Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dot. szelmy i początków

M4Sell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym prosić o pomoc lub doradzenie w last chaos PL  Global Posiadam 22 lvl szelmy po wbiciu 31 lvl zamierzam zostać zamachowcem czyli sztylety aktualnie posiadam 16k pu farmie w procku na orkach ile powinienem wyfarmic pu abym nie musiał martwic sie o pu w dalszej grze? Mam konia 38 lvl ( wierzchowiec) i słonia 60 lvl oraz jeszcze jedno pytanie bardziej dla mnie oplaca sie expic peta w stylu smok czy jakiegos zwierzaka? jak zwierzaka to jakiego? Odwdzięcze sie za pomoc ! :)

70489962284954469327.png

Opublikowano

Od 60lvla masz zadania, za które dostaniesz też dużo PU (najlepiej je oddać na platynce SP), tyle co wyfarmiłeś powinno spokojnie wystarczyć.

W tej chwili petów P1, a tym bardziej smoka nie opłaca się expić, bo teraz wszyscy używają zwierzaków typu 2 (słonik, puma) i smoczek w tej chwili jest bezużyteczny. Mógłbyś expić konika, ale to tylko po to, by go później zamienić na wierzchowca, ale skoro już masz 38lvl to nie ma sensu. W takim wypadku jedynym słusznym wyjściem jakie widzę jest expienie pumy, bo puma, zaraz po słoniku, jest najbardziej pożądana na rynku i mógłbyś sobie ją sprzedać, czy zostawić i jej używać. Puma ma buffka na prędkość ataku, więc myślę, że Tobie też by się przydała. :p

Opublikowano

Od 60lvla masz zadania, za które dostaniesz też dużo PU (najlepiej je oddać na platynce SP), tyle co wyfarmiłeś powinno spokojnie wystarczyć.

W tej chwili petów P1, a tym bardziej smoka nie opłaca się expić, bo teraz wszyscy używają zwierzaków typu 2 (słonik, puma) i smoczek w tej chwili jest bezużyteczny. Mógłbyś expić konika, ale to tylko po to, by go później zamienić na wierzchowca, ale skoro już masz 38lvl to nie ma sensu. W takim wypadku jedynym słusznym wyjściem jakie widzę jest expienie pumy, bo puma, zaraz po słoniku, jest najbardziej pożądana na rynku i mógłbyś sobie ją sprzedać, czy zostawić i jej używać. Puma ma buffka na prędkość ataku, więc myślę, że Tobie też by się przydało.

Okej dzieki  :)  A odpowiedziałbyś mi na pytanie na jakich lvl zmieniać sety? zbrj wraz z bronia ? interesuje mnie tylko eq +15 w tym ze na 31 lvl mam set +10 a bron to event na 20 lvl :) zastanawiam sie w ktorym lvl bd musial zaoszczedzic i kupić nowy eq wraz z bronia aby sb spokojnie expic ? :)

70489962284954469327.png

Opublikowano

Okej dzieki  :)  A odpowiedziałbyś mi na pytanie na jakich lvl zmieniać sety? zbrj wraz z bronia ? interesuje mnie tylko eq +15 w tym ze na 31 lvl mam set +10 a bron to event na 20 lvl :) zastanawiam sie w ktorym lvl bd musial zaoszczedzic i kupić nowy eq wraz z bronia aby sb spokojnie expic ? :)

Na 50 lvlu dostaniesz eq+10 i to Ci wystarczy tak myślę do 75, a wtedy może jakiś set erebusa Ci się przyda (jeszcze wcześniej możesz zmienić wep, na 65/69lvl) i w tym secie możesz spokojnie biegać do 95, jak i nie dalej. Myślę, że na 105 już obowiązkowo powinieneś zmienić secik, a wcześniej zależnie od Twojego budżetu, czy stać Cię na kupno wcześniej. :p A wepiki to najlepiej jak najczęściej zmieniać np. 69/75(niekoniecznie)/85/97 itd.

Opublikowano

Na 50 lvlu dostaniesz eq+10 i to Ci wystarczy tak myślę do 75, a wtedy może jakiś set erebusa Ci się przyda (jeszcze wcześniej możesz zmienić wep, na 65/69lvl) i w tym secie możesz spokojnie biegać do 95, jak i nie dalej. Myślę, że na 105 już obowiązkowo powinieneś zmienić secik, a wcześniej zależnie od Twojego budżetu, czy stać Cię na kupno wcześniej. :p A wepiki to najlepiej jak najczęściej zmieniać np. 69/75(niekoniecznie)/85/97 itd.

Okej :) a na 50 lvl set +10 skad?

70489962284954469327.png

Opublikowano

Okej :) a na 50 lvl set +10 skad?

Tak jak na 20lvlu dostałeś eventówki +15, tak za ukończenie nauki u mistrza na 50 lvlu dostajesz eq 50+10 oraz tytuł na 7 dni, który daje bodajże 20% prędkości. 

Opublikowano

Tak jak na 20lvlu dostałeś eventówki +15, tak za ukończenie nauki u mistrza na 50 lvlu dostajesz eq 50+10 oraz tytuł na 7 dni, który daje bodajże 20% prędkości. 

Okej dziekuje :) do zamknięcia

70489962284954469327.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...