Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Współczesna młodzież

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzywy231
Opublikowano

Wyrasta z ćpania?

A ja tyle lat żyłem w błędzie i myślałem, że jest to uzależniające.

jak dzieciak ma troche ambicji to zobaczy, ze go to w pewien sposob niszczy, proste 

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ale beka X D 

>narzekaj na mlodziez

>miej 13 lat

so X D. przeciez nie mozesz mowic jak umarly wartosci poprzedniego pokolenia bo nawet wtedy nie zyles. i po co znowu uogólniasz? 

i co z tego? bede sie bawil jak tylko moge kiedy tylko moge bo nie jestem smutnym panem ktory mysli jak splacic nastepny kredyt we frankach X D. wiesz dlaczego? bo badz co badz w krajach slowianskich duzo wartoscio jest "rodzina" ktora sie wspiera mimo wszystko. zupelnie inaczej jest w krajach skadnynawskich. kultury nie zmienisz 

no powiedz szczerze ile osob z twego towarzystwa pali? ja znam moze z 2/3

to cos kiedy ktos proboje narzucic ci swoje wartosci XDDDDD

Napisałem wcześniej, odpierdolcie się od mojego wieku :D

Jak pisałem i taka jest prawda. Będziesz się bawił dopóki Ci starczy.

Większość moich znajomych pali zwykłe papierosy(jeden pali efajke + zwykłe)

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Napisałem wcześniej, odpierdolcie się od mojego wieku :D

W innym temacie pisales ze nie czujes swiat odkad na siebie pracujesz,to ile ty wkoncu masz lat ? Jak pracujesz majac 13lat to ci szczerze wspolczuje :D

79160594027661829163.png

Opublikowano

Ale jaka prawda? To, że poprzednie pokolenie ma ból dupy iż świat idzie do przodu, a wy próbujecie niektóre rzeczy zatrzymać? Możecie się ciąć, zabić się, ale postępu nie zatrzymacie, nieważne w jaką stronę będzie szedł. A wraz z postępem będą się zmieniać wartości. Tak samo jak za czasow kamienia lupanego najwieksza wartoscia bylo pozywienie i cechy ktora pomoga przetrwac, poprzez sredniowieczne bycie asceta do dzisiejszego #yolo jak moge to nazwać. I gdzie jest problem? Teraźniejsze pokolenie nie ma żadnego problemu, tylko poprzednie, ale tak było zawsze. Nie trzeba patrzyć daleko w przeszłość, wystarczy cofnąć się do lat 60-70 na zachodzie. 

Niestety, większość dorosłych ludzi komuna zniszczyła i nie potrafią sobie uświadomić iż bliżej nam do zachodu niż po pozostałości po ZSRR. 

­

Opublikowano

Tylko widzisz sam w mediach co się z tym Zachodem dzieje. Uchodźcy robią sobie co chcą, całe rodziny siedzą na dupie na zasiłkach a dymają na nich obywatele, państwo chce ich zatrudnić ale gdzie znajdzie pracę analfabeta/półanalfabeta, często bez jakiegokolwiek wykształcenia? Takie wartości jak rodzina, tradycja leżą i gniją, ostatnio w Teleexpressie mówili że we Włoszech w szkole chciano zlikwidować jasełka i zamienić je na "święto zimy", coby nie obrazić uchodźców, oczywiście skończyło się mega inbą rodziców ale to już pokazuje mentalne spierdolenie Zachodu - potrafi zrezygnować z tradycji byleby nie drażnić uchodźców. Zupełnie jak "polityka ustępstw" państw zachodnich wobec Adolfa przed IIwś.

Opublikowano

Ale jaka prawda? To, że poprzednie pokolenie ma ból dupy iż świat idzie do przodu, a wy próbujecie niektóre rzeczy zatrzymać? Możecie się ciąć, zabić się, ale postępu nie zatrzymacie, nieważne w jaką stronę będzie szedł. A wraz z postępem będą się zmieniać wartości. Tak samo jak za czasow kamienia lupanego najwieksza wartoscia bylo pozywienie i cechy ktora pomoga przetrwac, poprzez sredniowieczne bycie asceta do dzisiejszego #yolo jak moge to nazwać. I gdzie jest problem? Teraźniejsze pokolenie nie ma żadnego problemu, tylko poprzednie, ale tak było zawsze. Nie trzeba patrzyć daleko w przeszłość, wystarczy cofnąć się do lat 60-70 na zachodzie. 

Niestety, większość dorosłych ludzi komuna zniszczyła i nie potrafią sobie uświadomić iż bliżej nam do zachodu niż po pozostałości po ZSRR. 

Za niedługo chyba postęp ustanie patrząc na to że wszyscy mają na wszystko juz wyjebane,bo co im potrzeba?

79160594027661829163.png

Opublikowano

Postęp? Masz na myśli ten, że za 10 lat będziesz mijał naćpane, zachlane 10latki? 

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Śmieszna jest ta dzisiejsza młodzież (chodz sam jeszcze się zaliczam do tej strefy).

Niedawno przechodząc koło jednej piaskownicy dzieciaki w wieku może 7-11 lat słuchały i śpiewały Gangu Albanii na cały regulator, przechodząc koło nich odczułem tylko wstyd i zażenowanie.

Zwróciłem im uwage czemu takiej muzyki słuchają a oni do mnie '' Bo co k*rwa frajerze''... ehh rozpieszczone dzieciaki.

Świat idzie do przodu jak i też ludzie, ludzie którzy są z rocznika 90 na pewno zrozumieją - Granie w piłkę/skakankę/klasy do wieczora, albo niezapomniane granie w pegazusa :D

A teraz? Przechodząc koło boiska 0 dzieciaków bawiących się, nie wspomne co się w gimnazjach dzieje (Tam ludzie czują sie jak by byli dorośli i władcami świata)...

Pozdrawiam rocznik 90r.

Opublikowano

Śmieszna jest ta dzisiejsza młodzież (chodz sam jeszcze się zaliczam do tej strefy).

Niedawno przechodząc koło jednej piaskownicy dzieciaki w wieku może 7-11 lat słuchały i śpiewały Gangu Albanii na cały regulator, przechodząc koło nich odczułem tylko wstyd i zażenowanie.

Zwróciłem im uwage czemu takiej muzyki słuchają a oni do mnie '' Bo co k*rwa frajerze''... ehh rozpieszczone dzieciaki.

Świat idzie do przodu jak i też ludzie, ludzie którzy są z rocznika 90 na pewno zrozumieją - Granie w piłkę/skakankę/klasy do wieczora, albo niezapomniane granie w pegazusa :D

A teraz? Przechodząc koło boiska 0 dzieciaków bawiących się, nie wspomne co się w gimnazjach dzieje (Tam ludzie czują sie jak by byli dorośli i władcami świata)...

Pozdrawiam rocznik 90r.

myślisz zbyt ogólnie. boisko kiedyś było boiskiem, a nie sztucznym orlikiem na który nikt z zewnątrz nie ma prawa wejść. taki numer zrobili u mnie na osiedlu. dziś już żaden dzieciak na tym boisku za darmo nie zagra. a jak zapłaci, to może tam wejść o ustalonej godzinie wraz z trenerem. oczywiście nie indywidualnie.

z resztą aspektów się zgodzę

Opublikowano

Postęp? Masz na myśli ten, że za 10 lat będziesz mijał naćpane, zachlane 10latki? 

Nie, mowilem o postepie technologicznym a wraz z nia zmianami z kultura ktora nas otacza. Niestety, jestes zbyt plytki by z toba dalej kontynuować dyskusje, gdyz uwazasz ze jedynie ty masz racje, co jest zarazem zalosne, bo nawet nie probojesz zrozumiec czyjegos toku myslenia, tylko narzekasz jak jest dzis. Mam nadzieje, drogi Januszu, ze zgnijesz w piaskownicy z takimi osobami, ktore tak czy inaczej opisujesz, bo skoro tak piszesz to chyba sie obracasz w takim towarzystwie.

Mam wrazenie, ze najzwyczajniej zazdroscisz ze mamy tyle wolnosci i mozemy podejmowac decyzje juz w tak mlodym wieku, tak czy inne ktore tobie sie najzwyczajniej nie podobaja. Proponuje zatrzymac nos w swoim zyciu a nie myslec co robia inni, bo to nic nie da.

Nie wiem, mam wrazenie ze sie atencjujesz swoimi pogladami. 

­

Opublikowano

Nie, mowilem o postepie technologicznym a wraz z nia zmianami z kultura ktora nas otacza. Niestety, jestes zbyt plytki by z toba dalej kontynuować dyskusje, gdyz uwazasz ze jedynie ty masz racje, co jest zarazem zalosne, bo nawet nie probojesz zrozumiec czyjegos toku myslenia, tylko narzekasz jak jest dzis. Mam nadzieje, drogi Januszu, ze zgnijesz w piaskownicy z takimi osobami, ktore tak czy inaczej opisujesz, bo skoro tak piszesz to chyba sie obracasz w takim towarzystwie.

Mam wrazenie, ze najzwyczajniej zazdroscisz ze mamy tyle wolnosci i mozemy podejmowac decyzje juz w tak mlodym wieku, tak czy inne ktore tobie sie najzwyczajniej nie podobaja. Proponuje zatrzymac nos w swoim zyciu a nie myslec co robia inni, bo to nic nie da.

Nie wiem, mam wrazenie ze sie atencjujesz swoimi pogladami. 

Weź używaj interpunkcji, bo ciężko to czytać. To jest tylko dyskusja, także nie musisz panikować, że ktoś atakuje twoją grupę. Gdyby mi to przeszkadzało, to przecież zrobiłbym breivik vol.2

Szanuję opinię każdego, nawet jeśli jest głupia(nie mylić z błędna) Wolności niestety nie zazdroszczę, bo jest ona do czasu, zresztą przekonasz się. Jeśli masz tyle wolności, że ci jej zazdroszczę,

to pierdol szkołę, pracę wszystko. Żyj do 70 jakby jutra miało nie być.

Lepiej nie używaj wyrazów, które nie istnieją - atencjować, bo jakoś na mądrzejszego nie wyszedłeś :v

Ps. Jestem Dawid, a moje towarzystwo to kółko szachowe.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Napisałem wcześniej, odpierdolcie się od mojego wieku  :D

XDD jak mamy sie odpierdolic od twojego wieku jak ty masz 13 lat a zachowujesz sie jak bys mial 90 czy 100 :D a c***a wiesz.Twoi znajomi w wieku 10-13 lat pala fajki czy e-fajki? to ty w patoli mieszkasz czy w rosji?

Podaj jakiś próg minimalny wieku, od którego w ogóle można coś napisać. Nie wiem po co czepiać się wieku, jak najczęściej robią to osoby maksymalnie 6 lat starsze - no tak, taki dwudziestolatek wie dużo więcej, chyba tylko z zakresu ćpania i chlania na pokaz.

Tu tez jeblem taki 20 latek pije bo chce sie napic z kolegi gdzie kazdy z nich moze sam isc do sklepu kupic sobie pana tadzia (taka wodka) i sobie go wypic na legalu w domu a taki 13 latek jak ty sam chleje na pokaz zeby pokazac jaki jestem dorosly :D ale po lyku trzeba wypic 2 litry soczku noi orbitki zeby mama nie wyczula  :D.

Ty naprawde chyba w patoli mieszkasz piszesz caly czas ze cpaja itp to chyba jedynie u ciebie w domu.

Pozdrawiam rocznik 90r.

Teraz masz granie do wieczora w csa czy lola odpierdolisz dzikiego plejsa i jestes fejmem w szkole :D.

Gdyby temat najwieksze idiotyzmy forum jeszcze istniał to autor tematu bylby na miejscu kolo kiszki elo 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...