Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Świąteczny konkurs z działem FanART

Atacama

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@016critic

Po dłuższym namyśle faktycznie muszę się z tobą zgodzić. Ludzie zakładają konta, zgarniaj nagrody i już ich nie ma. Bezsens, ale w sumie to nie ja organizuje ten konkurs, więc...

btw. Widać, że tylko 5 osób bierze udział w tym konkursie, bo @Mr.Madness już rzucił lajkami

Ps. Sponsor nagód mógł jeszcze napisać jakiego typu postacie preferuje to by było bardziej sprawiedliwie.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Atacama

Jak to wygląda ze zdjęciami prac, które nie są wykonane centralnie, tylko krzywo, lub od dołu (po prostu nie są zrobione centralnie z góry). Gdyby się przyczepić i po prostu po patrzeć na to, to takie zdjęcia (nie centralne) mogę ukrywać niedoskonałości, brak zachowania proporcji i inne, lub całe zdjęcie może nie łapać się w głębi ostrości?

Nie chce się czepiać, ale takie zdjęcia (jeszcze z zastosowaniem odpowiednio małch ogniskowych, jak np. ta w telefonie) nie jest idealnie prosta, co wpływa na wizualnie wykrzywienie zdjęcia. W praktyce widzimy krzywe zdjęcie, minimalne błędy w proporcjach i myślimy, że to właśnie kwestia tego zakrzywienia. 

Jeżeli chcesz zobaczyć przykład, czy zrozumieć, to porównaj sobie zdjęcie normalne do rybiego oka (która zniekształca i robi zdjęcie o kącie do 180').

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@Atacama

Jak to wygląda ze zdjęciami prac, które nie są wykonane centralnie, tylko krzywo, lub od dołu (po prostu nie są zrobione centralnie z góry). Gdyby się przyczepić i po prostu po patrzeć na to, to takie zdjęcia (nie centralne) mogę ukrywać niedoskonałości, brak zachowania proporcji i inne, lub całe zdjęcie może nie łapać się w głębi ostrości?

Nie chce się czepiać, ale takie zdjęcia (jeszcze z zastosowaniem odpowiednio małch ogniskowych, jak np. ta w telefonie) nie jest idealnie prosta, co wpływa na wizualnie wykrzywienie zdjęcia. W praktyce widzimy krzywe zdjęcie, minimalne błędy w proporcjach i myślimy, że to właśnie kwestia tego zakrzywienia. 

Jeżeli chcesz zobaczyć przykład, czy zrozumieć, to porównaj sobie zdjęcie normalne do rybiego oka (która zniekształca i robi zdjęcie o kącie do 180').

Rozumiem obawy. Cóż, teraz już za późno na dodanie tego do wymogów konkursu.

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

Opublikowano

@Atacama

No teraz już trochę późno, ale po prostu wysyp prac nagle i jak widzę, że teraz co druga praca jest po prostu tak wykadrowana, że wygląda jakby ktoś chciał ukryć coś, to co mam zrobić? Dlatego pytam ;)

Gome, jeżeli ktoś poczuł się oskarżony, nie to miałem na celu, a zwyczaje pytanie. ;)

Niestety mamy za dobrych rysowników na forum bym miał jakiekolwiek szanse z moim modelem.

#edit

Niestety, ale zapoznałem się z tym tematem, zapoznałem się z osobami zgłaszającymi i naprawdę chyba każdy użytkownik MPCforum chciałby, żeby osoby posiadające parasolki, które zarejestrowały się po opublikowaniu tego konkursu i które jedyne posty jakie napisany to te w konkursie - nie były w ogóle brane pod uwagę podczas wyboru zwycięzców.

Wy (organizacja i jurorzy, jak i sponsor nagród) macie do tego prawo, ponieważ konkurs jest dla użytkowników, a nie dla ludzi, którzy przyszli po nasze nagrody. Może brzmi to samolubnie, ale tak to jest, że ludzie zabiją się o to, żeby coś wygrać. I tylko dlatego tutaj mamy co drugą pracę z parasolką.

Nie jestem przeciwny nowym ludziom, ale jestem przeciwny rejestrowaniu się tylko w celu zgarnięcia nagród przeznaczonych dla ludzi z talentem, zapałem I KTÓRYM ZALEŻY NA TYM FORUM.

Za tą zmianę w regulaminie nikt was nie zabije, nigdzie nie napisaliście, że regulamin jest ostateczny, więc tak samo jakby się zmieniło Jury, tak samo możecie zmienić regulamin. (oczywiście przykład, skład Jury jest super mimo iż was nie znam ;) ).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Fajnie by było gdyby do każdej albo do 3 wygranych prac została dodana notka krytyki,opinii dlaczego została wybrana/niewybrana (najlepiej do każdej bo wtedy chętnie usłyszałbym co w mojej zrobiłem źle)

taka forma nauki dla każdego :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...