Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Assassin's Creed 4: Black Flag - mało FPS

rambo11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, bo... teoretycznie spełniam wymagania minimalne, gra praktycznie chodzi, ale mam mało FPS (5-10) na minimalnych ustawieniach.

Da sie to jakos ogarnąć czy musi być nowy sprzet? (np karta graficzna)

Co zrobić, żeby jakoś normalnie sie dało grać? Jakies pytania to piszcie :)

08307187828891294750.png

KARTA GRAFICZNA: Sterowniki zaktualizowałem, z 2009r. na 2015, ale po zaktualizowaniu, wyskoczył niebieski ekran z błędami.. i musiałem kompa z kabla wytargać:p (co nie tak?)post-876854-0-88441600-1449079318_thumb.png

Minimalne wymagania sprzętowe:
  • Procesor: Intel Core 2 Quad Q6400 2.13GHz / AMD Athlon II X4 620 lub lepszy
  • Karta Graficzna: Nvidia GeForce GTX 260 / ATI Radeon HD 4870 lub lepsza
  • DirectX: wersja 10.0
  • RAM: 2 GB pamięci RAM
  • Miejsce na Dysku: 30,0 GB
  • System operacyjny: Windows Vista 64bit
Zalecane wymagania sprzętowe:
  • Procesor: Intel Core i5-2400S 2.5GHz / AMD Phenom II X4 940 lub lepszy
  • Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 470 / ATI Radeon HD 5850 1024MB lub lepsza
  • DirectX: wersja 11.0
  • RAM: 4 GB pamięci RAM
  • Miejsce na Dysku: 30,0 GB
  • System operacyjny: Windows 7 64bit

­

• 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jest taki specjalny program ktory dostosowuje ci parametry komputera i grafike pod granie w gry. Jak zanjde to ci dam linka tu

Znajdę ten program przed tobą, bo coś widzę, że szukanie u ciebie nie jest za dobre xDD

Ten "specjalny program"(główna strona AMD) pozwala Ci na stream`owanie i nagrywanie jakiś filmików na np yt z czego tylko chcesz. I jak powiedział miszczu wyżej, dostosowuje ustawienia graficzne, na takie które miały inne osoby, które mają tą samą kartę graficzną co ty. Ale przeważnie to są najmniejsze ustawienia :D

I powiem od razu- ten program nie pomoże w zwiększeniu FPS, to jest tak jakbyś sobie sam ustawił na najmniejsze ustawienia graficzne.

Opublikowano

Możesz zmienić sobie rozdzielczość na mniejszą - wtedy będziesz mógł wyciągnąć więcej FPSów. Ja grając w GTA V z minimalnymi wymaganiami, miałem nadal to samo, zmieniłem rozdzielczość z 1920x1080 na ok. 1600x400, było znacznie, znacznie lepiej. Tylko z gorszą grafiką, ale to szczegół. ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...