Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poradzić sobie po rozstaniu?

Ayisha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie nie chce nikogo za szybko znaleźć. Postanowiłem wiele rzeczy takie jak
1. Porzucenie gówien jak alkohol
2. Nigdy nie zranienie już nikogo innego
3. Zmiana samego siebie, swoich wad, które są bardzo złe

xSzfbPQ.gif

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja odczekałbym trochę, dwa tygodnie, miesiąc, i spróbowałbym z nią porozmawiać.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie zmieniaj się ze względu na kobietę, bo raczej nie warto. Pomoże zmiana towarzystwa, jakieś nowe hobby, usunięcie jakichkolwiek rzeczy, które Ci się z nią kojarzą, wymazanie numerów etc. No i przede wszystkim wychodź do ludzi, to pomaga w miarę zapomnieć 

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Nie zmieniaj się ze względu na kobietę, bo raczej nie warto. Pomoże zmiana towarzystwa, jakieś nowe hobby, usunięcie jakichkolwiek rzeczy, które Ci się z nią kojarzą, wymazanie numerów etc. No i przede wszystkim wychodź do ludzi, to pomaga w miarę zapomnieć 

Nie mam jak usunąć rzeczy bo zostawiła je u mnie i odbierze dopiero za miesiąc.

Ponadto jestem zdania, że jeżeli ma sie w sobie wady, które mogą sprawiać krzywdę drugiej osobie to zamiast oczekiwać by je zaakceptowała może się ich wyzbyć.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Ja odczekałbym trochę, dwa tygodnie, miesiąc, i spróbowałbym z nią porozmawiać.

Nie. Wracanie do ex to bardzo złe posunięcie. Tak samo jak to co martwe, powinno zostać martwe, tak samo zakończony związek powinien taki zostać. 

Opublikowano

Właśnie nie chce nikogo za szybko znaleźć. Postanowiłem wiele rzeczy takie jak

1. Porzucenie gówien jak alkohol

2. Nigdy nie zranienie już nikogo innego

3. Zmiana samego siebie, swoich wad, które są bardzo złe

Nie wiem ile ty masz lat ale zachowujesz sie jak bys mial z 15 lat.Ty nikogo nie zraniłeś  tylko ona ciebie to ty napisałeś ten temat bo nie wiesz jak sobie poradzić a ona pewnie robi loda innemu xD alkohol jest spoko jesli pijesz go w grupie zaufanych ludzi , myślisz ze przez twoje wady cie rzuciła ? chyba nie.Skoncz sie uzalać na forum i zacznij zyć chodz na silownie umawiaj sie z kolegami na piwo albo na orlik pograc w gale.Skoro zostawila jeszcze u ciebie rzeczy no to je spal jak szaliki wisly na meczu odrazu ci przejdzie :D 

Opublikowano

Nie mam jak usunąć rzeczy bo zostawiła je u mnie i odbierze dopiero za miesiąc.

Ponadto jestem zdania, że jeżeli ma sie w sobie wady, które mogą sprawiać krzywdę drugiej osobie to zamiast oczekiwać by je zaakceptowała może się ich wyzbyć.

Weź nie pierdol. Dla kobiety krzywdzącą wadą może być to, że za mało zarabiasz. Ponoć "miłość" polega na akceptacji wad drugiej osoby.

Jak chcesz wracać to próbuj. Tylko, że jak raz Cie zostawiła, to nie będzie miała problemu, by zrobić to kolejny raz. Najlepiej zachowuj się jak zwykły człowiek.

Wcześniej żyłeś bez niej. Na pewno nie umrzesz z jej braku teraz.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Generalnie to przez wiele miesięcy myślałem, że ją zdradziłem ponieważ byłem pijany i jedyne co pamiętałem to że pocałowałem się z jakąś dziewczyną.
Przyznałem jej sie do tego i sie wyprowadziła mówiąc, że być może wróci.
Pojechałem do niej i zrobiła mi POTĘŻNĄ nadzieję, zachowywała sie jak dawniej i bylo miedzy nami super lecz gdy wrocilem stwierdzila, że mi nie wybaczy (troche sie zabawiła moimi uczuciami).

Ja uznałem, że za cel w życiu obiorę sobie przypomnienie wszystkich faktów z tamtej imprezy i wyszło na to, że rozmawiałem z tamta dziewczyną o moich problemach z ukochaną i chciałem sie przytulić do niej
bo zrobiło mi się najzwyczajniej w świecie przykro natomiast ta zaczęła mnie całować.

Ogólnie przez wiele miesięcy byłem przez nią szantażowany bo kazała mi zerwać z moją dziewczyną inaczej jej powie co zrobiłem i wykorzystała to, że byłem okropnie pijany.
Okazało się również, że ta dziewczyna się we mnie podkochiwała i czekała na moment kiedy znajdzie jakiś punkt zaczepienia.

Dzisiaj gdy powiedziałem wszystko lubej, chciałem by znała prawdę że tak na serio to pozostałem jej wierny zawsze to mnie zablokowała i stwierdziła, że chcę ją tylko skrzywdzić.
Co za życie.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

sałntrag: https://www.youtube.com/watch?v=6uikJTnmtgw

Nie wiem kolego ile Ty masz lat, który to Twój związek. Prawda jest taka że dupa Cie rzuciła, nawet jeśli powiedziała Ci powód to i tak to gówno prawda;) Teoretycznie odjebała Cb bo poznała kogoś nowego, zauroczyła się. Tb natomiast powiedziała że ja krzywdzisz tylko dla tego zeby to ONA sie lepiej poczula, zeby byla pewna ze dobrze zrobila ze zerwala. Nie chce mi sie wracac do postu wyżej i szukac ile z nią byles, z tego co pamietam 10 miesiecy czy cos, stary to jest nic;) A pisanie takich pierdół że rzucasz cos tak głupiego jak alkohol czy inne bzdety ktore napisales to jest popis szczeniactwa. Zerwała z tb ? Jestes smutny ? Napierdol sie 2-3 dni. Reset dobrze ci zrobi, po 2-3 dniach picia bedziesz i tak go mial dosc, zacznij wychodzic z kumplami - siłownia, bieganie, czy nawet głupiego browara na ławke na osiedlu czy gdziekolwiek. Hobby, pasje ;)

Edit: tak zaraz mi ktos napisze ze alkohol to nie wyjscie itd itp. Dla mnie takie zachowanie jest dopuszczalne w takich sytuacjach a reset tylko Ci pomoże. A no i jesli jakies 15-latek ma mi pierdolic ze NIE PIJ BO TO JEST ZLE ALBO TA K***A 2 DNI POD RZAD PILES czy cos takiego to mam z góry prośbe, darujcie sb;)

Chaotycznie ale nie mam siły coś dzisiaj i weny

Opublikowano

Wysłuchaj tego:

I reszty poradników tego pana, może coś Ci się rozjaśni ;)

Opublikowano

Niby takie poradniki pomagają, ale koniec końów pare minut po obejrzeniu takiego filmiku mózg znowu wraca do codzienności.
mam o tyle utrudnioną sprawę, że mieszkaliśmy razem i jej obecność, jej zapach i dotyk, jej głos i wszystko co z nią związane to była codzienność.
Można to porównać do ucięcia dominującej dłoni pisarzowi.

Jakby ktoś wyrwał kawałek Ciebie.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Człowieku typiara Cię w c***a załadowała, a Ty nadal masz jakieś obiekcje. Najlepszym pocieszycielem jest inna dupeczka :D albo zalej pałe i widzimy się za dwa dni. Przypominasz mi trochę te gimbusiarskie "love story", gdzie dzieci chcą sie ciąć/skakać z mostów itd. bo im sie "związek" po miesiącu rozpadł. Jesteś słaby psychicznie i nie umiesz sobie tego racjonalnie wyjaśnić to pozdro. życzę sukcesów. Zostawi Cie kobita po np. 15 latach małżeństwa to co wtedy zrobisz?

edit: porównywać kilku miesięczny związek młodzieży z ręką pisarza :D dobry joke. Teraz pisarz może napisać książkę na komputerze.

Opublikowano

Niby takie poradniki pomagają, ale koniec końów pare minut po obejrzeniu takiego filmiku mózg znowu wraca do codzienności.

mam o tyle utrudnioną sprawę, że mieszkaliśmy razem i jej obecność, jej zapach i dotyk, jej głos i wszystko co z nią związane to była codzienność.

Można to porównać do ucięcia dominującej dłoni pisarzowi.

Jakby ktoś wyrwał kawałek Ciebie.

Spróbuj sobie tak. Gdyby Cie kochała to by nie zostawila. Nie kocha Cie. Przestań się przejmować.

20 lat będziesz się użalać? Poznasz inną i będziesz się dziwić "jak mogłem być taką ciotą" - przepraszam, nie wiem jak inaczej ująć.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Nie martwcie się, powstały nowe fakty w calej sprawie, które ujawniły wszystkie moje wątpliwości.
Mam jedynie nadzieje, że nie wszystkie kobiety są tak kłamliwe.
Mam również nadzieję, że i ja i ona pewnego dnia będziemy mogli być szczęśliwi - osobno, ale jednak.

Dziękuję za odpowiedzi i zycze wszystkim jak najwięcej zdrowia i szczęścia!

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Mam jedynie nadzieje, że nie wszystkie kobiety są tak kłamliwe.

Większość. 

PS: Czekam na hejty.

Opublikowano

Mimo wszystko, że dzisiaj wysłała mi zdjęcie kwiatów, które od kogoś dostała (szkoda że mu nie powiedziała, że nie lubi kwiatów) żeby mi sprawić przykrość
to życze jej jak najlepiej, myslę że to jest miłość. Życzyć komuś szczęścia, nawet jeżeli ta osoba ma być szczęśliwa bez nas :)

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Stary bez obrazy, ile Wy macie lat i ktory to wasz zwiazek?:D Wysyla Ci zdjecia kwiatow których podobno i tak nie lubi a ktore dostala od typa ? Odpusc sb chociazby ze wzgledu na to co ona odpieprza xD 

Opublikowano

Odpuściłem sobię. Powiedziałem, że już nie będe się o nią starać, ale odkochać nie odkocham się z dnia na dzień :)

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Mimo wszystko, że dzisiaj wysłała mi zdjęcie kwiatów, które od kogoś dostała (szkoda że mu nie powiedziała, że nie lubi kwiatów) żeby mi sprawić przykrość

to życze jej jak najlepiej, myslę że to jest miłość. Życzyć komuś szczęścia, nawet jeżeli ta osoba ma być szczęśliwa bez nas :)

Ładnie się maskowała, że jest głupią cipą. Zrób sobie fotę nawet z koleżanką i jej wyślij :)

Ja mam 13 lat. 6 przebytych związków, więc doświadczenie mam.

"związki" 13 lat to jest chyba 6kl. podstawówka/1 gimba, wtedy to ja myślałem o tym jak szybko wbić lvl w metinie. Ale kumam, że to sarkazm, czyż nie?!

Opublikowano

W metina grałem od 6 roku życia. Po 4 latach dojrzałem i póki co nie myślę o marnowaniu życia na wbijanie lvli.

Co do związku. Mimo młodego wieku nie mogę znaleźć tej jedynej. Zawsze po miesiącu się coś spier**li. Raz miałem dym, bo polubiłem zdjęcie koleżanki mojej dziewczyny.

Zostawiła mnie. No cóż. Wiek nie ma nic do znaczenia, skoro wszyscy(mężczyźni) siedzimy w tym samym gównie :v

vlge7.gif

@Ravoner pls

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...