Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy bocie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce napisać bota do gry przeglądarkowej battleknight. Utknąłem w momencie wyszukiwania przeciwnika. Nie wiem co zrobić aby bot nacisnął przycisk "słabszy" ten przycisk nie ma ani id ani name i nie wiem z jakiej funkcji skorzystać. Próbowałem robić getbyid albo getbyname ale nie wyszło.

Tak ten przycisk wygląda w żródle strony

<a class="button" onclick="requestProposals('weaker');"><span>słabszy</span></a>

Korzystam z biblioteki IE.au3. Jestem totalnie zielony w temacie dopiero zaczynam. Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Ale w czym masz problem. Proszenie o pomoc zazwyczaj znaczy, że już podjąłeś jakieś próby i coś Ci nie wychodzi. Możesz spróbować przerobić sobie przykład z oficjalnej strony AutoIT.

#include <IE.au3>

Local $oIE = _IECreate("http://www.mpcforum.pl")	;Strona która ma zostać otwarta

Local $sMyString = "Blogi"				;Tekst, który szukamy i ma zostać kliknięty
Local $oLinks = _IELinkGetCollection($oIE)
For $oLink In $oLinks
    Local $sLinkText = _IEPropertyGet($oLink, "innerText")
    If StringInStr($sLinkText, $sMyString) Then
        _IEAction($oLink, "click")
        ExitLoop
    EndIf
Next

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...