Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o reaktywacji takiego serwera Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już jeden taki temat zrobiłem ale nie ma sensu go odswieżać. Teraz na poważnie.

Temat nie ma na celu promowania jak narazie zadnego serwera.

Witam. Chciałbym się was zapytać czy byłby grywalny takowy serwer. Z lekka opisze cała sprawe.

Na początek trochę historii.

Cały serwer był już na "życiu" 3 lata temu. Może ktoś z użytkowników rozpozna po moim nicku jak się nazywał. Mniejsza o to bo według mnie był on z lekka chuyo*wy (+5 do samooceny) Był on nie dopracowany, pluginy były pobierane -> wrzucane na serwer. Ludzi było po +20 osób po nie całym tygodniu ! Czemu ? Nie wiem. Żadnych większych reklam nie było. No ale oczywiście smile na twarzy był. Serwer stał na dedyku. Podstawowy port, sloty które zmieniałem jak chciałem i te sprawy... Moja wiedza na temat stawiania serwerów minecraft, zarządzania nimi była niemalże taka duża jak wiedza z matematyki w szkole pogimbazialnej której do dziś nie ogarniam...

Jakieś plany.

Przez okres dwóch lat było wiele planów na wznowienie serwera który padł przez spalenie płyty głównej na maszynie. Pomysły były lecz czasu i chęci jakoś brakowało. W końcu ja i moja mała ekipa zmobilizowaliśmy się i zrobiliśmy mapę, i jakieś skrypty na serwer. Teraz chcemy wykupić maszynę lub server na hostingu. Serwer będzie FreeBuild tak jak kiedyś. Będzie on teraz "lepszej jakości". Bardziej dopracowany, przemyślany itd. Chcemy aby na serwerze panowała dobra atmosfera, zabawa i kulturka. Na serwerze będzie swobodna rozgrywka i myślę że dobra zabawa ! Serwer posiadałby port podstawowy port i łączenie przez domenę byłoby z lekka ułatwieniem.

Posiadam swój serwer TeamSpeak 3 publiczny więc kontakt z administracja, graczami myślę byłby dobry.

Serwer.

Na serwerze nie obeszło by się bez działek.

-Działki zwykłe.

-Działki PRO (są większe od zwykłych. Są za pieniądze w grze)

Sklepy i temat zarabiania.

-Na serwerze będzie możliwość handlowania itemkami itd.

-W mieście są rynki które będzie można dzierżawić i tam wystawić shopa.

-Będą adminshopy.

Mapy.

-Ogólna (miasto itd)

-Surowcowa

Na mapie znajduje wystarczająco dużo obiektów. Każda budowla ma jakiś cel i będzie wykorzystana.

Między innymi: 

-Arena PVP

-Coś w stylu McDonalda

-Adminshopy

-Rynek

-Hotel

-Parkour

i pare budowli które maja na celu być wykorzystane do konkursów itd.

W planach mamy jeszcze zbudowanie areny do "eventów" czy cuś w tym stylu. 

Serwer ma być prosty i myślę że takowy będzie. Wchodząc na listy serwerów w większości są to Survivale, skyblocki i cuda na kiju.

Co myślicie o takowym pomyśle ? Co dodać jeszcze ? Pluginów/skryptów jakie mam wybrane nie będę dziś udostępniał bo nie mam sensu.

Na 100% zapomniałem czegoś tu jeszcze napisać ew. poprawić. W miarę możliwości będę uzupelniał temat

BTW. ZAPRASZAM DO GRUPY NA FB, GDZIE BEDE DAWAL INFORMACJE ITD CO SIE DZIEJE Z SERWEREM. CHETNYCH PO LINK ZAPRASZAM NA PW BO TROCHE SIE CYKAM ADMINIW  :(  xD

@Edit 1- screeny gdzies w postach nizej.

Opublikowano

@dawidpuskar Wprawdzie mówiąc, pomysł nie jest oryginalny. Aczkolwiek możesz do tego wszystko dodać auta, prawa jazdy, kartę płatniczą, banki itd.

Pomysł napewno nie jest orygynalny. Serwerów jest 1213123123. Każdy inaczej zrobiony, skonfigurowany, inaczej pobudowany itd.

Oczywiście jestem otwarty na propozycje co mógłbym dodać do serwera. Serwer ma być dla graczy :)

Opublikowano

Powiem tak, teraz jest cała masa serwerów "hardcore", "easyhardcore" itp ogółem mówiąc "gównosurvival", 2-3 lata temu był właśnie popyt na serwery typu FB, teraz jest ich coraz mniej, a więc każdy następny to większa szansa na zdobycie dosyć potężnej społeczności, ja pomysł popieram i od tak dawna nie grałem na takim serwerze, że sam z kolegami chętnie bym na nim pograł. Taki pomysł, może być dodał jakąś minigierke? W sensie takiego minidodatku na serwer, nie chodzi mi odrazu o SG czy TNTrun czy cokolwiek w tym stylu, tylko np. jak powyżej napisano mobarenę , czy coś.

Ja popieram i życzę sukcesów oraz zapełnionych slotów!

Opublikowano

Powiem tak, teraz jest cała masa serwerów "hardcore", "easyhardcore" itp ogółem mówiąc "gównosurvival", 2-3 lata temu był właśnie popyt na serwery typu FB, teraz jest ich coraz mniej, a więc każdy następny to większa szansa na zdobycie dosyć potężnej społeczności, ja pomysł popieram i od tak dawna nie grałem na takim serwerze, że sam z kolegami chętnie bym na nim pograł. Taki pomysł, może być dodał jakąś minigierke? W sensie takiego minidodatku na serwer, nie chodzi mi odrazu o SG czy TNTrun czy cokolwiek w tym stylu, tylko np. jak powyżej napisano mobarenę , czy coś.

Ja popieram i życzę sukcesów oraz zapełnionych slotów!

Oczywiscie minigierki wchodza w gre i beda takowe rzeczy ! Czekamy na twoja ekipe juz w krotce ! :D

Dodaj prawo jazdy, bank itp.

Prawo jazdy raczej odpada. Bank raczej bedzie :)

Opublikowano

Teraz dzieciakom podobają sie raczej minigames , ale ten serwerek moglby wypalic

25 POST 50 POST 100 POST 150 POST | 200 POST | 225 POST | POZIOM 1 OSIĄGNIĘTY!

| 250 POST | 300 POST | 325 POST | 350 POST | 400 POSTPOZIOM 2 NIE OSIĄGNIĘTY!

| 500 POST | 600 POST | 700 POST | 800 POST | 900 POSTPOZIOM 3 NIE OSIĄGNIĘTY!

Opublikowano

O cie panie chuyu złoty, xD Dawi* Puskarczy* ? Ten stary serwer Działki? o matko poznałem tam kolege którego znam do dzisiaj, pamiętam ten tartak jak napisze mu o tym to nie wiem co zrobi ;3 pamiętam że wchodziłem Ci na konto bo miałeś hasło 1x dawid potem dawi*puskarczy* chyba przypomnij mi nazwe serwera ;3

te gwiazdki sa żeby lord mój kumpel nie zmieniał mi calego zdania na X xD

Opublikowano

O cie panie chuyu złoty, xD Dawi* Puskarczy* ? Ten stary serwer Działki? o matko poznałem tam kolege którego znam do dzisiaj, pamiętam ten tartak jak napisze mu o tym to nie wiem co zrobi ;3 pamiętam że wchodziłem Ci na konto bo miałeś hasło 1x dawid potem dawi*puskarczy* chyba przypomnij mi nazwe serwera ;3

te gwiazdki sa żeby lord mój kumpel nie zmieniał mi calego zdania na X xD

minecraftpuskara ? :)

Opublikowano

Dawno nie widziałem dobrego freebuild ale miałem sprzeczność bo działki i survival to mogę iść na creative. Jak najbardziej czekam aż serwer będzie ;D

Opublikowano

Dawno nie widziałem dobrego freebuild ale miałem sprzeczność bo działki i survival to mogę iść na creative. Jak najbardziej czekam aż serwer będzie ;D

Jakos po tych wiekszych imprezach i wolnym bedzie otwarcie. Tak mysle w polowie stycznia ew. pod koniec miesiaca ! :D

Zapodaje troche screenow jak to narazie idzie. Troche mamy do roboty jeszcze. Miedzy innymi dorobienie dzialek bo narazie jest okolo 70 + dzialki PRO

Jak narazie jedziemy na hamachi z ekipa wiec dajemy rade. Najgorsze to nakladac cuboidy na dzialeczki ! :DD

Pozdro 600, szalonego sylwka !

BTW. ZAPRASZAM DO GRUPY NA FB, GDZIE BEDE DAWAL INFORMACJE ITD CO SIE DZIEJE Z SERWEREM. CHETNYCH PO LINK ZAPRASZAM NA PW BO TROCHE SIE CYKAM ADMINIW :(xD

2.png3.png4.png5.png6.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...