Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obecna sytuacja w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o obecnej sytuacji w Polsce? Ponoć pis chce się dobrać do trybunału a wtedy może robić sobie z polską co chcą. Zapewne większość młodych ludzi ma to w dupie bo muszą sobie robić sweetfocie i korzystać z gównosnapa (naprawdę nie wiem po co te wszystkie snapy insty i aktualizowanie statusu na fb co 5 minut). Niedawno usłyszałem że jak nic się nie zrobi porządnego w tym kraju to nastąpi coś w stylu komuny. Następne wybory może wygra co innego bo póki co większość wyborców to wqsi rodzice i ludzie starsi którzy są do obecnego stanu rzeczy przyzwyczajeni.

Opublikowano

Co Wy sie tak tego PiS boicie, już lepiej by oni rządzili wszystkim niż ta platforma czy nowoczesna. 

PiS nie będzie rządził. Ten rząd upadnie i rozwali się szybciej niż wam się wydaje. Już samo to co zaczynają robić mówi za siebie. Zaczną się zamieszki, walki protesty PiS przestanie istnieć albo zapewni nam rozrywki jak w 1970 w gdańsku. Ten rząd się nie utrzyma. Bo dąży do panowania nad wszystkim i wszystkimi przez dyktaturę, smoleńsk i kaczyńskiego. I wszyscy już się o tym zaczynają przekonywać. A ci co piszą o tym ze PO czy nowoczensa be - zapłaczecie za niedługo. Już co najmniej 60% wyborców zmieniło zdanie i żałują że głosowało na PiSs. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Co Wy sie tak tego PiS boicie, już lepiej by oni rządzili wszystkim niż ta platforma czy nowoczesna. 

Takie są efekty, kiedy nasze "jedyne i słuszne media" przedstawiają wszystko jednostronnie, do tego nagonka na PiS - ot, klasyczne pranie mózgu i propaganda, które jak widać dają efekty. (EDIT: towarzysz u góry jest wzorowym przykładem!)

Nie mówi się o tym co robiło PO - np. nocna próba uchwalenia ustawy o sprzedaży lasów państwowych, to, że ich zmiana konstytucji miała umożliwić odsunięcie prezydenta od władzy itp. Jest tylko jazda na PiS.

Na ocęnę rządów PiSu jest jeszcze o jakiś rok za wcześnie. Ja jestem dobrej myśli - widać, że szybko zabrali się do roboty i chcą coś zmienić. A dużo jest do zrobienia i odkręcenia.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Takie są efekty, kiedy nasze "jedyne i słuszne media" przedstawiają wszystko jednostronnie, do tego nagonka na PiS - ot, klasyczne pranie mózgu i propaganda, które jak widać dają efekty. (EDIT: towarzysz u góry jest wzorowym przykładem!)

Nie mówi się o tym co robiło PO - np. nocna próba uchwalenia ustawy o sprzedaży lasów państwowych, to, że ich zmiana konstytucji miała umożliwić odsunięcie prezydenta od władzy itp. Jest tylko jazda na PiS.

Na ocęnę rządów PiSu jest jeszcze o jakiś rok za wcześnie. Ja jestem dobrej myśli - widać, że szybko zabrali się do roboty i chcą coś zmienić. A dużo jest do zrobienia i odkręcenia.

Nie chodzi o nagonkę, a raczej o fakty, żyję znacznie dłużej niż większość ludzi na forum i mam znacznie lepszy obraz i doświadczenie wydając taką czy inną opinię. Kazdy jest za PiS a prawda jest taka że 3/4 z tych co tu to pisza na forum , robią to bo... media, nagonka , reklamy - bo chcę być fajny ale w życiu urny na oczy nie widział - pokolenie internetu, albo po prostu Kaczka czy Szydło powiedzieli , tak będzie więc będzie fajnie i już. Ale nie mają żadnego pojęcia jak co wygląda w rzeczywistości. A rzeczywistość to nie jest forum MPC. I za niedługo dobitnie i boleśnie zaczną się o tym przekonywać. 

Jezeli ktoś myśli że z 1000 zł pis zrobi mu 10000 zł zarobku - nie rozśmieszajcie mnie ;D Nie będzie lepiej ;D A to co oni wyprawiają stoczy tylko nas na dno jak Grecję albo jeszcze gorzej... 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Nie jest za wcześnie na ocenę, lepiej zrobić to teraz niż potem obudzić się w "pace" za krytykowanie władzy.

PiS łamie prawo, pod pozorem walki ze starym układem, a zaślepieni głupotą i nienawiścią do rządów Platfromy ludzie mu przyklaskują.

Sprawa Trybunału Konstytucyjnego dobitnie to pokazała. Trzeba zaznaczyć że to PO namieszało wybierając 2 sędziów więcej, ale to że Platforma złamała prawo wcale nie oznacza, że PiS również może to robić. Od początku było wiadomo, że 3 sędziów z 5 zostało wybranych legalnie, mówiły o tym największe autorytety z dziedziny prawa takie jak prof.Zoll czy prof.Chmaj. Po wczorajszym wyroku Trybunału stało się jasne, że taka argumentacja jest trafna. Ponad to Trybunał wypowiedział, się że brak określonego terminu czasowego, wcale nie oznacza że prezydent może odebrać przysięge od kandydatów nominowanych przez sejm kiedy chce lecz powinien to zrobić przy najbliższej możliwej okazji. Co na to PAD? Nic nie wspomniał o tym, w 3 minutowym orędziu autorstwa Jarosława Kaczyńskiego, wspominając coś o konsultacjach mających na celu odwrócenie kota ogonem.

Wielu zwolenników PiSu twierdzi, że ustawa PO jest bezprawiem. Dlaczego więc PIS nie zaskrażył jej do TK  już w momencie jej przegłosowywania?Dlaczego nie zrobił tego Andrzej Duda?Dlaczego PiS wycofał swoją skargę złożoną dopiero po dojściu do władzy na chwilę przed rozpatrzeniem jej przez Trybunał, w skutek czego PO musiało ją zaskarżać? Odpowiedź jest prosta PiSowi jest na ręke paraliżowanie Trybunału Konstytucyjnego. Kaczyński robi to samo co Orban na Węgrzech - dyskredytuje Trybunał w oczach społeczeństwa. Orban to jednak urodzony przywódca, gotowy powiedzieć NIE UE i dogadać się z Rosją kiedy trzeba. Natomiast Kaczyński, no cóż...

Organ konstytucyjny, taki jak Trybunał jest bardzo ważny, ponieważ stoi na straży praw mniejszości. To co robi PiS w żadnej mierze demokracją nie jest, jest zaś dyktaturą większości. Zrzuty o upolitycznienie TK mając na uwadze fakt, że za kandydaturami niektórych z sędziów ochoczo głosowali rownież posłowie PiS jest śmieszny. Pozwolę sobie również zaznaczyć, że w wczorajszy składzie orzekającym nie znalazł się Rzepliński, jego zastępca i jeszcze jakiś sędzia bo sami zlożyli wniosek o wyłączenie się by wyrok nie budził zastrzeżeń.

Kolejna sprawa ułaskawienia. Zastanówmy się, kogo można ułaskawić?Logiczną rzeczą jest że wyłącznie: osobę, na którą została nałożona jakaś kara.Dlaczego więc prezydent, mający doktorat najlepszego wydziału prawa w naszym kraju ulaskawił kogoś kto wedlug zawartej w konstytucji zasady domniemania niewinności jest niewinny?Odpowiedź ułaskawienie jest to zmniejszenie kary lub jej darowanie a nie zatarcie. Gdyby wiadomy pan zostal skazany to nie mógłby być ministrem.

Niedawno w sejmie pojawiły się głosy, że "dobro narodu jest ponad prawem". Przepraszam bardzo, ale proszę podać definicję "dobra narodu"."Dobro narodu" to wszystko to co powie mi prezes?A dlaczego "dobro narodu" według PiSu i Kukiz15 jest wyższym dobrem narodu niż to do którego dąży PO,Nowoczesna,PSL,Partia Razem,Korwin?

Nasuwa mi się konkluzja, że komuniści też stawiali dobro narodu ponad wszystko...

Na samym końcu moja osobista prośba: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!Wiem, że chcecie zmiany ale rządy PiSu wam jej nie dadzą!

Opublikowano

Patrząc na to, jak obecnie wygląda Polska, to wolałbym już dyktaturę nawet szczerze mówiąc.

Dążenie do wprowadzenia szeroko pojętej "poprawności politycznej" i "tolerancji" - czyli w skrócie m.in filozofia gender, "multi-kulti", odejście od patriotyzmu, a w efekcie wynarodowienie(patrz-Szwecja), a patrząc na program nauczania w szkołach i podręczniki było już bardzo blisko.

Do tego Polska będąca właściwie kolonią zachodu - większość liczących się firm i spółek jest zagranicznych, a państwowego już nie ma prawie nic. Co roku wypływają z Polski grube miliardy i jesteśmy najbardziej drenowanym z kapitału państwen Europy, oraz drugim na świecie(o ile dobrze pamiętam). A Unia i dotacje ? To, co dostajemy, to im zaraz zwracamy w postaci usług wykonywanych właśnie przez "ichnie" firmy. Do tego zgoda na wszystko, co Unia zaproponuje(byliśmy takimi "pachołkami").

Taki mam obraz Polski po rządach Platformy.

Nie jestem ślepym fanatykiem PIS i nie zgadzam się ze wszystkim, co chcą zrobić, jednak innej alternatywy obecnie nie widzę.

Narazie moim zdaniem za wcześnie oceniać.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Wolę tych kościelnych pisowców niż niemieckie k***y PO. Sami od UE gadali, że lubili Tuska bo się nie pruł i przytakiwał na wszystko. A kto się boi nowych sędziów? Ci od PO! Bo wiedzą, że będą kiblować do końca życia za to co zrobili.

Opublikowano

Nie chcę udawać jakiegoś wszechwiedzącego, ale wnioskuję o usunięcie tematu. Jest on zbędny, wypowiadający się znają tylko sytuację PO-PiS. By poruszać takie tematy trzeba trochę głębiej sięgnąć, niż tylko śledzić wiadomości z onetu czy wp, które delikatnie mijają się z prawdą. Sam nie mam wielkego pojęcia, ale sytuacja jest dosyć skomplikowana. Same ocenianie rządu nie ma sensu, jest to rząd wybrany na sposób: nie lubie po, głosuję na pis.

Trzeba wziąć poprawkę na to, że władza w Polsce, jak i na świecie jest kierowana przez grupę ludzi, ściśle strzegących swojej prywatności. Proszę poczytać dokładnie o malezyjskim boeingu, a się dowiecie o co chodzi.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngsprawiedliwosc Usunąć temat? Forum jest od dyskutowania, czy to na temat PO czy PIS lub nawet Illuminati.

PIS nie jest takie złe, tak w ogóle to wszystko lepsze niż PO.

VNp6c2U.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngsprawiedliwosc Usunąć temat? Forum jest od dyskutowania, czy to na temat PO czy PIS lub nawet Illuminati.

PIS nie jest takie złe, tak w ogóle to wszystko lepsze niż PO.

Tak w ogóle to PiS i PO to jedno i to samo ;) Generalnie nie mam nic przeciwko, ale dyskusja na temat, w którym wiedza jest ograniczona merytorycznie nie ma sensu. Władza to nie tylko PiS/rząd. Władza to układy z "wyższych" półek, gdzie samobójstwo to chleb powszedni.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Wolę PiS niż PO-PSL, rząd klęczników Brukseli i Merkel, szczególnie w dzisiejszych czasach gdy UE rozwala Europę i Europejczyków od środka. PiS rządzi dopiero miesiąc, poprzedni rząd 8 lat. Takie ocenianie po miesiącu nie ma sensu, to tak jakby ocenić telefon/samochód dzień po kupieniu, co najmniej rok czasu trzeba na pierwsze oceny rządu.

Opublikowano

Ja tam się cieszę, że trwają rozmowy o zmienie konstytucji i to mnie najbardziej aktualnie cieszy :)

Co do samego PiS to dopiero początek więc przestańcie pieprzyć głupoty, że tacy źli bo przez 8 lat PO gówno jedynie zrobiło i nie posprzątało :)

banner.jpg

Opublikowano

Tak w ogóle to PiS i PO to jedno i to samo ;) Generalnie nie mam nic przeciwko, ale dyskusja na temat, w którym wiedza jest ograniczona merytorycznie nie ma sensu. Władza to nie tylko PiS/rząd. Władza to układy z "wyższych" półek, gdzie samobójstwo to chleb powszedni.

No tak, ale te "układy z wyższych półek" to nawet nie wiemy czy są prawdziwe, możemy jedynie spekulować.

Zwykli ludzie jak my nigdy się tego nie dowiemy.

VNp6c2U.png

Opublikowano

No tak, ale te "układy z wyższych półek" to nawet nie wiemy czy są prawdziwe, możemy jedynie spekulować.

Zwykli ludzie jak my nigdy się tego nie dowiemy.

Te układy z wyższych półek się wpierdoliły na chociażby skoku czy ag, ale póki co to ucichło. Ważne, żeby słupów usunać. Mówiąc szczerze, nie ma znaczenia czy skok wołomin to sprawa pis lub po czy c**j wie kogo.

Nie dajmy sobie po prostu wmówić, że kilka miliardów zł wyparowało i nie można ich namierzyć. Zwykły obywatel gwizdnie bańke i prędzej czy później go znajdą. Tu jest wszystko tuszowane.

Banki. Bank zadłużony to dobry bank! Dostanie pieniądze z UE, czy ze skarbu państwa bez konieczności zwrotu. Z czyjej winy? Ze swojej. Banki zadłużone same wprowadzają się w "problemy" felernymi inwestycjami z pieniędzy zwykłego obywatela. Co najważniejsze, banki to nie jest instrument płynny. Gdyby nagle każdy klient banku zażądał zwrotu pieniędzy, to co najwyżej mogłby wyjść z płaczem. Banki obracają cudzymi pieniędzmi, nie zawsze trafnie, ale jak coś się spierdoli to zawsze można obronną ręką wyjśc. Niech zwykły obywatel weźmie kredyt i zapomnie zapłacić ratę. Jakby nie patrzeć pieniądz to władza, ale mózg to wolność, a wolność to siła. Pozdro. Wszystko jest z góry ustalone. Każdy człowiek umiera, ale nie każdy żyje.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Proponuje dodanie tego wpisu, na samym początku pierwszego postu:

UWAGA: W tym temacie wypowiadają się osoby, które politykę znają tylko z mediów (stronniczych bądź nie).

PiS nie będzie rządził. Ten rząd upadnie i rozwali się szybciej niż wam się wydaje. Już samo to co zaczynają robić mówi za siebie. Zaczną się zamieszki, walki protesty PiS przestanie istnieć albo zapewni nam rozrywki jak w 1970 w gdańsku. Ten rząd się nie utrzyma. Bo dąży do panowania nad wszystkim i wszystkimi przez dyktaturę, smoleńsk i kaczyńskiego. I wszyscy już się o tym zaczynają przekonywać. A ci co piszą o tym ze PO czy nowoczensa be - zapłaczecie za niedługo. Już co najmniej 60% wyborców zmieniło zdanie i żałują że głosowało na PiSs. 

Pier*olisz, Dusher. PO nie spodziewało się oddania władzy w wyborach prezydenckich. Przegrana Komucha była dla nich wielkim zaskoczeniem (przecież sondaże dawały mu ponad 70%!). Świadczy o tym złamanie przez nich konstytucji i obsadzanie swoimi stołków w Trybunale. To samo chce zrobić PiS. Tyle, że za wcześnie jest na ocenę ich władzy. PO nie zrobiło za wiele w ciągu 8 lat, a wszystkie projekty obywatelskie poszły do kosza. To ma być władza wybrana przez lud? Lepsza dobra dyktatura niż c*****a demokracja. Wolę widzieć dyktatora Kaczyńskiego, niż premier Kopacz, która pluje mi z telewizora w twarz obiecując, że będzie lepiej.

Kto miałby te protesty i zamieszki wszczynać? Młodzi? Oni mają to w dupie i nie dają sobą manipulować przez media. Telewizja próbuję kręcić gównoburze, że zamach na demokracje. Oczywiście tysiące zbuntowantych, a zaledwie 5 (słownie: pięć) osób przyszło na marsz "obrony demokracji". Dopiero co się zmieniła władza, dajcie im szansę jakąś. Będąc manipulowanym przez szmaty pokroju Lisa, Olejnik pokazujecie jak słabymi ludźmi jesteście bez własnego rozumu. Oglądajcie dalej jedną słuszną telewizje i czytajcie jedną słuszną gazetę. By żyło się lepiej.

Nie jest za wcześnie na ocenę, lepiej zrobić to teraz niż potem obudzić się w "pace" za krytykowanie władzy.

PiS łamie prawo, pod pozorem walki ze starym układem, a zaślepieni głupotą i nienawiścią do rządów Platfromy ludzie mu przyklaskują.

Sprawa Trybunału Konstytucyjnego dobitnie to pokazała. Trzeba zaznaczyć że to PO namieszało wybierając 2 sędziów więcej, ale to że Platforma złamała prawo wcale nie oznacza, że PiS również może to robić. Od początku było wiadomo, że 3 sędziów z 5 zostało wybranych legalnie, mówiły o tym największe autorytety z dziedziny prawa takie jak prof.Zoll czy prof.Chmaj. Po wczorajszym wyroku Trybunału stało się jasne, że taka argumentacja jest trafna. Ponad to Trybunał wypowiedział, się że brak określonego terminu czasowego, wcale nie oznacza że prezydent może odebrać przysięge od kandydatów nominowanych przez sejm kiedy chce lecz powinien to zrobić przy najbliższej możliwej okazji. Co na to PAD? Nic nie wspomniał o tym, w 3 minutowym orędziu autorstwa Jarosława Kaczyńskiego, wspominając coś o konsultacjach mających na celu odwrócenie kota ogonem.

Wielu zwolenników PiSu twierdzi, że ustawa PO jest bezprawiem. Dlaczego więc PIS nie zaskrażył jej do TK  już w momencie jej przegłosowywania?Dlaczego nie zrobił tego Andrzej Duda?Dlaczego PiS wycofał swoją skargę złożoną dopiero po dojściu do władzy na chwilę przed rozpatrzeniem jej przez Trybunał, w skutek czego PO musiało ją zaskarżać? Odpowiedź jest prosta PiSowi jest na ręke paraliżowanie Trybunału Konstytucyjnego. Kaczyński robi to samo co Orban na Węgrzech - dyskredytuje Trybunał w oczach społeczeństwa. Orban to jednak urodzony przywódca, gotowy powiedzieć NIE UE i dogadać się z Rosją kiedy trzeba. Natomiast Kaczyński, no cóż...

Organ konstytucyjny, taki jak Trybunał jest bardzo ważny, ponieważ stoi na straży praw mniejszości. To co robi PiS w żadnej mierze demokracją nie jest, jest zaś dyktaturą większości. Zrzuty o upolitycznienie TK mając na uwadze fakt, że za kandydaturami niektórych z sędziów ochoczo głosowali rownież posłowie PiS jest śmieszny. Pozwolę sobie również zaznaczyć, że w wczorajszy składzie orzekającym nie znalazł się Rzepliński, jego zastępca i jeszcze jakiś sędzia bo sami zlożyli wniosek o wyłączenie się by wyrok nie budził zastrzeżeń.

Kolejna sprawa ułaskawienia. Zastanówmy się, kogo można ułaskawić?Logiczną rzeczą jest że wyłącznie: osobę, na którą została nałożona jakaś kara.Dlaczego więc prezydent, mający doktorat najlepszego wydziału prawa w naszym kraju ulaskawił kogoś kto wedlug zawartej w konstytucji zasady domniemania niewinności jest niewinny?Odpowiedź ułaskawienie jest to zmniejszenie kary lub jej darowanie a nie zatarcie. Gdyby wiadomy pan zostal skazany to nie mógłby być ministrem.

Niedawno w sejmie pojawiły się głosy, że "dobro narodu jest ponad prawem". Przepraszam bardzo, ale proszę podać definicję "dobra narodu"."Dobro narodu" to wszystko to co powie mi prezes?A dlaczego "dobro narodu" według PiSu i Kukiz15 jest wyższym dobrem narodu niż to do którego dąży PO,Nowoczesna,PSL,Partia Razem,Korwin?

Nasuwa mi się konkluzja, że komuniści też stawiali dobro narodu ponad wszystko...

Na samym końcu moja osobista prośba: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!Wiem, że chcecie zmiany ale rządy PiSu wam jej nie dadzą!

Czekaj czekaj. PO złamała prawo, ale aby to prawo odkręcić, musimy wybrać nowych sędziów, więc tez musimy złamać prawo. Teraz rozumiesz? Nie ma innego wyjścia z tej sytuacji.

Dobro narodu o którym tutaj piszesz, popisało się PO przez 8 lat. W tym czasie ludzie "oficjalnie" się wzbogacili. Nie jest niestety wspominane to, że powiększyła się przepaść między bogatymi, a biednymi. Wprowadzono większą biurokrację, więcej papierów trzeba wypełniać, kasa jest bez przerwy obracana i marnowana. Wiele ludzi straciło swoje majątki, tylko dlatego, że PO "działało dla dobra narodu". Hej, przykład z ostatnich miesięcy. Mamy wyraźny sprzeciw dla imigrantów, mimo to Kopacz akceptuje kwotę, którą narzuca Unia. Czy działa dla dobra narodu? Chyba nie. Czy głos większości jest wysłuchany? Pewnie że nie.

Jeszcze raz powtórzę, lepsza dobra dyktatura niż c*****a demokracja. Owszem, pluralizm polityczny jest spoko, bo przecież reprezentuje wiele światopoglądów i racji. Tyle, że jezeli jest go za dużo, nic się nie da naprawić. Myślę, że rządy twardej ręki wyjdą nam na dobre.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dusher i ty kur** napisałeś, że ja jestem trolem? Co ty pier**lisz o zamieszkach protestach? Do niczego takiego nigdy nie dojdzie. Większość Polaków chce PO PROSTU żyć. Nikt nie wyjdzie na ulice. Chyba, że ty dumny wódz poprowadzisz rebelię. Jak chcesz wypowiadać się na temat polityki czy czegokolwiek, to sięgnij po lepsze źródło wiedzy niż onet czy jakieś sondaże CBOS

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Dusher i ty kur** napisałeś, że ja jestem trolem? Co ty pier**lisz o zamieszkach protestach? Do niczego takiego nigdy nie dojdzie. Większość Polaków chce PO PROSTU żyć. Nikt nie wyjdzie na ulice. Chyba, że ty dumny wódz poprowadzisz rebelię. Jak chcesz wypowiadać się na temat polityki czy czegokolwiek, to sięgnij po lepsze źródło wiedzy niż onet czy jakieś sondaże CBOS

Przejrzyj swoje posty - pomyśl kto jest trollem na VPNie :) . Za jakiś czas zobaczycie co z tego wszystkiego wyjdzie, i że PiS zniknie tak szybko jak się pojawił. PiSs na to ;)

CO do tego że większość polaków chce żyć - i będą, ale znacznie większym kosztem niż napisanie bzdur o dyktaturze na forum ;p 

Pisanie o dyktaturze że lepsza niż demokracja to sorry - trzeba czasami wyjść z domu , a nie słuchać internetów. Dorośnijcie. Szkoda marnować czasu skoro dyskusja opiera się na czytaniu google i pisaniu takich takich bzdur. Każdy ma prawo do mówienia co chce , i co myśli. A to że ktoś myśli inaczej, bo ktoś się zakochał w przemówieniu Kopacz oglądanym na YT czy w sieci i teraz wielce broni czegoś o czym pojęcia nie ma - świadczy tylko o czymś czego nie napisze - szkoda mi warny zbierać. 

I nie mam zamiaru się kłócić więcej w tematach, bo to nie ma sensu. Dostaniecie miliardy od PiSu  :lenny:  i będzie lepiej... Jak skończą ze smoleńskiem i innymi absurdami  :yay:  :yay:

7812818616.png

Opublikowano

Czekaj czekaj. PO złamała prawo, ale aby to prawo odkręcić, musimy wybrać nowych sędziów, więc tez musimy złamać prawo. Teraz rozumiesz? Nie ma innego wyjścia z tej sytuacji.

Dobro narodu o którym tutaj piszesz, popisało się PO przez 8 lat. W tym czasie ludzie "oficjalnie" się wzbogacili. Nie jest niestety wspominane to, że powiększyła się przepaść między bogatymi, a biednymi. Wprowadzono większą biurokrację, więcej papierów trzeba wypełniać, kasa jest bez przerwy obracana i marnowana. Wiele ludzi straciło swoje majątki, tylko dlatego, że PO "działało dla dobra narodu". Hej, przykład z ostatnich miesięcy. Mamy wyraźny sprzeciw dla imigrantów, mimo to Kopacz akceptuje kwotę, którą narzuca Unia. Czy działa dla dobra narodu? Chyba nie. Czy głos większości jest wysłuchany? Pewnie że nie.

Jeszcze raz powtórzę, lepsza dobra dyktatura niż c*****a demokracja. Owszem, pluralizm polityczny jest spoko, bo przecież reprezentuje wiele światopoglądów i racji. Tyle, że jezeli jest go za dużo, nic się nie da naprawić. Myślę, że rządy twardej ręki wyjdą nam na dobre.

1. Bzdura, żeby wyjść z tej sytuacji należy zaprzysiąc TRZECH LEGALNIE WYBRANYCH SĘDZIÓW Trybunału (dzięki czemu będą mogli orzekać) i wybrać 2 pozostalych od nowa - proste.

2. Zamiast odpowiedzieć na pytanie co to jest "dobro narodu"? i dlaczego tylko PiS i Kukiz15 może je reprezentować? Wrzuciłeś jakieś przemyślenia na temat nieudolnych rządów Platformy.

Pojęcie "dobro narodu" jest pojęciem wieloznacznym. Dla jednego takie zachowanie władzy będze świadczyło o tym że kieruje się "dobrem narodu" dla kogoś innego nie. Dlatego operowanie pojęciem "dobor narodu ponad prawem" jest niedopuszczalne bo pozwala na łamanie prawa właśnie w imię fikcyjnego "dobra narodu".

Opublikowano

Przejrzyj swoje posty - pomyśl kto jest trollem na VPNie :) . Za jakiś czas zobaczycie co z tego wszystkiego wyjdzie, i że PiS zniknie tak szybko jak się pojawił. PiSs na to ;)

CO do tego że większość polaków chce żyć - i będą, ale znacznie większym kosztem niż napisanie bzdur o dyktaturze na forum ;p 

Pisanie o dyktaturze że lepsza niż demokracja to sorry - trzeba czasami wyjść z domu , a nie słuchać internetów. Dorośnijcie. Szkoda marnować czasu skoro dyskusja opiera się na czytaniu google i pisaniu takich takich bzdur. Każdy ma prawo do mówienia co chce , i co myśli. A to że ktoś myśli inaczej, bo ktoś się zakochał w przemówieniu Kopacz oglądanym na YT czy w sieci i teraz wielce broni czegoś o czym pojęcia nie ma - świadczy tylko o czymś czego nie napisze - szkoda mi warny zbierać. 

I nie mam zamiaru się kłócić więcej w tematach, bo to nie ma sensu. Dostaniecie miliardy od PiSu  :lenny:  i będzie lepiej... Jak skończą ze smoleńskiem i innymi absurdami  :yay:  :yay:

CZyli według Ciebie demokracja jest okey? 

Deus vult

Opublikowano

CZyli według Ciebie demokracja jest okey? 

Jeśli ktoś myśli że nie jest ok, to sorry - powinien się leczyć :) Takie moje skromne zdanie nie obrażając nikogo. Jak komuś demokracja nie pasuje niech idzie tam gdzie jej nie ma i zobaczy jak ludzie się o nią modlą czy walczą. Koniec kropka. 

@1361622928-U485574.pngsprawiedliwosc

Ktoś kto ma 13 lat, mieszka w Lichtenstein a wczoraj bodajże miał problemy z logowaniem się na forum z Niemiec nie ma prawa niczego nikomu zabraniać - od tego jest forum , od tego jest temat. Bladego pojęcia trolle nie macie co piszecie :)

7812818616.png

Opublikowano

Jeśli ktoś myśli że nie jest ok, to sorry - powinien się leczyć :) Takie moje skromne zdanie nie obrażając nikogo. Jak komuś demokracja nie pasuje niech idzie tam gdzie jej nie ma i zobaczy jak ludzie się o nią modlą czy walczą. Koniec kropka. 

Ty masz 5 lat czy co? Gdzie? Kto się modli o demokrację? Tam gdzie była dyktatura, był spokój, bo ktoś mimo wszystko "trzymał za pysk". Dziwny zbieg okoliczności, że o demokrację "modlą się" tylko kraje posiadające złoża ropy bądź złoto

i zawsze tylko usa chętne do pomocy. Tylko jakże dziwne jest, że po wprowadzeniu demokracji rynek zostaje przejęty przez zagraniczne firmy. Najlepiej w ogóle się nie udzielaj jak masz takie bzdury wypisywać. Koniec kropka.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Wam już się w głowach popierdoliło. Szlag mnie trafia jak widzę takie super teorie i to akurat o tej władzy, która aktualnie rządzi. Ja p******* serio PiS czy PO musi zostać wybrane, byście w końcu się dowiedzieli, że obydwie za wiele nie zrobią? Pogrążają kraj? Psują? A co do Ciebie to lepiej mieć pierdolonego Shoguna/prezydenta, który tylko podatki podpisuje? Poczekamy i zobaczymy jak z tym będzie, bo takich teorii czytałem mnóstwo. Wyjęte za przeproszeniem z dupy, a co do prawdy...

Myślisz, że jak PO, by rządziło to do czegoś takiego nie dojdzie? Mylisz się i to ostro, bo obydwie dążą do tego samego. Jednak czasami to, że jakaś partia stoi za kościołem sprawia, że ludziom odpierdala - kościół był od zarania dziejów, teraz patriotyzm, a w końcu czego się jeszcze pozbędziecie zamiast postarać się o lepszy rząd? Takim sposobem wytrzepiecie się z ideałów, a kraj ciągle będzie niszczony, jednak nie tylko przez rząd...

pyhvh7E.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngsprawiedliwosc

Ktoś kto ma 13 lat, mieszka w Lichtenstein a wczoraj bodajże miał problemy z logowaniem się na forum z Niemiec nie ma prawa niczego nikomu zabraniać - od tego jest forum , od tego jest temat. Bladego pojęcia trolle nie macie co piszecie :)

Demokracja to rządy większości, a większość zawsze jest głupia. Nie muszę dawać przykładów, bo każdy z autopsji sam zna. Czyli przyznajesz się że zaliczasz się do tej większości? 

Według twojej ideologii, dwóch pijaczyn ma większe prawo od profesora. Kto się ma tutaj leczyć? Człowieku ogarnij się i zresetuj matrixa.

Nie chcę aby jakiś dureń decydował o tym kiedy moje dzieci mają iść do szkoły a kiedy nie.

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...