Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Usunięcie działu zadań domowych z pogaduszek

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Admin Cienia
Opublikowano

Jest wiele innych rzeczowych stron na ten temat.

@Valze na takiej podstawie można zlikwidować 80% działów na forum, ponieważ w sieci są inne strony o tematyce np. metina, minecrafta itp. więc ten argument jakoś do mnie przemawia.

Ponadto czasami ktoś pomaga w zadaniach, ale faktycznie są to bardzo rzadkie przypadki. Przed likwidacją działu można jeszcze pomyśleć o próbie jego ożywienia i zwiększenia zainteresowania użytkowników np. poprzez nagradzanie osób pomagających rozwiązywać zadania (np. zdejmowanie warnów itp.).

Jestem neutralny.

Tematy tego typu można zakładać w głównym dziale, nikt tego nie zabrania. Jeżeli dział nie żyje, to nie ma po co go trzymać. Jestem za usunięciem.

@Zarax niby można, lecz to jeszcze bardziej utrudni uzyskanie pomocy i rozwiązanie zadania, ponieważ tematy zginą w natłoku innych treści.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Trzeba wziąć się za ten dział, a nie czekać na cud, albo jeszcze lepiej - iść na łatwiznę i usunąć.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Nigdy do tego działu nie zajrzalem, nawet wtedy gdy jeszcze chodziłem do szkoły, wiec z mojej perspektywy można spokojnie usunąc.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tematy tego typu można zakładać w głównym dziale, nikt tego nie zabrania. Jeżeli dział nie żyje, to nie ma po co go trzymać. Jestem za usunięciem.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Skoro moderator chce usunięcia działu i inni, to jestem na tak. Osobiście uważam, że działem jest małe zainteresowanie patrząc na obecną sytuacje. 

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Trzeba wziąć się za ten dział, a nie czekać na cud, albo jeszcze lepiej - iść na łatwiznę i usunąć.

Dział istnieje od 2008 roku. Tak więc administracja miała zaledwie 7 lat, aby "wziąć się za ten dział"... chcecie może jeszcze z 2-3 lata?

106071453484304291456.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Popieram. Kiedyś prosiłem o pomoc to były same trole. Od tego są inne strony z których wszyscy raczej korzystają a nie z mpc

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

@Valze na takiej podstawie można zlikwidować 80% działów na forum, ponieważ w sieci są inne strony o tematyce np. metina, minecrafta itp. więc ten argument jakoś do mnie przemawia.

Ponadto czasami ktoś pomaga w zadaniach, ale faktycznie są to bardzo rzadkie przypadki. Przed likwidacją działu można jeszcze pomyśleć o próbie jego ożywienia i zwiększenia zainteresowania użytkowników np. poprzez nagradzanie osób pomagających rozwiązywać zadania (np. zdejmowanie warnów itp.).

Jestem neutralny.

@Zarax niby można, lecz to jeszcze bardziej utrudni uzyskanie pomocy i rozwiązanie zadania, ponieważ tematy zginą w natłoku innych treści.

@TCQ ale to nie jest forum skupiające wokół siebie ludzi, którzy szukają odpowiedzi na zadania domowe. To forum o grach, programowaniu, komputerach, więc rozgałęzianie pogaduszek powinno być mocno ograniczone.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Moim zdaniem dział nie jest jakiś zły, bo raz na jakiś czas znajdą się osoby ambitne, które lubią pomagać. To raczej oczywiste, że dział taki trudno rozruszać, bo nikt za darmo komuś pracy robić nie będzie, a takie kilka lajków (no chyba, że znajdzie się ich kolekcjoner) lub -5% (które jest standardem za pomoc) niewiele dla nich znaczy. Można zrobić jakiś temat ze stronami przydatnymi do nauki, na pewno raz na jakiś czas ktoś tam zajrzy, a kto wie, czy nawet nie zrobić komuś pracy oraz dodać linki do stron gdzie można znaleźć gotowe zadania. Z tym drugim należy uważać, bo mogłoby to znacząco zmniejszyć content w tym subforum, chyba, że ludzie robiliby kopie danego zadania z jakiejś strony i wklejali na mpc z dopiskiem źródła. #legit

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Jak najbardziej na tak, kiedyś również napisałem 2 tematy, odpowiedzi nie dostałem do teraz.

Zamiast tych prac domowych proponowałbym wklepać co innego.

7 tematów w owym dziale ggwp

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...