Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić własną bazę do liquidów ?

PiszeTo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko, ostatnio Mnie tchneło do zrobienia własnej bazy do liquidów...

Tylko trochę nie ogarniam...

Aby powstała baza POWE SMOKE BAZA to trzeba w proporcjach 50:50 czy 70:30 (glikol:gliceryna)

Teraz tak: mam to wymieszane ale skąd wezmę te 6mg nikotyny do liquidu bo tutaj najbardziej nie ogarniam...

Poza tym:  Glikol farmaceutyczny jak i gliceryna ramaceutyczna wszystko normalie w aptece ?

Opublikowano

Aby powstała baza POWE SMOKE BAZA to trzeba w proporcjach 50:50 czy 70:30 (glikol:gliceryna) 50:50

Teraz tak: mam to wymieszane ale skąd wezmę te 6mg nikotyny do liquidu bo tutaj najbardziej nie ogarniam... nigdzie nie kupisz samej nikotyny, możesz kupić bazę przykładowo 36mg lub mniej i rozcieńczyć

Poza tym:  Glikol farmaceutyczny jak i gliceryna ramaceutyczna wszystko normalie w aptece ? tak

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Wszystko zależy od gęstości i e fajek. 50:50 jest dobra do dużych chmur na większość dobrych modów, pozostałe już są bardziej do poszczególnych.

Kupujesz sobie baze 50:50( jaka tam sobie chcesz moc), aromat i dodajesz jakieś 2 ml aromatu do bazy i odczekujesz pare dni, żeby baza nabrała lepszego smaku. Tyla

Nie polecam robić na glicerynie z apteki, bo zrobisz syf. Ona jest tylko do rozcieńczania, żeby mieć więcej liquidu, a nie robienia ich :)

banner.jpg

Opublikowano

Kupujesz gotową bazę nikotynową 50/50 6mg, jakiś aromat, strzykawkę 1ml i 10ml, igłe i buteleczki na liquid. Otwierasz buteleczkę, wlewasz 1ml aromatu, dolewasz 9ml bazy, zakręcasz, mieszasz i odstawiasz na 5 dni do tygodnia. Teoretycznie można palić i po 2 dniach ale lepiej poczekać żeby się "przegryzło"

Opublikowano

Z aromatami trzeba przecież uważać, nie zawsze 10% (9ml bazy + 1ml aromatu) jak pisze kolega wyżej to odpowiednia dawka.

Przy niektórych aromatach wystarczą nawet 1-2 krople na 10ml bazy. Przykładowo takie TPA Karmelowe Cappuccino, które aktualnie pale. Zazwyczaj na stronach są podane dawkowania, warto też z nich czasem skorzystać.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Aby powstała baza POWE SMOKE BAZA to trzeba w proporcjach 50:50 czy 70:30 (glikol:gliceryna) 50:50

Teraz tak: mam to wymieszane ale skąd wezmę te 6mg nikotyny do liquidu bo tutaj najbardziej nie ogarniam... nigdzie nie kupisz samej nikotyny, możesz kupić bazę przykładowo 36mg lub mniej i rozcieńczyć

Poza tym:  Glikol farmaceutyczny jak i gliceryna ramaceutyczna wszystko normalie w aptece ? tak

Nie ma większego problemu, by zamówić czystą nikotynę. Tyle tylko, że jest to dość niebezpieczne w rękach amatora, ba, nawet i kogoś kto w tym siedzi, ale nie ma sprzętu. To są mikroilości, niewielki błąd może zabić ;)

Baza do dymu to 100% gliceryna, ew. 70/30 (gliceryna/glikol).

Plus, gliceryna z apteki to 85%, czy tam 80% i jest dość rzadka. Lepiej poszukać (też żaden problem) 99/99.5%.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...