Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stary, nowy serwer?

ZoneWar.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drogich użytkowników! Piszę ten post by poznać waszą opinie na temat serwera podobnego do tych z 2010 roku. Nie mam na myśli reworku, a serwer po prostu podobny do dawnych legend. Medium, 99 poziom, ulepszacze od +6, hwang najlepszą zbroją itp. Serwer stałby na bardzo sprawnym source. Byłby dobrze zabezpieczony jak i zrobiony. Wprowadzone by były sklepy offline, jakiś nowy system łowienia oraz nagrody za kolejne logowania. Proszę o kulturalne i logiczne wypowiedzi na ten temat. Osoby, które nie mają nic ciekawego do napisania - nie piszcie! Pozdrawiam ZW.pl

Opublikowano

Moim zdaniem czasy świetności metina dawno się skonczyły i raczej nie wiele można z tym zrobić, jednak sam mam wielki sentyment do starego dobrego metina bez kilograma tego syfu co jest teraz, czysta rozgrywka między graczami. Jeśli przyłożyć się w rozwój serwera z taką inicjatywą, może coś z tego wyjść pod warunkiem, że projekt nie zostanie zapomniany po kilku dniach. 

Jak dla mnie na +, zawsze znajdą sie ludzie którzy chętnie zagrają w metina takiego którego poznali gdy sami zaczynali gre, do takich rzeczy ma sie sentyment i już, zwłaszcza że na rynku raczej nie ma obecnie takiego serwera. Jak najbardziej byłbym zainteresowany takim projektem i myśle że wielu użytkowników tego forum również  ^^

Opublikowano

Jak już stawiać taki zabytek to minimum 75% oryginalne pomysły z tamtych lat. Moim zdaniem na takim serwie te shopy offline by wszystko zepsuły tak jak i reszta czyli jakieś 6 skille/dzikie koguty/mrówki/jednorożce jako mounty/pety itd. Klimat chcecie odtwarzać i legendy to nie dodajcie tych nowości bo nie powstanie żaden serwer z tamtych lat tylko to co obecnie czyli "kupa". Jakby powstał taki serwer w/w to bym zawitał.

Opublikowano

Jak pisałem, ma być on podobny, nie taki sam. Sklepy offline wcale nie psują gry czy klimatu. To jedynie dodatek umilający grę oraz wspomagający rynek handlowy serwera. Co do innych rzeczy, nie nie było by 6 skilli itp. Z nowości aby to co wypisałem oraz kilka modyfikacji silnika.

Opublikowano

Jak pisałem, ma być on podobny, nie taki sam. Sklepy offline wcale nie psują gry czy klimatu. To jedynie dodatek umilający grę oraz wspomagający rynek handlowy serwera. Co do innych rzeczy, nie nie było by 6 skilli itp. Z nowości aby to co wypisałem oraz kilka modyfikacji silnika.

Dla mnie wszystko co jest teraz i wsadzenie do niby takiego "starego serwera" to zepsucie go. Kiedyś nie było shopów offline i szukanie cały dzień śmiertelki+9 z kd to był wyczyn, a jak już od kogoś kupiłem to się cieszyłem, a teraz to idę do m1 200 sklepów i 30 śmiertelek+9 do wyboru  żaden wyczyn. Dla mnie to jest klimat z tamtych lat, teraz jest za łatwo i nudzi się gra po paru godzinach/dniach jak już mam wszystko bo ktoś wystawił w shopie offline. Chciałeś wypowiedzi to proszę.

Opublikowano

Nie rozumiem twojego oburzenia tymi sklepami. Przecież to jest tak samo jakbyś odpalił 2 okna gry i wystawił na jednym sklep. One nie ułatwiają w żaden sposób gry. Jedynie pozwalają graczowi wyłączyć komputer z wystawionym sklepem. Ta nowość w żaden sposób nie skreśla tego, że byłby to "stary" serwer. Czekam na dalsze wypowiedzi!

Opublikowano

Nikt na takim serwerze już nie zagra, wszystko idzie do przodu i ludzie chcą nowości. Niestety stary metin już nie wróci.

ziomeczku nie możesz mówić "nikt" bo bez większej reklamy 300-500 osób by grało (przynajmniej przez dobry miesiąc). I ludzie wcale nie wolą nowości, a dobrą administrację i dopracowany serwer. Ale dzięki za opinie. Zapraszam do dalszego wypowiadania się!
Opublikowano

Nie rozumiem twojego oburzenia tymi sklepami. Przecież to jest tak samo jakbyś odpalił 2 okna gry i wystawił na jednym sklep. One nie ułatwiają w żaden sposób gry. Jedynie pozwalają graczowi wyłączyć komputer z wystawionym sklepem. Ta nowość w żaden sposób nie skreśla tego, że byłby to "stary" serwer. Czekam na dalsze wypowiedzi!

To nie jest oburzenie tylko piszę co myślę. Te sklepy zmieniają rozgrywkę w jakimś stopniu. No właśnie zostawiam sklep i idę spać, a PC wyłączony w 2010+/- albo grałeś albo szedłeś spać mało kto zostawiał PC ON. Ale jak wspomniał @Noresta , ludzie teraz chcą czegoś nowego bo obecnie metin jest wałkowany/odgrzewany kotlet. Może jakby ktoś zrobił coś nowego 180 stopni np. nowa grafika/inne mapy wygląd/lokalizacja itd. może zmienił wygląd postaci urozmaicił pvp i expa to wtedy ludzie się na to rzucą może. Bo obecnie wszędzie to samo monotonny exp/eq/pvp/END.

Opublikowano

To nie jest oburzenie tylko piszę co myślę. Te sklepy zmieniają rozgrywkę w jakimś stopniu. No właśnie zostawiam sklep i idę spać, a PC wyłączony w 2010+/- albo grałeś albo szedłeś spać mało kto zostawiał PC ON. Ale jak wspomniał @Noresta , ludzie teraz chcą czegoś nowego bo obecnie metin jest wałkowany/odgrzewany kotlet. Może jakby ktoś zrobił coś nowego 180 stopni np. nowa grafika/inne mapy wygląd/lokalizacja itd. może zmienił wygląd postaci urozmaicił pvp i expa to wtedy ludzie się na to rzucą może. Bo obecnie wszędzie to samo monotonny exp/eq/pvp/END.

No właśnie obecnie niby są nowości, a jednak wszędzie to samo :). Ja zrobiłbym stabilny serwer podobny do tych bez "nowości" z dawnych lat. Ale podobny - nie taki sam. Dobrze wiem, że nie jedna osoba zagrałaby na takim 2k10 jak był w tamtym roku w grudniu, ale niestety wiadomo kto go zrobił i po co... 

Opublikowano

stary dobry metin ,jedyna zmiana to buty wiatru za darmo +miksturki do szybkosci... bez tego jak dla mnie gra nudzi sie po 5min. dojscie z m1 do m2,w szczegolnosci na poczatku gry to tragedia.

-metek bez zwierzakow i specjalnych wierzchowcow (pamietam jak zdobycie konia bojowego bylo wielkim sukcesem) ,szukało sie ekipy do pomocy aby ubic lucznikow na pustyni .. ;)

-max 99 lub 105lv ,

-zdobywanie zmianek i dodawania bonusow np poprzez ubijanie okreslonej ilosci mobow (bosow) lub wykonywanie misji.

Is z drobnymi rzeczami typu przepustki itp za niskie kwoty... (np 20 przepustek do lochow v2 za 3zl)  tak aby utrzymac serwer.

+pare innych rzeczy

jesli pomysl z tego typu serwerem wypalilby ,jestem sam gotów przeznaczyc do 1000zl na taki serwer

Opublikowano

stary dobry metin ,jedyna zmiana to buty wiatru za darmo +miksturki do szybkosci... bez tego jak dla mnie gra nudzi sie po 5min. dojscie z m1 do m2,w szczegolnosci na poczatku gry to tragedia.

-metek bez zwierzakow i specjalnych wierzchowcow (pamietam jak zdobycie konia bojowego bylo wielkim sukcesem) ,szukało sie ekipy do pomocy aby ubic lucznikow na pustyni .. ;)

-max 99 lub 105lv ,

-zdobywanie zmianek i dodawania bonusow np poprzez ubijanie okreslonej ilosci mobow (bosow) lub wykonywanie misji.

Is z drobnymi rzeczami typu przepustki itp za niskie kwoty... (np 20 przepustek do lochow v2 za 3zl) tak aby utrzymac serwer.

+pare innych rzeczy

jesli pomysl z tego typu serwerem wypalilby ,jestem sam gotów przeznaczyc do 1000zl na taki serwer

widzisz ty opisałeś bardziej hard i to mocny. Mi chodzi o serwer medium, zmianki itp. u handlarzy, ulepszacze od +6 (perły). Taki priwek z 2k10 - Avalon np.
Opublikowano

Wszystko idzie do przodu koledzy.

Teraz gracze są tam, gdzie jest umiarkowanie wsadzonych dodatków które są przydatne! A nie jakieś gówno typu rosyjska ruletka.

Zrobić serwer na source, mieć swoje pomysły których się trzymasz, zgarniasz grono ludzi którzy grają już po kilka lat w metka i razem z nimi uzgadniasz co by się przydało.

Trzeba mieć zgraną ekipę nie tylko do prowadzenia tego serwera, ale też do testowania i wymyślania.

Stare serwery w "reworkach" się już nie przyjmują.

Opublikowano

Wszystko idzie do przodu koledzy.

Teraz gracze są tam, gdzie jest umiarkowanie wsadzonych dodatków które są przydatne! A nie jakieś gówno typu rosyjska ruletka.

Zrobić serwer na source, mieć swoje pomysły których się trzymasz, zgarniasz grono ludzi którzy grają już po kilka lat w metka i razem z nimi uzgadniasz co by się przydało.

Trzeba mieć zgraną ekipę nie tylko do prowadzenia tego serwera, ale też do testowania i wymyślania.

Stare serwery w "reworkach" się już nie przyjmują.

Po pierwsze kolego - żaden rework.

Po drugie, miałby nowości :).

Po trzecie, chodzi mi o serwer w starym typie względem ulepszania itp.

A w dodatku gracze idą tam gdzie widzą sens grania. Serwer z odpowiednią administracją oraz bez błędów, nie ważne jaki by nie był zawsze znajdzie ludzi.

Opublikowano

Znam osobiście kilak osób, które tęsknią za starymi privami. Sam jestem jedną z tych osób, więc czemu nie? Chociaż dla zwykłego przypomnienia i zabicia wolnego czasu ;)

Opublikowano

Ludzie oczekują nowości, a nie serwerów które już dawno wygasły, jest nie wiele ludzi którzy lubią zagrać na serwerach ze starych czasów, lecz jeżeli nie oczekujesz 50 - 200 graczy online, nie brałbym się za to.

Opublikowano

Ludzie oczekują nowości, a nie serwerów które już dawno wygasły, jest nie wiele ludzi którzy lubią zagrać na serwerach ze starych czasów, lecz jeżeli nie oczekujesz 50 - 200 graczy online, nie brałbym się za to.

Kuźwa... Czy wy umiecie czytać? Gdzie pisze, że to byłby taki sam serwer... (czy jakiś rework).. Jest napisane serwer podobny w danych aspektach.. Ludzie proszę Was, nauczcie się czytać, a dopiero potem zakładajcie konta na forach.

PS. Ja proponuję AvalonMT2, gdyż był to idealny serwer i spędziłem na nim wiele czasu. 

Opublikowano

Człowieku ludzie nie szukają nowości ludzie szukają serwera gdzie admini ogarniają. Stary metin cieszyl sie duża popularnościa a nowy to chłam. A sądząc po tym  że to ma być serwer z 2010 roku to z  chęcią zagram i zgarne pacze ale nie dawajcie żadnych pasów szarf i 6/7 bo to bedzie po grze :P

Jak najbardziej na + 

Dla mnie wszystko co jest teraz i wsadzenie do niby takiego "starego serwera" to zepsucie go. Kiedyś nie było shopów offline i szukanie cały dzień śmiertelki+9 z kd to był wyczyn, a jak już od kogoś kupiłem to się cieszyłem, a teraz to idę do m1 200 sklepów i 30 śmiertelek+9 do wyboru  żaden wyczyn. Dla mnie to jest klimat z tamtych lat, teraz jest za łatwo i nudzi się gra po paru godzinach/dniach jak już mam wszystko bo ktoś wystawił w shopie offline. Chciałeś wypowiedzi to proszę

kubatoja Pomyś tak wystawisz sklep musisz otworzyc 2 konto metina co pewnie zrobi większosc a to mocno zlagu serwer to daje -

na + idzie to ze w kazdym momencie mozesz wystawic sklep wylączyc kompa i cieszyc sie ze cos ci zejdzie. Dam ci taki przyklad. wystawiles sklep dajmy na to na 48 h i nagle nie masz neta przez 3 dni to zawsze cos zarobisz czy podczas twania sklepu mozesz sobie robic co chcesz np expic dropic bez wiekszych lagów.

a co do petów jestem na nie bo one wkurwiają nawet te na expa dajcie zwykly serwer 2010 tyle ze na trytonie zmiencie model zeby byl fajniejszy i innych broniach co sie je robi bedzie gites

I mam nadzieję, że zrobicie ox zuo np co tydzien inne albo ox w kazdy pt czy tam który dzien wam pasuje wieczorem. a zuo np 2x w miesiącu:)

A za nagrody nie jakies kostiumy czy inne duperele ale np perełki czy inne ulepki:d no max to trute +0 albo stalke +7-8

Opublikowano

Człowieku ludzie nie szukają nowości ludzie szukają serwera gdzie admini ogarniają. Stary metin cieszyl sie duża popularnościa a nowy to chłam. A sądząc po tym że to ma być serwer z 2010 roku to z chęcią zagram i zgarne pacze ale nie dawajcie żadnych pasów szarf i 6/7 bo to bedzie po grze :P

Jak najbardziej na +

kubatoja Pomyś tak wystawisz sklep musisz otworzyc 2 konto metina co pewnie zrobi większosc a to mocno zlagu serwer to daje -

na + idzie to ze w kazdym momencie mozesz wystawic sklep wylączyc kompa i cieszyc sie ze cos ci zejdzie. Dam ci taki przyklad. wystawiles sklep dajmy na to na 48 h i nagle nie masz neta przez 3 dni to zawsze cos zarobisz czy podczas twania sklepu mozesz sobie robic co chcesz np expic dropic bez wiekszych lagów.

a co do petów jestem na nie bo one wkurwiają nawet te na expa dajcie zwykly serwer 2010 tyle ze na trytonie zmiencie model zeby byl fajniejszy i innych broniach co sie je robi bedzie gites

I mam nadzieję, że zrobicie ox zuo np co tydzien inne albo ox w kazdy pt czy tam który dzien wam pasuje wieczorem. a zuo np 2x w miesiącu:)

A za nagrody nie jakies kostiumy czy inne duperele ale np perełki czy inne ulepki:d no max to trute +0 albo stalke +7-8

tak jest, petów, pasów, kostiumów by nie było :).
Opublikowano

ziomeczku nie możesz mówić "nikt" bo bez większej reklamy 300-500 osób by grało (przynajmniej przez dobry miesiąc). I ludzie wcale nie wolą nowości, a dobrą administrację i dopracowany serwer. Ale dzięki za opinie. Zapraszam do dalszego wypowiadania się!

Skad ty się urwałeś? Z choinki? Od kiedy gracze patrzą na administracje? Jakby tak było to osoby pokroju asfena, crime czy innego ścierwa nie mieli by żadnych graczy serwerach. Nie próbujcie na siłę racjonalizować Metina.. gracze nie patrzą na to jaki jest serwer, czy ma nowości czy ich nie ma, kto w administracji.. Oni patrzą na to gdzie idą gracze i idą za tłumem. Możesz postawić serwer max 15 lvl, wykupić wszystkich metino-youtuberów i wyjebać 2k online. Metin to nie jest jakiś k***a algorytm od NASA, to jest prosty mechanizm. Gracze to najzwyczajniejsze w życiu bydło "stado baranów". Jeden z tych baranów podąża za Lwem, reszta podąża za tym baranem. 

#EMERYTURA

Opublikowano

2k10.pl - był taki serwer, graczy praktycznie nie było, padł po niecałym miesiącu.

Teraz na topie są serwery z samymi nowościami, taki staroć, mimo że dobry go jednak teraz niemal nikt na nim nie zagra. Może z 200 osób. To już który taki temat? 30? Wszędzie odpowiedzi - nie wypali.

tenor.gif

Opublikowano

2k10.pl - był taki serwer, graczy praktycznie nie było, padł po niecałym miesiącu.

Teraz na topie są serwery z samymi nowościami, taki staroć, mimo że dobry go jednak teraz niemal nikt na nim nie zagra. Może z 200 osób. To już który taki temat? 30? Wszędzie odpowiedzi - nie wypali.

Na 2k10 było sporo osób na starcie, i można było spotkać stare ekipy. Tylko serwer był robiony przez Proboszcza który nie umie utrzymać serwera i koniec końców z 700 stałych osób zrobiło się 120.

Co do serwerów z nowościami to trzeba wsiąść to w nawias, bo posiadanie sklepów offline czy coś to już nie nowość skoro każdy to ma. Ergo nie ma serwerów z nowościami. :P

Mimo to masz trochę racji bo każdy serwer który startował jako "staroć" padał bardzo szybko.

POZDRO DERIN xD

#EMERYTURA

Opublikowano

Po części się z wami zgodzę. Co do 2k10 - miał on w piz** graczy.. Ale każdy wie kogo był i jakie bugi miał. Taki serwer na prawdę ma przyszłość, ale jak to @aroB napisał, z reklamą. I też prawda, że żaden aktualny serwer tak faktycznie nie ma "nowości".

Opublikowano

Nikt na takim serwerze już nie zagra, wszystko idzie do przodu i ludzie chcą nowości. Niestety stary metin już nie wróci.

nie prawda sporo graczy chce jakis fajne serwer taki old school

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...