Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hejt na samochody.

p3nisaider

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo chłopaki, od razu chciałbym zaznaczyć by osoby poniżej 17 roku życia się nie wypowiadały :D

Jak sądzicie, czemu ludzie cisną po np BMW, VW, Alfie i pewnie wielu innych markach? Nie chodzi mi o zdecydowaną WIĘKSZOŚĆ gdzie 14 latki zobaczyły kwejka o BMW czy alfie np że się psuje albo ledwo jedzie czy coś takiego. Tylko o uzasadnienie kogoś z was czemu np nie lubi VW.­

zy95qg.png

Opublikowano

Po VW i reszcie cisną zazwyczaj Oplarze, Alfa jest c*****a sama w sobie ze względu na to, że jest kiepskiego wykonania (przynajmniej do 2000r),  a BMW kojarzone jest z karkami, którzy nie potrafią zachować się na drodze. 

IMO związane to jest z ceną auta (gdzie gościu prowadzący astrę I w gazie jedzie na typka z passkiem 5 1,9TDI XDDDDD) i zazdro bierze w łeb. Albo z internetem wlaśnie, gdzie 90% w życiu auta nie prowadziło :v

Qui est le prochain?

Opublikowano

Bo są to nudne, zmulone samochody, których jest masa na naszych drogach. 

Taki typek robi prawko, kupuje golfa, potem jakieś audi czy bmw, następnie robi dzieciaka i wsiada w passata tdi. Bo tanie, dobre, nie psuje się i części tanie. Cykl życia seby tak zwany.

A można dorwać masę innych ciekawych i tanich samochodów.

@Mexantine

Zazdro o passata 1.9 tdi mając astrę xD 130 konny potwór xD C**j że astrę można mieć 2.0 150 km i śmigać nią na rajdach.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Bo są to nudne, zmulone samochody, których jest masa na naszych drogach. 

Taki typek robi prawko, kupuje golfa, potem jakieś audi czy bmw, następnie robi dzieciaka i wsiada w passata tdi. Bo tanie, dobre, nie psuje się i części tanie. Cykl życia seby tak zwany.

A można dorwać masę innych ciekawych i tanich samochodów.

@Mexantine

Zazdro o passata 1.9 tdi mając astrę xD 130 konny potwór xD C**j że astrę można mieć 2.0 150 km.

Naucz się pan czytać, podalam konkretny przykład konkretnej astry w konkretnym przypadku :P

Qui est le prochain?

Opublikowano

Co to BMW to akurat prawda, ogólnie każdy myśli że jak kupi BMW to jest kozak i kupują te rupiecie po 200 tys km przebiegu i trzeszcza jak sie jedzie xD

zy95qg.png

Opublikowano

Co to BMW to akurat prawda, ogólnie każdy myśli że jak kupi BMW to jest kozak i kupują te rupiecie po 200 tys km przebiegu i trzeszcza jak sie jedzie xD

Bez kitu, mój kuzyniak kupił bejcę i na króla całej wioski się awansował, pierwszy ręki żadnemu kumplowi nie poda, bo to jak to tak, ledwo z czarnej trójki w dieslu wylazł i ma się byle plebsowi kłaniać? xD XD

Qui est le prochain?

Opublikowano

A co do Alf to te nowe są ładne i zależy które modele są awaryjne :P

A o VW to się nie wypowiem bo nie mam zdania :D Oprócz tego że co drugie auto to VW :D

zy95qg.png

Opublikowano

BMW hejtują ludzie którzy uważają je za auta dla dresów. Fakt jeśli ktoś kupuje złom z niemiec z 98 roku z 200 000 km na liczniku to faktycznie na ogół jest to dresiarz. Ale nie powiecie mi że ktoś kto jeździ X6 czy BMW serii 7 albo inną bmcą za 200 koła jest karkiem.

VW bo c*****e, ludzie cisną z niego bekę przez aferę z Co2 (stąd memy). Ogólnie dlatego że Golfy uchodzą za wieś wageny.

Alfy synonim awaryjności.

Opublikowano

Na BMW hejtują bo albo ich nie stać albo mieli problem z ludzmi którzy oto tym samochodem sobie jeżdżą lub poprostu mają je tylko dla szpanu.

79160594027661829163.png

Admin Cienia
Opublikowano

Każdy ma inny gust, więc nie spodobają mu się niektóre marki. Natomiast hejty wynikają stąd, że rozsądny człowiek używa samochodu głównie do pracy (dojazd, wykonywanie czynności służbowych itp.), a nie do szpanu na drogach lub "pod" dyskoteką , co często czyni wielu właścicieli leciwych BMW.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Alfy nie są takie awaryjne, wystarczy im dużo miłości :D Trzeba o nie dbać bardziej niż o inne samochody, zmieniać częściej olej (5-6 tyś) i sporo wcześniej rozrząd, nie pałować jej na zimnym wszystkie filtry w dobrym stanie i to porządnie jeździ, po prostu wystarczy dbać :)
A co do BMW, ludzie twierdzą, że to samochód dla wieśniaków przez Sebków spod bloku w E36 1.6 w ///LPG Power (do gazu osobiście nic nie mam, ale te instalacje za 500zł u sebków są smieszne xD) Sam jestem fanem BMW :)
Hejtu na VW nie ogarniam, od zawsze robi porządne samochody tylko teraz odjebałał tą sprawę z emisją CO2
Moim zdaniem nie ma złych samochodów, są źli kierowcy i źli mechanicy, oraz ludzie którzy nie potrafią zobaczyć tego "czegoś" magicznego w każdym samochodzie.

Osobiście przymierzam się do kupna E36 1.8is w dobrym stanie albo golfa 2 1.9 TD

Opublikowano

Hejty są na te auta ( BMW , VW ) są dlatego że są one jednymi z wytrzymalszych aut mówię o starszych rocznikach i są najbardziej dostępne za dość nie duże pieniądze. Naprawdę nie wiem co trzeba aby zajechać takiego golfa 2 / 3.. Nie rozumiem ludzi którzy wyzywają posiadaczy bmw od dresów jest to normalne auto przeznaczone dla człowieka a to że sebixy je polubiły to nie jest niczyja wina ;)

To wszystko to zjeba** sterotypy tak samo jak to że polacy to złodzieje. 

Sam chciałbym mieć starszą bete 36 / 42 bo po po prostu wpadły mi w gust i tyle,a osiągi też nie najgorsze ;) 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Admin Cienia
Opublikowano

mówię o starszych rocznikach i są najbardziej dostępneza dość nie duże pieniądze.

@DeLajt tyle, że ich utrzymanie niesie za sobą większe koszty, ponieważ silniki montowane np. w BMW są paliwożerne, a ceny części zamiennych stoją na dość wysokim poziomie. Odnośnie "wyzywania od dresów" chodzi tu raczej o niektórych ludzi poruszających się pojazdami tych marek, a nie o to że ich każdy posiadacz taki jest.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Hmmm ciekawy temat. Według mnie jednak, jedynymi - samochodów są ich ceny, nic innego nie ma znaczenia. Mam w domu alfe 147 (aluminiowe wahacze, pozdrawiam kobiety/wysokie spalanie ) Forda Focusa mk3 ( 0 problemów, lecz jak na 115 km troche zamula) oraz swoją e90 ( ceny części dość wysokie, ale ujdzie). Myśle że większość hejtu to po prostu uprzedzenia lub zazdrość.

sygna.tan.png

Admin Cienia
Opublikowano

zazdrość.

@esquero z całym szacunkiem do Twojej wypowiedzi, ale zazdrość o rzecz, która w dzisiejszych czasach nie jest niczym niezwykłym to głupota. Co do uprzedzeń, to wnikają one tylko i wyłącznie z zachowania niektórych (podkreślam to słowo, bo nie każdy taki jest) posiadaczy tych pojazdów, możesz wierzyć lub nie, ale spotkałem wielu, którzy mając tzw. "beme" stają się panami na drodze, nie zważając na przepisy czy bezpieczeństwo innych uczestników ruchu.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Każdy ma inny gust, więc nie spodobają mu się niektóre marki. Natomiast hejty wynikają stąd, że rozsądny człowiek używa samochodu głównie do pracy (dojazd, wykonywanie czynności służbowych itp.), a nie do szpanu na drogach lub "pod" dyskoteką , co często czyni wielu właścicieli leciwych BMW.

Pod dyskotekę to tylko Golf II/III  B)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Alfa - psuje się często, różne memy itd.

BMW - no kurde, tu już chyba nie trzeba tłumaczyć. Widzisz czarne BMW e32, w 95% przypadkach jedzie tym jakiś dres, który chce się popisać przed swoją loszką 120km w tym 70 martwymi z głodu. 

Golf - ogólnie golfy są dosyć tanie, jest ich bardzo dużo dlatego często właśnie golf 2/3/4 jest pierwszym autem kolesia, który chce się poczuć jak w tokio driftach, zamontuje spojler wyglądający jak ławka w parku. Oczywiście nie może zabraknąć najnowszych wyznaczników mody jakimi są: pieprzony misiek w przednim zderzaku (może to tylko na podkarpaciu nie wiem), czarna maska (osoba która ją malowała ma maksymalnie doświadczenie z farbami plakatowymi), przyciemniane szyby (oczywiście "przyciemniane" nie przyciemniane, niektórym sam 20 letni bród wystarcza), naklejki rozpusty (można godzinę opisywać wymyślne wzory, najczęściej używanym jest falus), alusy (temat tabu, czym bardziej jaskrawe rażące oczy bardziej niż nowe obuwie od Nike tym lepiej), gleba (obcięcie amortyzatorów wystarcza).

NAJWAŻNIEJSZE: wyjebanie dziur w tłumiku lub przykrycie go puszką oczywiście z dziurami, daje to efekt startującego bombowca

Z tego co się spotkałem do śmiech jest głównie z golfów, sama marka VW cieszy się dobrą renomą. 

Ogólnie to nie mam nic do żadnej marki, za to mam dużo do przeciętnego Janusza próbującego driftować BMW z napędem na przód na rądzie przed gimbazą w celu zdobycia nowej świni.

Opublikowano

Bez kitu, mój kuzyniak kupił bejcę i na króla całej wioski się awansował, pierwszy ręki żadnemu kumplowi nie poda, bo to jak to tak, ledwo z czarnej trójki w dieslu wylazł i ma się byle plebsowi kłaniać? xD xD

Jakie diesel. 1,6 lpg i cała wioska twoja. 

Bez gwiazdy nie ma jazdy, prawda jest taka, że żadna marka niemiecka Mercedesowi nie dorówna. Amen.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Dla mnie takie hejty nie mają znaczenia. Większość po prostu kieruje się stereotypami, a moim zdaniem po prostu ludzie kupują auto do którego mają jakieś zamiłowanie albo takie na które było ich stać, a marka podczas kupowania była obojętna, bo np. akurat trafili okazje i było to te wymienione bmw lub vw.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Ten hejt powodują głównie właściciele samochodów, nie same auta, różne sebastiany lvl 20+ którzy wrzucają na fb jakieś plebejskie zdjęcia ze swoją "bumą" która podczas jazdy zadziwia symfonią stukań,klekotów i innych efektów wokalnych a po pół roku palenia gumy, dragów i innych obrzędów ląduje na złomie. Samochody nie zachowują się jak debile tylko ich właściciele.

Opublikowano

Jeżdżę na spoty cotygodniowe grupy VAG czyli Volkswagen, Audi, Seat, Skoda oraz na ogólne zloty. Każdy wybiera markę na którą go stać lub tą wymarzoną. Hejty na inne auta były, są i będą ponieważ jedni lubią tą markę a inni jeszcze inna markę. Głównie hejty zaczynają się przez właścicieli którzy uważają ze mają lepsze auto niż przeciwnik czy tez robią sztuczną awanturę bo nudzi się im. Posiadam Volkswagen'a Golfa MK 3 w stanie idealnym - 2.0 8v 115 km, GTI wersja 20'Jahre i też lecą hejty bo Golf :)

Opublikowano

Jakie diesel. 1,6 lpg i cała wioska twoja. 

Bez gwiazdy nie ma jazdy, prawda jest taka, że żadna marka niemiecka Mercedesowi nie dorówna. Amen.

Co prawda lubie mercedesy, ale przypominam że produkcji niemieckich jest dość dużo :)

sygna.tan.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...