Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Współczesna młodzież

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ja teraz dodam coś od siebie. Mimo, że sama jeszcze zaliczam się do młodzieży, chciałabym się wypowiedzieć. :P Wszystkie wzorce podłapane z telewizji, tudzież internetu i to, że wśród młodzieży jest to takie modne, zależy w głównej mierze od ,,nagonki" na osoby które w jakiś sposób się wyróżniają. Teraz jeżeli wyglądasz inaczej, zachowujesz się inaczej: ,,Jesteś inny! Jesteś nikim!", i zazwyczaj taka osoba jest traktowana jak jakiś kosmita. A chyba każdy wie, że wszyscy chcą być lubiani i akceptowani. Dlatego większość dzisiejszych nastolatków idzie za trendem. Kiedyś nie było czegoś takiego, każdy mógł być sobą i nikt nie wypominał Ci, że masz takie buty a nie inne, ubierasz się tak a nie inaczej, etc. Boli mnie też fakt, że teraz jak nie masz jakiejś markowej rzeczy, bo po prostu nie powodzi się tak, jak by się chciało, jesteś beznadziejny, bo Twoim rodzicom ledwo starcza od 1 do 1. Co do palenia, bardzo dużo osób spotkanych przeze mnie miało/ma z tym problem. Odpowiedzią na pytanie: ,,od kiedy palisz?", bardzo często jest ,,od podstawówki" lub ,,od gimnazjum". Dlaczego tak jest? Jeżeli koledzy, rodzice bądź ogólnie rodzina -palą. Dziecko, widząc to prędzej czy później to podłapie, i też zacznie to robić w przyszłości, bo będzie uważało, że to jest ok. Oraz są tak łatwo dostępne. Teraz z chęci zysku, sprzedawcy nie patrzą na wiek osoby kupującej. Ma pieniądze, zapłaci? Tak? To nie widzę problemu. Chociaż nawet jeśli sprzedawca przestrzega tego zakazu, to co stoi na przeszkodzie aby starszy kolega/koleżanka je kupił/a? No właśnie -nic. Przecież osoba pracująca w sklepie nie ma możliwości sprawdzenia czy dana osoba kupuje je dla siebie czy też kogoś innego. Narkotyki, zdecydowanie rzadziej się spotykam z osobami palącymi tzw. ,,trawkę" niż z osobami palącymi papierosy. Więc myślę, że w tej kwestii aż tak źle nie jest. W pewnym stopniu na zachowanie dzieciaków dzisiaj wpływa to, że jesteśmy w końcu w tym XXI w. Postęp nauki -telefony, smartfony, internet i treści zamieszczane w nim w pewnym stopniu wpływa na nas. Kiedyś zabranie komuś możliwości wyjścia na podwórko było najgorszą karą, a teraz? Obecnie zabranie komuś możliwości korzystania z telefonu/tableta czy innej elektronicznej rzeczy z dostępem do internetu jest czymś najgorszym. Bo przecież jak można? Biorąc pod uwagę to co było kiedyś, jeszcze jakieś kilka lat temu, podwórka lub osiedla były pełne od dzieciaków gotowych do zabawy. W chwili obecnej większość woli korzystać z komunikatorów niż spotkać się i porozmawiać ,,w życiu". Bo czemu mamy się przejść te dwie ulice jak możemy złapać kolegę na ts/skype bez ruszania się z domu? 

Jak to będzie za kilka/kilkanaście lat? Ciężko jest mi stwierdzić. Biorąc pod uwagę to co było jeszcze kilka lat temu, a jest teraz -strasznie dużo się zmieniło. 

large.gif

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest bardziej uzależniona od kofeiny i innych substancji psychoaktywnych­, internetu i elektroniki, ma zazwyczaj trochę mniej ważne priorytety niż kiedyś ale to przez to że nie jest już tak źle. Z drugiej strony jest też bardziej inteligentna, mądra oraz częściej się spotyka tolerancję niż kiedyś. Nie jestem w stanie przewidzieć przyszłości młodzieży ze względu na wojnę.

Inteligentna po jakim względem? możesz rozwiń bo z tego co widzę jest na odwrót:

Moim zdaniem dzisiejsza młodzież to ostra patologia ćpanie, ruchanie, lansowanie itd. Dziś dzieci mają zaświadczenia o dysleksji, dysmózgi itd.Patrzenie na kulturę/wychowanie innych krajów i oto mamy mix. Młodzież nie ma czym zaimponować innym prócz w/w działań bo jeden/drugi/trzeci jest wychowany "bezstresowo" i jest głupi jak but z lewej nogi, rozpuszczony jak dziadowski bicz, więc reszta idzie w te same ślady, żeby nie być wykluczonym z grupy. Mam o ludziach  w/w na studiach, więc można pisać i pisać, ale szkoda mi czasu :) Dalej tak będzie to chuy bombki strzeli.

Opublikowano

Albo żyje na innej planecie albo gadacie głupoty. Nigdy nie słyszałem żeby ktoś się śmiał z kogoś bo nie ma markowych ciuchów. A obracam się w wielu środowiskach.

Wszystko wydaje się dzisiaj gorsze niż to co było 15lat temu a dlaczego? Przez internet, ostatnia sytuacja z laskami które jebały się po koncercie. I odrazu tematy jaka ta młodzież zła i wgl. Przez jeden incydent obrywa cała młodzież.

Takie jest moje zdanie.

Opublikowano

@@Mexantine żal Cię ściska, bo jesteś brzydka i nie masz u mnie szans.

Tak poważnie. Nie mam nic do współczesnej młodzieży, poza jedną przypadłością.

Chodzi o chęć przynależności do danej grupy, podążanie za stadem jak baran.

Dla mnie jest to nielogiczne i jakkolwiek niezrozumiałe, że ludzie chcą na siłe być kimś,

"dowartościować się" w błędny sposób. To wszystko na pokaz, jakie mam ciuchy, co ja robie, co ja pije, ale jestem fajny.

Kiedyś każdy z nas był inny. Miał swój styl, osobowość. To poniekąd tworzyło zajebistą atmosferę. Każdy się akceptował.

Dzisiaj większość chce na siłę zaistnieć, zapominają kim są, byleby tylko inni widzieli jaki to ten ktoś nie jest, ale wracając do domu nagle staje się zwykłym sobą.

Cycki, imprezy, ch*j wie co, to tworzy jeden obraz, ale ten obraz jest blady. 

Sądzę, że proprocjonalnie do rozwoju technologii młodzież będzie coraz gorsza.

Już teraz według mnie można to nazwać spierdoliną umysłową, kiedy to ludzie wyśmieją Cię bo nosisz repliki, albo że Twoi rodzice nie są bogaci.

Tak jak jeden z użytkowników napisał. Kupujesz drogie buty(air maxy za 350?), by ludzie nie widzieli, że masz rodziców na zasiłku.

Głębokie słowa jak na gimbusa, pewnie po napisaniu tego posta myślisz, że rozgryzłeś życie ale mogę ci powiedzieć, że nadal gówno wiesz, niezależnie od tego czy weźmiesz to do siebie czy nie.

"Chodzi o chęć przynależności do danej grupy, podążanie za stadem jak baran.

Dla mnie jest to nielogiczne i jakkolwiek niezrozumiałe,"

co w tym dziwnego? przecież to jedna z podstawowych rzeczy, do której podświadomie dąży każdy z nas, nikt nie chce być samotny, choćby nie wiem jak się oszukiwał i prowadził życie pustelnika zawsze będzie mu brakować życia w grupie. 

"ludzie chcą na siłe być kimś,

"dowartościować się" w błędny sposób. To wszystko na pokaz, jakie mam ciuchy, co ja robie, co ja pije, ale jestem fajny.

Kiedyś każdy z nas był inny. Miał swój styl, osobowość. To poniekąd tworzyło zajebistą atmosferę. Każdy się akceptował."

co ty za głupoty pierdolisz, jakie na pokaz, jakie teraz? ZAWSZE tak było, w każdej k***a epoce ludzie naśladowali popularne wzorce, bo chcieli być akceptowani przez ogół, skąd ty ziomuś te swoje mądrośći wyciągasz? to są jedynie twoje osobiste refleksje i zwykłe pierdolenie, nic po za tym.

Cycki, imprezy, ch*j wie co, to tworzy jeden obraz, ale ten obraz jest blady.

no nieźle, kiedyś cię zacytuje X D

Sądzę, że proprocjonalnie do rozwoju technologii młodzież będzie coraz gorsza.

co masz na myśli mówiąc gorsza? bo to dość szeroki termin, który można różnie interpretować. Młodzież, pff właściwie to ludzie nigdy nie byli dobrzy, zmienia się tylko forma przekazu, wszyscy nadal są tacy sami.

Już teraz według mnie można to nazwać spierdoliną umysłową, kiedy to ludzie wyśmieją Cię bo nosisz repliki, albo że Twoi rodzice nie są bogaci.

wyśmieją cię tylko debile a nie wszyscy, więc nie oceniaj od razu całej grupy.

dobra wypierdalam,  kontynuuj swoje jakże głębokie i bezsensowne przemyślenia, elo xD

Opublikowano

Zaniżę sobie poziom.

Nie jestem gimbusem. Chodzę do 6 klasy podstawówki, więc się pier**l.

Mówisz "nie oceniaj wszystkich", to po ch*j ty pierdolisz o wszystkich?(hipokryzja)

"co ty za głupoty pierdolisz, jakie na pokaz, jakie teraz? ZAWSZE tak było, w każdej k***a epoce ludzie naśladowali popularne wzorce, bo chcieli być akceptowani przez ogół, skąd ty ziomuś te swoje mądrośći wyciągasz? to są jedynie twoje osobiste refleksje i zwykłe pierdolenie, nic po za tym."

to powiedz mi, co kur*a naśladowali w epoce neolitu,

to nie żadne mądrości, tylko zwykły fakt, bo kto te wzorce narzuca?

za moich czasów nie musiałeś nikogo naśladować, by być w grupie

"no nieźle, kiedyś cię zacytuje X D"

nie wyrażam zgody na dalsze przetwarzanie informacji 

"co masz na myśli mówiąc gorsza? bo to dość szeroki termin, który można różnie interpretować. Młodzież, pff właściwie to ludzie nigdy nie byli dobrzy, zmienia się tylko forma przekazu, wszyscy nadal są tacy sami."

miałem na myśli to, że za łatwo przyjmuje te ochłapy z góry

dobra wypierdalaj, elo

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

­O dzisiejszej młodzieży i ogółem dzieciakach można mówić a mówić. Co chwila, na każdym kroku, widać że nie jest najlepiej, skoro już nawet dzieci z przedszkola do starszych osób klną gorzej niż najgorszy gangster na dzielni. Niestety ludzie chyba powoli nie wiedzą jak odpowiednio wychować dzieci, stawiają je przed komputerem, nie dają kar i tak to się kończy.

W końcu pani taka dorosła, tyle już życia widziała, ma dzieci i wie jak się je powinno wychowywać. Męczy mnie takie gadanie, że rodzice źle wychowują swoje dzieci. Owszem, niektórzy mają po prostu wyjebane na to co robią ich dzieci i nie kończy się to ciekawie, ale wy jeszcze nikogo nie wychowywaliście, więc nie macie prawa pod tym kątem oceniać innych osób.

Opublikowano

Sądzę, że ta rozmowa nie ma sensu i do niczego nie doprowadzi patrząc też na wcześniejsze dyskusje na ten temat. Większość użytkowników tego forum to właśnie młodzież - poza kilkoma wyjątkami, która nie ma żadnego wglądu na to jak osoby w ich wieku zachowywały się kilka lat wstecz. Nie zaznaliśmy tego jak młode pokolenie zachowywało się wtedy to jak mamy to porównywać do nas? Osobiście myślę, że wiele zależy od tego w jakim środowisku się obracamy, każdy człowiek zachowuje się inaczej, nie wrzucajmy każdego do jednego worka.

Opublikowano

­

W końcu pani taka dorosła, tyle już życia widziała, ma dzieci i wie jak się je powinno wychowywać. Męczy mnie takie gadanie, że rodzice źle wychowują swoje dzieci. Owszem, niektórzy mają po prostu wyjebane na to co robią ich dzieci i nie kończy się to ciekawie, ale wy jeszcze nikogo nie wychowywaliście, więc nie macie prawa pod tym kątem oceniać innych osób.

Tak się składa, że widziałam sporo i zajmuje się niepełnosprawnym dzieckiem, którego to rodzice mają niezbyt dobre podejście do wychowania, bo jedyne co to dziecko umie to włączyć youtube i grać w gry.

Jeśli nie masz pojęcia o moim życiu to proszę się nie wypowiadać na jego temat, z góry bardzo dziękuje. Bo moja wypowiedź była pisana wedle tego co zobaczyłam przez ostatnie lata. Zresztą jak widać po temacie i po tym jak ludzie piszą - nie tylko ja to widzę.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Z zbiegiem czasu zmienia się mentalność młodzieży i nastawienie do innych czasów. Większość osób teraz robi coś żeby się przypodobać innym wbrew samemu sobie. Przykładowo o patrzcie jaki grubas pośmiejemy się hehe bardzo śmieszne. Teraz dzieci w wieku 10-14 lat oglądają tych youtuberów isamu itp a oni im dobrego przykładu nie dają i będzie jeszcze gorzej.

Opublikowano

ale tu pierdolenia jest xD

wszystko zależy od tego, gdzie człowiek się rodzi, od warunków dorastania, kogo stawia za wzór itd.

nie da się ocenić młodzieży jako jednolitej grupy

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Co do palenia, bardzo dużo osób spotkanych przeze mnie miało/ma z tym problem. Odpowiedzią na pytanie: ,,od kiedy palisz?", bardzo często jest ,,od podstawówki" lub ,,od gimnazjum". Dlaczego tak jest? Jeżeli koledzy, rodzice bądź ogólnie rodzina -palą. Dziecko, widząc to prędzej czy później to podłapie, i też zacznie to robić w przyszłości, bo będzie uważało, że to jest ok. 

Guzik prawda... od malego otaczam sie towarzystwem, w ktorym stosunkowo 9/10 pali. Jak masz sztywny kregoslup moralny nie bedzie to dla ciebie problemem. Chyba ze wolisz byc lemingiem ;)  Selekcja naturalna

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Jakbym miała porównywać lata swojego dzieciństwa do tych teraz współczesnych, to wystarczyłoby tylko napisać, że dzisiejsze czasy, są miliard razy gorsze niż te stare. Ale oczywiście teraz mamy internet, iphony itd. Chodzi, o to że kiedyś większość dzieciaków czy też znajomych świetnie i chętnie się bawiło na dworze od rana do wieczora. Dzisiaj to rzadkość tzn. Wiele młodzieży zabawę uważa za granie w Metin2,CS,Minecraft i rozmowę przez TS3. Można by było pisać wiele, wiele różnić między młodzieżą jaka była kiedyś, a jaka jest teraz. Ale chyba dobrze wiemy jaka jest (Przynajmniej połowa nas). Kiedy najlepszym momentem było wyjście na dwór i bawienie się na trzepaku pod blokiem, albo granie w piłkę na parkingu.

Opublikowano

Ehh to jest niebo a ziemia. Kiedyś jak byłem dzieckiem to robiliśmy faktycznie wojny. Braliśmy patyki i bodaki i walczyliśmy z innym osiedlem, albo zjezdzalo się na kartonach po trawie (w lecie) teraz to laptopy, tablety..... masakracja totalna

Opublikowano

Bez kitu niektórzy pierdola jakby im kolek w dupie stanął... Podlapalem jakiś watę o paleniu,kogo to obchodzi?? Piszecie ze gimba pali,czy ktos pomyślał jak bylo kiedys?? Np.30 lat temu jak w domu ktos palil,ojciec czy matka to analogicznie któreś z dzieci palilo w przyszlosci,to samo z alkoholem.To ze w gimnazjum ciężko znaleźć dziewice tez dobre,ale ktos slyszal jak w latach 90,co druga k***a w rajchu to byla polka ledwo po 18stce,a czy w ogóle ktos zadal sobie pytanie jak ludzie np.100 lat temu mysleli co jest nie tak z ta mlodzieza??nie soNdze

Opublikowano

Co do tego tracenia dziewictwa to nie jest tak do konca. Kiedyś kobiety rodziły dzieci w wieku 17 18 i bylo to normalne teraz pół osiedla by ja obgadywalo przez dobre kilka lat.

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Co do tego tracenia dziewictwa to nie jest tak do konca. Kiedyś kobiety rodziły dzieci w wieku 17 18 i bylo to normalne teraz pół osiedla by ja obgadywalo przez dobre kilka lat.

Hen hen wstecz to i nawet moje rówieśniczki mogły rodzić :D Sam seks w młodym wieku(+16) nie jest zły, tylko należy to robić z głową, bo później może być za duży ciężar.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Z dzisiejszą młodzieżą jest taki problem że wyróżniają się wśród niej osoby głupie, wystarczy zobaczyć te vlogi z gier które robią umysłowe ameby czy chociażby posty co niektórych userów na tym forum. To jest tak samo jak z ojcami bijącymi dzieci czy księżmi-pedofilami, przez głupotę/złe czyny jednostek cała grupa dostaje po łbie od społeczeństwa/mediów i całą grupę ocenia się przez szablon zdemoralizowanych osób.

Opublikowano

Nie zatrudniłabym Cię nawet do mopowania podłogi, co dopiero mówić o szansach u Ciebie ;-)

Jakoś nie uważam, że jest aż tak tragicznie jak mówicie. Sam aktualnie chodze do 3 gim i nie znam wielu ćpunów. Oczywiście wiadomo, że jacyś się znajdą, będzie ich co prawda mało, ale to ich ludzie dostrzegają, a  na tych 'normalnych' nie zwracają uwagi, przez co wszyscy myślą, że jest źle.

Nie chodzi o samo ćpanie i picie, bo to było zawsze i zawsze będzie. Skandalem jest samo zjawisko zachowań wśród młodzieży i ich mentalności, podejścia do rzeczywistości. Jeśli młodzi w najmniejszym nawet stopniu nie myślą o swojej przyszłości, ich ambicje ograniczają się do kolejnej imprezy/kolejnego poziomu w grze, to logiczne, że nie ma co mówić o tym, że nie jest źle. Naprawdę rzadko kiedy można spotkać kogoś, z kim można porozmawiać o czymś innym niż anime, moda, gry komputerowe, używki. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Pisze to 13 latek ktory robil temat bo mu wąsy rosną :D 

Autor tematu 13 lat xD jeblem :D.

Polska młodzież jest popierdolona tak jak to cale nowe społeczeństwo  od rocznika 2k dostaja szalu pizdy jak zobacza jakiegos stolka czy isamu czy jeszcze kogos innego udaja wielkich dorosłych fajek normalnych nie pala bo matka sprawdzi i wpierdol ale za to elektryki pala oczywiscie smak owocowy po czym chowaja  go pod poduszkę :D.Ostatnio przechodzą przez sklep siedzi sobie grupka dzieci 12 -14 lat :D patrze a tam skrzynki otwieraja te z csa xD podchodze a pytam sie jakie maja rangi a oni ze csa nie maja :D a bez faceboka nie wytrzymaja 5 minut :D 

Opublikowano

Nie zatrudniłabym Cię nawet do mopowania podłogi, co dopiero mówić o szansach u Ciebie ;-)

Nie chodzi o samo ćpanie i picie, bo to było zawsze i zawsze będzie. Skandalem jest samo zjawisko zachowań wśród młodzieży i ich mentalności, podejścia do rzeczywistości. Jeśli młodzi w najmniejszym nawet stopniu nie myślą o swojej przyszłości, ich ambicje ograniczają się do kolejnej imprezy/kolejnego poziomu w grze, to logiczne, że nie ma co mówić o tym, że nie jest źle. Naprawdę rzadko kiedy można spotkać kogoś, z kim można porozmawiać o czymś innym niż anime, moda, gry komputerowe, używki. 

Od mopowania to ty jesteś.

Już sama pokazałaś jaką osobą jesteś - bezsensowna wstawka mojego profilu, który i tak każdy może zobaczyć. To nie dziw się, że odpowiedź jest taka a nie inna.

Plus czasem nietrudno doszukać się sarkazmu.

Zachowanie typu impreza-lvl wynika z niesamodzielności. Póki nie trzeba myśleć o dorosłości to się bawią. Niektórzy znajomi się cieszyli, że na studia pójdą, bo w głowie mieli tylko zabawe i ch**, nauka na ostatnią chwilę. To przechodzi z momentem usamodzielnienia się. Koledzy już tak nie imprezują, bo niestety to kosztuje, a rodzice "dają za mało". Z tym anime to przesada. Na całe moje byłe liceum, nie było żadnego fana anime. W życiu nie spotkałem nikogo, kto by chciał o anime porozmawiać :D 

Pisze to 13 latek ktory robil temat bo mu wąsy rosną :D

Autor tematu 13 lat xD jeblem :D.

Polska młodzież jest popierdolona tak jak to cale nowe społeczeństwo  od rocznika 2k dostaja szalu pizdy jak zobacza jakiegos stolka czy isamu czy jeszcze kogos innego udaja wielkich dorosłych fajek normalnych nie pala bo matka sprawdzi i wpierdol ale za to elektryki pala oczywiscie smak owocowy po czym chowaja  go pod poduszkę :D.Ostatnio przechodzą przez sklep siedzi sobie grupka dzieci 12 -14 lat :D patrze a tam skrzynki otwieraja te z csa xD podchodze a pytam sie jakie maja rangi a oni ze csa nie maja :D a bez faceboka nie wytrzymaja 5 minut :D

Podaj jakiś próg minimalny wieku, od którego w ogóle można coś napisać. Nie wiem po co czepiać się wieku, jak najczęściej robią to osoby maksymalnie 6 lat starsze - no tak, taki dwudziestolatek wie dużo więcej, chyba tylko z zakresu ćpania i chlania na pokaz.

Co do portali społecznościowych. Nie jest to jedynie przypadłość grupy 12-14, raczej sięga to dalej.

Z tymi e-papierosami się zgadzam. Faktycznie dużo osób je pali, większość pewnie dla lansu, bo jakby ktoś chciał rzucić to by rzucił.

Poczekać tylko na technologię VR, wiele osób chyba nie opuści domu.

Ogólnie "drzazgę w oku bliźniego widzisz, belki w swoim już nie" też poniekąd opisuje młodzież.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

ale beka X D 

Podaj jakiś próg minimalny wieku, od którego w ogóle można coś napisać. Nie wiem po co czepiać się wieku, jak najczęściej robią to osoby maksymalnie 6 lat starsze - no tak, taki dwudziestolatek wie dużo więcej, chyba tylko z zakresu ćpania i chlania na pokaz.

>narzekaj na mlodziez

>miej 13 lat

so X D. przeciez nie mozesz mowic jak umarly wartosci poprzedniego pokolenia bo nawet wtedy nie zyles. i po co znowu uogólniasz? 

Zachowanie typu impreza-lvl wynika z niesamodzielności. Póki nie trzeba myśleć o dorosłości to się bawią. Niektórzy znajomi się cieszyli, że na studia pójdą, bo w głowie mieli tylko zabawe i ch**, nauka na ostatnią chwilę. To przechodzi z momentem usamodzielnienia się.

i co z tego? bede sie bawil jak tylko moge kiedy tylko moge bo nie jestem smutnym panem ktory mysli jak splacic nastepny kredyt we frankach X D. wiesz dlaczego? bo badz co badz w krajach slowianskich duzo wartoscio jest "rodzina" ktora sie wspiera mimo wszystko. zupelnie inaczej jest w krajach skadnynawskich. kultury nie zmienisz 

Z tymi e-papierosami się zgadzam. Faktycznie dużo osób je pali, większość pewnie dla lansu, bo jakby ktoś chciał rzucić to by rzucił.

no powiedz szczerze ile osob z twego towarzystwa pali? ja znam moze z 2/3

to cos kiedy ktos proboje narzucic ci swoje wartosci XDDDDD

­

Opublikowano

Oglądają takich YT-berów jak nitro, isamu, słuchają gangu albanii i tak to się kończy. Palą, niektórzy myślą, że e-papierosy są zdrowe, że tak jest napisane w jakimś artykule, sami siebie namawiają do narkotyków... Zero samodzielnego myślenia, niektórzy wciąż błazna z siebie robią.

Gość krzywy231
Opublikowano

za dużo ćpania, ale i tak większość z tego wyrasta czy coś oraz abstrakcyjne myślenie

Opublikowano

za dużo ćpania, ale i tak większość z tego wyrasta czy coś oraz abstrakcyjne myślenie

Wyrasta z ćpania?

A ja tyle lat żyłem w błędzie i myślałem, że jest to uzależniające.

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...