Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Responsywność, a strona jako stały element.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś chcę was spytać co zrobić, aby strona na mniejszych rozdzielczościach niż 1024px; nie zmieniała się na telefonach itp, po prostu żeby była stałym elementem, jeśli zmniejsze teraz okno przeglądarki na mojej testowej stronie to strona dostosuje się do tej rozdzielczości i większość elementów na stronie po prostu jest źle ułożona..

Jest to moja pierwsza napisana strona, mógłbym ją całą przebudować na stronę responsywną, ale narazie po prostu nie mam na to czasu..

Źle zacząłem, bo pierw zbudowałem strone, a potem zacząłem myśleć o mobilnych użytkownikach ;/

Ale dobra, bo odbijam od tematu..

Co zrobić, aby strona nie zmieniała się podczas zmniejszania rozdzielczości poniżej 1024px;

Tak.

Opublikowano

CSS:

@media screen and (max-width: 1024px) {
     .mobile {
           display: initial;
     }
     #nav {
        I pisz swoje divy tutaj itd... zrob jeszcze wczesniej np, div class mobile display: none; i w html w tym divie umieszczaj elementy pod mobilną wersję.
     }

}

Nie najlepiej wytłumaczyłem ale według mnie ten sposób jest dobry, przynajmniej ja go z reguły używam ;D Musisz trochę pokminić co trzeba dodać ;) takie mini-zadanko :D

Opublikowano

@Edit

Niestety nie umiem nic z tego wykminić.. 

Chyba po prostu zrobie osobną mobilną stronę, ale w związku z tym, jak przekierować urządzenia z rozdzielczością mniejszą niz hm 960px; na stronę np xxx.pl/mobile

Tak.

Opublikowano

No ale nie rozumiem problemu. Stosujesz media queries i normalnie dodajesz cssa tylko pomiędzy znacznikami definiującymi rozdzielczość. Przecież tak się teraz to robi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...