facebooku czy messengerze by nie dobijać lumii.

Przez chwile bylo cost takiego jak project astoria, co pozwolalo odpalac apk z androida na windows phonie. MS się z tego wycofał, wiec mozna pomarzyć o portach apek z androida na wm10.

Jedyne co przemawia za ten system to płynność, choć wcale na ostatnim buildzie nie jest taka zadowalająca. To samo można mieć kupując smartfon z andiem i nie instalujac ogromu syfu i nie trzymajac niewiadomo ile apek w tle. Windows Phone/Mobile to system który umrze do roku. ALE TO JEST MOJA OPINIA, MASZ PRAWO SIĘ NIE ZGADZAĆ.

Posiadacz lumii 735. 

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...