Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to normalne? Rodzice

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak katujesz 24/7 anime no to to już jest przesada. Chyba, że oglądasz jeden odcinek na dzień. :-)

Co do ubioru - top Twój styl, Ty tak chodzisz. Pogadaj z nią, że tak po prostu masz.

Moja mama marudziła, że chodzę w dresach itd. teraz sama mi je kupuje xD­ Tylko jej marudzenie nie polegało na dissowaniu, lecz na żartach ;)

Opublikowano

Kolejny dowód na to, że faceci rosną ale nie dorastają.  ^^
Najważniejsze to być sobą i robić to, co się lubi. W skrócie - być szczęśliwym. 

tMjZlYU.png

Opublikowano

Wiesz...zasadniczo masz 19 lat, nie musisz się przejmować opinią innych, ale czy opinia rodziców powinna cię poruszyć ? Sam powinieneś zadać sobie to pytanie. Bądź sobą po prostu ;). Tylko życzę ci abyś nie został Alanem z Kac Vegas ;)

Opublikowano

Z reguły całość wygląda tak, że nie powinieneś się przejmować opinią innych, ale to też nie jest takie proste. Chyba każdy jak mu się powie coś niemiłego, to weźmie to do siebie. Teoretycznie odsunie tę wiadomość, ale jednak - gdzieś w głębi będzie pamiętał te słowa.

Jak na moje w wieku 19 lat powinieneś wyjść z przed monitora, dać sobie siana z bajkami i jakimiś drętwymi bluzkami z seriali, a pieniądz wydać np. na pizze i pare browarów, klapnąć ze znajomymi i miło spędzić wieczór. Nie wspominając o znalezieniu sobie dziewczyny. Niektórzy w takim wieku już są ojcami, a wygląda na to, że Ty wyrastasz dopiero z wieku 4-6 klasa podstawówki.

I nie bierz tego jako hejt, tylko jako konstruktywną opinie co powinieneś w sobie zmienić, żeby:

1. Nie słuchać ciągłego gdybania matki na Twój temat

2. Stać się w końcu kimś, bo oglądając bajki jeszcze nikt niczego w życiu nie osiągnął.

@Edit

@dragranis Odwołując się do końcówki Twojej wypowiedzi. Brak humoru i poważność to nie dorosłość, tylko jakiś taki rodzaj zachowania. Dorosłością nazywa się z reguły wyjściem z tej "rangi" dziecinności. Chociażby - przykładowo, oglądanie bajek. Z drugiej strony, dorosłość to czysty wiek. Ktoś może być dorosły i dziecinny w jednym. Pan, który założył wątek jest w takim wypadku dorosły (Przecież może więcej, ma większe prawa i po prostu większą swobodę) ale jest też dziecinny (Jeżeli patrząc z perspektywy zachowania a nie wieku). Chętnie podyskutuje na temat dorosłości NA POZIOMIE.

1z67dxt.png

Opublikowano

@tjunN

Mówisz nawet sensownie jednakże mam kilka zastrzeżeń. Mówisz o staniu się kimś, bo oglądanie bajek niczego pożytecznego w życiu nie przyniesie. Owszem, ale picie browarów też nie. Każdy lubi coś innego. Jedni w wolnym czasie biegają, inni czytają, jeszcze inni grają bądź oglądają bajki. Jak dla mnie, cokolwiek robi taka osoba w czasie wolnym, to nie jest to czas zmarnowany jeśli tylko sprawia to danej osobie przyjemność. 

Piszesz też o byciu rodzicem. Szczerze mówiąc, to moim zdaniem bycie rodzicem jeszcze przed 20 rokiem życia to nieporozumienie. Oczywiście, są osoby, które w takim wieku są dojrzałe na tyle, aby móc założyć pełnoprawną rodzinę.

Nadal twierdzę że oglądanie bajek nie jest dziecinne. Postrzegam dziecinność jako coś zupełnie innego. Dla mnie, osoba dziecinna to taka, która zachowuje się jak typowe dziecko z wczesnej podstawówki. Wiesz, głupie odzywki, obrażanie się o wszystko itp. Pewnie wiesz o co mi chodzi. Jeśli chodzi o bajki to weź pod uwagę to że wielu dorosłych lubi sobie czasem coś takiego obejrzeć. Chodzą też  do kina na nowe animacje itp. Czy to oznacza że są dziecinni? W żadnym wypadku. Nie ma w tym nic dziecinnego.

No i na koniec sama dorosłość. Jak dla mnie to pojęcie jest nieco nieodpowiednie. Prędzej by tu była potrzeba dojrzałość. W tej kwestii mogę chyba powiedzieć jedno. Coś czym zawsze się kierowałem oceniając, czy dana osoba jest dojrzała. Jak dla mnie osobą dojrzałą jest taka, która jest samodzielna i jest gotowa ponieść konsekwencje swoich decyzji. Nic więcej tu raczej nie wymyślę i nie sądzę by coś takiego było potrzebne.

Opublikowano

@dragranis

W końcu ktoś, z kim można normalnie wymienić zdanie :v

Może i wypicie browarka nic dobrego nie przyniesie, ale na pewno jest bardziej pożyteczne, jeżeli wyjdziemy na dwór, klapniemy w parku i z kumplami się napijemy, pogadamy, pośmiejemy - po prostu spędzimy czas w gronie i na świeżym powietrzu, to jest zdecydowanie lepiej niż gdybyśmy patrzyli na okrągło w monitor i oglądali japońskie (Tak, wiem, że nie chińskie :v) bajki. Sama nazwa "bajka" jest skierowana w kierunku dziecka. Nie powiesz mi chyba, że gdybyś zobaczył 16-letnią (chociażby) osobę, oglądającą mini-mini, czy jakiś inny program z bajkami DLA DZIECI mógłbyś nazwać ją normalną.

Jeżeli chodzi o zostanie rodzicem w wieku mniejszym niż 20 lat, to jest nad tym pewna zgoda i według prawa, każdy, kto ukończył 18 rok życia MA MOŻLIWOŚĆ wychowywania własnych dzieci. Co do pojęcia dorosłości, a właściwie, to dojrzałości, to się z Tobą zgodzę w pełni, bo nie mam się czego doczepić.

1z67dxt.png

Opublikowano

@tjunN 
Okej, odnośnie tego spędzania czasu to mogę się zgodzić z Tobą w 100%. W poprzednim poście zapomniałem tylko o 2 kwestiach. Po pierwsze, typ bajek. Wiadomo, są różne rodzaje. Nie mam pojęcia o jakich bajkach pisał autor. No bo co innego to będą bajeczki dla dzieci w wieku 2-5 lat puszczane na mini mini, a co innego to będą kreskówki z CN czy nickelodeon takie jak spongebob czy pora na przygodę. Jeśli ktoś ogląda te pierwsze to faktycznie, moim zdaniem to już jest naprawdę dziecinne. Widziałem to gdy mój brat był mały i nie byłbym w stanie znieść oglądania tego przez dłuższy czas. Co innego w przypadku tych drugich. Niektóre są nawet fajne i co ciekawsze, są takie kreskówki na tych kanałach, które większą popularnością cieszą się właśnie u osób nieco starszych :P 

No i jeszcze jedna ważna kwestia. Nie było w ogóle mowy o czasie poświęconym na to. Jeśli ktoś siedzi od rana do wieczora i nie robi nic innego poza gapieniem się na bajki na mini mini to faktycznie, masz moje pełne poparcie że to marnowanie życia :P

Opublikowano

Jakby mój syn w wieku 19 lat oglądał bajki albo jakieś anime to sam bym go z domu wypierdolił.

Jeżeli ktoś ogląda anime(taki przykład, czekam na hejty od dzieci) to na moje nie ma życia i musi być nieuleczalnie chory umysłowo.

Kup sobie normalną koszulkę bez nadruka nawet jak normalny facet a nie laluś z napisem the walking dead xD

Pamiętaj, żebyś jeszcze sobie włosy na cipce zgolił skoro masz taką koszulkę kupować, bo tylko dzieciaki ew. jakieś dziewczynki sobie to kupują.

Nie zapomnij o koszulce z minecrafta jak będziesz TWD kupował. :v :v :v :v

Jeżeli w tym wieku oglądasz bajki to pozdrawiam, nie dość, że rodzice się pewnie śmieją to w dodatku jest to wstyd dla Ciebie, chyba, że jesteś lalusiem to nie czujesz wstydu.

Z resztą jesteś pełnoletni to rób co chcesz a nie patrzysz na to co mama mówi xD nawet jakbyś nie miał 18 lat to Ja bym sobie nie pozwolił na to, żeby mama mi mówiła czy mam chodzić w tym czy w tym, ubieram to co lubię a nie to co mama lubi.[/spolier]

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Znajdź robotę, a jak dalej będzie pruła majty to powiedź, żeby z tym dilowała i niech nie zawraca gitary i wraca do "m-jak gówno". Jak będziesz pracował i znosił kapuste na kwadrat to musi dać CI spokój, jak nie to masz problem(i jak dalej będzie p******** mongolskie teorie to szukaj egzorcysty).

Opublikowano

Porozmawiaj o tym z mamą, powiedz że jesteś jaki jesteś i nie chcesz udawać przy niej kogoś innego, no i oczywiście wspomnij o tym że powinna kochać cię takiego jaki jesteś.

Jak chciałbyś popisać tak na poważnie to wal śmiało ;) Może pomogę

fPySbep.jpg

Opublikowano

Spokojnie, przecież masz prawo ubierać się w to co chcesz (chyba że jesteś maminsynkiem).

A co do oglądania w tym wieku, nie jesteś tylko ty że w tym wieku ogląda się baje :)

Nawet u mnie w rodzinie taki 40 wujaszek ogląda od czasu do czasu ogląda Flinstonów czy też Scooby-Doo B)

Opublikowano

Rodzice raczej nie mają na celu krytykować Cie, a po części skłonić do zmian, które mogłyby Cie zmienić na lepsze. Przecież prędzej czy później musisz dorosnąć. Jak wyobrażasz sobie potem życie? Będziesz przełączał swojemu dziecku bajkę na inną, bo akurat tej nie lubisz?

674071459604241683421.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...