Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Autorski DROP - LVL - CHAT

XeiXn

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobrzę miło mi wiedzieć, Udostępniłem więc mam was w du...

Napisałeś autorski drop, jeżeli "autorski" to oznacza, że został napisany przez Ciebie. A nie udostepniasz czyjś plugin i piszesz Autorski... 

Jesteś po prostu zerem, takich to tylko 

do mieszkania z imigrantami

(Arkadiusz) Jestem za.

Kamil ty się lepiej nie wypowiadaj w takich tematach jak nawet podstaw javy nie znasz kotku :*

Opublikowano

http://puu.sh/m8BWY/8bfa77ff19.jpg
http://puu.sh/m8BYn/abd7013824.jpg

Może teraz wszyscy zrozumieją, co z ciebie za człowiek @XeiXn . Cóż, szkoda pluginów z Krainy, ale już chyba się pogodziłem z tym, że mogą pójść w świat, a kto wie, może kiedyś będę miał nawet dzięki temu szansę na użycie paru backdoor'ów na różnych serwerach :)

P.S. Moje gildie są tak źle napisanie, trudne w konfiguracji i nieprzydatne, że wrzucaj je sobie gdzie chcesz!

Opublikowano

Kamil ty się lepiej nie wypowiadaj w takich tematach jak nawet podstaw javy nie znasz kotku :*

Po pierwsze: na jakiej podstawie twierdzisz, że nie zna podstaw?

Po drugie: co ma znajomość podstaw Javy do tematu o publikacji pluginu?

Po trzecie: musisz mieć ostro nasrane we łbie, jeżeli wbijasz do byle jakiego tematu gdzie jest Kamilkime, i próbujesz go zhejtować za wszelką cenę, naprawdę, trzeba być zdolnym :D

@topic

Ja tam czekam na ss'y o potwierdzeniu, że SuSeu wyraził zgodę, pozdrawiam. :)

Opublikowano

Dobrzę <3 Jesteś pionkiem pamietaj jeśli pracowałeś dla przygody to były na mojej konsole :) Mogę robić co chce :)

http://puu.sh/m8BWY/8bfa77ff19.jpg
http://puu.sh/m8BYn/abd7013824.jpg

Może teraz wszyscy zrozumieją, co z ciebie za człowiek @XeiXn. Cóż, szkoda pluginów z Krainy, ale już chyba się pogodziłem z tym, że mogą pójść w świat, a kto wie, może kiedyś będę miał nawet dzięki temu szansę na użycie paru backdoor'ów na różnych serwerach :)

P.S. Moje gildie są tak źle napisanie, trudne w konfiguracji i nieprzydatne, że wrzucaj je sobie gdzie chcesz!

Opublikowano

@XeiXn czy ty się dobrze czujesz? Nie jesteś autorem pluginów, więc nie masz do praw autorskich, proste?

Opublikowano

Taka jest Polska tacy ludzie jak @XeiXn są naprawde... żałośni, innego słowa na to nie ma... udostępniać pluginy bez zgody autora naprawde...

@arkadiuszskopuj skąd wiesz co wie Kamil a czego nie?

Opublikowano

Możecie sie kłucic na gg/Skyp/ts? Zapraszam :) dam ip pw. A nie pod postem. 

@XeiXn czy ty się dobrze czujesz? Nie jesteś autorem pluginów, więc nie masz do praw autorskich, proste?

To jest tylko nabijanie.

Taka jest Polska tacy ludzie jak @XeiXn są naprawde... żałośni, innego słowa na to nie ma... udostępniać pluginy bez zgody autora naprawde...

@arkadiuszskopuj skąd wiesz co wie Kamil a czego nie?

Opublikowano

Możecie sie kłucic na gg/Skyp/ts? Zapraszam :) dam ip pw. A nie pod postem. 

To jest tylko nabijanie.

Albo po prostu próbujesz spi#rdolić bo dostałeś hejt od masy osób, zostałeś zrównany z g#wnem i nie lubisz być w takim centrum uwagi.

@AntyWarn

nie ma backdoorow ??

Opublikowano

Nie, ale nie mam zamiaru pisać z ludzmi którzy maja 10% mózgu. 

Albo po prostu próbujesz spi#rdolić bo dostałeś hejt od masy osób, zostałeś zrównany z g#wnem i nie lubisz być w takim centrum uwagi.

@AntyWarn

nie ma backdoorow ??

Nie ma backdoorów. 

Opublikowano

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Rozdział 2, art. 8.1 - Prawo autorskie przysługuje twórcy, o ile ustawa nie stanowi inaczej.

Rozdział 3, art. 16. - Jeżeli ustawa nie stanowi inaczej, autorskie prawa osobiste chronią nieograniczoną w czasie i niepodlegającą zrzeczeniu się lub zbyciu więź twórcy z utworem, a w szczególności prawo do:

1)  autorstwa utworu;

2)  oznaczenia utworu swoim nazwiskiem lub pseudonimem albo do udostępniania go anonimowo;

3)  nienaruszalności treści i formy utworu oraz jego rzetelnego wykorzystania;

4)  decydowania o pierwszym udostępnieniu utworu publiczności;

5)  nadzoru nad sposobem korzystania z utworu.

Chyba tyle w tym temacie...

Opublikowano

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych

Rozdział 2, art. 8.1 - Prawo autorskie przysługuje twórcy, o ile ustawa nie stanowi inaczej.

Rozdział 3, art. 16. - Jeżeli ustawa nie stanowi inaczej, autorskie prawa osobiste chronią nieograniczoną w czasie i niepodlegającą zrzeczeniu się lub zbyciu więź twórcy z utworem, a w szczególności prawo do:

1)  autorstwa utworu;

2)  oznaczenia utworu swoim nazwiskiem lub pseudonimem albo do udostępniania go anonimowo;

3)  nienaruszalności treści i formy utworu oraz jego rzetelnego wykorzystania;

4)  decydowania o pierwszym udostępnieniu utworu publiczności;

5)  nadzoru nad sposobem korzystania z utworu.

Chyba tyle w tym temacie...

Daj mi licencje :)<3 Jesteś 0 :) i dawaj na tsa a nie bd mi tu pisał jak chcesz mnie zgłosić dam ci dane prywatne chcesz?

Opublikowano

Nie potrzebuję żadnych licencji. Rozdział 1, art. 1, pkt. 3 tejże ustawy mówi, że "Utwór jest przedmiotem prawa autorskiego od chwili ustalenia, chociażby miał postać nieukończoną". Pełnię praw autorskich będę miał do swoich pluginów z Krainy ZAWSZE (no, może do 75 lat po mojej śmierci) i nie potrzebuję do tego żadnych licencji, a ja jako autor nie zgodzę się na pewno na publikację pluginów z Krainy!

Opublikowano

Nie potrzebuję żadnych licencji. Rozdział 1, art. 1, pkt. 3 tejże ustawy mówi, że "Utwór jest przedmiotem prawa autorskiego od chwili ustalenia, chociażby miał postać nieukończoną". Pełnię praw autorskich będę miał do swoich pluginów z Krainy ZAWSZE (no, może do 75 lat po mojej śmierci) i nie potrzebuję do tego żadnych licencji, a ja jako autor nie zgodzę się na pewno na publikację pluginów z Krainy!

No problemo my friend, tera masz problem, jeśli udostępnisz mi te pluginy mam pozwolenie na udostepnienei ich, było to na mojej maszynie. Jesteś pionkiem i nie pisz tutaj wiecej bo to jest plugin dla graczy, a nie dla twoich problemów, Zobaczysz jutro :) Pliki z doliny mojej i przygody udostępnie.

Opublikowano

@XeiXn Jeśli ci je udostępni NIE masz żadnego pozwolenia, no chyba że kamil ci napisze np. "Możesz je opublikować" jeśli on sie nie zgadza - nie możesz, proste...

Dobrzę :) Dziękuję że potrafisz czytać.

Opublikowano

@XeiXn - tylko jest jeden problem, ja ci ich nie udostępniłem...
Ty po prostu uzyskałeś do nich dostęp, zresztą, do dziś nie można ustalić w jakich dokładnie okolicznościach, bo każdy podaje inną wersję...

Opublikowano

@XeiXn Podrzucam Paragraf 2. Artykułu 2. ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Wynika dość jasno, że bez zgody autora nie wolno Ci rozpowszechniać plików, do których praw autorskich nie masz. Dość oczywiste...

2. Rozporządzanie i korzystanie z opracowania zależy od zezwolenia twórcy utworu pierwotnego (prawo zależne), chyba że autorskie prawa majątkowe do utworu pierwotnego wygasły. W przypadku baz danych spełniających cechy utworu zezwolenie twórcy jest konieczne także na sporządzenie opracowania.

Dodam też, co może Cię za to spotkać (Artykuł 116. ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych):

Art. 116.
1. Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom rozpowszechnia cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w ust. 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
3. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełniania przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu albo działalność przestępną, określoną w ust. 1, organizuje lub nią kieruje, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5.
4. Jeżeli sprawca czynu określonego w ust. 1 działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Aż założyłem konto dla tego ShitStormu c:

EDIT: UDOSTĘPNIENIE =/= NADANIE PRAW AUTORSKICH

Opublikowano

@XeiXn

Dziecko drogie, to że coś było na twojej maszynie nie oznacza że masz prawo to gdziekolwiek udostępniać lub przytaczać sobie stworzenie tej rzeczy/pluginu/skryptu/gry czy co tam jeszcze chcesz. Jeżeli ktoś wstawi na maszynę swoje nagie zdjęcia to też masz prawo je wstawić gń sdzie chcesz bo były na maszynie? przestań się kompromitować.

Jeżeli chcesz dalej się wykłócać że masz jakiekolwiek prawa to polecam forumprawne(wpisz w google), napisz post a osoby na poziomie większym niż ty i twoi koledzy z minecraft'a odpiszą Ci że nie masz racji, co potwierdzi to że gówno wiesz o prawie.

Po drugie, żenada. Co Ci z tego że wstawiłeś kogoś plugin..? Jeżeli chcesz pisać pluginy to zapraszam do poradników na forum sprzed około ~3 lat, były na poziomie i proste pluginy szło już pisać po dwóch poradnikach. Naprawdę żenada i szkoda mi takich ludzi.

Nie Pozdrawiam

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Ja p******e, pieski z majnkraftów płaczą XDDD i tak wy wszyscy jesteście k***a zerami i zawsze nimi będziecie

tacy jak wy mogą takim jak ja najwyżej kutasa lizać

pzdr, gardzę wami wszystkimi, zgińcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...