Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obecna sytuacja w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wolne wybory, każdy zagłosował na to co uważa za słuszne w Polsce sytuacja się diametralnie nie zmieni będzie tak jak dotychczas z małymi "poprawkami?". Przytoczę pewną myśl "Demokracja to najgorszy system, ale nie wymyślono nic lepszego".

Opublikowano

Jeśli ktoś myśli że nie jest ok, to sorry - powinien się leczyć :) Takie moje skromne zdanie nie obrażając nikogo. Jak komuś demokracja nie pasuje niech idzie tam gdzie jej nie ma i zobaczy jak ludzie się o nią modlą czy walczą. Koniec kropka. 

@1361622928-U485574.pngsprawiedliwosc

Ktoś kto ma 13 lat, mieszka w Lichtenstein a wczoraj bodajże miał problemy z logowaniem się na forum z Niemiec nie ma prawa niczego nikomu zabraniać - od tego jest forum , od tego jest temat. Bladego pojęcia trolle nie macie co piszecie :)

Wiek nie ma nic do rzeczy, jeśli wartość wypowiedzi jest większa niż twoja. O co chodzi z miejscem zamieszkania? Jako 13 latek mam mieć na to wpływ? Nie bardzo. Nic nie poradzę na to, że rodzicom było w Polsce ciężej. Także to ich wybór, a ja go poniekąd zaakceptowałem. Jeśli masz mnie za zdrajcę narodu, to dodam, że na studia wybiorę się w Polsce. Sam ponoć mieszkasz w "Sanctuary" - dzieciaku. Postaraj się zobaczyć coś więcej niż swoje 4 ściany. Ktoś mawia "kto ma media, ten ma władzę" Jak widać jest to prawdą.

Niczego ci nie zabroniłem. To była raczej dobra rada :) Tylko, kto skorzysta z rady "13 latka"? No lepiej nazwać go trollem, jak się ma braki merytoryczne.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Jeśli ktoś myśli że nie jest ok, to sorry - powinien się leczyć :) Takie moje skromne zdanie nie obrażając nikogo. Jak komuś demokracja nie pasuje niech idzie tam gdzie jej nie ma i zobaczy jak ludzie się o nią modlą czy walczą. Koniec kropka. 

@1361622928-U485574.pngsprawiedliwosc

Ktoś kto ma 13 lat, mieszka w Lichtenstein a wczoraj bodajże miał problemy z logowaniem się na forum z Niemiec nie ma prawa niczego nikomu zabraniać - od tego jest forum , od tego jest temat. Bladego pojęcia trolle nie macie co piszecie :)

A jeżeli ktoś uważa, że jakaś władza lepiej decyduje za niego to jest debilem :) Takie zdanie, nie żebym kogoś obrażał, ale w końcu człowiek to istota rozumna. Idźcie się zapytać tam gdzie cała pseudo-demokracja robi sobie ustawki na wybory, sceny i w ogóle nie myśli - a no tak, przecież można zapytać samego siebie!

Jak ktoś ma 13 lat to jest młody i pomału przyswaja wiedzę o polityce i w takim wieku już widzi się głupoty tego państwa. Jak ktoś mieszka w Niemiec to niech sobie mieszka w Niemcach - dobrze, że wyrwał się od tego co tutaj jest. A co do tematu to dyskusja z niego czerpiąc jedynie wiedzę z jakiś portali, które się podlizują jest... głupie.

Jakbyś wiedział jaką Piłsudski miał władzę - nie, on się nie pierdolił z demokracją, a Polska z pewnością byłaby w czołówce gdyby on żył dłużej, a przyszłe pokolenia rządu chociaż w pewnym stopniu podobne do niego. No, ale dalej żywcie się papkom, że Polska nie ma surowców, że i tak żyjemy dobrze, że powinniśmy zajmować się innymi tematami.

pyhvh7E.png

Opublikowano

"Gdy Trybunał zapytano o legalność fotoradarów sędziowie orzekli, że co prawda są nielegalne, ale mandaty za ich pomocą wystawione są jak najbardziej prawidłowe. Gdy zapytano o zgodność z konstytucją grabieży naszych pieniędzy z OFE, TK stwierdził, że co prawda nie wolno było tak zrobić to jednak trzeba było, bo inaczej zawaliłyby się finanse publiczne."

W sprawie afery taśmowej uznano, że "dowody" zdobyto nielegalnie, więc przestępstwo jest w porządku.

Cała Polska :D

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Jeden z pozorów głupich przykładów mówiący o demokracji, a jednak jak daje do myślenia. "51% społeczeństwa ma władzę nad 49%"

Oczywiście w Polsce to jest taka zabawa w demokrację, bo to że ktoś zostanie wybrany, to wybór tej większości (...) A to co rząd będzie robić,

na to już wpływu nie mamy. Demokracja pośrednia dla mnie nie jest demokracją. W starożytności, gdy komuś się nie podobało, co robi rząd,

to od razu wylatywał. Wystarczyło podejrzenie, że ktoś chce źle lub cokolwiek innego i to było pstryknięcie palcem. Teraz to jest aż śmieszne.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jeden z pozorów głupich przykładów mówiący o demokracji, a jednak jak daje do myślenia. "51% społeczeństwa ma władzę nad 49%"

Oczywiście w Polsce to jest taka zabawa w demokrację, bo to że ktoś zostanie wybrany, to wybór tej większości (...) A to co rząd będzie robić,

na to już wpływu nie mamy. Demokracja pośrednia dla mnie nie jest demokracją. W starożytności, gdy komuś się nie podobało, co robi rząd,

to od razu wylatywał. Wystarczyło podejrzenie, że ktoś chce źle lub cokolwiek innego i to było pstryknięcie palcem. Teraz to jest aż śmieszne.

A w polskich realiach 20% społeczeństwa ma władzę nad 80% :P

Opublikowano

"Gdy Trybunał zapytano o legalność fotoradarów sędziowie orzekli, że co prawda są nielegalne, ale mandaty za ich pomocą wystawione są jak najbardziej prawidłowe. Gdy zapytano o zgodność z konstytucją grabieży naszych pieniędzy z OFE, TK stwierdził, że co prawda nie wolno było tak zrobić to jednak trzeba było, bo inaczej zawaliłyby się finanse publiczne."

W sprawie afery taśmowej uznano, że "dowody" zdobyto nielegalnie, więc przestępstwo jest w porządku.

Cała Polska :D

Można wiedzieć skąd autor tego "wybitnego cytatu" wie co by zrobili sędziowie Trybunału gdyby spytano się ich o legalność fotoradarów?

Po drugie: tak dowody zostały zdobyte nielegalnie. Kwestia "owoców zatrutego drzewa" została rozwiązana w pewnej ustawie:

USTAWA

z dnia 27 września 2013 r.

o zmianie ustawy - Kodeks postępowania karnego oraz niektórych innych ustaw1,2

Afera podsłuchowa wybuchła w 2014 roku tak więc, jeżeli tak więc jeżeli w twojej wypowiedzi jest zawarta krypto-sugestia że "PO się samo uniewinniło" to jesteś w błędzie. Fakt że zmiana art. 168a sprawiła że mamy wątpliwości co do sprawiedliwości tej sprawy, jednakże z drugiej strony dowody w formie podsłuchów zdobyte przeciwko tobie również nie są legalne. 

Opublikowano

Moja wypowiedź to sarkazm, odnoszący się adekwatnie do rządu polskiego. Nie szukaj żadnych "krypto-sugesti". Nie jestem z tych co są za Pis/PO/SLD itd, ponieważ w gruncie rzeczy to jedno i to samo. Rączka rączkę myje.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...