Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przestroga dla graczy modyfikujących mapy

muzalk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Na wstępie proszę o podpięcie tematu aby ostrzec graczy. Więc tak. Dzisiaj napisałem do riotu z zapytaniem czy zmiana mapy na Ice Rift jest banowana. Napisałem także aby nie pisali mi durnej regułki, a żeby określili własnymi słowami co o tym sądzą. Oto co otrzymałem:

2227c969bf475ab0791fd3fa14943b26.jpg

Dla niedowiarków.

Opublikowano

Z tego co wiadomo to rito za wizualne zmiany (mapki, custom skiny itp) nie banuje, bo nie wpływa to zbytnio na rozgrywkę, mkjogo jest banowane ze względu na timery :P

Opublikowano

Widać przecież że to ściema zwykła koleś sam to napisał. Nikt z supportu Riot by nie odpisał użytkownikowi słowami "Siema!" . Zresztą Riot nie ma możliwości sprawdzenia czy masz taki program do skórek czy nie. Oni nawet by nie mogli stwierdzić, czy ktoś używa Bot of Legends, gdyby ktoś tych osób nie raportował czy też nagrywał.

Dopóki nie streamujesz czy nie wstawiasz do internetu screenów z tego jak korzystasz z takich programów oni nic nie mogą zrobić bo nie mają jak.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Hmm to może i fake ale moim zdaniem inject jest inject i nie sądzę że rito rozróżnia takiego sobie L#, BoL'a czy EB od MkJogo Wydaje mi się że ich "zabezpieczenia" polegają na wykryciu JAKICHKOLWIEK modyfikacji procesu. Ale co ja tam wiem xD

Opublikowano

wno prawda, mapa jest po stronie klienta i mogę sobie robić z nią co chcę, a oni za Chiny Ludowe tego nie wykryją.

To tak jakbym dostał bana za uszkodzoną instalację LoLa - też ingeruje w pliki.

Ja ci nie zakazuję korzystać. Pokazuję wam tylko to co napisał mi Riot aby was uchronić przed ewentualnym banem.

Opublikowano

Też dziś pytałem go się o tą mapę , nawet podałem linka do tej strony i do poradnika Disa :)

post-1461885-0-02878300-1450477840.jpg

Opublikowano

Z tego co wiadomo to rito za wizualne zmiany (mapki, custom skiny itp) nie banuje, bo nie wpływa to zbytnio na rozgrywkę, mkjogo jest banowane ze względu na timery :P

Ale po co komu timery jak są one w grze? 

Opublikowano

Ja osobiście zalecam wyłączenie WSZYSTKICH funkcji (prócz skinów, ofc) w MK-JOGO i normalnie można użytkować. Używam tego często, a jeszcze nie dostałem nawet ostrzeżenia.

Opublikowano

Każda interwencja w pliki gry może się równać z banem dla nas, no pls, to oczywiste.

To co? Kiedy leci 400 ticketów z mpc o tym, że dis używa mapki?  ^^

Opublikowano

Wykryc to moga jedynie injecta jak ktos wyzej juz napisal, jak wgrasz skina do postaci lub do mapy wprost do plikow gry to przeciez sie to nie injectuje wiec tez 0 wykrycia no chyba ze bedziecie sie chwalic ss'ami czy filmikami to wtedy bedzie wiadome ze macie :)

Opublikowano

Niech banuja kazdego zjeba co gra na tej mapie, przecież jak to wygląda? Trzeba mieć jakieś niedojebanie mózgowe żeby sobie śmigać na tej mapie więcej niż 2 mecze.

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Im po prostu wypada powiedzieć, że takie modyfikacje są zabronione. Wątpię, by ktokolwiek tam się realnie tym przejmował.

Opublikowano

Rito samo sobie przeczy, bo modyfikacja clienta to jednak jest karalna.

Opublikowano

Trochę to dziwne, jednak to nie jest modyfikacja plików gry, a raczej "nakładka" na plik.

Możliwe, że za niedługo zmienią podejście do modyfikacji takich jak MkLOL oraz innych.

PS. Trzeba szanować tego ziggsa, że nie je*nął regułką jak bot, a normalnie odpowiedział xD

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

@554461402688252517908.png xOstateczny jak to zmienia? Jeszcze niedawno uzywanie MKJOGO bylo legalne, a od jakichs 2 miesiecy jest to zabronione wiec watpie zeby ciagle zmieniali swoje zdanie :)

Chodzi o timery itp... Jeżeli MKjogo usunęłoby timera, znowu stałoby się legalne. Więc - będą zmieniali ;]

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Z tym to jest tak. Każdy wie, że to modyfikacja plików gry można wyłapać bana. Rito to też ludzie i mimo, że mogą to tego nie robią :), nie raz był już płacz o MKJOGO etc. Rito ostrzegało, ostrzegało ale na tym sie skończyło, chociaż teraz nie gram to od kilku lat wgrywałem sobie tą mapke i jak bana nie było tak nie ma. Wydaje mi sie, że jak zacznie to stanowić jakieś realne zagrożenie bądź piniondze nie będą się zgadzać to wtedy poleci kilka banwaveów. Tak więc niby bym sie nie bał bawić w te mapki ale jednak nie polecam bo w niedalekiej przyszłości może się to wszystko zmienić :D.

syndra_sig_zps3151e2d8.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...