Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Świąteczny konkurs z działem FanART

Atacama

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skąd takie info wziąleś? :P Concept art stworzony dla grafika 3D ma pokazywac najlepiej wszystko, co mozliwe, również ewentualny ruch postaci, by wiedział mniej więcej jak ułozyc kości.

Tutaj pzyklad z jednego artykułu odnośnie tworzenia wlasnie DOBRYCH concept artów:

1ecd9119ad8f972bfff5b84d94893aa8-noscale

http://www.gamesmakingnoob.com/2013/02/jobs-in-gamedev-concept-artist.html

W swoim życiu widziałam miliion conceptów, sama kilkadziesiąd robiłam i pierwsze słysze cos takiego, że KONIECZNIE muszą miec widoki ta samą pozę :)

Chodzi mi o to, aby móc takie dwa obrazki wrzucić np. do programu 3D i przez zestawienie ich, móc wykonać postać bazując na obu rzutach twrzorząc jeden model. Co za tym idzie, oba rzuty muszą przedstawiać jedną pozę ;)

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie chce mi się czytać tematu

Czy mogę spytać kto sponsoruje nagrody? Czy z nagrodami będzie jak z koszulkami że wygrany nigdy nie zobaczy ich na oczy?

Ok Mr Madness, skąd mogę mieć pewność że dostanę nagrodę? Przez wspomnianą akcje z koszulkami średnio mam ochotę

3t6EGVz.png

Opublikowano

właśnie czy sponsor na pewno wyśle nagrody? jaka jest pewność że wygrani dostaną rzeczy?

Opublikowano

Nie chce mi się czytać tematu

Czy mogę spytać kto sponsoruje nagrody? Czy z nagrodami będzie jak z koszulkami że wygrany nigdy nie zobaczy ich na oczy?

Ok Mr Madness, skąd mogę mieć pewność że dostanę nagrodę? Przez wspomnianą akcje z koszulkami średnio mam ochotę

właśnie czy sponsor na pewno wyśle nagrody? jaka jest pewność że wygrani dostaną rzeczy?

Sponsor jest osobą zaufaną. Sponsorował już dwa konkursy na forum i znakomicie się wywiązał.

/piszę na klawiaturze wygranej w jego ostatnim konkursie. ;P

Opublikowano

Wygralam myszkę raz tutaj i normalnie ją dostalam, nie ma co się martwić.

Co do konkursu, modele broni obok mogą się znajdować?

Opublikowano

Wygralam myszkę raz tutaj i normalnie ją dostalam, nie ma co się martwić.

Co do konkursu, modele broni obok mogą się znajdować?

Na pewno nie zaszkodzą ;)

Opublikowano

­Czy jezeli np.zajme 1 miejsce moge wybac nagrode z 2 :D

nie zajmiesz ;* za mocne ciosy pójdą na koniec xD wiem bo jestem mahometa wszystkowiedzący .

Jeśli uzgodnisz to z osobą co wygra 2 miejsce wiem bo o to samo pytałem parę postów wcześniej

PS

Co będzie się najbardziej liczyć w pracy narysowanie czy wymyślenie postaci?

Opublikowano

Czy postać może być rasy z uniwersum już istniejącej gry?

Można wzorować się na pewnej rasie, ale nie może być to charakter już wykreowany.

Opublikowano

Czy rysunek można pokolorować kredkami?

Można.

@Atacama

Czy w przypadki jeśli postać (lub nie miała by postury ludzkiej +) miała dodatkowe atrybuty, np jakieś łuki, miecze itd, muszą one być naniesione na postać czy można je naszkicować obok, tak jak przykładowo wygląd umiejętności? 

Ps. wracam tu z editem i postacią dziś/jutro/pojutrze :D

@Lady Quarti Pytania zadajemy w tym temacie.

Jak najbardziej można je też narysować osobno ;-) ALE, nie możemy przyjąć zasady im więcej atrybutów, rzeczy, skillów (i czegokolwiek innego) na osobnych rysunkach tym lepiej. Krzywdzilibyśmy tym samym tych który wykonali prace tylko zgodne z wymogami tzn, samą postać.

Niewątpliwie jednak jest to zdecydowanie in plus.

Czy postać musi być protagonistą, czy może to być np. jakiś potwór?

Może być to jakakolwiek postać ;-)

Opublikowano

Słabo, że ludzie zakładają konto tylko żeby wziąć udział w konkursie...

popieram lipa trochę

Co będzie brane pod uwagę wygląd rysunku,estetyka czy kreatywność ,pomysłowość?

Opublikowano

@Atacama

Nie żebym chciał komuś zabrać szansę zwycięstwa czy coś, ale nie wydaje wam to się dziwne, że w konkursie bierze udział moderatorka działu FanART ( @Kagura ) podczas, gdy jest to konkurs organizowany przez zespół moderatorów tego działu?

Może się to niektórym wydać nie fair, ponieważ znajomości i te sprawy.

Zwłaszcza, że często na końcu zdania dopisujesz "Zespół FanART".

Opublikowano

@Atacama

Nie żebym chciał komuś zabrać szansę zwycięstwa czy coś, ale nie wydaje wam to się dziwne, że w konkursie bierze udział moderatorka działu FanART ( @Kagura ) podczas, gdy jest to konkurs organizowany przez zespół moderatorów tego działu?

daj se siana ziom, mi tam babka pasuje nie jest przecież jurorem wiec dla mnie może zostać

Mi bardziej przeszkadza że goście z 1 postem wysyłają tutaj swoje prace , zdobędą nagrody i papa już ich nie zobaczymy..

Opublikowano

daj se siana ziom, mi tam babka pasuje nie jest przecież jurorem wiec dla mnie może zostać

Mi bardziej przeszkadza że goście z 1 postem wysyłają tutaj swoje prace , zdobędą nagrody i papa już ich nie zobaczymy..

Tyle, że ta babka to koleżanka jurorów. Nie chcę tutaj nikogo oskarżać o takie rzeczy, ale podświadomie może zostać lepiej oceniona, niż inni, bo to przecież taka fajna koleżanka czy coś takiego.

A to, że ludzie z jednym postem coś wysyłają to oznacza, że ten konkurs dobrze reklamuje to forum. I uprzedzając jakieś teorie wątpię, żeby to były multikonta, bo przecież nie dość, że prace będą gorszej jakości (bo zamiast przyłożyć się do jednej robi kilka), a przy wysyłaniu nagród, jakby był to ktoś kto ma faktycznie szanse wygrać to pewnie by wygrał obiema pracami co by spowodowało wykrycie go, bo musiałby podać dwa razy ten sam adres. No chyba, że jakieś rodzeństwo bierze udział :D

Opublikowano

@Atacama

Rozumiem twoje podejrzenia, ale są one całkowicie bezpodstawne. O taka teorie można było by sie pokusić rownież wobec byłych i aktualnych członków grupy MGT, którzy wzieli udział w konkursie, a do której należą jurorzy, a miedzy innymi ja nadzoruje, jako liderka. W tej sytuacji też mozna by mówić o nieumyslnej lub umyślnej faworyzacji. Jednak wydaje mi sie, że każdy widzi poziom prac, które zostały zgłoszone do konkursu, więc taka kolej rzeczy nie będzie mieć miejsca.

igNMhIy.png

Opublikowano

@Atacama

Kagura nie jest w jury. Prace w konkursie oceniamy obiektywnie, nie zważając na użytkowników, o tym mogę Cię zapewnić ;-) W jury również zasiada osoba z zewnątrz.

Opublikowano

Kagura nie jest w jury. Prace w konkursie oceniamy obiektywnie, nie zważając na użytkowników, o tym mogę Cię zapewnić ;-) W jury również zasiada osoba z zewnątrz.

Atacama te 10 tysięcy zł co ci rano wysłałem przelewem to nie jest przekupstwo, tak wygląda przyjaźń. Przypomnij sobie jak będziesz oceniać moją pracę przyjacielu :)

@topic

Na co będziecie zwracać większą uwagę w koncepcie pomysłowość czy wykonanie(wygląd) postaci?

Opublikowano

Rozumiem twoje podejrzenia, ale są one całkowicie bezpodstawne. O taka teorie można było by sie pokusić rownież wobec byłych i aktualnych członków grupy MGT, którzy wzieli udział w konkursie, a do której należą jurorzy, a miedzy innymi ja nadzoruje, jako liderka. W tej sytuacji też mozna by mówić o nieumyslnej lub umyślnej faworyzacji. Jednak wydaje mi sie, że każdy widzi poziom prac, które zostały zgłoszone do konkursu, więc taka kolej rzeczy nie będzie mieć miejsca.

Akurat moje podejrzenia mają podstawę, ale mimo to mam nadzieję, że takich sytuacji nie będzie i wam ufam. Po prostu trochę komicznie to wygląda.

Widać, że masz talent i szansę na wygraną, dlatego to napisałem, że istnieje ryzyko takich oskarżeń.

Opublikowano

@Atacama osoby z 1-5 postami będą brane pod uwagę? bo 40% osób  jak nie więcej, które oddały prace ma tyle postów a to trochę podejrzliwe... 

Opublikowano

@Atacama osoby z 1-5 postami będą brane pod uwagę? bo 40% osób  jak nie więcej, które oddały prace ma tyle postów a to trochę podejrzliwe... 

Po prostu żenada w c**j goście z 1 postem przyszli sobie po nagrody i tyle, ten konkurs jest dla użytkowników forum czy dla turystów?

"a róbta co chceta"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...