Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zablokowany serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dnia dzisiejszego, po nieudanej próbie połączenia się z serwerem wszedlem na stronę serwera (fiberhost.pl) i zauważyłem, że serwer jest zablokowany, po chwili otrzymałem taką wiadomość http://scr.hu/3u9h/1wybh . Dodam, że przed zdarzeniem nie widziałem nawet dokładnie czym jest botnet :^ Support nie odpisuje po propozycji zainstalowania CloudFlare, chodz moze to tylko kwestia czasu. Ale o co w ogóle chodzi i po co ktoś miałby ddosować nie działającego jackpota :D

Opublikowano

Nie zrozumiałeś treści maila, adres IP Twojego serwera był CZĘŚCIĄ botneta, czyli wchodził w skład "atakujących", możliwe, że pobrałeś jakiegoś ruskiego jackpota, a w nim był zaszyty kod pozwalający na przejęcie kontroli nad serwerem na tyle, żeby można było włączyć go w podsystem botnetu.

Opublikowano

To wina odświeżania strony. Przeciążenie twojego serwera jest takie, że powinieneś tylko dostać wiadomość iż używasz maksymalne dostępne wykorzystanie CPU i informacje żebyś zoptymalizował stronę lub wykupił lepszy serwer u nich. Ale tej wiadomości nie ogarniam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...