Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile taka strona by kosztowała?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, A wiec przed startem chciałbym przeprosić za ortografie nie mieszkam w Polsce I nie mieszkałem od kiedy miałem 5 lat.

A wiec miałem taki pomyl s na stronę gdzie normalny człowiek będzie mógł sobie wejść na stronę się zalogować, ta strona będzie miała dużo gier, ludzie co się zaloguje będą mogli dostawać od 0.07p do 0.20p za granie w gry przez max 5 minut, gdy ktoś zaliczy granie w grę 5 minut zostanie dodane mu te 0.07p na portfel, będzie mógł on to robić na okrągło, gdy uzbiera £10+ Bedzie mógł on sobie wypłacić ta kwotę na PayPala.

Chciałbym tez aby strona miala dodatkowe panel dla użytkownika gdzie będzie mógł sprawdzić czas spędzony na stronie, kasa zarobiona przez miesiąc itd itp...

Więcej Informacji możesz do mnie napisać, oraz cena za taka stronę..

YsqYCCK.png

Specjalista
Opublikowano

Przypuśćmy, że masz taką stronę ja gry.pl
Tylko wbudowane takie funkcje jak Ty chcesz.
Myślę, że w 1000zł byś się zmieścił

Opublikowano

Zależy w jakim języku chcesz gry: js, java

Polecam js, bo nie trzeba mieć żadnych licencji

Dla javy byś musiał się troche wykosztować.

Stworzenie fajnych gier to też nie jest łatwe.

ew. można kupić gotowe

+ marże jaką napisał eXu 1000zł

z wszystkimi grami może troche sporo wyjść.

­

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

Zależy w jakim języku chcesz gry: js, java

Polecam js, bo nie trzeba mieć żadnych licencji

Dla javy byś musiał się troche wykosztować.

Stworzenie fajnych gier to też nie jest łatwe.

ew. można kupić gotowe

+ marże jaką napisał eXu 1000zł

z wszystkimi grami może troche sporo wyjść.

­

Aby gry ogarnąć to był by nie dożo problem, bo ja chciałem dać tylko gry takie na stronę w stylu cut the rope albo coś w takim stylu a dożo Kampani szuka ludzi którzy chcą te gry wstawiać na stronę swoja, I tak o to bym napisał ze robię takie coś I takie coś I czy mogę używać ich gier, albo coś w takim stylu.

A wiecie może kto ma możliwość stworzenia takiej strony?

YsqYCCK.png

Opublikowano

Powiedzmy tak zaprojektowanie samego wyglądu dla strony głównej i różnych podstron to koszt około 500 zł(to jest podane tak pi razy dzwi) , koszt zakodowania stylu html + css + responsywność to masz koszt kolejny około 300-500 zł (zależy od osoby) , wprowadzenie całego systemu php + js dla admina + użytkownika + możliwość wgrania gry przez panel to już są duże koszty więc tak jak koledzy wcześniej mówili o kwocie około 1000 zł to moim zdaniem bardzo mało mówili, chyba że są tak dobrymi ludzmi i za tą cenę by to zrobili. Pamiętaj o tym iż stworzenie takiej strony to nie jest jeden czy tam dwa tygodnie lecz to jest okres około miesiaca nawet do trzech (przypuszczając tworzenie projektu od zera, dogadywanie się z klientem , poprawki , testowanie itp.):) Pozdrawiam :)

csHDdb6.png

Opublikowano

Powiem Ci tak - co osoba to inna cena, najlepiej znajdź sobie jakieś studio/firmę/grupę freelancerów, zwał jak zwał i napisz mail z zapytaniem o wycenę mniej/więcej. Napisz do 2/3 takich firm, wyciągnij średnią i będziesz miał orientacyjną cenę. Każdy ma inną cenę - łatwo się mówi 1000zł, kiedy prawdopodobnie nie robiło się podobnego projektu i wali się cenę na oko, naprawdę wydaje mi się, że moja propozycja pozwoli Ci uzyskać najbardziej zbliżoną realiom cenę.

Opublikowano

Powiedzmy tak zaprojektowanie samego wyglądu dla strony głównej i różnych podstron to koszt około 500 zł(to jest podane tak pi razy dzwi) , koszt zakodowania stylu html + css + responsywność to masz koszt kolejny około 300-500 zł (zależy od osoby) , wprowadzenie całego systemu php + js dla admina + użytkownika + możliwość wgrania gry przez panel to już są duże koszty więc tak jak koledzy wcześniej mówili o kwocie około 1000 zł to moim zdaniem bardzo mało mówili, chyba że są tak dobrymi ludzmi i za tą cenę by to zrobili. Pamiętaj o tym iż stworzenie takiej strony to nie jest jeden czy tam dwa tygodnie lecz to jest okres około miesiaca nawet do trzech (przypuszczając tworzenie projektu od zera, dogadywanie się z klientem , poprawki , testowanie itp.) :) Pozdrawiam :)

Dziekuje Bardzo.

YsqYCCK.png

Opublikowano

Powiem Ci tak - co osoba to inna cena, najlepiej znajdź sobie jakieś studio/firmę/grupę freelancerów, zwał jak zwał i napisz mail z zapytaniem o wycenę mniej/więcej. Napisz do 2/3 takich firm, wyciągnij średnią i będziesz miał orientacyjną cenę. Każdy ma inną cenę - łatwo się mówi 1000zł, kiedy prawdopodobnie nie robiło się podobnego projektu i wali się cenę na oko, naprawdę wydaje mi się, że moja propozycja pozwoli Ci uzyskać najbardziej zbliżoną realiom cenę.

Dziekuje Bardzo. :)

YsqYCCK.png

Opublikowano

taką stronkę mogę Ci zrobić za 100 zł nawet, z wbudowanymi grami, ale powiedz skąd weźmiesz siano na wypłatę kasy dla ludzi za to granie ? ­

8547014573848511113729.jpeg

Opublikowano

taką stronkę mogę Ci zrobić za 100 zł nawet, z wbudowanymi grami, ale powiedz skąd weźmiesz siano na wypłatę kasy dla ludzi za to granie ? ­

I właśnie ludzie tacy jak Ty psują ten rynek.

Ja bym powiedział, że nawet więcej niż 1000 pln. Przecież mamy tutaj do czynienia z kompletnym systemem zarobkowym, który jako tako trzeba zabezpieczyć.

Opublikowano

@Burned123 nie masz co się bać o rynek, ludzie rzucają takie kwoty w ślepo, bo w większości przypadków nie wiedzą z czym to się je. Idę o zakład, że na początku prac by się przekonał, że za 100 tego nie zrobi ;).

Opublikowano

taką stronkę mogę Ci zrobić za 100 zł nawet, z wbudowanymi grami, ale powiedz skąd weźmiesz siano na wypłatę kasy dla ludzi za to granie ? ­

Naprawdę 100 złoty ?? Jestem w małym szoku, kolega pisał wyżej, że tacy ludzie psują rynek, ale nawet nie o to chodzi. Nie wiem w czym byś to robił żeby zmieścić się w 100 złotych.

A co do autora około 1500 złotych byś się zmieścił, ale późniejsze pozycjonowanie czy dodatkowe reklamy kosztują, a jeśli chcesz mieć duże zainteresowanie to na to byś musiał odłożyć dużą kwotę.

Opublikowano

Naprawdę 100 złoty ?? Jestem w małym szoku, kolega pisał wyżej, że tacy ludzie psują rynek, ale nawet nie o to chodzi. Nie wiem w czym byś to robił żeby zmieścić się w 100 złotych.

A co do autora około 1500 złotych byś się zmieścił, ale późniejsze pozycjonowanie czy dodatkowe reklamy kosztują, a jeśli chcesz mieć duże zainteresowanie to na to byś musiał odłożyć dużą kwotę.

Jeżeli ogarnałby fajny system zapraszania ludzi to strona by się sama wypromowała.

­

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...