Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak szybko i dobrze nauczyć się języka programowania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedno drugie wyklucza.

Przeczytać podstawy.

Programować, programować i jeszcze raz programować, w razie problemów googlować i wertować dokumentację (na forum pytać w ostateczności).

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Najlepiej kup jakąś książkę i z niej się ucz. Nauka z internetu to jak szukanie igły w stogu siana, nim znajdziesz coś odpowiedniego musisz się naszukać, przez to dodatkowo odechcewa się kodować - jak już 50 raz szukasz czegoś to można się pożygać.­

pyhvh7E.png

Opublikowano

Najlepiej kup jakąś książkę i z niej się ucz. Nauka z internetu to jak szukanie igły w stogu siana, nim znajdziesz coś odpowiedniego musisz się naszukać, przez to dodatkowo odechcewa się kodować - jak już 50 raz szukasz czegoś to można się pożygać.­

A co polecasz, tak dla początkującego ?

Opublikowano

Ta, a ile się naszuka dopiero jak już zacznie cokolwiek programować  :lenny:. Jak się na początku zniechęci, to może być tylko znak, żeby lepiej zmienić zajęcie. 

A co polecasz, tak dla początkującego ?

Na początek polecam zrobić rozpoznanie wśród języków i sobie jakiś wybrać.

Tutaj masz TOP10 języków według popularności, sporządzony przez spectrum. 

top-tech-620px-1436797486093.jpg

Types to środowiska w jakich może być stosowany dany język. Web, telefony, komputery i bodajże procesory/mikroukłady, nie wiem dokładnie czym jest to ostatnie.

Opublikowano

A zanim w książce znajdzie i zrozumie może minąć drugie tyle... Do tego jest naprawdę masa dobrych kursów w internecie nie wszystkie po polsku, ale po angielsku można w większości wybierać i przebierać.

Opublikowano

Hmm, szybko i dobrze. Osobiście polecam video-kursy, sam się kiedyś tak uczyłem i moja wiedza zwiększała się błyskawicznie. To też zależy w jaki sposób zapamiętujesz, wzrokowo czy może inaczej. 

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...