Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pakiety] czyli jak wcisnac C1 w pralke :P

Karolinka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dluzszego czasu sledze dyskusje na tym forum.

Wiem ze nikt nie poda gotowych pakietow bo taka juz jest mentalnosc polakow :)

W mu juz od dawna nie gram interesuje mnie juz tylko cala architektura tej gry.

Szybko sie nauczylam jak wysylac pakiety dajace DC ale na dluzsza mete to zadna zabawa bo po chwili chodzenia na serverze jest pusto i to nie jest juz takie zabawne.

Ja w przeciwienstwie do innych urzytkownikow tego forum chce sie podzielic moimi odkryciami :P

Nie chcialabym aby ten temat zamienil sie w kolejny z serii "a ma ktos pakiet na ...?" bo w wiekszosci kazdy tego typu topic wlasnie tak sie konczy.

Nie licze rowniez na pomoc ludzi, ktorzy juz sami do tego doszli. Wiem natomiast ze jest tu pare osob, ktore maja jakiekolwiek pojecie o wysylaniu pakietow i doszli z pewnoscia rowniez do jakichs wnioskow.

Interesuja mnie pakiety C1.

Probuje rozgryzc to w pralce. W zasadzie mozna snifowac do bolu i uzbierac ich kilka. Na przyklad wybieram pierwsza opcje w pralce i wysylam pakiet C1 0B 86 2A 0D D9 74 77 80 00 00 wyswietla sie informacja "items combining faild" i jak latwo sie domyslic nie pojawia sie nic co moglabym wyciagnac :/

Z koleji C1 04 86 08 lub C1 04 86 2A nie wyswietla komunikatu o nieudanym "praniu" ale rowniez brak czegokolwiek. Inne zas od razu daja DC wiec nie wiem czy wogole w dobrym kierunku ide. Byc moze cos w tym jest bo po wlozeniu jakiegos itemu (nadajacego sie do wlozenia) i puszczeniu takiego pakietu "pralka zaczyna mieszac" item sie zaswieci ale nie zmienia go to w zaden sposob (chyba ze sam kod itemu bo wizualnie pozostaje bez zmian)

Tak przy okazji Jezeli ktos chce porozmawiac o pakietach C3 niech zalozy inny topic :P

Natomiast jezeli ktos nie wie jak wysylac lub odbierac pakiety z servera prosilabym nie pytac o to tutaj. Widzialam sporo tematow na tym forum i niemal w kazdym ktos dal gotowa odpowiedz.

Wydaje mi sie, ze dobrze trafilam bo przeceiz to polska strefa mpc, a co za tym idzie miejsce, w ktorym mozemy o tym pogadac.

Zachecam do wspolpracy osoby, ktore juz tez sa znudzone graniem w muoffline ;)

Opublikowano
Nie chcialabym aby ten temat zamienil sie w kolejny z serii "a ma ktos pakiet na ...?"

przecież ten topic właśnie taki jest :rolleyes: i to Ty sama go zaczełaś.

Po prostu bardziej 'rozbudowany',a tak naprawde-'gimme packets on dupe' pff.

Wiem natomiast ze jest tu pare osob, ktore maja jakiekolwiek pojecie o wysylaniu pakietow i doszli z pewnoscia rowniez do jakichs wnioskow.

I te właśnie osoby zrobiły to samo co Ty...czyli:

wysylam pakiet C1 0B 86 2A 0D D9 74 77 80 00 00 wyswietla sie informacja "items combining faild" i jak latwo sie domyslic nie pojawia sie nic co moglabym wyciagnac :/

Z koleji C1 04 86 08 lub C1 04 86 2A nie wyswietla komunikatu o nieudanym "praniu" ale rowniez brak czegokolwiek

...nic

gwoli ścisłości...w/w pakiety juz dawno nie działają.

Nie licze rowniez na pomoc ludzi, ktorzy juz sami do tego doszli

do czego doszli?

-No oczywiscie ze do kopiowania blessów.bo tylko o to chodzi.

Ja w przeciwienstwie do innych urzytkownikow tego forum chce sie podzielic moimi odkryciami tongue.gif

jakimi odkryciami? (pytanie retoryczne)

Zachecam do wspolpracy osoby, ktore juz tez sa znudzone graniem w muoffline wink.gif

Jezzzzzzzzzzuuuu,co to za pierdoły?To chyba logiczne że jeżeli ktoś siedzi przy pralce i kopiuje to nie robi tego dla jaj a dla zarobku albo poprostu chce grać w Mu majac wow items.Jeżeli komuś sie znudziło Mu to po co ma sie bawić w hacki do tego?

Sry za takie łapanie za słowka ale już był taki topic,w ktorym to ambitni i pełni nadziei userzy chcieli "dojść" do kopiowania b/s.

Wyszło jak zawsze.

Jeżeli myle sie co do 'ukrytego' przeznaczenia tego topicu (kopiowania b/s) to udaj że mojego posta nie było. ;)

@down

Zamoknąłbym(gdybym mógł ale kufa nie moge) ponieważ na 99% jestem pewny że do tego nie dojdziesz (czy tam nie dojdziecie)...

dlaczego?

Bo nie oszukujemy sie ale kopiowanie blessów na serwerze globalnym nie jest czymś co można znaleźć w gugle.

A jeśli masz/macie ambicje,nerwy i czas(nie wspominam o umiejetnościach ;P) na to by sie w to 'bawić'-Szczerze życze powodzenia!

A puki co:Metoda na dupe jest na sprzedaż:1500-2k zł. (nie ja to sprzedaje,to jedynie info).

Good luck dupers.

audiliftabsolutlyfinal.png
Opublikowano

Dlaczego zawsze w topickach wypowie sie ktos kto nie chce ciagnac dalej tego tematu i najchetniej by go zamknal (gdyby tylko mogl).

To forum jest wlasnie o takiej tematyce nie sadze zebym pomylila miejsca.

Ladnie mi to wypunktowales ale nie wniosles do tematu nic nowego. Jezeli jestes jednym z tych, ktorzy juz dawno odkryli ta metode to gratuluje. Daj szanse innym i nie lap mnie juz za slowka :)

Pozdrawiam i bez urazy

Opublikowano

Karolinko ja bym odradzal Ci zabawe pakietami C1 bo jesli chcesz dojsc jak dziala dupe to napewno nie dojdziesz w ten sposob, pozatym ta gra i tak jest juz martwa, porownanie - grudzien 2007 - sierpien 2008 - zniknelo mnostwo paskow na serverach, na exp eventach juz nie sa pelne wszystkie servery jak kiedys, pelno najlepszych graczy odeszlo z gry (jesli chodzi o hellheim to pelno dominion, ratpack itd.. wiekszosc z nich gra w D2 Online). Niestety dupe zniszczylo ta gre a nie umiejetnosc prowadzenia gier i radzenia sobie z hackerami K2 Network dobilo ta gre (a mieli oferty od wiekszych hackerow za 1/10 tego co placa game guardowi zlikwidowac hacki na stale lecz k2 notwork wolalo placic gruba kase gameguardowi). No coz gralem w ta gre ponad 4 lata czasy webzenu a czasy k2 to wogole inna gra ;)

2006-2010

Opublikowano

Faktycznie szkoda tylu lat gry. Ja rowniez gram w ta gra od czasow zakonczenia liceum i moze nie tak dlugo jak Ty ale co nieco juz poznalam. Sama nie wiem skad we mnie takie destrukcyjne zamiary ale to byc moze dlatego, ze jak wiekszosc z was ja rowniez czuje sie oszukana przez K2 (pomijajac juz te lata straconego czasu).

Wczoraj to juz lekko przesadzilam na serwerze 1. Az sie zdziwilam i bylam mile zaskoczona gdy zobaczylam interwencje jednego z Panow K2.

scrun1.th.jpg

Dobrze wiedziec, ze chociaz tam jeszcze zagladaja.

Troche odbieglam od tematu :P Jednack nie chcialabym pogrzebac tego topicu.

@Energylove

Ja jednak sadze, ze nie mijam sie az tak bardzo z metada, ktorej poszukuje. W koncu wiekszosc pakietow, ktore wysylam nie rozlaczaja mnie z serverem co oznacza ze skladnia ich jest poprawna. Mozna by snifowac pakiety podczas prania np wingow ale jak juz wczesniej napisalam nie "gram" w ta gre tak wiec nie mam odpowiednich itemow aby to sprawdzic jakie bedzie efekt.

I owszem przyznam, ze byc moze troche liczylam na pomoc osob, ktore wiedza na ten temat cos wiecej :(

Opublikowano

Nie licz na niczyja pomoc Karolinka bo sama juz zauwazylas polak ma taka mentalnosc juz (czyt. chytry i skapy do bolu) wiec musisz sama sie meczyc a jak dojdziesz do czegos i to opublikujesz to skapcy jakby mogli to by ci neta z checia odcieli ot co :]

Opublikowano

@up

przepraszam jaki polak jest? idz na mpcforum.com ciekawe czy sie podziela... gdyby wszyscy mogli znac dupe ta gra by kompletnie upadla i o to wlasne chodzi ze ma jak najmniej ludzi znac ta metode, wogole zle ze ja ktos zna bo przez to odeszlo z 70% graczy

2006-2010

Opublikowano
Nie licz na niczyja pomoc Karolinka bo sama juz zauwazylas polak ma taka mentalnosc juz (czyt. chytry i skapy do bolu) wiec musisz sama sie meczyc a jak dojdziesz do czegos i to opublikujesz to skapcy jakby mogli to by ci neta z checia odcieli ot co :]

Oho,już sie zaczyna...Polak taki i owaki...Buhaha...

Zadaj sobie pytanie czy gdybyś potrafił kopiować na globie,opublikowałbyś to na forum?Jeżeli odp.bedzie brzmiała-tak,znaczy to że nie jestes godny poznania jej,z kolei gdy odpowiesz na Nie bedzie to znaczyło że Ty również zaliczasz sie do:

polak ma taka mentalnosc juz (czyt. chytry i skapy do bolu)

Zgassssssssss

@edit

a mówiłęm kur** że ten topic to kolejny shit,w ktorym prowadzone bedą bezsensowne dysputy.

(ja tam lubie prowadzić takie 'rozmowy' :P)

@energylove

(a mieli oferty od wiekszych hackerow za 1/10 tego co placa game guardowi zlikwidowac hacki na stale lecz k2 notwork wolalo placic gruba kase gameguardowi)

Pff,skoro tak ślepo ufają GG to ich sprawa.Szkoda tylko że przez ich decyzje cierpią gracze.

@offtop

5 lat z Mu i nigdy nie powiedziałem że ta GRA jest choyowa.

Wprawdzie grałem na niewielu servach bo głownie chodziło o to by zdobywać nowe znajomości,żeby zaaklimatyzować sie na danym servie i tam zdobywać szacunek,itemy i oczywiscie exp.Dlatego też grałem dość długo na Psychic Doom,nastepnie był ZhyperMu (1rok) no i global...na ktorym to po raz pierwszy zagrałem jakieś 5 lat temu(hah,DK w bronze i hand axe xD i było fajnieee) i skończyłem z dniem 02.08 b.r.

I moge śmiało powiedzieć że nie żałuje czasu,ktory poświeciłem grze MuOnline.

A ci,ktorzy uważają muonline za kicz :] -KIJ W OKO. - .]

Opublikowano

no ja gram od 2004, i wyraze sie tak -> jeszcze pamietam jak latalem goly po devias po przemiane na 150 lvl o bylo czym sie chwalic, mu to byla taka nasza virtualna rzeczywistosc w tamtych czasach 400lvl byl niemal nie mozliwy do osiagniecia pierwsze 300lvl to byly kozaki oh tak pamietam jak kazdy co osiagnol 300 robil sobie swieto i pkowal caly tydzien, ale najlepsze byly jak 2 party bilo 1 ice queen w devias! teraz sie z tego posmiac mozna a wtedy moj pro dw z twisterem bil ice queen w party a drop byl niesamowity hehe bone+5 itemy bronze +5 co to wtedy bylo omg albo cale devias zapchane i wszyscy biegali do kolesi co mieli dinoranty, ale najwazniejsze co tam bylo to wlasnie ludzie, tylu ludzi fajnych poznac grac z nimi i dyskutowac na przerozne tematy pamietam jak pierwszy raz buff i elf soldier wszedl byl do 100lvl (heh szkoda ze ja juz bylem dawno po 100lvlu ;P) mu bylo wspaniala gra puki k2 nie wykupilo licensji od webzena jeszcze pamietam jak to nazwali "Chaos Time" zapisali stan gry i czas jakby stanol w miejscu wszystko co zrobiles i tak za pare dni cofnelo sie do poprzedniego stanu - ludzie prali itemy pk masowe robili drogie itemy rozdawali wszystkim w sklepach za 1 zen swoje najdrozsze przedmioty wystawiali i po Chaos Time zaczela sie era k2, i bylo coraz gorzej pierw zrobili server vallhala i od tego sie wszystko zaczelo.. wieksze exp, exp eventy, drop eventy - pamietam pierwszy walentynkowy event k2 network wypadaly wingi 2nd, divine itemy z heart of love no zal.. i bylo coraz gorzej az do teraz kiedy juz jest tragicznie bo delikatniejszego okreslenia juz nie znalazlem.

2006-2010

Opublikowano

Taktyka k2 jest strasznie dziwna. ;) Ja to bym zamknął serwery, wprowadził s3, naprawił bugi i usunął hacki i co najważniejsze... zresetował serwery. Wtedy MU jeszcze by miało szansę jako tako odżyć, choć spora część ludzi by odeszła bo straciliby xxxB i xxxLvl. Powiecie mi że nie tak łatwo naprawić bugi itd.?... dajcie spokój, skoro PRYWATNE serwery są lepiej zabezpieczone od globca, to sory, ale coś o tym świadczy.

Hacki i tak by powstały, ale trochę czasu by minęło...

Emerytura

Może kiedyś...

Opublikowano
a drop byl niesamowity hehe bone+5 itemy bronze +5 co to wtedy bylo omg

Itemy +5 wtedy nie dropily ^_^

Pozdro&Poćwicz :)

Wszyscy sie podniecili Twoja zajebista historia, ale Ty jestes pro. WOW

Poza tym naucz sie pisac po Polskiemu.

W 100% popieram Mahooniego.

Opublikowano

@up

yy ale o co ci chodzi? grales w tamtych czasach? nie wydaje mi sie skoro twierdzisz ze nie lecialy itemy +5 ^_^ chcesz mozemy sprawdzic twoja wiedze, hm umiesz wypomniec ortografie? tylko na to cie stac ? czlowieku doczepiles sie bez powodu zaczoles mi wyjezdzac z ortografia a nawet nie wiesz czy jestem polakiem, moge byc nawet chinczykiem - jemu tez bys wypomnial? ^^... ty masz jakies kompleksy czy co :lol:? przez ciebie spam sie zaczyna robic

2006-2010

Opublikowano

Gdyby zresetowali servery to global calkiem stracilby sens.

Global tym sie rozni od prywatow ze nic nie resetuja i nie odbieraja ludziom to czego sie juz dorobili.

Opublikowano
Gdyby zresetowali servery to global calkiem stracilby sens.

Global tym sie rozni od prywatow ze nic nie resetuja i nie odbieraja ludziom to czego sie juz dorobili.

No no, widze nastepnego 'eksperta'.To już sie nie pamieta rollback'a?Utrata wszystkiego czego sie ludzie dorobili w ciagu iluś tam tygodni(nie pamietam już ilu).

Gdyby global został zresetowany albo chociaż zostały usuniete hacki pewnie ludzie nadal by grali.Wprawdzie nie tyle co kiedyś ale zawsze 'coś' x)

Opublikowano
@up

yy ale o co ci chodzi? grales w tamtych czasach? nie wydaje mi sie skoro twierdzisz ze nie lecialy itemy +5 ^_^ chcesz mozemy sprawdzic twoja wiedze, hm umiesz wypomniec ortografie? tylko na to cie stac ? czlowieku doczepiles sie bez powodu zaczoles mi wyjezdzac z ortografia a nawet nie wiesz czy jestem polakiem, moge byc nawet chinczykiem - jemu tez bys wypomnial? ^^... ty masz jakies kompleksy czy co :lol:? przez ciebie spam sie zaczyna robic

Raczej Ty nie grales ^_^

Pewnie, mozemy sprawdzic moja wiedze, dawaj :D

Itemy +5 nie lecialy w 2004 roku^^

Denerwuja mnie ludzie wszechwiedzacy, stad ten OT.

Pozdro&Poćwicz

Zwlaszcza pocwicz ortografie, mozesz byc chinczykiem ale jak jestes na Polskim forum to pisz po Polsku.

Opublikowano

ty napewno nikomu rozkazywal nie bedziesz a tym bardziej mi :lol: :lol: dobra.. w ktorej wersji buffy od elf soldiera zmienily wyglad na jakis czas i jak wygladaly x]? itemy +5 nie lecialy w 2004 roku bo nie grales wtedy :lol:

2006-2010

Opublikowano

Jak chcecie ćwiczyć swoją wiedzę na temat MU to->pw.

P.S.

Którego dnia został zablokowany SH? ;) Takich pytań może być dużo, więc dajcie sobie spokój...

Emerytura

Może kiedyś...

Opublikowano

W 2004 leciały itemy +5... Sam pamiętam jak scale hełm chciałem sprzedać za kilka kk^^^

Opublikowano

Jak juz @Ziomal napisal :)

Wyłączenie serverow, i zmiana kluczy od cryptu pakietow i by było po hackach :)

Wedlug mnie master reset przydalby sie. Mysle ze by odeszła jakaś część ludzi... Ale napewno wróciła by też. Teraz nie widze sensu grania. Max itemki etc... Hyon sety po 4k b... Przeciez normalny gracz[Nie allegro boy, nie hacker]. Takiej ilości jaweli moze dorabiać sie pare miesiecy. Fajnie by bylo pograc 'na nowo'. Party w devias. Bicie lvli :) Pranie itemkow. ;) Super by bylo :)

Opublikowano

Teraz, za niedlugo ma wejsc S3, moze glob, na pewno sporo sie pozmienia, wiecej ludzi przekona sie do globa... Może usuną dupe itemy... Kto wie?. A nawet jeśli ne to tylko mniejsza część ludzi będzie miała ułatwioną grę :). Zgadzam sie z tym ze fajnie byloby poexpic znowu od nowa :). Itemy nabralyby nowej wartosci, na cc kazdy nie mialby full setow :), wygrana cc bylaby naprawde duzym wysilkiem :). Ahh... Pomarzyć... x]

beauty2.png

C# Learning.

Jestem Lajcik.

Opublikowano
Jak juz @Ziomal napisal :)

Wyłączenie serverow, i zmiana kluczy od cryptu pakietow i by było po hackach :)

Wedlug mnie master reset przydalby sie. Mysle ze by odeszła jakaś część ludzi... Ale napewno wróciła by też. Teraz nie widze sensu grania. Max itemki etc... Hyon sety po 4k b... Przeciez normalny gracz[Nie allegro boy, nie hacker]. Takiej ilości jaweli moze dorabiać sie pare miesiecy. Fajnie by bylo pograc 'na nowo'. Party w devias. Bicie lvli :) Pranie itemkow. ;) Super by bylo :)

i bez exp eventow po 6x caly tydzien... i bez drop eventow gdzie na pierwsze walentynki lecialy divine itemy i wingi 2nd i bez ribbonow i bez p2p i bez drop eventow mediali i tego gowna gdzie leca czasami jewele i bez k2! noi gra by wrocila tak jak z przed 4 lat znow te piekne czasy :) napewno wiele ludzi by wrocilo gdyby wrocily tamte klimaty ;)

2006-2010

Opublikowano
i bez exp eventow po 6x caly tydzien... i bez drop eventow gdzie na pierwsze walentynki lecialy divine itemy i wingi 2nd i bez ribbonow i bez p2p i bez drop eventow mediali i tego gowna gdzie leca czasami jewele i bez k2! noi gra by wrocila tak jak z przed 4 lat znow te piekne czasy :) napewno wiele ludzi by wrocilo gdyby wrocily tamte klimaty ;)

Sami chcieliście te eventy.Pazernie zajmowaliście spoty dzień wcześniej na exp event.To teraz macie.

Opublikowano

Nie mow w liczbie mnogiej! chyba na dziwnych ludzi sie natknoles grajac w mu o.O albo na maniakow bo tacy ludzie jak z dominion np, tak nie robili.. pozatym wtf? co tu sie dzieje? temat nosi nazwe "[pakiety] czyli jak wcisnac C1 w pralke :P" a nie "Dzieje Mu Online" , chyba zbyt drastycznie juz zeszlismy z nurtu tematu i to jest prawdopodobnie ostatni moj post nie na temat, a co Pharauna - zapraszam pierwsza strona i czekam ewentualnie na odpowiedz - PM of course.

2006-2010

Opublikowano

Dawno tu nie zagladalem....

...Powiecie mi że nie tak łatwo naprawić bugi itd.?... dajcie spokój...

widze ze zmieniles front. W koncu sam do tego doszedles?Jak ja o tym mowilem jakies 6-7 miechow temu to probowales mnie zmieszac z blotem "ze sie na tym nie znam itp...itd..." .Strasznie dlugo zajelo ci dojscie do takich samych wnioskow.

czasami warto odwiedzic stare forum :)) zeby zobaczyc jak to madrzy zaczynaja mowic jezykiem glupcow :P

ed:

@down

zwracam honor to nie byly twoje slowa tylko kokosza ale faktem jest ze jak na tak prosta gre z niezbyt (zeby nie powiedziec beznadziejnie) wygladajaca jak na dzisiajsze czasy grafika byla wyjatkowo wciagajaca...byla...dopoki nie zrobila sie gra bicia lvli na czas tracac swoj wczesniejszy klimat

30 luty 08 po 4 latach przygoda z mu zakończona

YEAAAAAAAAH I'M FREEEEE AT LAST

weź ze mnie przykład www.skasujmu.com

MPCFORUM <-> RULEZ

MPC ADMINS <-> uff ciezko sie z wami zyje...

LINEAGE2 <-> !!!RULEZ!!!

Opublikowano

@up

Że co? Daj mi jakikolwiek cytat,albo coś w tym stylu jako dowód, bo tak to nie uwierzę. Zawsze mówiłem że jakby Global chciał to miałby o wiele więcej niż ma i MU nie spadłoby tak szybko z rankingu gier online. Powiedz mi jedną rzecz, ile lat zajęło im zablokowanie SH? Hacka który istniał od początku gry... Oni po prostu gówno robią, a jakby chcieli to mogliby naprawić bugi,usunąć hacki. Wystarczy popatrzeć na prywatne serwery.

Emerytura

Może kiedyś...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...