Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] HighBlock

MagisterMagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co to ma do rzeczy ?

A to, że jeśli wszystko to napisałeś w skryptach to licz się z tym że będą powodowały one ogromne lagi serwera. 

Opublikowano

A to, że jeśli wszystko to napisałeś w skryptach to licz się z tym że będą powodowały one ogromne lagi serwera. 

Maszyna posiada 30gb ramu więc nawet gdyby 50% plg zastąpić skryptami przy 30 graczach lub więcej nie było by lagów :) A skryptów jest z 10% jedynie więc nie ma co się martwić o lagi :)

Opublikowano

Maszyna posiada 30gb ramu więc nawet gdyby 50% plg zastąpić skryptami przy 30 graczach lub więcej nie było by lagów :) A skryptów jest z 10% jedynie więc nie ma co się martwić o lagi :)

Widać, że nie wiesz co to skrypt i jak, tak naprawdę działa. 

Pozwolę sobie wyjaśnić ci to:

Skrypt, jest to nic innego jak plugin ale napisany w innym języku. 

Sam plugin script przekłada nam go z tegoż języka na javę.

Wynik? Mnóstwo lagów i ścinek, ponieważ wszystko co wykonane jest w

skrypcie potwornie obciąża procesor.  

Opublikowano

Widzę, że kolega @kripciak nie zbyt się zna na tym ale okej ;)
Po 1. nauczyć się javy - trzeba mieć dużo czasu.
Po 2. Skript napisany dobrze ze zmiennymi itd nie obciąża tak serwa jak piszesz
Po 3. Skript vs Plugin skript obciąża trochę, ale nie wiele więcej serwer niż plugin (przykładowo plugin tera obciąży więcej gdy napiszemy skrypt na wyslanie 1 wiadomosci a skript na wyslanie 1 wiadomosc) No tak więc wiesz :) Nie fascynuj się głupimi komentarzami tych którzy nie wiedzą co piszą :D Każdy może mieć swoje zdanie, ale nie popieram tego co napisałeś ;)

Ogółem widze, że serwer fajnie się zapowiada, myśle ze bedziecie mieli graczy bo malo jest takiego czegos - odmiennego.
Można troszkę jeszcze ciekawych rzeczy wymyśleć i będzie jeszcze fajniej żeby umilić rozrywkę ;)

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

Widać, że nie wiesz co to skrypt i jak, tak naprawdę działa. 

Pozwolę sobie wyjaśnić ci to:

Skrypt, jest to nic innego jak plugin ale napisany w innym języku. 

Sam plugin script przekłada nam go z tegoż języka na javę.

Wynik? Mnóstwo lagów i ścinek, ponieważ wszystko co wykonane jest w

skrypcie potwornie obciąża procesor.  

Wiem co to jest skrypt więc nie wiem po co to pisałeś ale okej jestem pewny w 100%, że to nie będzie obciążać serwera bo to skrypty po 5-10 linijek :)

Opublikowano

Widzę, że kolega @kripciak nie zbyt się zna na tym ale okej ;)

Po 1. nauczyć się javy - trzeba mieć dużo czasu.

Po 2. Skript napisany dobrze ze zmiennymi itd nie obciąża tak serwa jak piszesz

Po 3. Skript vs Plugin skript obciąża trochę, ale nie wiele więcej serwer niż plugin (przykładowo plugin tera obciąży więcej gdy napiszemy skrypt na wyslanie 1 wiadomosci a skript na wyslanie 1 wiadomosc) No tak więc wiesz :) Nie fascynuj się głupimi komentarzami tych którzy nie wiedzą co piszą :D Każdy może mieć swoje zdanie, ale nie popieram tego co napisałeś ;)

Ogółem widze, że serwer fajnie się zapowiada, myśle ze bedziecie mieli graczy bo malo jest takiego czegos - odmiennego.

Można troszkę jeszcze ciekawych rzeczy wymyśleć i będzie jeszcze fajniej żeby umilić rozrywkę ;)

Zauważ że skrypt by wysłać wiadomość na chacie tworzy własną funkcję a w pluginie możemy użyć funkcji bukkita. 

Jednak nie będę się dalej spierał, bo każdy ma własną wolę i wie co wybiera.

Pozdrawiam. 

@Edit

@MagisterMagi

To że skrypt zamyka się w 5 czy 20 linijkach nie oznacza że będzie lagował mnie niż plugin składający sie z kilku plików po 20 linijek każdy.

1 linijką skryptu możemy wywołać większe lagi niż 1 linijką pluginu. 

@Edit

@Kraftowy

Czytając twoje posty aż mnie mdli od tych głupot które wypisujesz :)

@Edit

Naprawdę nie widzę czym różni się ten serwer od innych tego typu.

Prawdę mówiąc to każdy serwer skyblock ma questy.. 

Opublikowano

Gorąco zachęcam do grania, pluginy są bardzo dobrze wykonane i jest co obserwować.

Ja też również z chęcią pogram i spróbuję być najlepszy :3

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

Zauważ że skrypt by wysłać wiadomość na chacie tworzy własną funkcję a w pluginie możemy użyć funkcji bukkita. 

Jednak nie będę się dalej spierał, bo każdy ma własną wolę i wie co wybiera.

Pozdrawiam. 

@Edit

@MagisterMagi

To że skrypt zamyka się w 5 czy 20 linijkach nie oznacza że będzie lagował mnie niż plugin składający sie z kilku plików po 20 linijek każdy.

1 linijką skryptu możemy wywołać większe lagi niż 1 linijką pluginu. 

@Edit

@Kraftowy

Czytając twoje posty aż mnie mdli od tych głupot które wypisujesz :)

@Edit

Naprawdę nie widzę czym różni się ten serwer od innych tego typu.

Prawdę mówiąc to każdy serwer skyblock ma questy.. 

Tak questy z pluginu islandworld to każdy skyblock ma ja mam autorskie misje i innne rzeczy nie jest to gotowa paczka która pobierzesz z neta. Na tym forum chyba nie ma żadnego dobrego skyblocka może 1-2 skyblocki reszta jakieś gotowce bez questów itp.

Opublikowano

@kripciak

Każdy ma swoje zdanie - napisałem i nikt nie ma prawa do jego podważania, a jedynie do wprowadzenia sugesti, więc w czym tkwi twój problem? ;)

Mnie mdli jak tacy jak ty piszą, że pluginy są najlepsze! Ta przykład... skrypt zadziała na każdej wersji - pluginy już mają problemy z tym, bo potrzebują następnych plików na wersje minecrafta itd

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

@up 

Plugin nie potrzebuje żadnych plików na daną wersje minecrafta.

Jeśli masz plugin na wersję 1.7.2 możesz go w łatwy sposób przerobić pod 1.8.

Wystarczy zdekompilować plik plugin.jar, i za pomocą eclipse skompilować na żądaną wersję.

Ale jak mówiłeś każdy ma swoje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...