Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły spadek fpsów z 300 do 15

SzachMatt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż wczoraj grałem normalnie w cs:go na tych samych ustawieniach i dzisiaj wchodzę na kilka map i z stałych 300 fpsów zrobiło się 15-50, sprawdziłem spójność plików gry i wszystko gra, w battlefield'dzie ponad 100 fpsów na ultra a w tym cholernym cs'ie 15-50. Co zrobić i czy ktoś też tak miał

Opublikowano

Też tak miałam, spróbuj reinstalować csa, lub pozmieniać trochę ustawienia graficzne(u mnie była to wina tego że cs był uruchomiony w oknie)

Hamtaro.gif<- 1 łapka 1 cukierek dla Chomiczka

Opublikowano

To powyżej nie zadziała... :) No przynajmniej u mnie nie podziałało, nadal szukam rozwiązania, ale nic z tego, po tej aktualizacji od Valve są takie cyrki :) U mnie po aktualizacji cs'a ze 150+ na luzie, zrobiło się 20 fps, po aktualizacji karty, fps'y wahają się miedzy 20-50 no czasami skoczy na 80 ( ale to tak na kilkanaście sekund ), sami rozumiecie że jak nagle spadają klatki na 20 to... cóż nie da się grać :)

Opublikowano

Zobacz ustawienia video, czy karta graficzna nie przełączyła się na zintegrowana

Nie jest przełączona, tak jak pisałem w BF3 130fpsów na ultra

Też tak miałam, spróbuj reinstalować csa, lub pozmieniać trochę ustawienia graficzne(u mnie była to wina tego że cs był uruchomiony w oknie)

Zrobiłem reinstall i nic, w oknie też nie jest uruchomiony cs :/

-autokonfig w properties i potem zmien grafike na jaka miales

moge to wpisać w opcjach uruchamiania?

To powyżej nie zadziała... :) No przynajmniej u mnie nie podziałało, nadal szukam rozwiązania, ale nic z tego, po tej aktualizacji od Valve są takie cyrki :) U mnie po aktualizacji cs'a ze 150+ na luzie, zrobiło się 20 fps, po aktualizacji karty, fps'y wahają się miedzy 20-50 no czasami skoczy na 80 ( ale to tak na kilkanaście sekund ), sami rozumiecie że jak nagle spadają klatki na 20 to... cóż nie da się grać :)

Z jednej strony dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam ten problem 

Opublikowano

Używasz może ESL Wire? Nie wiem jak podczas mm'ów, ale podczas gier turniejowych potrafi to jeść RAM jak chrome, jak nie gorzej ;)

Opublikowano

Używasz może ESL Wire? Nie wiem jak podczas mm'ów, ale podczas gier turniejowych potrafi to jeść RAM jak chrome, jak nie gorzej ;)

Nie używam, pierwsze słyszę o czymś takim

biblioteka-counter strike-properties i wpisujesz w opcjach uruchamiania -autokonfig

Zaraz wpisze i dam znać co i jak

Opublikowano

Co sie dziwisz? Kazda aktualizacja = 10 fpa nawet na 4x gtx titan x i i5 5960x czy jakos tak ;) Ta gra optymalizacji nie ma wiec co sue dziwisz? Wyjdzie update w ktorym to naprawia to ci sue to naprawi ;)

Pewnie dostane warna za offtopic/spam hheheehhe

Opublikowano

biblioteka-counter strike-properties i wpisujesz w opcjach uruchamiania -autokonfig

Niestety nic to nie działo

Co sie dziwisz? Kazda aktualizacja = 10 fpa nawet na 4x gtx titan x i i5 5960x czy jakos tak ;) Ta gra optymalizacji nie ma wiec co sue dziwisz? Wyjdzie update w ktorym to naprawia to ci sue to naprawi ;)

no to czekam pare miesięcy na normalny update :/

Opublikowano

Myślałem, że wpisywanie "rate" skończyło się wraz z cs 1.6 i cl_ np. updaterate...100 xD  :) A tak na serio to nawet nie zapodawaj takich pomysłów :D

Te komendy zmniejszały ping chłopie :D w 1.6 oczywiście :)

Opublikowano

Też posiadam ten problem. Nic nie zadziałało. Trzeba czekać na patcha, który zazwyczaj wychodzi kiedy chce. (tak mi się przynajmniej wydaje)

Opublikowano

Nie ma optymalizacji ? Człowieku wyjdź stąd prosze Cie.

Uruchom csa i zobacz w Task Menager czy coś Ci zjada zasoby pc :)

­

1RkW7od.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jako że ostatnio był spory update do cs'a pragne niestety poinformować że FPS'y dalej na tym samym poziomie. Nie mam pojęcia co robić i dalej licze na pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...