Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Escape String Mysql

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z mysqli_real_escape_string.

Mianowicie:

- Mam Wartość: 恐龙 Szymon

- Używam mysqli_real_escape_string w php podczas dodawania wartości do mysql'a

- Wartość: æé¾™ Szymon została dodana do bazy danych

- Gdy próbuje pobrać wartości z mysql'a w innym języku, niż php tekst nie wygląda za fajnie: æé¾™ Szymon

- Mój inny język programowania to java, dodam, że nigdy nie miałem podobnego problemu

Pozdrawiam

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

Chodzi Ci o to, że "恐龙" jest zamieniane na "æé¾™"? Jeśli tak to możliwe, że problem jest w kodowaniu bazy danych. Musiałbyś zobaczyć w jakim zestawie znaków występuje "恐龙" i spróbować go ustawić zarówno dla strony, jak i dla bazy danych.

Opublikowano

Chodzi Ci o to, że "恐龙" jest zamieniane na "æé¾™"? Jeśli tak to możliwe, że problem jest w kodowaniu bazy danych. Musiałbyś zobaczyć w jakim zestawie znaków występuje "恐龙" i spróbować go ustawić zarówno dla strony, jak i dla bazy danych.

W bazie mam kodowanie utf8 jak i na stronie. Na stronie ładnie wyświetla.

Pobierając ten tekst przez php normalnie dostaje output 恐龙, a pobierając przez inny język dostaje: "æé¾™"

­

Opublikowano

Zobacz jak to wygląda w bazie. Bez użycia escape_string normalnie to wygląda czy tak samo?

Dobra już sobie sobie poradziłem, wystarczyło dodać w mysqli (php api) dodać character set 

­

Opublikowano

Uważam że problem został rozwiązany.Zamykam.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...