Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk twardy- błąd wczytywania

RzeznikFT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem otóż od jakiegoś czasu przy włączaniu komputera miałem błąd z wczytywaniem dysku, musiałem się namęczyć sporo aby go włączyć bo jeśli nie czytało dysku to musiałem zresetować komputer, po włączeniu komputer często się zacinał, ostatnio nawet wyskakiwały błędy zwiazane z plikami, że brakuje jakiegoś pliku i system kazał mi odpalić jakiś plik [nie pamiętam jaki, zaczynał się na ch :/]. Dziś zostawiłem komputer włączony i wyszedłem, gdy wróciłem system nie odpowiadał (zlagowało wszystko) myszka, klawiatura, nic nie dzialalo, zresetowałem go i od tamej pory nie mogłem go uruchomić, postanowiłem zresetować biosa... po zresetowaniu go wszystko działa dobrze, komputer sie zacina no ale podczas włączania komputera dysk zostaje poprawnie wczytany...

i teraz pytanie... Czy to wina dysku? czy może coś z płytą główną? Potrzebuję szybko pomocy, bo jestem w stanie wymienic dysk, ale nie wiem czy to w tym tkwi problem i czy coś to da. :/

Opublikowano

Skoro nic nie robiłeś ani nawet nie sprawdzałeś dysku pod systemem to najpierw to zrób  i uruchom najprostsze narzędzie w systemie : 

CHKDSK C: 

Albo Właściwości dysku / narzędzia 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...