Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Seirei no Moribito - dyskusja

Pitbull_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już bardzo dawno temu oglądałem to anime, ale trochę z niego pamiętam. Miało kilka wad i irytujących scen, ale całościowo wypada świetnie. Warto zaznaczyć, że to również bardzo wysoka półka pod względem wizualnym.

Pierwszym rzucającym się w oczy faktem jest to, iż postać to nietypowa 15-letnia przesłodka lub skąpo ubrana podlotka

Słodkie 15 latki są bardzo fajne w anime. Skąpo ubrane to byłaby kolejna zaleta.
Opublikowano

@armoro

Powiedzmy... ale ile można?

A to zależy od pozostałych elementów (pomysł, fabuła, charaktery postaci, grafika, muzyka).

Dla mnie najwięcej przyjemności sprawia oglądanie różnorodnych anime, czyli mogą być zarówno bardziej ambitne jak Seirei no Moribito, a kiedy indziej coś lekkiego i fanserwisowego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tomaszek lubi 15 letnie słodkie dziewczynki, a wy?

(#Odświeżam)

... tylko nie odpowiadajcie na to moje pytanie... proszę...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Dobra chyba to był mój głupi pomysł. Zamiast recenzji wolałbym jakieś zachęcające opisy opowiadające o różnorodnych.. no, prawdach ujętych w bajkowe księżniczki na różowych jednorożcach. Po przeczytaniu tej recenzji moje widzenie na ten tytuł się nie zmieniło. A na ocenianiu recenzji to ja się nie znam, więc no, cóż mogę sądzić? Balsa ma nieatrakcyjne cycki

Oczywiście ten post to taka ironia, końcówka o Balsie napisana też tak z kaprysu LOL

I weż napraw sobie @ ;/

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

Recenzja jest napisana w takiej formie by nakreślić o co mniej więcej chodzi, po prostu napisałem taką formę, którą sam bym chciał przeczytać. Nie ukrywam, że wiele tytułów nawet nie zacząłem, bo wszystko o nich wiedziałem, kij że ważniejsze informacje były w spoilerach (brak silnej woli, he he)... dlatego napisałem to w tak, aby nie zdradzać za dużo i wzbudzić w czytającym ciekawość. Prosty zabieg - no ale jak widać nie do każdego trafia.

Co do Balsy. Ona ma 30 lat więc jak na główną bohaterkę anime to już praktycznie babcia, więc czego się po staruszce spodziewasz? 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Tomaszek lubi 15 letnie słodkie dziewczynki, a wy?

Kpisz sobie? Zresztą prawie każdy lubi takie dziewczyny.

Pisałem wcześniej, że uważam Seirei za bardzo dobre anime, ale swoje wady również miało. Jednak to i tak zdecydowanie górna półka wśród anime (i to pod każdym względem).

Co do Balsy. Ona ma 30 lat więc jak na główną bohaterkę anime to już praktycznie babcia, więc czego się po staruszce spodziewasz?

Oglądałeś Hataraki Man? Jak nie to polecam. Z tym, że w tym anime nie ma walk czy wątków nadprzyrodzonych.
Opublikowano

Kpisz sobie? Zresztą prawie każdy lubi takie dziewczyny.

Po trzydziestce raczej bym się tym nie chwalił.. publicznie.

W takim razie wygląda całkiem młodo jak na staruszkę.

Nie wiem co @1373230489-U611928.pngselweron ma do jej cycków, złe przecież nie są, a poza tym to nie ecchi żeby miały przykuwać uwagę.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Po trzydziestce raczej bym się tym nie chwalił.. publicznie.

Przecież 15 lat to nie jest tak mało.

przecież nie są, a poza tym to nie ecchi żeby miały przykuwać uwagę.

Dokładnie.

Jeśli ktoś ogląda takie anime to zapewne nie oczekuje fanserwisu.

Co prawda są również dosyć ambitne anime ze sporą ilością fanserwisu (jak Cross Ange), ale dużo ich nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...