Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duży Łączny rozmiar strony wordpress

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie mam problem z moim blogiem. Ostatnio sprawdzałem bloga na tej stronie https://webspeed.intensys.pl
 i wyszło mi że łączny rozmiar mojej strony to 1.56 MB i pokazuje że to jest sporo za dużo (Pomijane przy powtórnym ładowaniu 1.43mb) przez co spada ogólna prędkość ładowania strony. Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić dużej ilości zdjęć nie mam. Takie np wp.pl jest dużo większe a nie przekracza 900kb :( Mam wtyczkę EWWW Image Optimizer ale to zbytnio nie pomaga co zrobić? Z góry bardzo dziękuję za pomoc :) 

Opublikowano

Zmniejszaj po prostu obrazy przed wrzuceniem ich na stronę - albo wybierając większy stopień kompresji jpegów w Photoshopie / Gimpie, albo używając jednego z setek programów do optymalizacji, np: http://css-ig.net/scriptjpg

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Zmniejszaj po prostu obrazy przed wrzuceniem ich na stronę - albo wybierając większy stopień kompresji jpegów w Photoshopie / Gimpie, albo używając jednego z setek programów do optymalizacji, np: http://css-ig.net/scriptjpg

techshadow.hekko24.pl A mógłbyś zobaczyć jakie wielkości najlepiej umieszczać ?

Opublikowano

techshadow.hekko24.pl A mógłbyś zobaczyć jakie wielkości najlepiej umieszczać ?

Podczas kompresji prawie zawsze musisz się liczyć z utratą jakości obrazka. My nie powiemy Ci, że ustaw 5 czy 50% kompresji. Zrób tak aby obrazek ważył jak najmniej oraz miał dobrą jakość.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Podczas kompresji prawie zawsze musisz się liczyć z utratą jakości obrazka. My nie powiemy Ci, że ustaw 5 czy 50% kompresji. Zrób tak aby obrazek ważył jak najmniej oraz miał dobrą jakość.

Nie chodzi mi o ustawienie jakości kompresji tylko o to jaki rozmiar zdjęć wrzucać nie wiem jak to za bardzo sprawdzić :) Zrobiłem tą kompresię i zmieniłem jeszcze na png i z 1.60mb zrobiło się 500kb jednak każde zdjęcie waży to 20kb to za dużo wrzucić nie będę mógł.

Właśnie wpadłem jeszcze na dwa pomysły.

1. Założenie konta na np.dropbox lub google dysk i tam bym umieszczał grafiki i podpinał je linkami do postów tam bym umieszczał grafiki które znajdują się wewnątrz postów ale nie wiem czy to ma sens? 

2. Zauważyłem że na wordpress można zmienić ścieżkę do plików graficznych i np na swoim hostingu tam gdzie nie mam wordpressa zrobił bym folder zdjęcia i dodał do tego folderu ścieżkę ale tu też nie wiem czy to ma sens czy nie wyjdzie na to samo co teraz jest :)

Szukam porady ponieważ przy testach (od 1 do 3 razy w tygodniu) będę chciał zamieszczać sporo zdjęć a nie chcę żeby szybko zawalić miejsca :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...