Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cross Game - dyskusja

Pitbull_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spoko, tylko:

Dlaczego? Sam próbuje zadać to pytanie mojej osobie, bo świetnie sobie zdaję sprawę, iż jest kilka innych pozycji, które również mają taką samą liczbę, a są o wiele lepsze od Cross Game pod wieloma jak nie wszystkimi względami.

skoro dajesz temu anime 10/10, a uważasz, że jest kilka anime, które są o wiele lepsze to albo zacznij oceniać barzdziej surowo albo zwiększ skalę oceniania, bo za cholerę tu nie ma logiki.

Opublikowano

@Argfor

Wiem że w tym momencie robię kur.ę z logiki, ale właśnie tak czuję, że Cross Game powinienem dać 10/10 i tyle, a kryteria oceniana tak samo jak dupa, prawda i gusta - każdy ma swoje. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Spoko, tylko:

skoro dajesz temu anime 10/10, a uważasz, że jest kilka anime, które są o wiele lepsze to albo zacznij oceniać barzdziej surowo albo zwiększ skalę oceniania, bo za cholerę tu nie ma logiki.

To weź przykład książek fantastyki. Masz zbór "z*******e, must read" i wśród nich masz tytuły, które nadal są z*******e, ale jednocześnie słabsze od innej książki w tym zbiorze. Ja tak to rozumiem.

Opublikowano

Ale chyba wypadałoby opisać jakoś swoje kryteria oceniania, żebyśmy wiedzieli dlaczego oceniłeś to anime na 10, mimo tego, że sam uważasz, że obejrzałeś anime, które sa o wiele lepsze ;) Chyba, że sam nie wiesz ;) I az takich spoilerów raczej Twój opis fabuły nie zawiera, anime nie oglądałem, a nie czuję, żebym gorzej się przy nim bawił po przeczytaniu oceny fabuły.

Co do recenzji to dobrze napisana. W redakcji właśnie takich recenzji brakowało. Pisz takich więcej jak będziesz miał czas i ochotę.

Opublikowano

Recenzję przyjemnie się czytało ;) Jestem nawet skłonny dać like xD 

Co do samego anime wyżej przedstawionego: Nie podoba mi się kreska, za baseballem tak mocno nie przepadam, ale fabuła całkiem fajnie się zapowiada (nie czytałem tych dużych spoilerów) Kiedyś może oblukam... i czekam na następny tytuł.

Co do ocen (przynajmniej w moim wypadku) ooj, najróżniej to się odbywa:

Jedno się niezbyt podoba, ale czuję, że muszę dać wyższą ocenę.

Drugie anime jest przeciętnym anime (według większości i ja to doskonale wiem) a i tak max 10/10 wywalę bo się świetnie bawiłem

Trzecie jest genialne dla większości (dla mnie też) i dam 10/10 :P ... hasztag Code Geass czy Steins;Gate

Opublikowano

Recenzje napisałem w taki sposób by przedstawić dobre jak i złe strony produkcji. Dlatego nie wiem po co mam wam się jeszcze spowiadać dlaczego dałem temu 10/10, a nie np. 7/10. Kilka zdań wyjaśnień zamieściłem chociaż nie musiałem. Proszę o ocenę tekstu, a nie o ocenę mojej oceny (sic!) 

#Edit

@1361622928-U485574.pngRoyal3

Jeżeli się ocenami interesujesz to ta informacja powinna ci wystarczyć

Średnia ocen: 8.56

Opublikowano

Czyli po ocenie liczbowej mogę wywnioskować, że anime jest bardzo wciągające? To jest w sumie dla mnie jednym z najwazniejszych powodów oglądania anime, więc kiedyś się pewnie skuszę na obejrzenie Cross Game.

@Edit

ogólnie co do tekstu to dobrze napisany. Nie dostrzegłem błędów ortograficznych, interpunkcyjnych, stylistycznych czy innych.

Ciężko mi ocenić jak odniosłeś się recenzją do anime, bo 1. tego anime nie obejrzałem, 2. nie jestem jakoś super zaznajomiony z formą recenzji, nie mam wobec takowych wyrobionego szczegółowo gustu, bo ani dużo takich nie czytam, ani takich nie pisze, ale tak oceniając z mojej, być może niedoświadczonej perspektywy - wyszło dobrze.

Opublikowano

To weź przykład książek fantastyki. Masz zbór "z*******e, must read" i wśród nich masz tytuły, które nadal są z*******e, ale jednocześnie słabsze od innej książki w tym zbiorze. Ja tak to rozumiem.

Tyle, że 10/10 znaczy, że to jest 100%, max, arcydzieło, lepiej być już nie może. Ja tak to rozumiem.

Opublikowano

Tyle, że 10/10 znaczy, że to jest 100%, max, arcydzieło, lepiej być już nie może. Ja tak to rozumiem.

A czy każdy gatunek porównujesz pod każdym względem? Nie, ponieważ tak nie da się zrobić. - Nie szukaj dziury w całym. Skup się na 2 sekcjach dla laika jak i dla zaznajomionego z serią, czy na obszerności materiału, gdyż w redakcjach tego nie doświadczysz. ^^

Opublikowano

Aleś się dojebał do tych ocen. Ale mniejsza o to...

No to co następnego zrecenzować? Bo mam kilka pozycji na oku. W sumie napiszę to mnie naprowadzicie i do końca tygodnia na pewno się 1 lub nawet 2 recenzje pojawią.

- Beck (muzyka/okruchy życia)

Bounen no Xamdou (nadprzyrodzone/wojenne)

Eyeshield 21 (sportowa/football amerykański)

- Fullmetal Alchemist (tego osobiście sie boje recenzować, bo trochę za duże progi jak na moje doświadczenie)

Great Teacher Onizuka (komedia)

InuYasha (długa seria to i praktycznie wszystkie gatunki)

Jormungand (sztuki wojenne/akcja)

One Outs (sport/baseball, ale zupełnie inne niż cross game)

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin (okruchy życia)

Seihou Bukyou Outlaw Star (mecha)

Seirei no Moribito (historyczne/akcja)

Opublikowano

@"Pitbull !"

Trochę z tych widziałem. Tych, które nie widziałem i gatunki, które by odpowiadały: Pozycja 2,6, 7, 11... albo jeszcze jakieś inne, którego tutaj nie ma. Fajnie jakby się 2 pojawiły :3 Powodzenia

edit. Otwieramy swoją własną redakcję? xD hehe

­

Opublikowano

No to co następnego zrecenzować? Bo mam kilka pozycji na oku. W sumie napiszę to mnie naprowadzicie i do końca tygodnia na pewno się 1 lub nawet 2 recenzje pojawią.

- Fullmetal Alchemist (tego osobiście sie boje recenzować, bo trochę za duże progi jak na moje doświadczenie)

Zachęcam do zrecenzowania gto. Bardzo dobra seria, moze troche przypomnialbym ją sobie jakbym czytal Twoją recenzje + twoja perspektywa też mnie ciekawi, co Ci się spodobało, a co nie.

Mógłbyś też zrecenzować one outs, również ciekawa seria. Takie połączenie death note ze zwykłą serią sportową.

Opublikowano

@

Przydałaby się ankieta dla przejrzystych wyników, ale skoro takowej nie ma to zagłosuję na ... UWAGA

- One Outs

@1373230489-U611928.pngselweron jakiś dłuższy czas temu mi to polecał, ale za cholerę nie mogłem się przekonać.

Myślę, że po dobrej recenzji nabiorę chęci. // Podobno seria full wypas w swoim gatunku  ;)

417711489342956987022.png

Opublikowano

Napisz swoją opinię o Beck. Ja to oglądałem i niestety mnie zawiodło. Sądziłem, że będzie bardziej ambitne, a K-On okazało się lepsze.

Jakby nie główny bohater to faktycznie mogłoby być świetne anime o muzykach, ale niestety musieli kogoś takiego dowalić.

Opublikowano

Przede wszystkim Eyeshield 21. Oglądałem, przeczytałem mangę. Jestem ciekawy opinii innych. Na ten temat mógłbym z chęcią porozmawiać nawet w kontekście recenzji.

Opublikowano

Chętnie zobaczyłbym recenzję Seirei no Moribito w Twoim wykonaniu.

Co do Cross game, fajna wciągająca seryjka, taki peak serii sportowych. Nie ma takich dużo a szkoda ;(

Opublikowano

Po głębszym zastanowieniu stwierdzam,że One Outs jak i Beck (odnośnie anime) urywa się bardzo wcześnie w sumie wtedy, gdy już robi się ciekawie tak więc odpuszczę sobie na jakiś czas ich recenzję (prawdopodobnie do czasu aż mangę przeczytam, a nie wiem kiedy to się stanie, bo nie mogę się przełamać do czytania mango w formie internetowej, a jak wiadomo w kraju nie są te pozycje wydawane).

Ankiety nie będę robił, bo ludzi co to czyta jest garstka więc wolę byście po prostu napisali co i jak, bo lepsze to niż kierowanie się opinią jakiś randomów co będą głosować w ankiecie.

Cóż.. po odrzuceniu ww tytułów oraz kilku innych, które w moim poprzednim poście wymieniłem zastanawiam się nad trzema, a mianowicie: Seirei no Moribito ; Great Teacher OnizukaBounen no Xamdou , jeszcze nie zdecydowałem którym się zajmę, ale na pewno któreś z tych 3 pojawi.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...