Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tibia początek

arnan1999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem zadać kilka pytań dotyczących Tibi a więc 

Nigdy nie grałem w tą gre tylko czasami tak może z parę godzin ale zawsze na  innym koncie więc jej nie znam czy opłaca się grać nie znając jej na jakim serwerze/świecie najlepiej zagrać i czy zna ktoś poradnik dla nowych graczy

Opublikowano

Najpierw zdecyduj czy chcesz grać na Open pvp czy Optional pvp (nie mogą Cię zabić). Do Tibii zawsze warto wracać, zwłaszcza, że mówisz ze jej nie znasz :).

tibia.pl/poradniki

Opublikowano

Też podpinam się pod temat jestem ciekaw nowych wrażeń z tej gry ;d

Open pvp czy Optional pvp  tzn o co konkretnie chodzi :) ?

Warto grac na normalnej tibi czy szukać jakichś prywatnych gdzie gra więcej osób ?

Opublikowano

a możesz coś podrzucić z tych for bo kompletnie nowy jestem kiedyś to była gra a teraz widzę że jest masa nowych rzeczy.

A co do globala na jakim serwerze optional najwiecej ludzi gra są jakieś statystyki ?

Opublikowano
Też podpinam się pod temat jestem ciekaw nowych wrażeń z tej gry ;dOpen pvp czy Optional pvp tzn o co konkretnie chodzi :) ?Warto grac na normalnej tibi czy szukać jakichś prywatnych gdzie gra więcej osób ?
Każdy ots prędzej czy późnej upadnie. Jak nie chcesz używać bota to bez sensu grać na ots.

a możesz coś podrzucić z tych for bo kompletnie nowy jestem kiedyś to była gra a teraz widzę że jest masa nowych rzeczy.A co do globala na jakim serwerze optional najwiecej ludzi gra są jakieś statystyki ?
https://secure.tibia.com/community/?subtopic=worlds

Opublikowano

Najpierw zdecyduj czy chcesz grać na Open pvp czy Optional pvp (nie mogą Cię zabić). Do Tibii zawsze warto wracać, zwłaszcza, że mówisz ze jej nie znasz :). tibia.pl/poradniki

Tam gdzie gra wiecej ludzi

Opublikowano

no właśnie dużo się pozmieniało widzę i mam totalny mętlik, chyba zacznę od nowa grać w wota :D za dużo roboty z tą tibia haha ;p

kiedyś to się pobierało tibie i się grało wbijało 8 lvl i do Carlin xD, a nie wybierało się jakieś serwery widzę mało osób gra co to jest 200-300 osób na serwer :(

z tego co widzę to wycofuje się z propozycji no chyba że się myle i są serwery gdzie gra ponad 2 tys osób :) żeby była jakaś rywalizacja jeśli tak podaj link chętnie zagram :]

Opublikowano

Nigdy nie było w tibii serwerów po 2 tysiące osób, bo limit jest ~1050. Tibia nadal ma dawny klimat na serwerze Antica i polecam do niej wrócić. W godzinach wieczorowych liczba graczy utrzymuje się na poziomie 800-950, więc jak za dawnych czasów. Ludzie są na każdym lvl i dużo osób chętnych do pomocy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moim zdaniem najbardziej oplacalnym trybem dla poczatkujacego gracza jest albo Open pvp (optional czyli serwer gdzie nie mozna zabijac ludzi moze sie wkoncu znudzic) jest jeszcze retro pvp ktore odradzam osoba zaczynajacym gre poniewaz moga byc tam potepiani przez pk.

Co do serwerow to:

Open PvP (polecany): Antica, Efidia, Irmada.

Retro PvP: Morta, Chrona.

Optional Pvp: Obecnie nie gram wiec sie nie wypowiadam.

Co do serwera Open Pvp to tutaj jest wszystko ladnie opisane takze polecam poczytac http://tibiopedia.pl/forum/t/8096,PvP-wielki-poradnik,1

Opublikowano

Jesli jestes poczatkujacy polecam nonpvp do 10-50lvl później pvp :)

Moim zdaniem najbardziej oplacalnym trybem dla poczatkujacego gracza jest albo Open pvp (optional czyli serwer gdzie nie mozna zabijac ludzi moze sie wkoncu znudzic) jest jeszcze retro pvp ktore odradzam osoba zaczynajacym gre poniewaz moga byc tam potepiani przez pk.

Co do serwerow to:

Open PvP (polecany): Antica, Efidia, Irmada.

Retro PvP: Morta, Chrona.

Optional Pvp: Obecnie nie gram wiec sie nie wypowiadam.

Co do serwera Open Pvp to tutaj jest wszystko ladnie opisane takze polecam poczytac http://tibiopedia.pl/forum/t/8096,PvP-wielki-poradnik,1

Odświeżyliście temat z grudnia xD

no właśnie dużo się pozmieniało widzę i mam totalny mętlik, chyba zacznę od nowa grać w wota :D za dużo roboty z tą tibia haha ;p

kiedyś to się pobierało tibie i się grało wbijało 8 lvl i do Carlin xD, a nie wybierało się jakieś serwery widzę mało osób gra co to jest 200-300 osób na serwer :(

z tego co widzę to wycofuje się z propozycji no chyba że się myle i są serwery gdzie gra ponad 2 tys osób :) żeby była jakaś rywalizacja jeśli tak podaj link chętnie zagram :]

http://www.tibia.com/community/?subtopic=worlds

Serwerów przebijające 200-300 osb jest dużo, zwłaszcza że w godzinach wieczornych dużo nas tam przesiaduje, bo jak każdy z nas wie do tibi się wraca, ale po robocie nie przed choć i bywały takie przypadki :) 

Morta dużą robi teraz furorę to samo Antica ; Baneva też ma graczy ale nie tak dużo jak Antica ale to dlatego że jest tam no-pvp ; Jeszcze jest Refugia i Yanara...

a możesz coś podrzucić z tych for bo kompletnie nowy jestem kiedyś to była gra a teraz widzę że jest masa nowych rzeczy.

A co do globala na jakim serwerze optional najwiecej ludzi gra są jakieś statystyki ?

http://www.tibia.com/community/?subtopic=worlds

Witam chciałem zadać kilka pytań dotyczących Tibi a więc 

Nigdy nie grałem w tą gre tylko czasami tak może z parę godzin ale zawsze na  innym koncie więc jej nie znam czy opłaca się grać nie znając jej na jakim serwerze/świecie najlepiej zagrać i czy zna ktoś poradnik dla nowych graczy

To zależy od cb czy chcesz grac free czy już chcesz zapłacić te 30 zł na miech ale co to jest w porównaniu z emocjami podczas team huntów ; jak nadal masz problemy to zobacz tutaj i poszukaj swoje ulubionego serwa, wspomnę  że na tibi 7.6 dalej są gracze. 

http://otservlist.org

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...