Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o podróbkach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o podrabianych butach bluzach itp? Słyszałem wiele opinii że wcale nie wiele odbiegają jakością a są o wiele tańsze.

Np. Podróbki air max, jordan itp. Kiedyś przez olx kupiłem air maxy za 300zł wydawało mi się wtedy że są oryginalne ale jednak przyszły do mnie bez boxa i po kilku dniach zorientowałem się że jednak to są podróbki. Nosiłem je 6 miesięcy po czym wyrzuciłem ponieważ przy tej "poduszce" odkleiła się guma i ogólnie stan 2/10. Teraz w czerwcu kupiłem 100% oryginalne air maxy jest początek grudnia czyli prawie 6 miesięcy mineło od kupna i co? Buty po bokach popękały na pięcie też są rozwalone. I teraz pytanie po co przepłacać dwukrtonie  skoro i tak te buty są praktycznie z takich samych fabryk. 

Kumpel też kupił sobie Jordan Spikize z basketzone i po 2 tygodniach odkleił się napis jordan na podeszwie i odkleiła się ta przednia część buta od gumy PODKREŚLAM PO 2 TYGODNIACH buty za 650zł... Niby je bez problemu zwrócił ale na niektóre uszkodzenia producent nie daje gwarancji.

Czekam na wasze opinie.

Opublikowano

nawet jesli jakosciowo but zbytnio sie nie rozni, to diabel twki w szczegolach, widac pomiedzy nimi roznice no i pszypal w czyms takim chodzic

­

Opublikowano

Kiedyś widziałem na allegro AIr Maxy po 200zł+(ofc. podróbki, ale można je było rozpoznać po np. wkładkach lub metce na języku itd. reszta identyko ) i były w takich zajebistych kolorach(to też potwierdza, że podróbki) jakieś moro/żarówy/czerwone/mixy itd. gdzie oryginały takich nie miały w ofercie i pewnie mieć nie będą :D Pewnie nie jeden gimbus by się dał pochlastać jak ktoś by im w takich wbił na school. Jeśli miałyby się trzymać dobrze chociaż rok ciągłego chodzenia to opłacalne. Te podróbki trzeba przetestować czy się nadają czy jednak pojechali po kosztach i np.odpadnie Ci kaptur jak będziesz chciał zakładać albo zostawisz podeszwę w sklepie :) Na razie jedynie kupuje oryginały, ale mam już najdłużej 3 lata  Nike i są git jeśli się o buty dba bo niektórzy po miesiącu mają jak po 10 latach.

Opublikowano

nawet jesli jakosciowo but zbytnio sie nie rozni, to diabel twki w szczegolach, widac pomiedzy nimi roznice no i pszypal w czyms takim chodzic

Stary aktualnie patrząc się na buta nie rozróżnisz czy to podróbka czy oryginał bez wyciągania wkładki. Chińczycy zrobili już tyle maxów że szok.  

Opublikowano

No ja w butach z Croppa czy jakiegoś innego gównosklepu 3 lata, wszystkie pory roku i podeszwa się zaczyna ścierać, ale buty dalej twardo się trzymają (a miały nawet epizody na budowie). A te oryginalnie szlag trafiał przeważnie dość szybko.

Podróbki to raczej bym sobie odpuszczał, chociaż głównie z zasady, ale nołnejmy są spoko.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

ORYGINALY KUPUJE SIE PO TO ZEBY JE MIEC, NA C**J NP KUPOWAC SOBIE PODRABIANA KOSZULE Z RL, JEZELI CIE NA NIA NIE STAC. skrajny hipokrytyzm

wgl. co to za pytanie. jedynie polaki o takim czymś mogą pomyśleć

Tu sie nie zgodze. Ja kupuje oryginały bo są lepsze jakościowo ale to dlatego ze używam butów do konkretnego celu, czyli gra w kosza. Gdy kupowałem sobie takie zwykłe adidasy z ccc to po miesiacu były do wyrzucenia. Teraz kupiłem buty firmy Adidas za 300zł(wiem, że moze szału nie robi ale do amatorskiego grania starcza :P ) i trzymają 3 sezon bez znacznych uszkodzeń

Opublikowano

Wtedy pokazujesz swój status społeczny, że nie masz przykładowo rodziców na zasiłku między innymi. Sam chodzę zawsze w firmowych modnych z nowych kolekcji, dosyć drogich rzeczach ( Airki też bodaj 350 ) i jakoś mnie to nie jara, ale też nie mam nic do tego, gdy ktoś przyjdzie w butach za 20 złoty. To wymysł społeczeństwa. Przyjdziesz z podróbką ( chociaż kłamanie, że nie są też nie jest fair) to cię wyśmieją.

Opublikowano

Jeśli cena 1:1  podróbki są beee, sam fakt podróba czegoś oryginalnego.

No ale jak ceny są porównywalne z innymi nieoryginalnymi butami, to czemu

by sobie takich nie kupić jeśli się podobają?

Ja z reguły wolę kupić coś porządnego niż kilkanaście razy to samo dziadostwo.

Dla porównania buty, kupując np w ccc buty rozpadały się po kilku miesiącach,

w okresie liceum przerzuciłem się na oryginalne buty typu Adidas, Nike.

Każdy model nosiłem po 2 lata, po czym po prostu zmieniałem na inne buty

bo mi się podobały.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Moim zdaniem kupowanie butów za 650 zł to bieda umysłowa do sześcianu. Nie płacisz za jakość buta tylko za marke.

Dlaczego? Ten kogo stać to kupuje,lol. :D

79160594027661829163.png

Opublikowano

Moim zdaniem kupowanie butów za 650 zł to bieda umysłowa do sześcianu. Nie płacisz za jakość buta tylko za marke.

Niestety, ale nie mogę się z tobą zgodzić. Mam buty za 750zł (Salomon) w góry oraz do chodzenia po mieście i nie uważam, że zapłaciłem tylko za markę. Nikt w sumie w temacie nie powiedział, że chodzi tylko o buty z jakiś dziwnych sklepów i buty dla chłoptasiów (lincz za 3,2,1...)

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Ja dałem w pizdu pesos za piątki oreo i trzymają mi juz 1,5 roku prawie. Musialem je lekko maznąć farbą do butów ale teraz wygladaja jak nowe.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Większość z was sponsorują rodzice, więc "pierdolenie o szopenie", że kupujesz popylacze za 7 stów bo patrzysz na wykonanie itd. i że niby nie obchodzi Cie słeg/fejm  to jest dopiero hipokryzja. Tak samo jak z tymi iphonami, każdy dzieciak, którego przychody $$$ wynoszą tyle co dostanie od babci na urodziny, a go posiada bo mu starsi kupili za te 2-ki w szkole, żeby się odwalił bo nie mają czasu to jest  żenuła bo większość z nich nawet nie odróżnia procesora od ramu i chcą je tylko bo jest to na czasie/w modzie bo kolega z wodogłowiem ma.(ciekawostka Iphone 6 vs Nexus 4, różni ich 2 lata wydania, Nexus starszy i ma mniej więcej lepsze podzespoły o podobnym speedzie, a Iphone 6 kosztuje 400% więcej, gdzie nawet nie porównuje smartfonu, który wyjdzie w 3 kwartale 2016 to te iphone 6 będą mogły się pakować bo teraz z samsungiem galaxy s6 nie ma polotu). To samo tyczy się podróbek ubrań, niektóre podróbki lepiej się trzymają niż te oryginały. Jak wspomniał kolega(wywnioskować można, że sam jeszcze na siebie nie zarabiasz) @1373230489-U611928.pngPanty [...]"pszypal w czyms takim chodzic"- co z tego, że wygląda tak samo i jakość trafi się lepsza(prócz metki i wkładki, gdzie i tak na pierwszy rzut oka nie rozpoznasz, chyba że lookniesz to środka.) i tańsze o 100% lub więcej. Jeśli zobaczyłbym u kolegi podróbki, które kupił za 200zł, a ja za 400 zł i chodziłby w nich dłuższy czas i były by w dobrym stanie/lepszym od tych moich za 400 to wygryzłbym sobie żyły. Jeszcze jednym przykładem wam doje*bie na koniec mój tata śmigał kiedyś w firmie w stronę ruskich u nich kupił na jakimś bazarku na parkingu kubrak moro, no-name za 40/50zł  ma go do dziś, już lekko dojechany, ale nadal śmiga do roboty  (wtedy rodziła się Polska patologia, która siedzi dziś w szkołach i robi sobie selfie itd.) minęło 15lat i żałuje, że nie kupił sobie ich kilka sztuk potem kupił niby taki sam w sklepie za 200 stówki czy więcej, który rozpadał się na części pierwsze po pół roku.

Opublikowano

http://scr.hu/7eq/hwo3e

Po ponad dwóch latach i nie były jakoś specjalnie czyszczone do zdj. Mógłbym wam wrzucić zdjęcia innych w jaki stanie mam.

Pozdro jak chodzisz tak masz. 

Chociaż ogólnie co do maxów to mam średnie zdanie. W dwóch parach poszła mi podeszwa ( co prawda jedne jak już zajechałem to miałem do biegania ) ale o drugie dbałem jak o każde inne ;)

A co sądzę o podróbkach? Hmm jak dla mnie padaczka, a szczególnie w przypadku jak ktoś się upiera, że legit 100% xD

W sygnaturce macie linka do instagrama, huarache jeszcze tam mam wrzucone.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Większość z was sponsorują rodzice, więc "pierdolenie o szopenie", że kupujesz popylacze za 7 stów bo patrzysz na wykonanie itd. i że niby nie obchodzi Cie słeg/fejm  to jest dopiero hipokryzja. Tak samo jak z tymi iphonami, każdy dzieciak, którego przychody $$$ wynoszą tyle co dostanie od babci na urodziny, a go posiada bo mu starsi kupili za te 2-ki w szkole, żeby się odwalił bo nie mają czasu to jest  żenuła bo większość z nich nawet nie odróżnia procesora od ramu i chcą je tylko bo jest to na czasie/w modzie bo kolega z wodogłowiem ma.(ciekawostka Iphone 6 vs Nexus 4, różni ich 2 lata wydania, Nexus starszy i ma mniej więcej lepsze podzespoły o podobnym speedzie, a Iphone 6 kosztuje 400% więcej, gdzie nawet nie porównuje smartfonu, który wyjdzie w 3 kwartale 2016 to te iphone 6 będą mogły się pakować bo teraz z samsungiem galaxy s6 nie ma polotu). To samo tyczy się podróbek ubrań, niektóre podróbki lepiej się trzymają niż te oryginały. Jak wspomniał kolega(wywnioskować można, że sam jeszcze na siebie nie zarabiasz) @1373230489-U611928.pngPanty [...]"pszypal w czyms takim chodzic"- co z tego, że wygląda tak samo i jakość trafi się lepsza(prócz metki i wkładki, gdzie i tak na pierwszy rzut oka nie rozpoznasz, chyba że lookniesz to środka.) i tańsze o 100% lub więcej. Jeśli zobaczyłbym u kolegi podróbki, które kupił za 200zł, a ja za 400 zł i chodziłby w nich dłuższy czas i były by w dobrym stanie/lepszym od tych moich za 400 to wygryzłbym sobie żyły. Jeszcze jednym przykładem wam doje*bie na koniec mój tata śmigał kiedyś w firmie w stronę ruskich u nich kupił na jakimś bazarku na parkingu kubrak moro, no-name za 40/50zł  ma go do dziś, już lekko dojechany, ale nadal śmiga do roboty  (wtedy rodziła się Polska patologia, która siedzi dziś w szkołach i robi sobie selfie itd.) minęło 15lat i żałuje, że nie kupił sobie ich kilka sztuk potem kupił niby taki sam w sklepie za 200 stówki czy więcej, który rozpadał się na części pierwsze po pół roku.

Z tym ajfonem to przesada, nie wiem czemu właściciele się tak jarają. W każdym kraju poza Polską iPhone to zwykły telefon. Generalnie zagadzam się w 100% z twoja wypowiedzią.

A co do użytkowników typu ajfon!!!podróby??pszyps. Pszyps to ajfon czy air maxy w porównaniu do BB PD czy LV

Z podróbami jest jak z tabakiem z banderoli. Raz trafi się lepszy niż sklepowy, raz syf, który trzeba natychmiast zutylizować.

Kupuję buty z adidas store średnio co 7-8 miesięcy(no chyba szybko się rozpierdalają, klej/szwy). Znajomy ojca (zegarmistrz) opowiadał, jak klient mu Panerai'a do naprawy przyniósł. Zdziwił się, że typ ubrany no trochę nie tak jak można było sobie wyobrazić. Typ odebrał, podziękował i mówi, że replika za pare stówek, ale szkoda odkładać - no lepiej naprawić. No znajomy mowi do ojca, ze mógłby sobie kupić taką podróbę, bo w środku nawet nawet, a z zewnątrz to chyba tylko serwis oceni czy podróba. Także jak pisałem, Z podróbami 50/50

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano
http://scr.hu/7eq/hwo3e

Po ponad dwóch latach i nie były jakoś specjalnie czyszczone do zdj. Mógłbym wam wrzucić zdjęcia innych w jaki stanie mam.

Pozdro jak chodzisz tak masz. 

Chociaż ogólnie co do maxów to mam średnie zdanie. W dwóch parach poszła mi podeszwa ( co prawda jedne jak już zajechałem to miałem do biegania ) ale o drugie dbałem jak o każde inne ;)

A co sądzę o podróbkach? Hmm jak dla mnie padaczka, a szczególnie w przypadku jak ktoś się upiera, że legit 100% xD

W sygnaturce macie linka do instagrama, huarache jeszcze tam mam wrzucone.

ladnie zachowane ;]

niestety moje musialem mazać ;/

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Teraz w gimnazjach stał się szał na mode, czy to bluzy, buty, bielizna musi być po cenie zakończonej dwiema zerami. Żenada ;)

722984d4b1b98cd2gen.png

Opublikowano

Według mnie każdy powinien się ubierać w to co mu się podoba i na co go stać bo pogoń za hajpem przebije już wszystko...

sygna.tan.png

Opublikowano

W tych butach chodzi o marke i tak zwany szpan. 

Robi to wrażenie jedynie na gimbusach na wsi.

Płaci się głównie za markę ponieważ jakościową odstają od takich Hugo Bossów czy nawet Salamandrów a można je dostać w podobnej cenie. Tylko oczywiście design zbyt poważny dla większości ludzi.

Opublikowano

Dla mnie to bezsens kupować buty za +400 zł jakieś air sraxy czy coś takiego. Sam kupuje markowe buty najczęsciej nike / reebok po ok ~200 zł i nie ze względu na markę ale wiem że sporo w nich pochodzę i mi się po prostu podobają. Dla mnie to mit że, droższe = lepsze, trzeba patrzeć tylko na jakość wykonania a nie markę. Oczywiście kto bogatemu zabroni jak ktoś chce może sobie nawet co msc. kupować buty ;d

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Dla mnie to bezsens kupować buty za +400 zł jakieś air sraxy czy coś takiego. Sam kupuje markowe buty najczęsciej nike / reebok po ok ~200 zł i nie ze względu na markę ale wiem że sporo w nich pochodzę i mi się po prostu podobają. Dla mnie to mit że, droższe = lepsze, trzeba patrzeć tylko na jakość wykonania a nie markę. Oczywiście kto bogatemu zabroni jak ktoś chce może sobie nawet co msc. kupować buty ;d

No nie wiem, jak zapierdalałem w najkach za 200zł, a teraz np w huarachach czy asicsach to czlowieku niebo i ziemia, kiedys jakbym w drewnie chodził. 

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...